QUOTE(rastafarinas @ 2016 04 24, 16:12)
O, reiks pažiūrėt FB, ką rodo
Suprantu. Čia ta diskusija tokia gan pasitaikanti - kas yra "profesionalas", kas ne. Kai kurie, būna, net aršiai ginčijasi

[čia matyt, netolygu profesija].
Gerą knygą turi.

Nes aš tai domėjaus domėjaus, ir taip ir likau nesupratus, kas yra cardio, ir kokiu sportu užsiimant lašinukai dega rimčiausiai. Daug nuomonių: tie raštu, tiek žodžiu man išsakė jau

. Labiausiai nustabau išgirdusi nuomonę, kad lėtai bėgant gerai dega riebalai. Nes aš tai kažkodėl priešingai galvojau
na ginčytis dėl profesionalo galima ilgai, bet mano galva su nubėgtu atstumu tai nieko bendro neturi. Nu jei žmogus maratoną bėga per 7h, tai koks čia profesionalumas, o kitas jei tokią trumpą distanciją kaip 5 km, bet per 15 min, tai kaip?
knygų apie sportą (ypač apie bėgimą) aš turiu labai didelę kolekciją. Užimą visą nemažą lentyną. Bet kuo daugiau skaitau, tuo labiau suprantu, kad viskas indivudualu. Aš ne kartą girdėjau, kad lėtai reik bėgt, kad riebalai degtų, bet realiai ten viskas sudėtingiau nei vien tai. Mano nuomone išvis briedas tai, kuo didesniu intensyvumu sportuoji, tuo daugiau kalorijų sudegini, kas (jeigu nesuėdi trijų tortų poto) lengviau padaro neigiamą kalorijų balasą, ko pasekoje deginsi tuos riebalus vienaip ar kitaip.
žodžiu bendrai paėmus, tu galvoji teisingai
Papildyta:
Dabar pagalvojau, kad gal netaip supratau tą pasakymą apie riebalų deginimą. Iš esmės yra teisybės, nes bėgant su žemu širdies ritmu, energija yra imama iš riebalų, jei bėgi greitai, organizmui reik greičiau gaunamos energijos, tai ji imama iš turimo cukraus.
Bet šitas dalykas nereiškia, kad bėgant lėtai labiau plonėsi. Jei per tą patį laiką sportuosi intensyviau, tai automatiškai sunaudosi daugiau kalorijų ir plonėsi labiau.