Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XIX

QUOTE(rastafarinas @ 2016 09 03, 06:12)
Labas rytas,user posted image
Bamba, dėkui.
Ką - 6.30 pabudau, googlas verda, search'ina achilą  biggrin.gif Jei rimtai, nemanau - na, tikuos - ok viskas bus, bent jau po savaitės, tpfu tpfu tpfu.
Supratau, kad jei tiesiai koją laikau, einu gražiai, ok viskas. Bet jei nors kiek klyp' - labai nesmagu, kaip adatėlės bado.
Paskaičiau, tai nežinau - po bėgimo šuoliukų aukštyn nedarydavau, o radau, kad jie  labai naudingi achilui. Dabar tepu Voltaren, dar toriu tokį stebuklingą tepalą gerinantį kraujoatką (net hemtomų po sumušimo nelieka po jo), ir galvoju - gal verta kompresines kojnes įsigyt? Ir šiaip kraujagyslės mano linkę trūkinėt, gal padėtų? Norisi sutvirtinti tą čiurną, ir jau gan seniai [aš ttaip intuityviai].
Aišku, pasiklaipo, paskui praeina, bet matyt apkrovos daviau (buvau įsigurdinus bėgt dvi dienas iš eilės po 10-12 km. Patiko man, ypač kojų raumenims).
Tai va. Masažuoju, pašąldau (toks mikro mikro patinimas man dažnai būna, dabar irgi yra). Ją esu dar anktyvoj paauglystėj nikstelėjus, tai tokia tendencija vis yra, gan pastoviai. Ir 'parastais kablais' pavaikščiojus tas pats nutinka. doh.gif
-  Ką čia kažin man dabar gero sugalvojus? Gal kokių idėjų?  unsure.gif  Ar šiaip, gerą, optimistišką žodį  biggrin.gif

Nebėgai basomis ?na tu bėgiojanti , tai dvi dienas bėgti po 10-12km na mano manymu neturėjo būti traumos faktorium

Bamba mane ir kalbina į triatloną, bet as bijau plaukti toli atviruose vandens telkiniuose
Atsakyti
QUOTE(ataka26 @ 2016 09 03, 07:17)
Nebėgai basomis ?na tu bėgiojanti , tai dvi dienas bėgti po 10-12km na mano manymu neturėjo būti traumos faktorium

Bamba mane ir kalbina į triatloną, bet as bijau plaukti toli atviruose vandens telkiniuose

Basom bėgau prieš savaitė, 08 22 ar 23 d. - atsmienu biggrin.gif
Et.
Dar pasibandžau dabar tą pratimuką, kur reikia pasistiebinėt ir nuleist kulną žemiau pėdos [suprantat turbūt mintį? :)) - tai vą, čia tai skauda. Bet kaip tik tokius ir rekomenduoja daryt, bent jau Staškevičius savo bloge :).
Nu, žiūrėsiu. Bet Ąžuolyną tau praleisiu, manau.
Atsakyti
QUOTE(rastafarinas @ 2016 09 03, 06:23)
Basom bėgau prieš savaitė, 08 22 ar 23  d. - atsmienu  biggrin.gif
Et.
Dar pasibandžau dabar tą pratimuką, kur reikia pasistiebinėt ir nuleist kulną žemiau pėdos [suprantat turbūt mintį? :)) - tai vą, čia tai skauda. Bet kaip tik tokius ir rekomenduoja daryt, bent jau Staškevičius savo bloge :).
Nu, žiūrėsiu. Bet Ąžuolyną tau praleisiu, manau.

Būtinai praleisk. Manau, kad tam reikalui tūrėjo įtakos basomūs bėgimas, su juo reikia labai atsargiai, bet čia tik mano teorija, opedos stiprinimas bęgimui yra kaip malda prieš miegą
Atsakyti
QUOTE(ataka26 @ 2016 09 03, 07:25)
Būtinai praleisk. Manau, kad tam reikalui tūrėjo įtakos basomūs bėgimas, su juo reikia labai atsargiai, bet čia tik mano teorija, opedos stiprinimas bęgimui yra kaip malda prieš miegą

Bet tai taip pavėluotai, sakai? Nes man tai jau prieš 100 metų atrodo, bet paaiškintų ir mano ano karto kulnų skausmus (vakar ju neskaudėjo, nors tiek gerai).
O kaip stiprint pėdą? Tai čia basom gal irgi gerai buvo?
Šiuoliukai, pratampau visda / po bėgimų. Dar gal ką?
Atsakyti
QUOTE(rastafarinas @ 2016 09 03, 06:28)
Bet tai taip pavėluotai, sakai? Nes man tai jau prieš 100 metų atrodo, bet paaiškintų ir mano ano karto kulnų skausmus (vakar ju neskaudėjo, nors tiek gerai).
O kaip stiprint pėdą? Tai čia basom gal irgi gerai buvo?
Šiuoliukai, pratampau visda / po bėgimų. Dar gal ką?

Bėgant basai galėjai mikro trauma gauti, bet pasijuto , kai padidėjo krūvis. Tu lyg smėliu bėgai ? Ten reikia būti atsargiu
Mes po bėgimo dažnai bėgam basomis atsistatymą, bet kokia žolyte ar minkšta danga ir tik lygia danga , be kalniukų ir visokių grioviukų.
Mes basimis smėlyje darom pakilimus ant pėdos, arba peda keliam ant kokio borciuko uzlipe, daro mini suoliukus pvz 3k po 50 viena koja po to kita koja. Dviem kojom šuoliukai.
Atsakyti
QUOTE(ataka26 @ 2016 09 03, 07:55)
Bėgant basai galėjai mikro trauma gauti, bet pasijuto , kai padidėjo krūvis. Tu lyg smėliu bėgai ? Ten reikia būti atsargiu
Mes po bėgimo dažnai bėgam basomis atsistatymą, bet kokia žolyte ar minkšta danga ir tik lygia danga , be kalniukų ir visokių grioviukų.
Mes basimis smėlyje darom pakilimus ant pėdos, arba peda keliam ant kokio borciuko uzlipe, daro mini suoliukus pvz 3k po 50 viena koja po to kita koja. Dviem kojom šuoliukai.

Jo, ant borčiuko gerai - kažkaip užmiršus buvau, per jgą tokių gerų ten darydavom.
Gali būt. Bėgau smėliu, palei jūrą, bet aišku, kai kur vandeniu, dar įsprūdau kažkur - nu taip smagu buvo, tai va biggrin.gif . Nu nieko, ką dabr - laisvą dieną turiu bigsmile.gif : nail.gif
Atsakyti
rastafarinas, bėgimas basom tikrai daugiau apkrovos duoda achilui. Bet man (vėl kažkaip man netaip kaip kitiems), achilo skausmai atsirado būtent kai bėgiojau su asics nimbus batais. O su jais bėgau labai ilgai, nes labai mylimu buvo. Dabar achilas man net neprimena apie savo egzistavimą, jokių maudimų,nors km bėgu daugiau, negu tais laikais. Aš manau, kad man būtent tie batai netiko.
Aš buvau radus pratimų achilui, bet dariau gal kelias savaites, poto apleidau. Ir tokie kaip ataka aprašė rekomenduojami ir jei skirsi laiko pasigooglinti rasi tikrai daugiau, aš deja pamiršus jau. Tempimai lyg dar kažkurie gerai.

QUOTE(ataka26 @ 2016 09 03, 06:17)

Ar labai fobiškai bijai ar tik šiaip nejauku? nes ir man ejauku, bet aš įsivaizduoju, kad palaukčiau kol visa masė įšoks, tada ramiai įlipčiau ir paskutinė bandyčiau. Na čia tam pirmam pabandymui mini distancijoj. Jei jau patiktų ir užkabintų, tai aišku reiktų mokytis žmoniškai plaukt.
Papildyta:
Beja pasiskusiu biggrin.gif su barefootininiais batais problema dabar, iš kur visada siunčiau, parašė, kad nebesiunčia į LT. Yra kelios kitos vietos kas siunčia, bet kainos tada kosminės, iki 150 eur už batus. O jie nepatvarūs baisiai, suplyšta ta tapkė gan greit, neatlaiko tiek km kiek normalus bėgimo batas, tai nesinori tiek mest kelis kart per metus.
Lietuvoj parduotuvėse tik vibram su pirštais yra, na bandyčiau tuos, jie analogiški kaip ir mano mėgiami tik kad su tais idiotiškais pirštais. Bet vėlgi, kaina neadekvati parduotuvėse, o siustis tuos vibramus irgi brangu...
liūdniau nei liūdna, jau mėnesį bandau internete akcijas gaudyt, bet jei akcija, tai dydžio nėr
Papildyta:
ir dar prisiminiau ką norėjau dėl bėgimo basom parašyt. Mano pėdos sustiprėjo tiek, kad bėgčiau basa ir su minimalistiniais batais per ilgą laiką. Aš tais laikais, kai bėgau su įprastais bėgimo batais tikrai nevarydavau basa. Viską dariau palaipsniui, pirmiausiai nusipirko pereinamus batus, kurie tiesiog turėjo mažiau paminkštinimo ir mažiau pakilimo kulne, bet vis dar turėjo. Dar po metų, vėl sumažinau. Tada jau įterpiau ir bėgimo basom pabandymus ir bėgimą su visiškais barefootiniais batais. Taip kad tas perėjimas nuo įprastų zefyrinių cushioned batų iki basom, truko apie metus. 1-2km basom gal traumų nesukels, bet daugiau ar per dažnai tikrai nereik. Svarbu atsargiai ir po mažu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bamba: 03 rugsėjo 2016 - 09:13
QUOTE(bamba @ 2016 09 03, 08:20)
rastafarinas, bėgimas basom tikrai daugiau apkrovos duoda achilui. Bet man (vėl kažkaip man netaip kaip kitiems), achilo skausmai atsirado būtent kai bėgiojau su asics nimbus batais. O su jais bėgau labai ilgai, nes labai mylimu buvo. Dabar achilas man net neprimena apie savo egzistavimą, jokių maudimų,nors km bėgu daugiau, negu tais laikais. Aš manau, kad man būtent tie batai netiko.
Aš buvau radus pratimų achilui, bet dariau gal kelias savaites, poto apleidau. Ir tokie kaip ataka aprašė rekomenduojami ir jei skirsi laiko pasigooglinti rasi tikrai daugiau, aš deja pamiršus jau. Tempimai lyg dar kažkurie gerai.
Ar labai fobiškai bijai ar tik šiaip nejauku? nes ir man ejauku, bet aš įsivaizduoju, kad palaukčiau kol visa masė įšoks, tada ramiai įlipčiau ir paskutinė bandyčiau. Na čia tam pirmam pabandymui mini distancijoj. Jei jau patiktų ir užkabintų, tai aišku reiktų mokytis žmoniškai plaukt.
Papildyta:
Beja pasiskusiu biggrin.gif  su barefootininiais batais problema dabar, iš kur visada siunčiau, parašė, kad nebesiunčia į LT. Yra kelios kitos vietos kas siunčia, bet kainos tada kosminės, iki 150 eur už batus. O jie nepatvarūs baisiai, suplyšta ta tapkė gan greit, neatlaiko tiek km kiek normalus bėgimo batas, tai nesinori tiek mest kelis kart per metus.
Lietuvoj parduotuvėse tik vibram su pirštais yra, na bandyčiau tuos, jie analogiški kaip ir mano mėgiami tik kad su tais idiotiškais pirštais. Bet vėlgi, kaina neadekvati parduotuvėse, o siustis tuos vibramus irgi brangu...
liūdniau nei liūdna, jau mėnesį bandau internete akcijas gaudyt, bet jei akcija, tai dydžio nėr
Papildyta:
ir dar prisiminiau ką norėjau dėl bėgimo basom parašyt.  Mano pėdos sustiprėjo tiek, kad bėgčiau basa ir su minimalistiniais batais per ilgą laiką. Aš tais laikais, kai bėgau su įprastais bėgimo batais tikrai nevarydavau basa. Viską dariau palaipsniui, pirmiausiai nusipirko pereinamus batus, kurie tiesiog turėjo mažiau paminkštinimo ir mažiau pakilimo kulne, bet vis dar turėjo. Dar po metų, vėl sumažinau. Tada jau įterpiau ir bėgimo basom pabandymus ir bėgimą su visiškais barefootiniais batais.  Taip kad tas perėjimas nuo įprastų zefyrinių cushioned batų iki basom, truko apie metus. 1-2km basom gal traumų nesukels, bet daugiau ar per dažnai tikrai nereik. Svarbu atsargiai ir po mažu

Nezinau, na galiu valdyt ta fobija, nėra kad sustingstu, bet jau kaip atskiras darbas. Aš taip kaip ir tu , turbūt paskutinė bisčiau ir bandyčiau :D mums reikia kartu dalyvauti, viena kitą palaikytume :D
Atsakyti
O kiek reik plaukt mini distancijoj?
Nesu bandziua dideliu atstumu, butu idomu, bet su dviraciu nelabai draugauju :D

Sian pazygiavau 30 km ant tempo. Per 5val kazkur. Gera :D isigyjau zygeivio pasa :D
Atsakyti
Lietuvos triatlono taurėj, bent druskininkų etape buvo TRI FUN distancija, kur plaukt 150m tereikia :) manau ir šuniuku įveikiama biggrin.gif

mylimuke, kur žygiavai? man patiktų žygiuot, bet stabdo tai, kad laiko daug užima. Bėgimas ilgesnių distancijų jau laiko daug valgo, o jei eiti tai išvis unsure.gif gal kai vaikai paaugs
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bamba: 04 rugsėjo 2016 - 16:29
QUOTE(bamba @ 2016 09 04, 17:29)
Lietuvos triatlono taurėj, bent druskininkų etape buvo  TRI FUN distancija, kur plaukt 150m tereikia :) manau ir šuniuku įveikiama biggrin.gif

mylimuke, kur žygiavai? man patiktų žygiuot, bet stabdo tai, kad laiko daug užima. Bėgimas ilgesnių distancijų jau laiko daug valgo, o jei eiti tai išvis unsure.gif gal kai vaikai paaugs

aplink Varėnos miškus. tu teisi dėl laiko. tiesa pasakius, sikart nuobodziavau siek tiek. reik pradet kviestis kompanija :) bet kad nelabai yra megstanciu didelis atstumus zygiuot is draugu :)
Atsakyti
Nesuprantu, - neleidžia man cituot mylimukės biggrin.gif
Kaip greit tu ten nužygiavai, per tas 5 val. Man tai faina ši veikla, tik va tas laikas laikas... Šiaip po miškus dar su dviračiu mėgstu važinėtis. Šeštadienį prasilėkiau (iš tikro kaip man širdį spaudė dėl to nebgėgimo, turbūt įsivaizduojat, man mini šokas ). . Baravyką radau sveiką, tai va dar ir pavalgymo radau. cool.gif

Varėnos miškuose tai kaip faina... Dabar taip tyku miške, paukščiai pritilę. Pats tas rolleyes.gif

O kai rašot, "su draugu" - tai ką, žygeieiai irgi vienišiai, ta prasme po vieną labiau mėgsta? g.gif
Atsakyti