Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 17 oji tema, rožių auginimas ir priežiūra

jo zinau kad aktara sisteminis, ilgo poveikio, bet delsiu, nes baisiai gaila gamtos..
taip decis kontaktinis, bet siemet ipatingai trumpas poveikis.
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2016 06 01, 12:21)
mums siemet decis veikia lygiai 2 d. sad.gif pernai kazkaip kuriam laikui buvo naudos. siemet jau ne taip...

tai gal ir jus ant keliu roziu pabandykit decis +ukiskas muilas, kaip sakiau man jau antra savaite tfu tfu tfu
Atsakyti
QUOTE(luju @ 2016 06 01, 12:47)
tai gal ir jus ant keliu roziu pabandykit decis +ukiskas muilas, kaip sakiau man jau antra savaite tfu tfu tfu

reiks ismeginti si derini, o ukiska muila is senu senoves naudojat ar koki dabartini pirkta? ar ta zalia reik pirkt.
kaip ji tirpinat?
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2016 06 01, 09:20)
kokie tai požymiai?

Keliose vietose lapai su dėmelėmis ir lyg pasisukę, o apačioje voratinklis matosi. Kadangi vis tiek purškiau, tai tuos lapus išskyniau ir daugiau nesiaiškinau.

QUOTE(b.kite @ 2016 06 01, 09:23)
labai idomus budas, bet taip manau galima daryti kai turi iki 10 vnt roziu, bet kai kieme jau 100 kiek laiko uzimtu toks palaistymas

bet mintis labai patiko, nebuciau pagalvojusi smile.gif

Tai aš turiu 6 vienetus viso labo ir kaip tik dar trijų trūksta, noriu pasidauginti iš savų savašaknių biggrin.gif

Iš auginamų gėlių mažiausiai priežiūros reikalauja senoviniai ružavi lietuviški bijūnai. Nu nieko jiems niekada neprireikė - nei nuo ligų, nei nuo kenkėjų, nesvarbu ar atokaitoje, ar stipriam pavėsyje pasodinti. Gaila, kad žydi jie labai trumpai. Aš turėjau mintį borteliui tarp daržo ir kelio daryti rožių-levandų juostą. Bet ko gero gryšiu prie senų gerų bijūnų, gal pamaišytų su saulenėmis, kad žydėjimas būtų ilgesnis. Nes visai nesinori prie daržo dideliuose plotuose zonos su chemija švaistytis. Užtenka, kad tam vieno kvadrato darželyje prie vitrinos nuodiju doh.gif
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2016 06 01, 12:51)
reiks ismeginti si derini, o ukiska muila is senu senoves naudojat ar koki dabartini pirkta? ar ta zalia reik pirkt.
kaip ji tirpinat?

su tulizm kur yra, dar geriau tas skystas. Bet yra viena beda, kaip supilu viska i ta talpa ,kur purkst reikia, viskas labai putoja ir sunku purskt . Tai nezinau kaip lengivau sugalvot, bet kazkaip kitiap kita kart darysiu,kai vel reiks, nes tas muiluotas vanduo lipa per krastus tos pompos doh.gif
Atsakyti
Mergaites,is roziu krumo isaugo saka kaip ersketrozes,kodel taip susimakalavo ax.gif ?prasiskleide ir ziedukas nes laukiau kas cia gausis tai dabar nukirpsiu iki saknu ir gal jau nebeataugs ax.gif ?ka sako jusu patirtis?
Atsakyti
QUOTE(burbuline @ 2016 06 01, 18:03)
Mergaites,is roziu krumo isaugo saka kaip ersketrozes,kodel taip susimakalavo ax.gif ?prasiskleide ir ziedukas nes laukiau kas cia gausis tai dabar nukirpsiu iki saknu ir gal jau nebeataugs  ax.gif ?ka sako jusu patirtis?

Pasodinot nepakankamai giliai, leidžia laukinius ūglius
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2016 06 01, 17:07)
Pasodinot nepakankamai giliai, leidžia laukinius ūglius

o tai ka dabar daryti,laukti rudenio ir persodint giliau?paprotinkit prasau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(burbuline @ 2016 06 01, 18:17)
o tai ka dabar daryti,laukti rudenio ir persodint giliau?paprotinkit prasau 4u.gif

Pasistenkit atkasti ir nupjaukit prie pat šaknies, iš kurios išaugo.
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2016 06 01, 12:55)
*mažiausiai priežiūros reikalauja senoviniai ružavi lietuviški bijūnai.

*tarp daržo ir kelio daryti rožių-levandų juostą. Bet ko gero gryšiu prie senų gerų bijūnų,

*biujūnai gražu, bet labai trumpalaikis tas grozis, o rožės kai pražysta žydi iki šalnų.

* darykit vien levandų eilę nei jomis rūpintis reikia nei ką ir dekoratyvios ir kvepia ir žydi ilgai
Atsakyti
As vis dar laikausi ir kenksmingos schemijos nenaudoju. Manes nejaudina ka daro kaimynai ar nedaro. Man geriau, kad mano sazine rami tuom atzvilgiu. Tos rozes, kurios pastoviai vargs ir kels rupesciu... bus rausiamios lauk ir keiciamos kitomis veislemis. Manau su laiku atsirinksiu, kurioms patiks mano sodelyje 4u.gif Savaitgali planuoju vaziuoti i rozyna, kur jie turi apie 400 roziu veisliu blink.gif wub.gif Vargsas mano sugyventinis lotuliukas.gif Ne tik jo saskaita kentes, bet dar ir rausti daug teks lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(luju @ 2016 06 01, 10:32)
As keleta metu bandziau, zalias muilas gerai, bet vos ne kiekviena diena reikia zaisti, bet kai kaimynas papurske savo kiema, supratau,kad neverta man ir prasidet su ta ekologija  unsure.gif Siemet purskiau deciu + ukiskas muilas, paprotino vienas zmogus. Na ir nieko, rozes gyvos, vabalu nera, tfu tfu tfu.
Jauciu ,kad si sestadieni vaziuosiu i Sibirkos rozyna, nezinau kur sodinsiu, bet  reik anytai dovanu nupirk, tai jauciu ir sau prisigriebsiu  bigsmile.gif

Nupurškė vakar vyriškis su deciu ir žaliu muilu viename. Gal, kaip sakai, prilips geriau to decio lašai..
Patingėjau iki turgaus pasivaikščioti actaros paieškoti, o MV buvo tik decis lentynose.

Dar radau susisukusių lapų.. Skaičiau ir nebepamenu, kas toks. Priešas? Ar liga? Kai lapai susisuka vamzdliu? Reiks dar skaityti. unsure.gif

------
O apie kaimynus ir ekologiją.. Šalia gi anytos sodas, tai praėjo ten rožes, agurkus.. Žiūriu, pareina. Ir nespėjau net išsižioti, kai anyta sukomandavo, kad mano sėtas morkas vaikams mano darže irgi nupūstų.. doh.gif Nu žinau, išsivadalos tas decis, kol morkos užaugs, bet vat taip su taip kaimynais būna ph34r.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tyli upė: 02 birželio 2016 - 09:29