Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 17 oji tema, rožių auginimas ir priežiūra

QUOTE(Tosk @ 2016 06 02, 14:35)
Ar stipriai kvepia? Ar daro ilgas pertraukas tarp zydejimu? Kaip ziedai atlaiko lietu?

kvepia jos visos, skirtingai ir idomiai, sakyciau stipriai
pertrauku nedaro visada yra ziedu ir ziemai miegoti dar nenori eiti ir dar nori zydeti, bet pas mus uzsala.. del lietaus nepastebejau kad jis itakotu..
crocus jau zydi pas mane, Abraham Darby jau tuoj tuoj skleisis, o labiausiai is siu triju man gal Graham Thomas patinka.
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2016 06 04, 09:27)
kvepia jos visos, skirtingai ir idomiai, sakyciau stipriai
pertrauku nedaro visada yra ziedu ir ziemai miegoti dar nenori eiti ir dar nori zydeti, bet pas mus uzsala.. del lietaus nepastebejau kad jis itakotu..
crocus jau zydi pas mane, Abraham Darby jau tuoj tuoj skleisis, o labiausiai is siu triju man gal Graham Thomas patinka.

Aciu 4u.gif Reiskias reiks visas nusipirkti ir pabandyti auginti biggrin.gif Saules gaus super daug, tik veju kazkiek vistik gaus... Del lietaus turejau omenyje tai, kad pvz. "Brother Cadfael" jei gauna lietaus, ziedukai tarsi sulimpa ir neissiskleidzia pilnai (todel si roze pas mane po meduku pasodinta).
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2016 06 02, 14:31)
Kai vamzdeliu sukasi, lyg kirmėliukas viduj tupėt gali. g.gif
Aš dar nepurškiau, iškarpiau tuos pjūklelio pažeistus ūglius, paskaičiau, kad praradau tik pirmąją žiedų bangą, kuri bus tiesiog vėliau, ir apsiraminau šiek tiek, gi pelargonijas, petunijas irgi nuskabau, o žydi paskui, ir vargo nemato..
Patręšiau prie to pačio, lai stiprėja, kad jau jėgų žiedams nereiks eikvot nekurioms smile.gif
Patebėjimas toks mano, kad rožės, kurios augo vienos, pjūklelio labiau pagraužtos. Kur bendram gėlyne, ten pjūklelio būta mažiau..

Mano šiemet rožytės irgi kenčia nuo pjūklelio...Buvo tik amarai,tai stipri vandens srovė padėdavo.Šiemet nežinau kaip kovoti,gal kokiom pamuilėm užpilti ar cocacola?
Atsakyti
QUOTE(Jurgita-Gabrielė @ 2016 06 05, 19:14)
Mano šiemet rožytės irgi kenčia nuo pjūklelio...Buvo tik amarai,tai stipri vandens srovė padėdavo.Šiemet nežinau kaip kovoti,gal kokiom pamuilėm užpilti ar cocacola?

Na, aš tai tiesiog iškarpiau pjūklelio pažeistus galiukus iki ten, kur jo nėr ir sudeginau.. Galima, aišku, chemijos, bet kas iš to, žala jau padaryta, pjūklelis berods tik gegužę kenkia, tai iki kitų metų kaip ir ramu dėl jo turėtų būt. Nemanau, kad pamuilės padėtų, kad ir kaip gaila.. Laikausi kol kas be chemijos, bet manau, jei dar labiau kas ės - tokios žalios kirmėlės būna apipuola po pjūklelio, lapus ėda, tai purkšiu turbūt..

Didžiausias rožių minusas tas, kad be chemijos niekaip.. Anksčiau ar vėliau, vis tiek per sezoną kartą kitą tenka purkšt sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilnera: 05 birželio 2016 - 22:35
QUOTE(Tosk @ 2016 06 04, 11:26)
Aciu 4u.gif  Reiskias reiks visas nusipirkti ir pabandyti auginti biggrin.gif Saules gaus super daug, tik veju kazkiek vistik gaus... Del lietaus turejau omenyje tai, kad pvz. "Brother Cadfael" jei gauna lietaus, ziedukai tarsi sulimpa ir neissiskleidzia pilnai (todel si roze pas mane po meduku pasodinta).

jei ta prasme tai ne lietus joms nekenkia.
turiu keletą rožių jei palyja ilgiau supuva žiedai ir neišsisskleidžia.
bet šios tai išsiskleidžia smile.gif puikios rožės!
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2016 06 05, 23:33)
Na, aš tai tiesiog iškarpiau pjūklelio pažeistus galiukus iki ten, kur jo nėr ir sudeginau.. Galima, aišku, chemijos, bet kas iš to, žala jau padaryta, pjūklelis berods tik gegužę kenkia, tai iki kitų metų kaip ir ramu dėl jo turėtų būt. Nemanau, kad pamuilės padėtų, kad ir kaip gaila.. Laikausi kol kas be chemijos, bet manau, jei dar labiau kas ės - tokios žalios kirmėlės būna apipuola po pjūklelio, lapus ėda, tai purkšiu turbūt..

Didžiausias rožių minusas tas, kad be chemijos niekaip.. Anksčiau ar vėliau, vis tiek per sezoną kartą kitą tenka purkšt sad.gif

Tikra tiesa drinks_cheers.gif Aš taip pat stengiuosi kuo mažiau chemijos, dažniausiai anksti pavasarį ir vėlai rudenį nuo grybelinių ligų purškiu. Bet va šiemet amaras į rožytes įsisuko ir žali kirminai. Ploviau ir ūkišku muilu, bet nelabai padėjo, tai vakar neapsikenčiau ir Deciu nupurškiau, kad žiedų nenuėstų šitie parazitai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(tyli upė @ 2016 05 31, 08:34)
Na tai juk tik vienas pjūklelis. O ir šiaip, gi gamta, nenuspėjama, nesuvaldoma kartais. Ne pjūklelis, tai kitas priešas sunaikučins kąnors. Ne rožę, tai ramunes ar dar ką. Nepergyvenkit taip - bus tų žiedų, tik reik sutvarkyti jau pažeistus ūglius.

Na nieko del to pjuklelio- nupjoviau daigiukus, jau sakojasi is ju.
Pjuklelis maza beda, bet kad lapu demetliges pernai niekaip atsikratyt nepavyko. Siemet dar nepanasu .

O bjauriausia, jog rupinkis ar ne joms vienodai doh.gif Va, ziuriu, pas kaimyna- ikiso rozes i kazkokia baisia kieta zeme, nei laiste , nei ravejo, turbut ir netrese, net per ziema nedenge... Maniau nieko is ju nebus, o zydi graziausiai biggrin.gif
Atsakyti
Merginos, o ka daryt, kuom purkšt jei rožės lapai pažeisti, apgriaužti yra? 4u.gif
Atsakyti
unsure.gif Artemis , kur labiausiai buvo apšąlęs , ir tik vienas pumpurėlis išsprogo, visgi pražuvo...išroviau , o ten ir šaknys juodos , nebegyvos jau...vienžo , vieną rožytę praradau... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2016 06 07, 08:04)
unsure.gif Artemis , kur labiausiai buvo apšąlęs , ir tik vienas pumpurėlis išsprogo, visgi pražuvo...išroviau , o ten ir šaknys juodos , nebegyvos jau...vienžo , vieną rožytę praradau... unsure.gif

4u.gif neliudek wink.gif matyt be vienokiu ar kitokiu praradimu niekaip neissiverst tai salciai tai kenkejai...
Mano pirmametes krauna mazucius ziedukus, munsted'as pirmauja jau ir spalva parodes smile.gif
user posted image
Atsakyti
4u.gif o , tikrai gerai paaugusi... 4u.gif
O gal kas auginat Artemį...gal galit savo nuomone pasidalinti apie jį, gal be reikalo aš jo taip norėjau ir noriu...gal ir neverta jo pirkti antrąkart , gal kokią kitą geriau g.gif
Atsakyti
4u.gif o senovinių rožių galima tik Sibirkos rožyne rasti , ar ir daugiau kur nors ax.gif blush2.gif
Noriu visgi aš jų...jei tik išeis pasodinti...neturiu nė vienos iš jų rolleyes.gif unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 08 birželio 2016 - 11:08