Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 17 oji tema, rožių auginimas ir priežiūra

QUOTE(lelijava @ 2016 05 15, 22:34)
verysad.gif  jau aptikau begalę pažeistų ūgliukų ir po guvią kirmėlytę kiekviename verysad.gif

Ką darot jūs su savo rožėm? Renkat ar vis tik kažkuo purškiat? Kas veiksminga? Ir ar dar veiksminga, ar jau šaukštai po pietų ir pirmąjį žydėjimą prarasiu???

Man padeda tik Actara. Kai ji dingo, tai pirkau kažką tokio pagal pardavėjos rekomendaciją ir visas gėles tiesiog nudeginau. Paskui vėl nusipirkau Actaros ir vėl viskas gerai. Kaune, turguje ja prekiauja.
Atsakyti
Merginos, gal kuri esate derinusi rožių ir levandų zonoje pavasarinių ankstyvų gėlių auginimą? Aš tarp rožių narcizų įsodinau ir labai patiko. Pavasarį jie anksti išlenda ir pagyvina gėlyną, kol rožės dar visai plikos. O dabar kai lapai dar suprastės, tiesiog paspausiu žemyn po išsiplėtusiom rožėm. O kitoje pusėje krašte snieguolės. Tikrai džiugu kai ankstyvą pavasarį, kai dar rožės ir levandos gyvybės nerodo, jos žaliuoti pradeda thumbup.gif Pagalvojau, kad ir tarpelius tarp levandų galima būtų kuo nors pagyvinti, kad žydėtų šiuo metu ar kiek anksčiau. Kaip manot, kas tiktų. Tulpės gal būna kokios vėlyvesnės ir neiškasinėjamos.

Įdedu vaizdą dabar. Kraštai dar bus dengiami, tai nekreipkit dėmesio.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Germina @ 2016 05 18, 21:45)
Man padeda tik Actara. Kai ji dingo, tai pirkau kažką tokio pagal pardavėjos rekomendaciją ir visas gėles tiesiog nudeginau. Paskui vėl nusipirkau Actaros ir vėl viskas gerai. Kaune, turguje ja prekiauja.

Gal galit tiksliau parašyt, kuriame Kauno turguje?

Aš šiemet tarp rožių susodinau krūmines lobelijas, matysiu ar pasiteisins, o prie kraštų buvau susodinus žemaūgius irisus kur anksti pavasarį žydi tai tikrai labai pagyvimo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 19 gegužės 2016 - 13:32
QUOTE(pagyvenus @ 2016 05 19, 15:29)
Merginos, gal kuri esate derinusi rožių ir levandų zonoje pavasarinių ankstyvų gėlių auginimą? Aš tarp rožių narcizų įsodinau ir labai patiko. Pavasarį jie anksti išlenda ir pagyvina gėlyną, kol rožės dar visai plikos. O dabar kai lapai dar suprastės, tiesiog paspausiu žemyn po išsiplėtusiom rožėm. O kitoje pusėje krašte snieguolės. Tikrai džiugu kai ankstyvą pavasarį, kai dar rožės ir levandos gyvybės nerodo, jos žaliuoti pradeda  thumbup.gif Pagalvojau, kad ir tarpelius tarp levandų galima būtų kuo nors pagyvinti, kad žydėtų šiuo metu ar kiek anksčiau.  Kaip manot, kas tiktų. Tulpės gal būna kokios vėlyvesnės ir neiškasinėjamos.

Įdedu vaizdą dabar.<...>

Pas mane rožynas nutūpė į buvusio alpinariumo vietą, o išmest gėles buvo gaila, tai ten man labai patinka ansti žydinčios aubretės (dabar mėlynuoja), viena kita uolaskėlė, šilokiukai mažiukai, viena kita lobelija ir mažaūgiai varpeliai (žydės mėlynai netrukus), įvairūs čiobreliai (margi, geltoni), šliaužianti šilingė (geltona). MAn patinka toks švelnus bardakėlis ten. Lyg ir gėlynas, lyg rožynas. Jeigu rožės ne galingos (o jos pas mane ten nelabai aukštos), tai tos visos smulkios gėlytės man labai tinka. Susilieja į kilimą.

Atsigavo nušalėlė savašaknė bigsmile.gif blink.gif Dabar tik iškišo nedrąsų lapeliuką. Taigi, žiema veik be nuostolių, jei nematyti nušalusio galingo besidriekiančiosios krūmo, bet ji paliko palikuonį ir dar kelias šakales gyvas leidžia.. Su pumpurais tik viena maksiminė "erškėtinė" cool.gif Visos kitos dar labai baikščios.
Atsakyti

Laba diena roziu myletojos. Siandien nusipirkau roze "Falstaff", kas auginate pasakykite kaip sekasi auginti, ar jums patinka si roze. Iskilo klausimas , ant atiketes raso, kad roze vijokline, auga iki 1.75-2.5 aukscio. taciau pasiziurejau internete, ir radau , kad tai krumine roze, kad galima auginti ir kaip zema vijokline. Tai dabar man neaisku, ar tai krumas, ar tai vijokline. nes neaisku kaip sodinti, man labiau reikia vijoklines ant tvoros. O jei tai didelis platus krumas, tai vieta netinkama. Aciu
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2016 05 19, 15:31)
Gal galit tiksliau parašyt, kuriame Kauno turguje?

Kauno Stoties turguje
Atsakyti
QUOTE(Virgale @ 2016 05 21, 20:05)
Laba diena roziu myletojos. Siandien nusipirkau roze "Falstaff", kas auginate pasakykite kaip sekasi auginti, ar jums patinka si roze. Iskilo klausimas , ant atiketes raso, kad roze vijokline, auga iki 1.75-2.5 aukscio. taciau pasiziurejau internete, ir radau , kad tai krumine roze, kad galima auginti ir kaip zema vijokline. Tai dabar man neaisku, ar tai krumas, ar tai vijokline. nes neaisku kaip sodinti, man labiau reikia vijoklines ant tvoros. O jei tai didelis platus krumas, tai vieta netinkama. Aciu

Aš radau, kad ji 120-150m aukščio ir nuostabiai kvepianti. Dar kad priklauso penktai zonai, tai nenušals. Rašo, kad jauni stiebai labai trapūs ir reikėtų juos parišti, nes neatlaiko žiedų svorio ir lūžta. Augina ją, kaip pusiau vijoklinę, nes tankaus krūmo ji nesudaro. Dar rašo, kad tai labai sveika rožė ir praktiškai niekuom nesuserga.
Atsakyti
QUOTE(Germina @ 2016 05 22, 11:20)
Aš radau, kad ji 120-150m aukščio ir nuostabiai kvepianti. Dar kad priklauso penktai zonai, tai nenušals. Rašo, kad jauni stiebai labai trapūs ir reikėtų juos parišti, nes neatlaiko žiedų svorio ir lūžta. Augina ją, kaip pusiau vijoklinę, nes tankaus krūmo ji nesudaro. Dar rašo, kad tai labai sveika rožė ir praktiškai niekuom nesuserga.

Ačiū Germina, pasodinau šiandien prie tvoros, pastatysiu groteles ir prilaikysiu parišdama šakeles, o kaip augs ir kokio ūgio bus , pamatysiu vėliau. O kad trapios šakelės jau įsitikinau , irkau su trim, kol pasodinau liko su dviem. blush2.gif
Atsakyti
Pažiūrėjau "Falstaff" rožės nuotraukas , tikrai ji kai kur auginama, kaip aukšta vijoklinė rožė. Pas mane ji nėra aukšta, net 150 cm. nesiekia. Ir krūmas gana siauras. Bet žiedai jos tikrai labai gražūs smile.gif
Atsakyti
slampinėjant po Romą užtikome Rožių sodą, ten rožės jau pradeda nužydėti smile.gif siunčiu kelias nuotraukėles ir Jums 4u.gif

user posted image

user posted image

user posted image user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 24 gegužės 2016 - 09:43
vaje kaip grazu, jau taip laukiam tu ziedu, o cia va prasom

aciu uz vaizdus
Papildyta:
mane tai mirtinai baigia uzknisti skruzdes.. jau pernai visom pajegom kovojau, nu siemet jau jos mane baigia damusti.. nebezinau kaip ir bekovoti.. jei ne jos rupkes tu amaru nebutu tiek ir nereiktu prksti manau tiek nuo tu vabalu..

pernai ir plikiau jas verdanciu vandeniu jei tik buvo galimybe.. bet toks jausmas kad po mano sodyba ten istisas ju pasaulis, kur koja desi ten jos..
Atsakyti
doh.gif yra jų visur sočiai...ir amarų ant rožių...dar nepurškiau , nes boružių irgi ten yra ant jų...nežinau- kaip elgtis iš tiesų doh.gif g.gif
Atsakyti