QUOTE(pagyvenus @ 2016 05 19, 15:29)
Merginos, gal kuri esate derinusi rožių ir levandų zonoje pavasarinių ankstyvų gėlių auginimą? Aš tarp rožių narcizų įsodinau ir labai patiko. Pavasarį jie anksti išlenda ir pagyvina gėlyną, kol rožės dar visai plikos. O dabar kai lapai dar suprastės, tiesiog paspausiu žemyn po išsiplėtusiom rožėm. O kitoje pusėje krašte snieguolės. Tikrai džiugu kai ankstyvą pavasarį, kai dar rožės ir levandos gyvybės nerodo, jos žaliuoti pradeda

Pagalvojau, kad ir tarpelius tarp levandų galima būtų kuo nors pagyvinti, kad žydėtų šiuo metu ar kiek anksčiau. Kaip manot, kas tiktų. Tulpės gal būna kokios vėlyvesnės ir neiškasinėjamos.
Įdedu vaizdą dabar.<...>
Pas mane rožynas nutūpė į buvusio alpinariumo vietą, o išmest gėles buvo gaila, tai ten man labai patinka ansti žydinčios aubretės (dabar mėlynuoja), viena kita uolaskėlė, šilokiukai mažiukai, viena kita lobelija ir mažaūgiai varpeliai (žydės mėlynai netrukus), įvairūs čiobreliai (margi, geltoni), šliaužianti šilingė (geltona). MAn patinka toks švelnus bardakėlis ten. Lyg ir gėlynas, lyg rožynas. Jeigu rožės ne galingos (o jos pas mane ten nelabai aukštos), tai tos visos smulkios gėlytės man labai tinka. Susilieja į kilimą.
Atsigavo nušalėlė savašaknė

Dabar tik iškišo nedrąsų lapeliuką. Taigi, žiema veik be nuostolių, jei nematyti nušalusio galingo besidriekiančiosios krūmo, bet ji paliko palikuonį ir dar kelias šakales gyvas leidžia.. Su pumpurais tik viena maksiminė "erškėtinė"

Visos kitos dar labai baikščios.