Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 17 oji tema, rožių auginimas ir priežiūra

Sveikos.
Ar kas perkate ish uzhsienio rozhiu sodinukus? Jei taip tai ish kokiu puslapiu ir ar spes man atsiusti? Lietuvoje neberandu pirkti 'lady of shalott' verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(X-iuke @ 2016 05 12, 11:45)
Sveikos.
Ar kas perkate ish uzhsienio rozhiu sodinukus? Jei taip tai ish kokiu puslapiu ir ar spes man atsiusti? Lietuvoje neberandu pirkti 'lady of shalott'  verysad.gif

gal kas dar turgelyje turetu ju pasiulyti, pati nesu pirkusi, bet ko tik nera turguje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(X-iuke @ 2016 05 12, 12:45)
Sveikos.
Ar kas perkate ish uzhsienio rozhiu sodinukus? Jei taip tai ish kokiu puslapiu ir ar spes man atsiusti? Lietuvoje neberandu pirkti 'lady of shalott'  verysad.gif

4u.gif kreipkitės čia-
https://www.facebook...t...e=3
jei dar turi , tikrai greitai atsiučia , per autobusų siuntas...
Atsakyti
QUOTE(X-iuke @ 2016 05 12, 12:45)
Sveikos.

Floribunda.pl - atsiuntė per 3 dienas, vazonuose, jau su pumpurais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mama+ @ 2016 05 12, 16:27)
Floribunda.pl - atsiuntė per 3 dienas, vazonuose, jau su pumpurais smile.gif

blush2.gif ax.gif ateičiai noriu paklausti...o kiek kainuoja siuntimas iš jų į Lt. Dėkui
Atsakyti
Aciu uz atsakymus wink.gif suteiket vilciu, bandysim gaut wink.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2016 05 12, 17:27)
blush2.gif  ax.gif ateičiai noriu paklausti...o kiek kainuoja siuntimas iš jų į Lt. Dėkui

Siuntimas kainavo 12 euru smile.gif
Atsakyti
Merginos'ar blogamintis apsodinti terasa rozytemis-levandomis (ar salavijais,katzolem) ?
Terasa yra nuo zemes apie 30 cm aukscio, aptverta kiaura tvorele,praktiskai visa diena ten saule,tik vakare dingsta,zeme molis su juodzemiu.Norisi kazko balto-ruzavo-violetinio. Patarkit prasau ir del rozyciu rusies ir pavadinimu,kokias geriau sodinti? tikiuosi kazkas patars,aciu
Atsakyti
mano vijoklinė smile.gif apačioje jos isodinta raganė, tik nelabai matosi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Soni @ 2016 05 13, 14:09)
Merginos'ar blogamintis apsodinti terasa rozytemis-levandomis (ar salavijais,katzolem) ?
Terasa yra nuo zemes apie 30 cm aukscio, aptverta kiaura tvorele,praktiskai visa diena ten saule,tik vakare dingsta,zeme molis su juodzemiu.Norisi kazko  balto-ruzavo-violetinio. Patarkit prasau ir del rozyciu rusies ir pavadinimu,kokias geriau sodinti? tikiuosi kazkas patars,aciu

Aš bandau white meidilandrožę "prisijaukinti". Pagal visus aprašymus turėtų būti nelepi, atspari šalčiui, platus ir neaukštas krūmas. Paskaitinėkite, gal jums tiks ir patiks. Pas mane pernai pirmametė, prilenktom šakom ir užpilta durpe peržiemoje gerai. Šiemet nedengiau, tai visos ilgesnės šakos nušalo. Dabar varo ūglius į visas puses, žiūrėsiu, kaip šią žiemą nedengta išgyvens. Nes man tas šakų nušalimas nelabai tinka, norėjau platesnio krūmo.
Taip pat pernai bandžiau įšaknydinti. Bet vėlai sukišau (liepos vidury), labai ilgai sprogo ir ūgliukai nespėjo sumedėti, neišgyveno per žiemą. Šiemet vėl bandysiu įšaknydinti, gal savašaknė bus stipresnė.
Atsakyti
"White Meidiland"yra besidriekianti rožė, aš tai prie terasos nesodinčiau. Ji nėra iš tų garantuotai nedengiamų rožių, jos atsparumas šalčiui, ko gero, pagrįstas tuo, kad šakos palei žemę, tai jei bus daug sniego- šakos nenušals, nebus - sušals. Jei kas nors kalba apie rožių atsparumą šalčiui, reikėtų neužmiršti parašyti - gyvenu tokioje ir tokioje augalų atsparumo zonoje ar bent jau apskrityje. Nes parašius, kad pas mane žiemoja nedengiama, galima labai suklaidinti naujas rožininkes, Jau rašiau, Lietuvoje yra mažiausiai trys zonos, realiai dar daugiau. " White Meidiland "gerai šaknijasi, bet atsparesnė šalčiui nebus.

Kokias rožes sodinti prie terasos patarti sunku, nes rožių daugybė, nebent parašytumėt, iš kokių žadat rinktis. Be abejo, apvadams tinka šalavijai .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emvida: 13 gegužės 2016 - 16:58
QUOTE(Emvida @ 2016 05 13, 17:57)
"White Meidiland"yra besidriekianti rožė

Aš kai pirkau, tai tikėjausi, kad ji krūminė, o ne besidriekianti. Nu kaip šito aprašymo paveiksliuke
user posted image

Ir pas mane ji auga panašiai, tik kad nušalus šakoms kol kas tas krūmelis nedidelis.

Ar visas tas, kur į plotį auga daugiau nei į aukštį vadina besidriekiančiomis?

Ir dėl to atsparumo šalčiui. Lietuvos mano rasti žemėlapiai rodo, kad zonos yra nuo ketvirtos vilniaus pusėje, iki šeštos pajūryje. Tai kai aprašyme rašo, kad ketvirta ir šiltesnė zonos, ar ketvirtoje zonoje jos jau gali išgyventi nedengtos?

Nes man buvo aktualu išsirinkti nedengiamas rožes. Ir aš pasirinkau white meidiland ir knirps, tikėdamasi, kad aprašyme nurodytoje ketvirtoje zonoje jos gali augti nedengtos. Nes jeigu nedengtos šakos kasmet nušals, tai tokių krūmų kaip paveiksliukuose aš niekada nesulauksiu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pagyvenus: 13 gegužės 2016 - 19:15