Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip gyventi su vyru, kai jo nekenti?

QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 05 10, 09:10)
Nu zinokite, man irgi niekas nei skalbia, nei lygina, nei lopo, bet kazkodel smirdanti ir suplysusi nevaikstau. Is n temu pastebejau, kad vyras jums tai kazkoks neigalusis, aplink kuri reikia sokineti, nes jei zmona triusiku neisplaus, tai anas ir vaikscios su tais paciais menesi.

Bet su tom maikem, triusikais ir kojinem tai labai jau gincytinas reikalas. Ar dabar kas plaunasi pats sau vienus triusikus ar kojines? Juk skalbiankes visi turi, prisikaupia jazkiek nesvariu drabuziu panasiu spalvu - tada meti i skalbykle ir skalbiasi. Negi dabar as savo vienas pedkelnes ar mano vyras viena pora nesvariu kojiniu atskirai skalbsimes? Kas buna dazniau namuose tas ir gali i skalbykle drabuziys imest. Jei savo vyro apati ius ar kojines skyletus matyciau -tikrai ismesciau. Ir neikaip man nepanasu i tai, kad moteris sokineja. Jei pvz pakampiuose man drabuzius ismetytu - tai ir turetu susirinkt pats. Arba detis tuos pacius glamzytus.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2016 05 11, 14:17)
Bet su tom maikem, triusikais ir kojinem tai labai jau gincytinas reikalas. Ar dabar kas plaunasi pats sau vienus triusikus ar kojines? Juk skalbiankes visi turi, prisikaupia jazkiek nesvariu drabuziu panasiu spalvu - tada meti i skalbykle ir skalbiasi. Negi dabar as savo vienas pedkelnes ar mano vyras viena pora nesvariu kojiniu atskirai skalbsimes? Kas buna dazniau namuose tas ir gali i skalbykle drabuziys imest. Jei savo vyro apati ius ar kojines skyletus matyciau -tikrai ismesciau. Ir neikaip man nepanasu i tai, kad moteris sokineja. Jei pvz pakampiuose man drabuzius ismetytu - tai ir turetu susirinkt pats. Arba detis tuos pacius glamzytus.

Mano drabuziu kiekis kokius penkis kartus virsija vidutinio vyro. Jei jis neskalbtu drabuziu ir lauktu manes, tai tikrai suskretes vaiksciotu. Galiu neskalbti kokias 2-3 savaites ir vistiek turesiu ka apsirengti.

Be to, tureti svarius drabuzius spintoje ir juos apsirengti - du skirtingi dalykai. Jei vyras kas vakara numeta maike i kampa, o ryte vel ja apsivelka, tai ka moteriai daryt? Rankiot is kampu, ir i tuos pacius kampus jau svariu rubu primetyti, kad tik vyras svarus butu ir nebutu "geda" zmonai? biggrin.gif
Atsakyti
neteko man susidurt su dideliais nevaleikom gyvenime, kazkaip vyrai "daeidavo" iki skalbiankes, o kojiniu niekada "nematydavau". manau, pasakyciau pora pastabu, jeigu nesusiprastu, tiesiai svieciai duociau suprast, jog nenoriu su murzinu/dvokianciu eiti kazkur... ir eiciau viena. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 05 11, 16:20)
Mano drabuziu kiekis kokius penkis kartus virsija vidutinio vyro. Jei jis neskalbtu drabuziu ir lauktu manes, tai tikrai suskretes vaiksciotu. Galiu neskalbti kokias 2-3 savaites ir vistiek turesiu ka apsirengti.

Be to, tureti svarius drabuzius spintoje ir juos apsirengti - du skirtingi dalykai. Jei vyras kas vakara numeta maike i kampa, o ryte vel ja apsivelka, tai ka moteriai daryt? Rankiot is kampu, ir i tuos pacius kampus jau svariu rubu primetyti, kad tik vyras svarus butu ir nebutu "geda" zmonai?  biggrin.gif

Vyro drabuziai maniskiu irgi nelaukia. Bet jei as skalbiu sunaus kojines, maikes, tai nesunku vyro tuos pacius imest. Jei vyras skalbiasi dzinsus, tai jam nenukrenta rankos jei ir sunaus imeta.
Bet jei as deciau i skalbykle skyletus vyro apatinius, tai ka as zinau g.gif . Jei yra skyle - tiesiog imi ir ismeti. Jei klaus kur maike - tiesiog atsakyti, kad buvo sunesiota ir reikia nauja nusipirkt.
O apie pakampiais ismetytus drabuzius jau auksciau rasiau. Tiesiog nerankiot, o pasakyt. Jei neveikia galima ir atskirai nuo suglamzyto ar purvino eiti ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2016 05 10, 08:52)
o mes cia snekame apie mazameti vaika ar psichiskai neigalu asmeni, kad kazkas jam turetu skalbti, lyginti ir siuti rubus?

O pas tamstą šeimoje gyvena visi kas sau- atskirai skalbenkėj tik savo rūbus plauna ir kiekvienas atskirai lyginasi? Gal jūs bendrabuty gyvenat g.gif
Papildyta:
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 05 10, 09:10)
Is n temu pastebejau, kad vyras jums tai kazkoks neigalusis, aplink kuri reikia sokineti, nes jei zmona triusiku neisplaus, tai anas ir vaikscios su tais paciais menesi.

Neteisingai supratot. Gyvenu ūkiškai, todėl vyras man tas, kuris dirba vyriškus darbus, o jo triusikais pasirūpint tai jau mano pareiga. Jeigu mano vyras dirba sunkiai fiziškai ir aprūpina visą šeimą maistu, šiluma, pinigais-tai man jo kojinėmis pasirūpint vieni juokai. Į skalbenkę sumest nesunku, kad 5 ryto rastų jas švarias. Nešokinėju apie vyrą, tai jis šokinėja tokiais mastais, kad man, moteriai, tik džiaugtis, mylėt, ir juom pasirūpint vienas malonumas wub.gif Bet jeigu vyras nieko neveikia ir dar vaikšto sutrinas, tai vadinasi moteris tokia pat sutrė ir tokio yra verta.
Atsakyti
QUOTE(Raselėuogelė @ 2016 05 11, 22:30)
O pas tamstą šeimoje gyvena visi kas sau- atskirai skalbenkėj  tik savo rūbus plauna ir kiekvienas atskirai lyginasi? Gal jūs bendrabuty gyvenat  g.gif
Papildyta:

Neteisingai supratot. Gyvenu ūkiškai, todėl vyras man tas, kuris dirba vyriškus darbus, o jo triusikais pasirūpint tai jau mano pareiga. Jeigu mano vyras dirba sunkiai fiziškai ir  aprūpina visą šeimą maistu, šiluma, pinigais-tai man jo kojinėmis pasirūpint vieni juokai. Į skalbenkę sumest nesunku, kad 5 ryto rastų jas švarias. Nešokinėju apie vyrą, tai jis šokinėja tokiais mastais, kad man, moteriai, tik džiaugtis, mylėt, ir juom pasirūpint vienas malonumas  wub.gif Bet jeigu vyras nieko neveikia ir dar vaikšto sutrinas, tai vadinasi moteris tokia pat sutrė ir tokio yra verta.

radot kuo stebetis. tai jus pasidalinot su vyru darbus, abiems taip tinka tai ir valio.
kalba ejo apie tokius vyrus, kurie isvis nieko nedaro.
dar kiti, darbus dalinasi kitaip. pvz abu pasikeisdami gamina, abu pasikeisdami skalbia ir t.t. ner taip, kad tik vienas atsakingas. nes nu , jeigu kazkas vinam nutiktu, tai kitas visai nieko nemoketu,ar ne taip butu? sunku tada. vyras vaiksciotu su suplysusiom murzinom kojinem , o jus niekaip nesugebetumet atlikt kai kuriu vyrisku darbu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Raselėuogelė @ 2016 05 11, 21:30)
Neteisingai supratot. Gyvenu ūkiškai, todėl vyras man tas, kuris dirba vyriškus darbus, o jo triusikais pasirūpint tai jau mano pareiga. Jeigu mano vyras dirba sunkiai fiziškai ir  aprūpina visą šeimą maistu, šiluma, pinigais-tai man jo kojinėmis pasirūpint vieni juokai. Į skalbenkę sumest nesunku, kad 5 ryto rastų jas švarias. Nešokinėju apie vyrą, tai jis šokinėja tokiais mastais, kad man, moteriai, tik džiaugtis, mylėt, ir juom pasirūpint vienas malonumas  wub.gif Bet jeigu vyras nieko neveikia ir dar vaikšto sutrinas, tai vadinasi moteris tokia pat sutrė ir tokio yra verta.

Alio, mes cia snekam apie moteri, kuri rupinasi vienu mazu vaiku ir dar kito laukiasi. Vyras gal jau kaip nors gali savais triusikais pasirupinti, per pertraukas tarp "vyrisku" darbu, kuriu siais laikais begaline gausa. biggrin.gif
Jus gal arkliu banda laikot, kad pas jus tokia vyrisku darbu atsiranda, kad atstoja namu ruosa ir valgio gaminima (tris kartus per diena). Persikelem neseniai i nauja buta, tai as tuos vyriskus darbus galiu ant dvieju pirstu suskaiciuoti. Vienintelis dalykas, ko nedariau, tai nekabinau lempu, nes nenoriu stovet pakeltom rankom pusvalandi. Visa kita, netgi baldus surinkti galima, net ir turint vistos intelekta ir jokios jegos naudot nereikia.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 05 11, 21:46)
Alio, mes cia snekam apie moteri, kuri rupinasi vienu mazu vaiku ir dar kito laukiasi. Vyras gal jau kaip nors gali savais triusikais pasirupinti, per pertraukas tarp "vyrisku" darbu, kuriu siais laikais begaline gausa.  biggrin.gif
Jus gal arkliu banda laikot, kad pas jus tokia vyrisku darbu atsiranda, kad atstoja namu ruosa ir valgio gaminima (tris kartus per diena). Persikelem neseniai i nauja buta, tai as tuos vyriskus darbus galiu ant dvieju pirstu suskaiciuoti. Vienintelis dalykas, ko nedariau, tai nekabinau lempu, nes nenoriu stovet pakeltom rankom pusvalandi. Visa kita, netgi baldus surinkti galima, net ir turint vistos intelekta ir jokios jegos naudot nereikia.

Labai pritariu. Siais laikais "vyriski" darbai tera smegenu pudrinimas.
Atsakyti
QUOTE(Geraldina @ 2016 05 12, 08:26)
Labai pritariu. Siais laikais "vyriski" darbai tera smegenu pudrinimas.

Nu jau. Nebent moteris nori viską samdytis ir už viską mokėti, nes reta išmano technikoje, mašinose, santechnikoje, elektroje ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 05 12, 08:38)
Nu jau. Nebent moteris nori viską samdytis ir už viską mokėti, nes reta išmano technikoje, mašinose, santechnikoje, elektroje ir pan.

Kas kiek laiko pas jus genda santechnika, masina ir kita technika? Valgyti gaminti reikia kas diena. Jeigu jusu masina kasdien reikalauja remonto, tai gal jus ja keiskit.
Atsakyti
Linkiu autorei susikaupimo ir ramaus laukimo. Globalias problemas apie vyro netikėliškumo sprendimus atidėkite.
Mes išklausėme vieną pusę, todėl situacijos vertinti objektyviai negalime.

Netaikau autorei, bet pasakosiu apie daugybę šeimyninių vaizdelių iš savo aplinkos. Bendro gyvenimo pradžioje moteris įsivaizduoja, kad žino geriau: kur padėti šaukštą, gėlę, kaip maitintis, kaip rengti vaiką, kokią dešrą ar tapetus pirkti ir t.t. Ir vyrai nenorėdami konfliktuoti dėl šventos ramybės nustoja kištis į buities reikalus, nes vistiek padarys ne taip kaip "reikia" ir "atsisėda ant sofos". mūsų vaizdelai : maniškis sudeda į skalbyklę patalynę su juodomis kojinėmis - rezultatas gaunasi ne kažkoks, bet aš tyliu kaip žemė. Analogiškai ir su maisto gaminimu. Ką pasiekiau? MB dirba dauguma buitinių darbų, daro viską gerai ir dar tuo džiaugiasi.

Išmokime tylėti ir neūdyti žmogaus dėl smulkmenų pvz. papilkėjusioss patalynės, ar kad sriuboje plaukioja virtas svogūnas, ar kad vaiką per mažai aprengė ir tas peršalo. TYliai ramiai nežymiai pataisykime jo klaidas, ar praėjus keliom diemom pasakai, - ai patalynė papilkėjo, matyt reikia labiau rūšioti, nes tos kojinės tokios prastos, kad padažo kartais.

Jei autorė neperdeda situacijos dėl senų daiktų kaupimo, tai keista. Tokie dalykai būdingi senatviniam marazmui, bet autorės vyras kaip vadovauhantį darbą dirba tai jo sprendimai ne nukvakusio žmogaus ir matyt yra vertinimas už sprendimų priėmimą o ne drabužius,

Autorės šeimai reikėtų pasikonsultuoti su psichologais, prieš priimant sprendimus. Net jeigu ir nuspręsite skirtis, nes jūsų vertybės nesuderinamos, geriau išsaugoti nors minimalią pagarbą ir vaikams gerbiamą tėvą. Vaikams tikrai bus lengviau gyventi.
Kaip supratau autorės vyras nėra smurtautojas. Jis tik 'nesirūpina' šnamais tokiu būdu , kaip autorė norėtų.

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 05 12, 09:52)
Kas kiek laiko pas jus genda santechnika, masina ir kita technika? Valgyti gaminti reikia kas diena. Jeigu jusu masina kasdien reikalauja remonto, tai gal jus ja keiskit.

Aš ne apie tai. Aš replikavau dėl vyriškų darbų. Yra jų, dar ir kaip yra, nebent kas nors gyvena su lepšiu kažkokiu, kuris daugiau eilinės moters nesugeba, tada jo, ne kas, vertėtų keisti tokį vyrą smile.gif
Atsakyti