Įkraunama...
Įkraunama...

Vokietijos lietuvės

Orkinta,lauksim naujienu bigsmile.gif pora dieneliu beliko nestuke.gif

Ruta,labai gerai ir issamiai apibudino ligoniu kasu skirtumus.
Gydytojai daugmaz zino,ka valstybines ligoniu kasos apmoka,ta pacientas ir gauna.Tik butiniausius tyrimus.Privatus gauna viska,gydytpjas nepagaili tyrimu,nes diskutuot ne jam reiks,o pacientui su ligoniu kasa,kas bus apmoketa,kas ne.
Gydytojai laukia privaciu ligoniu isskestom rankom,nors to negalima rodyt ar pajaust smile.gif
Maniskis del financines prasmes,dziaugias,kad vaikai valstybiniame draudime.Taip visados reikia turet pinigu gydytpju saskatoms susimoket.Metu gale arba viska atgauni,arba didziaja dali.
O pencinkui su privaciu draudimu galima ir i bankrota nueit.
Atsakyti
QUOTE(RutaT @ 2016 11 23, 19:46)
Orkinta, dėl vaiko, aišku, kad "neabydna", bet darbas tai papildomas. Beje, mano kaiminka irgi privačiam, tai sakė, už gimdymą reikia 6000 susimokėt.  biggrin.gif Na, paskui grąžina, aišku.

netiksliai issireiskiau. turiu omeny ne abydna AOK (ne privaciam) ispudinga suma moket (musu atveju lubas padare), vien del vaiko. nes mums viska finansuoja. kaip ir rasai, jei man privaciam draudime viska paciai i prieki susimoket reiketu, tai vien klausos aparatai gerokai virs 3000... ir kiekvienas apsilankymas del tu klausos aparatu patikros, klausos testai, prieziura. viskas kainuoja. bet mums nieko daryt nereikia. akustikere pati i AOK siuncia. o su privaciu, jei man po kiekvieno susitikimo paciai reiketu viska susimoket, tada pildytis dokumentus ir siust i privatu. na katastrofa. nes mes daznai lankomes. o kur dar nerimas ar viska apmokes. ar ne viska. kad ir paprasciausios baterijos. dabar gi, nuvaziuoju, man dezute i rankas, imkit. nieks nesismulkina.
aciu uz informacija. labai naudinga buvo. 4u.gif

QUOTE(Tybuka @ 2016 11 25, 13:17)
Kol kas nelabai, kol supratau, kur Favorites temos, desinej pusej sirdele minimalaus dydzio  biggrin.gif rask kad mandras  biggrin.gif Ir siaip, kazkaip nelabai..

as su telefonu nebegaliu apskritai nieko daryti. pradzioje nerasdavau kur ta musu tema. dabar jei ieinu, tai kai spaudziu musu tema, rodo tik postu pradzias. o kai paspaudziu konkretu posta (tarkim paskutini), kad ieit normaliai i tema, tai raso klaida...
tas pats kai bandau ieiti per sena versija. zodziu nesamone.
apie darzelius. man panasiai buvo su sunum del kelniu. mano vaikas siaip didelis. ir is ugio ir plocio. man labai didele beda rasti tinkamas kelnes, nes visu liemuo per siauras. todel perku kelnes su guma. ar tai dzinsus ar sportines. tai karta sunus gryzo, sako as negaliu situ kelniu nesioti, nes jos tik ''turner'' skirtos. reikia, kad butu su saga. o is kur man tas su saga istraukt? jei net dviem ismierom didesnes kelnes, o liemuo tik centimetru bash.gif tai turejau ilgokai irodineti, kad cia mes sprendziam kaip rengtis, o ne aukletoja. veliau per kazkoki pokalbi pasakiau aukletojai, kad nepykit, bet as nerandu jam kelniu su saga. tuo ir baigesi.
del sijonuku. is kitos puses tai teisybe del tu triusikeliu. vaikai zaidzia, sketaliojasi. daznai mergaites tuos sijonelius iki galvos pasikelia. tie triusikeliai mergaitem daznai ir i sona nuslyde buna. aukletojos jauciu tu vaizdeliu daznai prisiziuri, uztad ir vengia tu sijonuku. dar ir i smeli vaikai lipa.... bet ka daryt? gal ieskot po apacia kokiu sortuku tipo triusikeliu? net nzn. viena vokiete mama, tai man irgi pasakojo, kad po sijonuku visad rengia timpes. trumpas. truputi zemiau keliu. nes irgi pedofilu bijo. nes visokie vyrai aplinkui darzeli ar zaidimu aiksteles bastosi.
Sikste, sakai kodel neskambina policijai. o tai kaip jos iskart pedofilija zmogu apkaltins? na vaiksto kokstais...bet kokie jo keslai tai nezinai.
del plaukuciu. lygiai ta pati istorija mano brolio dukrytes darzelyje Lietuvoje. jei dirba viena aukletoja, tai kasytes po miego supintos. jei dirba kita - tai tik kuodas. bet kodel is ryto negerai, tai irgi nesupratau bajerio. va pas Sikste neleidzia palaidu, tai sakyciau kasytes labai patogu butu. o va pas jolitka, jau nenori kasyciu. suprask kaip geriau mastau.gif
Atsakyti
Sikste, kiek nedaug vaiku grupeje, pas mus 26! Is esmes, kad aukletojos turi kazkokiu pageidavimu ar pastebejimu tai yra normalu, bet manyciau su tevais tai turi but aptarta, ne vaikams sakoma. Is cia ir kyla kazkoks nesusipratimas tarp visu, o vaikas tai isvis lieka kaip balta varna tarp dvieju frontu.

Taip kaip ir del tu timpu po sijonu yra kazkiek tiesos, bet visalaik reik neperdet, vadovautis sveiku protu. Tu stebetoju ar taip, ar taip atsiras jei juos traukia vaikai. Pas mus kai karsta buna padaro vandens baseinelius ir isrengia iki triusikeliu darzelyje. Manau, kad visur panasiai, tai bendram kontekste kazin ar yra logikos tokiems pageidavimams kaip timpos vardan nuo tu nepageidaujamu zvilgsniu.

As timpas irgi rengiu arba sortukus (radler) po sijonuku, nes musiske smeliadezej zaist megeja, per vasara kokia puse smeliadezes parsinesa namo. Del to as pati stengiuosi tas smeliadezes kiek imanoma aplenkt, o ir man tas smelis/zvyras labai nepriimtinas. Nors visumoj maniske jau vis reciau sedasi smeliadezej, moka jau pati tvarkingai apsirengt ir is esmes didesnes mergaites tai jau prisiziuri save, tai kazin ar kitamet bus reikalas toms timpoms po sijonu.

O su tais plaukais, tai pries tai pas mazaja grupej buvo kitos pagalbines aukletojos ir praktikantai vis keisdavosi. Tai supindavo ir kasa ar vel kazka naujo sugalvodavo, mano mergina vis pasidziaugdavo kokia nauja sukuosena ir manes prasydavo taip supint. Dabar jau tik uodega surisa... Tai cia visalaik kaip i tai ziuresi, nes vaikams tai ne tik kasos supynimas, tai kaip kazkoks zaidimas.

Ar yra tarp jusu kuri vertejauja policijoje? Vakar buvom sveciuose pas fotografe, ji su vyru policininkai. Sake labai reikalingi lietuviai vertejai pagelbeti policijai, man nenuostabu mat prie pat sienos gyvenam. Idomu ko reikia tokiam darbui ir is esmes ar neslegiantis?
Atsakyti
Tikiuosi Orkinta nesupyks, mažylis berniukas isvydo dienos šviesą , 52cm ir 3060kg wub.gif
Dar kartą sveikinimai wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tybuka: 26 lapkričio 2016 - 18:16
Wow wow sveikinimai! Viso ko geriausio abiems wub.gif
Atsakyti

Orkinta, sveikinimai! Sveikatos jums abiems! :)

Jolitka, viena karta pazistamas policininkas skambino vyrui, kad jis pasikalbetu su ale lietuviu. Nes itare, kad jis ne lietuvis, o rusas ir jam reikia juk vizos. Tai vyras kalbejo su juo, nemokejo nei zodzio lietuviskai, sake gyveno lenino gatvej. Tai taip ir supratom, kad jis tikrai ne lietuvis. :D

Tfu, tfu, tfu, problemu su darzeliu nera pas mus jokiu. Aukletojos tikrai labai fainos!

Atsakyti
QUOTE(jolitka@yahoo.com @ 2016 11 26, 11:36)
Idomu ko reikia tokiam darbui ir is esmes ar neslegiantis?

As del darzeliu tau pritariu, kad aukletoja tokius dalykus turi su tevais aptarti artiesiog taisykles jiems pasakyti, bet ne su vaiku diskutuoti. Taciau is kitos puses, kai grupeje 26 (!) vaikai, negali tiketis, kad po pietu miego bus supintos kasos. Nei laiko atzvilgiu, nei fiziskai moterys nespetu.

Del vertejavimo. Reikia gero kalbos lygio (C1), visisko neutralumo, neturi teises kazko neversti, verti absoliuciai viska, ka kuri puse pasako, negali kazko praleisti, verti praktiskai pazodziui (zinoma, gramatika turi buti tvarkinga), neturi teises kazkaip net bandyti padeti lietuviamas ar bandyti policijai pradeti irodineti, kad jis nekaltas, kad musu tokia kultura, kad jis kazko nezinojo. Zodziu, tik verti. Jokiu emociju, jokiu privaciu susitikimu su tais asmenimis. Mano artima pazistama cia vietoj jau 10 metu policijai vertejauja. Kartais buna sunku emociskai, sako. Vercia ir ataskaitas, telefoniniu ppokalbiu isklotines rastu, ir, zinoma, teismuose ir pan. Nera jokia oficiali verteja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RasaZFR: 26 lapkričio 2016 - 22:25
QUOTE(RasaZFR @ 2016 11 26, 23:24)
Del vertejavimo. Reikia gero kalbos lygio (C1), visisko neutralumo, neturi teises kazko neversti, verti absoliuciai viska, ka kuri puse pasako, negali kazko praleisti, verti praktiskai pazodziui (zinoma, gramatika turi buti tvarkinga), neturi teises kazkaip net bandyti padeti lietuviamas ar bandyti policijai pradeti irodineti, kad jis nekaltas, kad musu tokia kultura, kad jis kazko nezinojo. Zodziu, tik verti. Jokiu emociju, jokiu privaciu susitikimu su tais asmenimis.  Mano artima pazistama cia vietoj jau 10 metu policijai vertejauja. Kartais buna sunku emociskai, sako. Vercia ir ataskaitas, telefoniniu ppokalbiu isklotines rastu, ir, zinoma, teismuose ir pan. Nera jokia oficiali verteja.

Vat galvoju, gal cia man reik spyrio, kad ismokciau gerai vokieciu. Del emociniu dalyku tik truputi bijau, bet is esmes jauciu kaip metai daro tam itaka ir jau giliai taip visko neimu i sirdi. Is kitos puses del dukros gal reiktu pasistengt, pradeda vis sudetingesniu dalyku klausinet, o lietuviu kalba nevisad dar supranta, papraso ir vokiskai, o cia jau kartais buna sudetinga. Dekoju uz atsakyma.
Atsakyti
Rasa, o kaip ta darba susirado? Turėjo pazystamu policijoje ar kaip? Idomu kaip kas.
Atsakyti
QUOTE(Tybuka @ 2016 11 26, 23:10)
Rasa, o kaip ta darba susirado? Turėjo pazystamu policijoje ar kaip? Idomu kaip kas.

Nezinau, niekad neklausinejau. Parasiau viska, ka zinau. Siaip ji vengia apskritai apie tai sneketi. Niekada nepasakoja, beje, ir draudziama, kam vertejavo apie ka vertejavo ir pan.
Ji jau seniai tai daro, Siam momentui tai galima susirasti tik su pazistamu pagalba, nes realiai reikia valstybes pripazinto vertejo.
Atsakyti
QUOTE(Orkinta @ 2016 11 25, 18:19)
del sijonuku. is kitos puses tai teisybe del tu triusikeliu. vaikai zaidzia, sketaliojasi. daznai mergaites tuos sijonelius iki galvos pasikelia. tie triusikeliai mergaitem daznai ir i sona nuslyde buna. aukletojos jauciu tu vaizdeliu daznai prisiziuri, uztad ir vengia tu sijonuku. dar ir i smeli vaikai lipa.... bet ka daryt? gal ieskot po apacia kokiu sortuku tipo triusikeliu? net nzn. viena vokiete mama, tai man irgi pasakojo, kad po sijonuku visad rengia timpes. trumpas. truputi zemiau keliu. nes irgi pedofilu bijo. nes visokie vyrai aplinkui darzeli ar zaidimu aiksteles bastosi.
Sikste, sakai kodel neskambina policijai. o tai kaip jos iskart pedofilija zmogu apkaltins? na vaiksto kokstais...bet kokie jo keslai tai nezinai.
del plaukuciu. lygiai ta pati istorija mano brolio dukrytes darzelyje Lietuvoje. jei dirba viena aukletoja, tai kasytes po miego supintos. jei dirba kita - tai tik kuodas. bet kodel is ryto negerai, tai irgi nesupratau bajerio. va pas Sikste neleidzia palaidu, tai sakyciau kasytes labai patogu butu. o va pas jolitka, jau nenori kasyciu. suprask kaip geriau  mastau.gif

Suprantu, kad tu cia bendrai apie situacija kalbi. Savo dukra apziuriu kaip ji eina ir su kokiais triusikeliais, kad nei per mazi butu, nei per dideli, kad ten kazi ko kas nors nematytu. Bet vasara, mano manymu, mergytes tik sijonus turetu nesioti, nes taip vesiau, as ir pati sijonus dabar labiau megstu smile.gif
Esme visa ta, kad ji tik man sake, gi yra tu mergaiciu daugiau ir lygiai tokiu pat smile.gif O plius kokiu tonu ji man tai pasake. O musu kaimas mazas, zaidimu aisktelese as pagrindine lankytoja, tai galvoju, kad bent karta buciau pamacius itartina zmogu, kuris trintusi apie tas aiksteles, nebuvo per tiek metu.
O del plauku, palaidais plaukais ejo karta savaitej ar per dvi savaites. Dabar pagrinde vien manoji ateina suristais plaukais, nes ir man taip paprasciau, ir po to nera asaru, kad susivele plaukai. O kiek paziuriu beveik visos ateina palaidais ir niekas joms plauku nerisa, niekas mamoms nesiskundzia. Tai ir manoji taip nori, kartais kaip princese pabuti. Negi jus neleistumet. smile.gif
Matyt pataikiau, kai tai aukletojas padejejai nebuvo nuotaikos ir pan biggrin.gif O ir siaip kitos mamos pas mus grupej labai arsios yra, savo nuomone gina cia ir dabar. Tai matau, kad tu kitu mamu prisibijo ir joms nieko nesako. As tai dar pagalvoju, taktiskai bandau viska issiaiskinti, dar pamastau ar viska teisingai supratau, ir is vis turiu tokia yda, kad bijau papriestarauti kitam zmogui doh.gif

Aiii...kaip sakoma, visiems neitiksi biggrin.gif As darau kaip man atrodo teisinga, aisku proto ribose lotuliukas.gif

Jolitka, musu integracine grupe yra, del to mazai vaiku smile.gif O sunus eina i paprasta grupe, kur 26 vaikai.
Atsakyti
Orkinta, sveikinuuuu!!!! Ramiu nakteliu,saldaus pienelio!
Laukiu istorijos,kaip preaejo viskas? Kaip einasi?
Atsakyti