Įkraunama...
Įkraunama...

Vokietijos lietuvės

Dar truputi pasipasakosiu, mazoji po baseino nuluzo anksti, maniskiui dabar sezonas, galima sakyt jo nematom, tai sedziu viena, o uzsiimt kazkuo rimciau nenoriu, tai tap ir kabau smile.gif
Siandien su mazaja buvom baseine. Pries iseinant isdziovinau jai pirmai plaukus ir likau pati dziovintis, o ji nuejo link foje kur prie veidrodziu daug mergyciu sukavosi. Viena buvo su pliusuotu auksiniu sijoneliu. As jau tai mergaitei praeinant pastebejau, kad maniskei krito jos sijonelis i aki. Tai manoji iejus i foje sustojo prie tos mergaites, rankyte taip slaptai paciupinejo ta sijoneli, o kai toji atsisuko, tai maniske lyg niekur nieko nuejo. Sirdyje taip juokiausi, nors tokia vaikiska, bet tuo paciu tokia labai moteriskumu dvelkianti situacija. Tie vaikai, vaikai smile.gif
Atsakyti
As is Tamaris pirkau tokius su kailiuku, bet dabar galvoju, ar prireiks tu batu kazin biggrin.gif 13-14 laipsniu kol kas siomis dienomis pranesa ax.gif

Savaitgali turejom sveciu, drauge is Anglijos trumpam grizo, tai nepailsejau visai unsure.gif galetu dar siandien sekmadienis buti biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Aciu pasisakiusioms 4u.gif as ir linkstu prie uggs, bet man jie patys nelabai, tik va kad silti o to as ir noriu ax.gif Siomis dienomis tikrai nereikia siltu, dar su kedukais vaikstau, tik idomu ar ilgai cia taip ax.gif
Atsakyti
Ilindau po ilgo laiko ziuret ar Orkinta jau kudikeli supuoja.

Del ligoniu kasos.As ir atkreipiau demesi,kad TK labai griezta,bet siaip aplinkiniais keliais galima pereiti.Mano anytos niekas nebenorejo priimti is privacios i valstybine,bet viena ligoniu kasa atradom.

O vaikai,kad ir bunant pas teva,kiekvienas atskirai kainuoja visvien.Su Selbstbeteiligung 600€ berods uz viena vaika 80€ kainuoja i menesi.Dabar vaikai yra pas mane,tai pas teva yra laukimo mokestis kad jie bet kada i privacia ligoniu kasa sugris,be visu medicininiu apklausimu.Beje jei tevas virsija nustatyta metine suma ir vaikas buna valstybineje kasoje,kainuoja apie 300€ kas menesi valstybinis draudimas.Nezinau ar suprantat ka cia sneku.Tai neapsimoka valstybiniame but,nes privaciame didesni privalumai.Kai musu 6-mete gime,manasis galvojo sutaupys pinigu,kad vaikas butu pas mane apdraustas.ir kai atejo metines pajamos,tai mums uz vaika apie 2800€ valstybiniam reikejo sumoketi uz tai,kad tevo pajamos per dideles ir ji valstybiniame kaip atskiras zmogus,nei prie mamos,nei prie tevo.
Tai va mes gyvas pavyzdys,kad tai valstybiniame,tai privaciame,bet cia tik vaikai.Kitais metais jie vel pereis i privatu draudima.pas teva,bet jie kaip rasiau ir kainuos priedo.

As siltus moonbootus tik Lacoste esu turejus,atrodo ten gyvenime nesaltu kojos ir kai teko miske apie 2 val pabut,sustirau i raga.O sildomoj patalpoje su jais vos nenualpau is karscio,net negera pasidare,kojos vos neuzsidege nuo kaitros
Atsakyti
Man siandien skalbimo masina sugedo ir taip uzpykau ant jos, kad nuvaziavom ir nusipirkom nauja, senos netaisysim.
Jauciu, kad mano panelyte prisibijo aukleteju darzelyje. Ar gal bijo suklysti. Nenutuokiu kaip cia elgtis geriau, o gal toks amzius?
Atsakyti
QUOTE(jolitka@yahoo.com @ 2016 11 21, 21:09)
Man siandien skalbimo masina sugedo ir taip uzpykau ant jos, kad nuvaziavom ir nusipirkom nauja, senos netaisysim.
Jauciu, kad mano panelyte prisibijo aukleteju darzelyje. Ar gal bijo suklysti. Nenutuokiu kaip cia elgtis geriau, o gal toks amzius?

o kuom konkreciai pasireiskia? maniskis tarkim pries svetimus irgi nelabai sakojasi. darzelyje tarkim jis visada ju siek tiek prisibijodavo. bet kol proto ribose, tol normalu. na nelipa per galva bent kaip tevams kartais biggrin.gif
Addicted as dar cia. 2in1 biggrin.gif sekmadieni terminas, bet aisku sulaukt galiu jau bet kada. aparatas irgi rodo saremius, skausmus. bet kad man pastarosiomis dienomis jau visur paskaudena tai as nelabai imu i galva. diena uzsiemus, nemastau, va tik naktim sunkoka. vis ''klausau'' ar negimdau biggrin.gif
del to sveikatos draudimo. mums siemet AOK lubas uzkrove, ir dar perskaiciavima nuo 2014 padare. sumos ispudingos blink.gif bet niekur nieko nerase, ar cia uz vaika ar ne. nes kaip sakai, jei tevo pajamos didesnes, tai vaikas daugiau kainuoja. mums to atskirai tai niekur neivardijo... daug kas dabar sako eikit i privatu. tik ar butu pigiau kas? unsure.gif ir man irgi baisu, kad paskui gryzt negalesim. tai ir nezinau... dar del vaiko idomu ar privatus tiek jam visko finansuotu: nauji klausos aparatai, ju pilna prieziura, testai, baterijos, priedai ir t.t. nes su AOK tfu tfu tfu jokiu bedu. galu gale jei man privaciam draudime uz naujus klausos aparatus paciai reiketu 4000 i prieki sumoket ir laukt kol jie man grazins, tai irgi nekas....reik pirma tokias sumas turet biggrin.gif o ir klausimas ar viska grazintu. tai vien del vaiko kaip sakant ne taip ''abydna'' tas ispudingas sumas moket...
Atsakyti
QUOTE(Orkinta @ 2016 11 22, 14:38)
o kuom konkreciai pasireiskia? maniskis tarkim pries svetimus irgi nelabai sakojasi. darzelyje tarkim jis visada ju siek tiek prisibijodavo. bet kol proto ribose, tol normalu. na nelipa per galva bent kaip tevams kartais  biggrin.gif

Maniske irgi svetimoje aplinkoje jaucia ribas. Darzelyje lig siol ejosi gerai, bet paskutiniu metu vis pastebiu tokias idomias situacijas. Pvz. viena karta netycia Laufrad palikau prie darzelio grupes duru ir paskui tik po kokios pora valandu atsiminiau. Po sio ivykio su Laufrad galejo bet kur vaziuot, bet ne i darzeli iki kol supratau, kad butent tas ivykis kaltas. Tada pazadejau, kad butinai pasiimsiu ir vel su juo vaziuoja, bet kiekviena diena pries isvaziuojant is namu man primena, kad butinai ji pasiimciau net kartais i grupe nuejus atsisveikinant i ausi pasako, kad nepamirsciau. Toks perdetas rupinimasis ar is baimes, kad kazkas ka pasakys ar is to ivykio kaltes, nesuprantu. Kitas variantas - labai megsta sukneles, bet pastebejau nesivelka i darzeli. Man dar labiau toks neaiskumas krito kai vienasyk is kalbos isejo, kad i darzeli tai neina eit su suknelem. O per visas atostogas kelnes lagamine pragulejo, rengesi vien suknelem, nejo kelniu ikalbet uzsidet, o sugrizus i darzeli vel nesirengia. Viena ryta, sakau paskambinsiu aukletojom paklausiu ar gali Laura ateit su suknele (atseit). Sakau gali, tai issisiepe ir apsirenge. O bunant ligoninej ir per atostogas pyniau kasas, nuejo i darzeli ir viskas sako man kasu nepink, tik surisk plaukus. Jei supinu, issiardo. Tai kaip supratau del to, kad aukletojos yra pasake, jog po pietu miego kasu nepins, uodega tik. Cia normalu aisku tik kad labai veliasi, bet net is ryto kitaip nesipina ir sito vis dar niekaip neisaiskinu, kad lai jos ir surisa plaukus, o puse dienos su kasom gali lakstyt. Su pirstinem irgi buvo idomi situacija, man ji buvo pasakojus, kad aukletojos neleidzia uzsidet pirstiniu. As kazkaip nepatikejau, sakau gal tik kai tikrai silta ju nereikia iki kol savo akim nepamaciau ir su kokiu issigandimu ja pamaciaus nusimove. Tai del tu pirstiniu issyk papriestaravau ir neperseniausiai pasakiau del tu baimiu aukletojai, sukneliu ir pan.. Bet dabar nuo penktadienio isvis veduosiu su asarom ir dideliu nenoru i darzeli. Vakar vakare jau bliove, kad nenori i darzeli, nepatinka, nesmagu, sako eisiu su tavim i darba.... Man aukletoja nieko nesake, bet vakar maniskis buvo nuejes pasiimt, jie su ja tureje bendru reikalu, tai jam pasake, kad jei kas ko asaros tik akyse, o anksciau tokiu dalyku nebuvo. Gal cia amzius, gal ir jautresne, bet man truputi lyg ir ant aukletoju krenta seselis - kartais matyt nepagalvotai, ar neteisingu tonu pasakyta. Vakar kazkaip maniskiui is kalbos isejo ir uzklause ar su mineta aukletoja smagu, bet ji nieko neatsake net ir dar karta perklausus. Tiesa, mazoji paskutiniu metu labiausiai prie aukletoju pagalbininko vyro linko, nuo rudenio jis ne pas mus grupeje, o ir kita tokia faina pagalbininke kitoje grupeje, bet pagrindines aukletojos tos pacios. Matyt, visvien su mazaja reik kalbetis apie sitas situacijas, kad taip giliai neimtu i sirdi, nes aukletojos bet kuriuo atveju stengsis savaip viska deliotis.
Cia dykavojom kuri tai vakara smile.gif
vartotojo įkelta nuotrauka

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolitka@yahoo.com: 22 lapkričio 2016 - 16:10
jolitka, zinok gali buti, kad aukletojos ka nors pasako , o ji jautriau sureaguoja. Manoji irgi buvo pradejus sakyti, kad jai po sijonu reikia kelnias mautis blink.gif vasara, +25... pradejom pyktis, nes neleidau mautis, po to isaiskejo, kad ji nenori, jog triusikeliai matytusi. As paaiskinau, kad nieko tokio jei kartais belaipiojant tie triusikeliai pasimato, nuraminam su vyru mes ja , isleidziam i darzeli, kita ryta vel tas pats. Po to taip netycia issikalbejau su aukletojos padejeja, ir pasirodo jinai jai cia i galva tokias visokias nesamones kisa. Ji man sako, tipo ''nieko tokio jei mes cia darzelio teritorijoje esam, bet mes einam i kitas aiksteles ir ten buna zmoniu, vyru nepazystamu ir jie ziuri i vaikus, ir pan., cia pilna pedofilu '' Zinokit uzvire man viskas, sakau jei matai kazkoki iskrypeli, tai ko neskambini i policija ar pan. Ir is vis kokia teise tu turi mano vaikui tokias nesamones kalbet ir visokius kompleksus ivarinet. Dar uzdraude manajai palaidais plaukais eiti, tipo lenda i akis, nieko nemato, piesti negali ir t.t. Papasakojau vyrui, tas sako, kad as ne taip supratau, nes mes vokiskai kalbejom su ja. Tai liepiau paciam eiti ir issiaiskinti, tai taip ir liko viskas, tipo nebuvo progos pakalbet jam. Ir siaip visokiu tokiu nesamoningu sitaciju yra buve. Pvz. viena mama savo vaikui jokios kepures nededa nei vasara, nei ziema(kai kuriais atvejais deda) nes vaikas prakaituoja o po to labai serga. Manoji irgi prakaituoja, as ir dazanai pykstu, kad rudeni siltesnem dienom liepia viska ka turi susirengti, o ji gi vietoj nestovi, tai kai ateidavau, ji tokio raudonumo budavo, visa slapia, nu zinok, nelaikydavo man nervai. O musu grupej tik 15 vaiku, ir dazniausiai s vis kokie 10 tebuna, tai kaip jos nemato , kad tas vaikas sukaites laksto.... Praeita savaite pas mus vos +6 buvo, mano sunus atsilapojes, be kepures, saliko laksto...
Bet as jau dabar nelaukiu, iskart einu aiskintis. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Orkinta @ 2016 11 22, 12:38)
del to sveikatos draudimo. mums siemet AOK lubas uzkrove, ir dar perskaiciavima nuo 2014 padare. sumos ispudingos  blink.gif bet niekur nieko nerase, ar cia uz vaika ar ne. nes kaip sakai, jei tevo pajamos didesnes, tai vaikas daugiau kainuoja. mums to atskirai tai niekur neivardijo... daug kas dabar sako eikit i privatu. tik ar butu pigiau kas? unsure.gif ir man irgi baisu, kad paskui gryzt negalesim. tai ir nezinau... dar del vaiko idomu ar privatus tiek jam visko finansuotu: nauji klausos aparatai, ju pilna prieziura, testai, baterijos, priedai ir t.t. nes su AOK tfu tfu tfu jokiu bedu. galu gale jei man privaciam draudime uz naujus klausos aparatus paciai reiketu 4000 i prieki sumoket ir laukt kol jie man grazins, tai irgi nekas....reik pirma tokias sumas turet  biggrin.gif o ir klausimas ar viska grazintu. tai vien del vaiko kaip sakant ne taip ''abydna'' tas ispudingas sumas moket...

unsure.gif Mano šeima valstybiniam, bet su privačiu teko susidurt, uošvis privačiam. Yra privalumų, bet yra ir trūkumų. Privalumai tai kad privatūs pacientai greičiau gauna "Termin", ligoninėj teoriškai priklauso vienvietis kambarys... Na, ir kaina. Bet. Viskas gerai ir gražu kol rimtai nesergi. Pirmiausia, tai reikia žinot/užklaust ką konkretus draudimas apmoka ir ko ne. Uošviui reikėjo brangaus gydymo (chemoterapijos), tai atsakymo gal tris savaites laukė. Antra, be galo be krašto popierizmo. Pvz., kai guli ligoninėj gauni ne vieną sąskaitą, o visą pluoštą, atskirai atskiriems gydytojams, atskirai už transportą ir tt. Viską pirmiausia pats apmoki, o paskui jau grąžina draudimas arba ne. Kartais prašo papildomo įrodymo kad gydymo paslauga/procedūra buvo gyvybiškai būtina. Kaip jau sakiau, kai žmogus rimtai suserga sumos susikaupia labai didelės. Ir dažnai reikia ilgokai palaukti kol grąžina pinigus. Uošvio atveju vienu metu buvo susikaupus apie 50 tūkst. skloa iš draudimo. Pvz., skrydis tuo spec. sraigtasparniu kainuoja 3600, konsultacija pas profesorių 4000, mėnesio chemoterapijos kursas 15 tūkst... Tai čia didesnės išlaidos, o kiek dar visokių mažų, anyta kasdien po porą valandų prie popierių sėdi, gi viskas turi būt tvarkingai surinkta, užpildyta.

Orkinta, dėl vaiko, aišku, kad "neabydna", bet darbas tai papildomas. Beje, mano kaiminka irgi privačiam, tai sakė, už gimdymą reikia 6000 susimokėt. biggrin.gif Na, paskui grąžina, aišku.
Atsakyti
Bandau nauja SM versija :) idomiai cia viskas
Atsakyti
QUOTE(Tybuka @ 2016 11 24, 12:49)
Bandau nauja SM versija smile.gif idomiai cia viskas

Ir kaip tau?
Atsakyti
QUOTE(Sikste @ 2016 11 25, 13:08)
Ir kaip tau?

Kol kas nelabai, kol supratau, kur Favorites temos, desinej pusej sirdele minimalaus dydzio biggrin.gif rask kad mandras biggrin.gif Ir siaip, kazkaip nelabai..
Atsakyti