Įkraunama...
Įkraunama...

Vokietijos lietuvės

Orkinta, isivaizduoju apie ka kalbi, tikrai gerai, kad mama pabus kartu. Kartais aisku atsiranda trintis, bet visvien ir smagiau, ir pagalba salia. Turiu minty ir as mamai paziuret bilietu, mat darbu nemaza turiui, tai bus irgi siek tiek pagalba ir mano moliugeliui dziaugsmas smile.gif
Mes turejom snieguota savaitgali, smagu. Ir pagaliau egle ismetem, praktiskai be spygliu liko, mat pirkau paprasta tikedamasi, kad labiau misku kvepes, bet nepasakyciau. Visumoj tai labai dailiai buvo nuaugus, man ir ji labai patiko, ne tik mazajai.
O as parodysiu keleta foto, mat mes vel buvom praejusiais metais pas fotografave, tikrai tokiu smagiu foto padare, kad negaliu nepasirodyt smile.gif Buvo ir Kaledine atvirute padarius su nuotraukom, bet neturejom interneto per Kaledas tongue.gif
vartotojo įkelta nuotrauka

Atsakyti
Kokios grazios foto! 4u.gif
Atsakyti

Jolitka super nuotraukytes :) dukryte jetus kokia grazi  :wub: ir labai i teti panasi.

pas mus irgi sniego nemazai. Gerai, kad ernstlinge akcijos buvo, ir kaip tik sunaus ismiera likus buvo, tai prigriebiau sniego kelnes. Dar zieminiu geru batu laukiu, nes praeitais metais nereikejo, su tokiais pusiniais pravaiksciojo. O siemet ziuriu, kad ir sniego batai praverstu. As vis paveluotai viska superku, bet labai nervina, kai reik skudurais uzsiverst, ir lieka nepanesioti...

Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif
Nebera kada prisesti, tiek namai apkrauti visko, tiek darbu turiu, kad nebezinau kaip cia viska speti.
Nupirkom vaikam naujas lovas, dabar ir spintos naujos noriu, ir lentynos wacko.gif O dar reikia kazkur is senus padeti... Bet su ciuziniais apsisovem. Sakiau vyrui, kad vaziuojam i parduotuve rinktis, ne, jis internetu norejo rinkti, rinko rinko, skaite atsiliepimus, nupirko, vakar atejo...ispakuoju, man jie smirdi, cia dar gali issivedinti, bet kokie kieti, sianakt ejau pas dukra, prisisapnavo kazkas jas, tai negalejau guleti, kaip ant lentos. Sakiau reiks siusti atgal. Pirkom vidutinio kietumo. Gal kas ka pasiulisit? Kokius jus vaikams pirkot?

QUOTE(jblmami @ 2017 01 02, 21:06)
<p>Sikste, aciu gerai Buvo sunkus metai, bet tikiuosi viskas bus toliau tik i gera. biggrin.gif Tiesa mergiotes pilnametem patapo. Teises issilaike.</p>
<p>O kaip tu? R. taves nesimato. Nors ten ir man reiktu susitvarkyti. Nekeliu savo darbu. Mezgi? Kaip vaikai?</p>

Man tokie keisti-smagus 2016 buvo, as tiek stebejau savo vaikus, ir visiems sakiau, kad laikas eina beprotiskai greitai, bet tai tiesa, bent jau man tai begalo greitai praejo. Mergina mano rugseji jau i mokykla eis, sunui jau 4. Toks aukstas jis pas mane, bent jau man taip atrodo smile.gif Charakteriai irgi pas vaikus nelengvi, bet kokie tevai, tokie ir vaikai biggrin.gif Labai daug laiko su vaikais praleidziu, gi dabar visokie bureliai, uzsiemimai. Dukra tenisa lanko nuo pavasario, vakar pamate klube tokia didele taure , sake irgi tokios nori, tai dabar nori labai daug treniruotis, kad ta taure veliau laimetu wub.gif Dar ir i Judo uzsinorejo, ir dar plaukti gi nemoka.... wacko.gif pamate per tv undineliu kursus - tai eis ir ten, kai ismoks plaukti biggrin.gif
Po vasaros atostogu i savaite 2-3 kartus imdavau po 1 vaiku drauga pazaist, viena karta dukrai, kita- sunui. Galvodavau, kad zais sau ramiai kambary, bet kur tau... tai gert, tai valgyt, tai dar kazko...

Tai kai dabar pasakei, kad tavo merginos jau pilnametes, tai blink.gif vis kazkaip galvojau, kad maziau metu joms siek tiek smile.gif Tai mokykla kada baigs? Ka toliau planuoja daryti? Ka studijuoti?
Tai vazinejat dabar kartu? nebaugu?

Baigiau as savo vokieciu kursus, islaikiau B1 lapkricio men. ir Orientierung testa pries pat kaledas. Dabar turiu laisvo laiko, bet kaip ir neturiu jo, nes niekur nespeju blink.gif Mezgima pamirsau jau seniai, apskritai kazkaip jokio hobio neturiu siuo metu, tiek nuvargstu, kad suguldzius vaikus as tik pasedet noriu, paskaitineju ka nors internete ir einu pati i lova.

QUOTE(Orkinta @ 2017 01 10, 22:28)
O siemet ziuriu, kad ir sniego batai praverstu. As vis paveluotai viska superku, bet labai nervina, kai reik skudurais uzsiverst, ir lieka nepanesioti...

As ir is tu kur paskutine minute viska perku, bet siais metais jau stengiausi viska anksciau pirkti. Nupirkau dukrai kamik batus, dydis geras, bet spaudzia koja, uzsakiau didesnius, tas pats, tai po to uzsakiau dar viskokiu skirtingu batu 5 poras, tai is tu 5 tik vieni buvo geri blink.gif bet aisku, pas mus turejo prisnigti, kol dar tu batu neturejau.

Jolitka, jusu nuotraukos kaip visad grazios smile.gif
Atsakyti

As bama nupirkau. Su 3 lipuckom, nes keltis auksta, tai su dviem daznai kojos ikist negali. Bet aukstoki tokie. Na sunui tai patiko.

Atsakyti
As ir esu pasimetus su tais Schneeanzug, na retai pas mus ta tikroji ziema buna, o maniske labai nemegsta storu kelniu. Siemet kai pasiulymai ir akcijos buvo, atostogavom Lietuvoje ir grizus vietinese parduotuvese jau neberadau nei Thermohose, nei Schneehose normaliom kainom bei spalva. O dar plius pageidavimas buvo butent violetiniu. Tai taip ir liko nenupirkta, bet rezerve turejau kazkieno atiduotas Schneehose. Kiek didokos, su sugedusiu uztrauktuku, gumom apiplysiusiom, bet kai atsalo teko traukt siuvimo masina ir patvarkyt, dar prisegiau is veltinio pati padarius Kaledu senelio sege, tai visai tiko mazajai smile.gif dabar jau nori keist dekoracijas, pageidauja seges su besmegeniu smile.gif

Ka jus ten ziurit per Emigrantus, nieko nesu girdejusi, papasakokit.

Uzsakiau mamai bilietus rynair, pati neskridusi jais, o draugas vienasyk skrido neitin sekmingai smile.gif ar galetumet trumpai pasakyti kas sia kompanija naudojasi i ka reiktu atkreipt demesi? Kaina tai lyginat su kitomis kompanijos labai jau patraukli smile.gif

Sikste, matyt, visus vaiku ir buitinius rupescius uzsikrovus ir jei dar ka uzsiimi, tai ir esi uzsisukus. As lygiai taip pat nors ir su viena panele.

Atsakyti
QUOTE(jolitka@yahoo.com @ 2017 01 13, 10:19)
Uzsakiau mamai bilietus rynair, pati neskridusi jais, o draugas vienasyk skrido neitin sekmingai smile.gif ar galetumet trumpai pasakyti kas sia kompanija naudojasi i ka reiktu atkreipt demesi?
labai fainos jusu nuotraukos 4u.gif
Ryanair svarbiausia - nepamirsti pries skrydi pasidaryti online check-in, kur bus paskirtos sedimos vietos. Gauta bilieta reikia atsispausdinti arba atsisiusti i mobilu.
Ant bilieto yra pazymeta, pro kurias lektuvo duris lipti, prieky ar gale (priklauso nuo gautos eiles), laikykites to nurodymo, kad nesudaryti lektuvo viduje kamsciu smile.gif
Galima pasiimti nedideli lagaminuka plius rankine tase, ziurekit ismatavimus online. Jei rankinukas didesnis nei ismatavimai, nesikabineja, svarbu kad jis nebutu labai kietas ir galetum i koki tarpeli ar po kojm ji pakisti.
Pries lipant i lektuva ir dar stovint eileje jau sutikrinami bilietai/pasai, ir tuo metu kai kuriuos rankinius lagaminus pazymi specialiais lipdukais (jei lektuvas pilnas). Tai tokius lagaminus reikia palikti prie lektuvo, o ne nestis i vidu. Tai jei vezates kazka jame, ko galbut reikes keliones metu, tai arba reikia issiimti, arba pasakyti, jog norit lagamina laikyti letuve smile.gif
Ryanair beveik niekada neveluoja, be to nestreikuoja, ir yra pigi, todel man ji labai patinka biggrin.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2017 01 13, 16:12)
labai fainos jusu nuotraukos 4u.gif
Ryanair svarbiausia - nepamirsti pries skrydi pasidaryti online check-in, kur bus paskirtos sedimos vietos.

Dekui, moocho smile.gif Pirkau pirmyn ir atgal su lagaminu iki 15 kg 63eu mirksiukas.gif
Ir aciu visoms uz liaupses smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolitka@yahoo.com: 13 sausio 2017 - 18:59
Juhuuu, nupirkau tevams bilietus, dabar lauksiu geguzes wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Tybuka @ 2017 01 16, 17:11)
Juhuuu, nupirkau tevams bilietus, dabar lauksiu geguzes  wub.gif  wub.gif  wub.gif

Irgi Rynair?
Moocho, atsimenu dantu implantus dejaisi Lt, gal zinai kokia cia DE tvarka ar kiek ligoniu kasos apmoka? Kita savaite teks tuo klausimu pasisneket.. ar viskas tvarkoj su jais tau?
Atsakyti
Sveikos, Vokietijos lietuvės 4u.gif Gal galite man padėti su info.Vyras netrukus pradės dirbti Vokietijoje.Reikės išversto vaiko gimimo liudijimo.Ar tas vertimas turi būti patvirtintas notariškai?Apostilės reikia?Ar priklausys vaiko pinigai jei mes nesusituokę ir aš su vaiku lieku LT?
Atsakyti
QUOTE(jolitka@yahoo.com @ 2017 01 19, 15:31)
Irgi Rynair?
Moocho, atsimenu dantu implantus dejaisi Lt, gal zinai kokia cia DE tvarka ar kiek ligoniu kasos apmoka? Kita savaite teks tuo klausimu pasisneket.. ar viskas tvarkoj su jais tau?
kaip tu manai kodel as dariausi LT - nes valstybines ligoniu kasos neapmoka implantu. Tik "Zuschuss" sumoka, o jis tikrai nedidelis..
As issisaugojau savo Kostenvoranschlag. Norejo deti viena implanta ir uz jo - karunele. Tai paskaiciavo 3.900eur! Zuschuss - apie 440eur. Tai man atrodo, jis yra jau isminusuotas is tos sumos. O jei ir ne, nedaug ka keicia, visitiek 3,5tukst! Kai gavau ta "saskaita", tai is pradziu apsizliumbiau. O paskui pasidariau LT uz tuos pinigus tongue.gif . Ir ne tik dantu implantus biggrin.gif biggrin.gif
O grizus lietuviska dantu implantu saskaita (plius skrydziai, plius viesbutis,..) pilnai parodziau kaip gydymo islaidas savo mokesciu deklaracijoj, tai dar kazkiek mokescius susimazinau.

Nors nezinau, yra kas pasakoja, kad lietuviskas saskaitas po to ligoniu kasa apmoka, bet netikiu..., Man tada AOK sake, kad visu pirma man reiktu is LT parupinti tokia pat detalia saskaita kaip Vokietijoj daro (haha, lietuviska saskaita susideda is 2 eiluciu, plius dar vertimas..), ir tada svarstytu, ar man "Zuschuss" priklauso. Na tai belekoks vargas del keliu simtu euru unsure.gif

Man viskas tvarkoj, tikrai esu patenkinta smile.gif Man vienas didelis implantas idetas (nes tarpas pusantro dancio dydzio). O kitas dantis uz jo, kur DE butinai norejo karunele deti, tai tiesiog gerai sutvarkytas, tfutfutfu - ir kolkas viskas gerai. O kitoj pusej karuneles turiu. Tada gal kokius metus ar du tuos dantis tvarkiausi, baisu prisiminti. Bet nuo tada ramu, jokiu didesniu skyliu, o seniau grezdavo ir grezdavo kokius 3x i metus.. smile.gif
Atsakyti