Įkraunama...
Įkraunama...

Vokietijos lietuvės

QUOTE(jblmami @ 2017 03 10, 00:19)
Kas del sunaitelio. Man atrodo vaikams reik pradinej padeti ir parodyti kaip mokintis. Dar pakontroliuoti. O kai isispvaziuoja. Veliau to nebereikia.
O kokia cia katalikiska mokykla. Juk ir Bavarijoj nera viduriniu. Jos visos skirtingos: gimnazija, gesamt,  real, haupt, sekundar. O katalikiska kiek kainuoja per metus?

Leisk saviski i koki tai sporta, kad disciplinos ismoktu, kad savim daugiau pasitiketu, fiziskai sutvirtetu. Dar ir draugu susiras. Nes turiu nuliudinti mokyklose iki kol jiems sukanka 14 m(tada jie jau yra baudziami uz nusikaltimus, mobinga ir t.t.) visiska anarchija. Ir mokykla ir mokytojai nelabai ka daro del to, o tik slepia. . Manai mokykla ka daro. Amzinai issisukineja. Ir direktorius ir mokytojai. Ir deja tie arsus vaikeliukai turkai. Ir veiksmas musu miestelio gimnazijoj. O ju dvieju motinos tai taip arsiai saviskius gina. Jie nekalti.  O treciasis vokietukas. Jo tevai psichologai. Ir kokia ironija:parase knyga apie mobinga. Tai jie kaip is dangaus nukrite. Nu kaip ju toks saunus sunus galejo pasielgti. Tai vezioja mano kolege su seima anuka i mokykla ir atgal. Nes jis dar ir implantuota klausos aparata nesioja. O jis labai brangus.</p><p></p><p>oje ir vel romanas gavosi blush-anim-cl.gif </p>

Sveikos,

Žinok, kad man pačiai iš pradžių reikėjo suvokt kaip čia mokomasi..ir vaikas be kalbos mokyklon išėjo. Taip ir plaukėm pasroviui. ..ypač kai išėjo mūsų nuostabioji mokytoja, buvo balaganas, vaikai kurį laiką namų d. išvis negaudavo, gavo kitą mokytoją, bet visi vaikai buvo dideliam strese..pirmąją mokytoją visi be galo mylėjo. Bet antra mokytoja man padėjo konkrečiau maniškio problemines vietas išspręst. 3kl. vėl kita mokytoja, nes antra mokytoja iki 2kl. galo pamokė ir toliau nepasiliko. Bet ir vėl staigmena ir ta apnėštėjo biggrin.gif bet bent jau ta iki galo mokslo metų mokė, 4kl. pasitiko vėl su nauja mokytoja. Tai jei vaikui sudėtinga susivokt tuose moksluose, per daug išsiblaškęs, o čia dar tokios kaitos prisideda. Antrai mokytojai pasiūlius pradėjome ergoterapiją lankyt, pamažu pradėjo tvarkytis problemos. Lankėm ir projektą šeimyninį, ten ir žinių įgijau ir vaikas pradėjo labiau stengtis arba bent jau atlikti, ką privalo. Bet pavargus nuo visų lakstymų, nusprendžiau pailsėti ir nebetampiau to vaiko niekur, na į ergoterapija dar karts nuo karto vis vesdavau. Sportas ir visada buvo siūlomas, lankė gi futbolą ir ką - klasiokų buvo daug komandoj, kurioj jau jie ilgėliau ten treniravosi ir mokėjo geriau žaist. Tai dažnai maniškį ir užgauliodavo, nes jis dar nemokėjo taip žaist. Po 4mėn. nebeėjo jau į tą futbolą. Paskui norėjo į karate, vėl tai vienas suserga tai kitas, tai vėl kas sumaišo, nepradėjom tų treniruočių, nors pasižiūrėt buvom. Paskui man reikėjo poilsio nuo visko..padariau pertrauka, ir mėgavaus popietiniu laiku po darbo, kai nereikia niekur lėkt, galėjau ramiai apsidirbt viską namuose.vat šiandien buvom Jiu-jitsu treniruotėj. Labai man patiko, nė vienas vaikas mano vaiko neužgauliojo, visi linkmai treniravos. Dar norėčiau į Teakwondo nuvest, kad pasižiūrėtų. Galės paskui rinktis kur labiau patinka.
O žinok, jei neturėčiau antro vaiko, tai galvočiau irgi, kad aš dar galiu pirmąjį labiau prie mokslų palenkti..nu mažius, jei pameni pasakojau koks pasiutęs ir nebevaldomas mažiukas buvo, bet koks jis stropus mokykloj ir man nereikia nieko rodyt, kaip jam mokytis..jis žino ką jis turi daryt, skaito kiekvieną vakarą bigsmile.gif o ir jei ko nesupranta, paaiškinai ir greit supranta..dičkiui aiškint pradedi jis tipo žiovauja jau..nu norisi pakratyt gerai. Kiekvienas pabandymas mokytis namuose kainuoja didžiules pastangas tiek man, tiek jam. Aš turiu omeny ruošimąsi kontroliniams. Nors nepasakyčiau, kad blogus pažymius gauna kaip nesimokantis papildomai..kiti kartais mokosi daugiau, kiek su kitom mamom kalbėjau, bet vienodus pažymius gauna kaip ir maniškis..3 dažnas jo pažymys. Būna ir blogiau, ypac iš religijos..todėl ir galvoju, kad jo gal neims į tą privačią katalikišką mokyklą biggrin.gif jam visiškai neįdomus tas dalykas. Ta mokykla tik 50e mėn. kainuoja, plius popietinė priežiūra 70e..šiaip aš už Hortą dabar daugiau moku nei už tą mokyklą reikėtų Girdėjau kolkas tik gerus atsiliepimus. Buvom atvirų durų dienoj, vaikui patiko ten.

Mes žinok tarp ruselių čia gyvenam, bent jau mūsų rajonas tuo garsėja, kad čia jų dauguma. Nors ir universitetas čia mūsų rajone įsikūręs ir tikrai nebloga vieta čia. Nors ir jaučiamės mes tarp jų kaip savi, bet nepatinka man tas jų toks auklėjimas ypač berniukų..tipo vyrus augina, tie vaikai daro ką nori, kompiuteriniai žaidimai non- stop..ir dar visai nekreipia dėmesio į amžiaus rekomendacijas. Žodynai ir keksmažodžių platūs..manęs tai prisibijo maniškio klasiokai kai kurie, nes negaliu aš patylėt, kai girdžiu juos besikeikiant..ir anksčiau pas mažių darželį, pasiūlydavau burnas išsiplaut, jei išgirsdavau, kurį nors vaiką šalia negražiai kalbant.
Nors niekur nepabėgsi nuo tokių laukinukų, tad tikiuosi, kad ir kur tas mano vaikas papuls, pajėgs jis apsiginti arba bent jau išvengti konfliktų su tokiais.
Atsakyti
QUOTE(jurga99 @ 2017 03 10, 15:10)
Oho kaip idomu  blink.gif  sedim mes cia Lietuvelej is galvojam emigruoti kad tik nebutu nuo vilko ant meskos  unsure.gif  traumuosiu vaika...o kaip tam regione prie frankfurto? Gal ramesne tauta?  rolleyes.gif

Prie Maino turi omeny? Gyvenu netoli,nezinau,yra tu pabegeliu,bet kol nekabina nekreipiu demesio. Dirbu darzelyje aukletoja. Visko visur yra, tarp savu pavydo,tarp kitatauciu. Tik viena,ka pats issikovosi ta ir turesi,ner lengva,bet jei pasirysi dirbt ir turet kazka, tai ir turesi. Visad sunki pradzia,bus visko ir juodo ir balto. Svarbiausia,turet darbus,buta,o visa kita palengva.

Teisingai sako jblmami, reik laiks nuo laiko paspaust vaika,as su saviske realiai nesedejau prie pamoku,nu pirmoj klasei,bet ir tai pasakiau,padarai namu darbus,atnesi patikrinsiu,jei ko nesupranti dabar klausk. Iki dabar nesedziu su ja, tetis matematika padeda pries darbu rasymus. Mokosi vidutiniskai,realschulei 6 klasei. Po pirmo pusmecio,susede pakalbejom,kad matematika ir vokieciu galetu pasistengt,nes 3,tai iki dabar Kai raso darba 1 ar 2 parnesa,pati svyti. Na kartais vaikams reik pokalbio,paskatinimo,padrasinimo. Aisku neliaupsinimu pastoviu. As Kai patranku,aprekiu,pasakau gal ko perdaug,bet nu gi noriu tik geriausio. Vyresnele,mate kaip sunkiai gavom darbus kuriuos turim,nieks nat lekstutes neatnese,ejom,ieskojom,beldemes i duris. Konkurencija didele deja.. Dabar nuo rudens mazoji iseina i pirma klase,bus matyt kaip seksi,bet tikiuosi,kad nebus dideliu problemu rolleyes.gif
Atsakyti
jblmami, kaip uups sekas?
Vakar meetinomes Frankfurte su forumietem smile.gif Laivu plaukem, teko namo lekt,nes dukra su tempa,numusiau,bet greit vel uzkilo. Galvoju,kad angina hmm.gif
Atsakyti

Sveikos

Vakar paraginau, kad pati cia ateitu ir pati ka papasakotu. :D 

Kaip faina. Matyt cia jau ir nebesilankot, kad gyvai susitikinejat. :bebe: 

Sveikit :4u: 

Kazkaip keistai su tais virusais siais metais. Maniske ir gulejo su auksta temperatura. Dar ir siandien skauda gerkle nuo preitos savaites, bet vistiek siandien isejo i mokykla. Ziuresim kaip bus, gal jau siandien prikalbinsiu pas gyd nueiti.

Atsakyti
Jblbami, o tu su Ruta (?) kur vyras jos italas dar bendrauji? Kazin kaip susikloste gyvenimas ax.gif
Atsakyti

Sveikos. Gal kuri is Jusu turi Amazon.de Prime? Niekaip is draugu burio neatsiranda gyvenanciu Vokietijoj :) Siokiam tokiam verslui reikia partnerio gyvenancio Vokietijoj is naudojancio Amazon :)

Atsakyti

Sveikos

Nea jau labai seniai nebendraujam. Dar kazkada su kaimynka buvom blusturgyje susitike ir tiek. 

O pas mus buvo preitas savaites galas pagerintas. Düsseldorfe ketvirtadieni vienas su kirviu palakste. 9 suzeisti.  Ir kaip tik su tuo SB vaziavo, su kuriuo maniske i mokykla vaziuoja. Penktadieni vel Düsseldorfe lakste vienas su rytietisku kardu. O sestadieni per pusrycius girdziu, kad Essene del galimo teroristinio ispuolio didziausia apsipirkimu centra uzdare. O kaip tik pries savaite penktadieni iki 24 val( viena karta i menesi dirba) ten bastemes.

Kosmaras  :blink:  :unsure:  Toks nervas ima, kai aplinkui vienos nesamones. 

Jau dirbu darze. Biski nervus ramina :D . Ir kaledinius lasinius padeda nusikratyti.

BASTETE, mano bärlauch jau koks didelis. Ir nauju jau pasisejo( tuo momentu galvoju apie Wolkes pasisakymus, kaip pas ja issiplete :rolleyes: ) . Ir tave vis prisimenu ir geru zodziu miniu.  :4u:  Reiks rytoj mergiotem sviesto su juo padaryti. 

Reik pradeti naujo dviracio ieskoti. Jau gal 3 ar 4 metai naujo ieskau. Ir vazineju vis su savo senuciuku. Dar po ziemos nevaziavau, bet ruosiuosi :blush-anim-cl: 

Atsakyti
QUOTE(KaipGyvenu @ 2017 03 15, 18:53)
<p>Sveikos. Gal kuri is Jusu turi Amazon.de Prime? Niekaip is draugu burio neatsiranda gyvenanciu Vokietijoj smile.gif Siokiam tokiam verslui reikia partnerio gyvenancio Vokietijoj is naudojancio Amazon smile.gif</p>


Ir kaip jus tai isivaizduojat? Nepazystant zmogaus va tik pasakai savo slaptazodi ir viskas super? Ir dar tas pasakymas, siokiam tokiam verslui.. Tai sakykit viska tiesiai sviesiai, kas kaip ir kodel..

QUOTE(jblmami @ 2017 03 15, 21:28)
O pas mus buvo preitas savaites galas pagerintas.


Nezinosi kur koks durnius sumastys ka padaryt... Mes kazkada kalbejom, kad jau musu miestely tai tikrai nieko nebus.. nu ir ka, susisprogdino vienas per festivali, gerai, kad neileido jo i vidu....

Man irgi reikia nuvezti dvirati po ziemos i inspekcija.. Bet vis neprisiruosiu.
Atsakyti
Sveikos, kaip gyvenat? ziuriu ne miega forumas ax.gif Pas mus nieko naujo, mazoji auga kaip ant mieliu wub.gif tai atejau pasiteiraut gal kas yinot koki gera tepaliuka nuo sumusimu, melyniu? labai jau nesisaugom, o dabar kai einam i aikstele visur lipt reikia tai, nespejam gydyti unsure.gif
Sakykit kai ikeliat foto, noretume ir mes pasirodyti ax.gif
Atsakyti

Sveikos

1489656531[/url]"] Ir kaip jus tai isivaizduojat? Nepazystant zmogaus va tik pasakai savo slaptazodi ir viskas super? Ir dar tas pasakymas, siokiam tokiam verslui.. Tai sakykit viska tiesiai sviesiai, kas kaip ir kodel..

 

Nezinosi kur koks durnius sumastys ka padaryt... Mes kazkada kalbejom, kad jau musu miestely tai tikrai nieko nebus.. nu ir ka, susisprogdino vienas per festivali, gerai, kad neileido jo i vidu.... Man irgi reikia nuvezti dvirati po ziemos i inspekcija.. Bet vis neprisiruosiu.

 

 

Vat vat ir as ta pati pagalvojau. O dar ir pinigu ten pas mane nemazai yra  :rolleyes:

 

 

O tai kada cia pas jus buvo? Nieks nenukentejo? Man ir reikia maziausia du dviracius nuvezti i inspekcija. Tingiu. O siandien ir salta. Atidejau. O paskui vel bus ten kosmines eiles. :ax:    

 

Nesuprantu tos naujos versijos. Vel suplake viska i kruva  :frusty:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jblmami: 17 kovo 2017 - 18:16
QUOTE(l-u-x @ 2017 03 17, 13:43)
Sveikos, kaip gyvenat? ziuriu ne miega forumas ax.gif  Pas mus nieko naujo, mazoji auga kaip ant mieliu wub.gif tai atejau pasiteiraut gal kas yinot koki gera tepaliuka nuo sumusimu, melyniu? labai jau nesisaugom, o dabar kai einam i aikstele visur lipt reikia tai, nespejam gydyti unsure.gif
Sakykit kai ikeliat foto, noretume ir mes pasirodyti ax.gif

Nu nueini y part.lt ysikeli ten nuotrauka,kur raso uzkraut,susimazini iki 640lygtais ir nukopini nuo pabaigos antra eilute(lygtais raso y sm kelimui) nu ir dedi.

zirne, www.part.lt, bekeldama issirink dydi maximum 640pixeliu (arba maziau), tada ikelus nukopijuok priespaskutine nuoroda "paveikslelis forumui", ir viskas. dar gali issisaugoti nuoroda istrynimui kur nors, jei nenori kad paveiksliukai amzinai ten liktu.

Esu pasilikusi is anksciau forumieciu paaiskinimus kaip ikelti foto, tai dalinuosi smile.gif Mes sumusimu joskiais tepaliukais netepem, su ta mintim, kad visvien chemija, o gal ten taip baisiai ir nebuvo. Siaip saugumo tai mokinom, musiskis tuo reikalu uzsimem. Rimtu sumusimu isvengem, bet melyniu tai visad daug turim.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolitka@yahoo.com: 17 kovo 2017 - 22:09

Jolitka as paveluotai bet apie tas sventines dienas. Zodziu as ties tomos dienomis rasau standartiskai 8val kad isdirbtos buvo. Nesvarbu kad nedirbo, bet kaip jos apmokamos as nezinau. algas steuerberatore apskaiciuoja. As jai tik valandas siunciu. 

As sumusimam jei zaizda yra tai bepantena naudoju. Spec zaizdom. O jei melyne, tai niekuom netepu...

jblmami siaip petrazoles nebijo salcio. Is esmes jos gi daugiametes. Bet gal dabar tiesiog nedigs. Nors velgi siltnamyje diena silta...

Atsakyti