Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos

jokiais vaistais ir kitais dalykais neisgydysit suvezejusiu lasteliu.

jokia biopsija 100pr nepatvirtina diagnozes, tik histologinis po operacijos. Isoperuoja, tada paaiskeja ar vezys, ar ne. 4u.gif

chirurga as rinkausi, patare endokrinologe.

del pinigu neatsakysiu, nes ''kainos'' per toki ilga laika pasikeite.
Atsakyti
QUOTE(insk @ 2017 02 19, 01:18)
Sveikos. Skaitau sia tema bet noriu keliu klausimu, gal esate susidure ir galesite patarti.

Mamai dare 2 biopsijas. Antroji parode kaip gydytojai raso itariama papiline karcioma. Atvaziavo i santariskes pas N. Noreikiene. Buvau kartu tai per 30 min nieko nepasake. Nieko nekonsultavo. Tik paziurejo siuntima ir sako reikia operuot. Mama  dar bande klaust apie gydyma. Ar kokias kitas alternatyvas. Bet gyd tik pasiepianciai pasake kad cia ne pokalbiam vieta ir negydoma tai. Toliau kalbejo su sesele ne musu reikalais ir pilde dokumentus.
Paskui pasiule po 10 d pakartoti ehoskopa. Tyrimai buvo daryti kt mieste. Cia sake nedaris nieko nes viskas padaryta

Tai dabar iskilo keli klausimai
-Gal nekonsultavo, nes onkologai prie kysiu iprate? Gal jau ir cia reikejo duoti?
-Gal verta kitur eiti pas endokrinologus? Suzinoti ne tik rajonu gyd nuomone, kad itariama? O ieskoti kas patvirtintu?
-Ar galima rinktis hirurgus? Ar mokate uz operacijas? Kiek?

Jei kas galetu patarti buciau labai dekinga....

Mano endokrinologė siųsdama konsultacijai patarė pas kokius gydytojus registruotis, pas kokius chirurgus prašytis. Tai aš rinkausi.Konsultuojanti gydytoja nelabai tikėjo tais tyrimų rezultatais, kuriuos atsivežiau, norėjo viską pakartoti. Nusiuntė pas radiologą, kuris echoskopavo ir pasakė, kad aiškiai matyti mazgo piktybiškumas ir nėra jokio reikalo kartoti punkcijos bei netikėti atsivežtų tyrimų rezultatais.Tada gydytoja pasakė, kad būtina operuoti ir užregistravo pas chirurgą Tiksliausia diagnozė po operacijos, kai gauni chistologinio tyrimo atsakymą. Pvz., punkcija man parodė tik vieną piktą mazgelį, o kai gavau chistologinio tyrimo atsakymą, sužinojau, kad yra dar ir antras mazgelis.
Atsakyti
QUOTE(verdom @ 2017 02 19, 12:46)
Mano endokrinologė siųsdama konsultacijai patarė pas kokius gydytojus registruotis, pas  kokius chirurgus prašytis. Tai aš rinkausi.Konsultuojanti gydytoja nelabai tikėjo tais tyrimų rezultatais, kuriuos atsivežiau, norėjo viską pakartoti. Nusiuntė pas radiologą, kuris echoskopavo ir pasakė, kad aiškiai matyti mazgo piktybiškumas ir nėra jokio reikalo kartoti punkcijos bei netikėti atsivežtų tyrimų rezultatais.Tada gydytoja pasakė, kad būtina operuoti ir užregistravo pas chirurgą Tiksliausia diagnozė po operacijos, kai gauni chistologinio tyrimo atsakymą. Pvz., punkcija man parodė tik vieną piktą mazgelį, o kai gavau chistologinio tyrimo atsakymą, sužinojau, kad yra dar ir antras mazgelis.

O chistologinio tyrimo atsakyme stadija buvo nurodyta? kada jus ja suzinojote, dar kazkokius tyrimus gal dare?
Atsakyti
QUOTE(@lone @ 2017 02 19, 12:53)
O chistologinio tyrimo atsakyme stadija buvo nurodyta?  kada jus ja suzinojote, dar kazkokius tyrimus gal dare?

Nebuvo, nurodytas buvo tik auglių dydis.Stadija konkrečiai įvardino, kai nuvažiavau pirmai radijo- jodo terapijai, o parašytą pamačiau, kai parsisiunčiau epikrizę iš NVI. Daugiau jokių tyrimų nedarė.
Atsakyti
O chistologinio tyrimo atsakyme stadija buvo nurodyta?  kada jus ja suzinojote, dar kazkokius tyrimus gal dare?

Niosirdziai patariu- operuokites. Kaimyne netikejo tyrimais, po metu- metastazes plauciuose. Negazdinu, bet nei vienas pasaulio gyd negali pasakyti vezys ar ne. Tik po po operacijos ir histologinio tyrimo bus atsakymas. Po operacijos man chirurgas pasake, kad gali buti ir grudelio dydzio piktas mazgiukas.
Sekmes ir aukstyn nosyte.
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2017 02 19, 14:19)
Niosirdziai patariu- operuokites. Kaimyne netikejo tyrimais, po metu- metastazes plauciuose. Negazdinu, bet nei vienas pasaulio gyd negali pasakyti vezys ar ne. Tik po po operacijos ir histologinio  tyrimo bus atsakymas. Po operacijos man chirurgas pasake, kad gali buti ir grudelio dydzio piktas mazgiukas.

pritariu 100%.
Atsakyti

Man stadija buvo parasyta atsakyme po operacijos. Onkologiniam nieko nesake apie stadija.
Atsakyti
QUOTE(Lina M @ 2017 02 16, 13:39)
Sveiki, kokie buvo pirmieji ligos pozymiai?

Chroniškas nuovargis - pats pirmasis ir skaudžiausias požymis. unsure.gif
Atsakyti
Ačiū labai už atsakymus.

QUOTE(Ramce @ 2017 02 19, 10:00)
jokiais vaistais ir kitais dalykais neisgydysit suvezejusiu lasteliu.

jokia biopsija 100pr nepatvirtina diagnozes, tik histologinis po operacijos. Isoperuoja, tada paaiskeja ar vezys, ar ne. 4u.gif

chirurga as rinkausi, patare endokrinologe.

del pinigu neatsakysiu, nes ''kainos'' per toki ilga laika pasikeite.

o kokį pasirinkot chirurga? mūsų endokrinologė, nieko nepatarė, jokių gyd, dėja...

QUOTE(verdom @ 2017 02 19, 12:46)
Mano endokrinologė siųsdama konsultacijai patarė pas kokius gydytojus registruotis, pas  kokius chirurgus prašytis. Tai aš rinkausi.Konsultuojanti gydytoja nelabai tikėjo tais tyrimų rezultatais, kuriuos atsivežiau, norėjo viską pakartoti. Nusiuntė pas radiologą, kuris echoskopavo ir pasakė, kad aiškiai matyti mazgo piktybiškumas ir nėra jokio reikalo kartoti punkcijos bei netikėti atsivežtų tyrimų rezultatais.Tada gydytoja pasakė, kad būtina operuoti ir užregistravo pas chirurgą Tiksliausia diagnozė po operacijos, kai gauni chistologinio tyrimo atsakymą. Pvz., punkcija man parodė tik vieną piktą mazgelį, o kai gavau chistologinio tyrimo atsakymą, sužinojau, kad yra dar ir antras mazgelis.

mums taip nepasisekė, nieko nesiulė, tik santariškių 1 nusiuntė ir viskas.
pas kokį gydytoją jūs operavotės? Kokia onkologė konsultavo jus?

QUOTE(maskatukas @ 2017 02 19, 15:19)
Niosirdziai patariu- operuokites. Kaimyne netikejo tyrimais, po metu- metastazes plauciuose. Negazdinu, bet nei vienas pasaulio gyd negali pasakyti vezys ar ne. Tik po po operacijos ir histologinio  tyrimo bus atsakymas. Po operacijos man chirurgas pasake, kad gali buti ir grudelio dydzio piktas mazgiukas.

ačiū už patarimus

tai jei randa vėžinių lastelių biopsijos metu, vadinasi suklysti negalėjo? ir kartoti biopsijos nėra tikslo? pvz pas privačius gyd?

O jei operuoja, ir jei išima skydliaukę, tai hormonus jau butina bus gerti likusi gyvenima kasdiena? kitaip nėra? O jei mano mamai, siuo metu skydliauke gamina hormonus?

Prašau parašykite į az kiek duodate chirurgams, o gal yra kas nedavė? ir gerai padarė operaciją?
Atsakyti
QUOTE(insk @ 2017 02 19, 17:58)
Ačiū labai už atsakymus.
o kokį pasirinkot chirurga? mūsų endokrinologė, nieko nepatarė, jokių gyd, dėja...
ačiū už patarimus
tai jei randa vėžinių lastelių biopsijos metu, vadinasi suklysti negalėjo? ir kartoti biopsijos nėra tikslo? pvz pas privačius gyd?

O jei operuoja, ir jei išima skydliaukę, tai hormonus jau butina bus gerti likusi gyvenima kasdiena? kitaip nėra? O jei mano mamai, siuo metu skydliauke gamina hormonus?

Prašau parašykite  į az kiek duodate chirurgams, o gal yra kas nedavė? ir gerai padarė operaciją?

Aš operavausi Kaune. O po operacijos į NVI pas Z. Baranauską radijojodo terapijaJei išoperuos visą skydliaukę, tai be tiroksino neapseisit. Kai kada išoperuoja ti pusę skydliaukės. Tada tiroksino gali ir nereikti.
Atsakyti
insk, mergaites jums patars del gydytoju. Tiesa, idomu kodel pas onkologus siuncia, juk endokrinologai siuncia pas vietinius chirurgus, gal Vilniuj kita tvarka.

Atsakyti

Ačiū labai už atsakymus.

ačiū už patarimus

Prašau parašykite į az kiek duodate chirurgams, o gal yra kas nedavė? ir gerai padarė operaciją?

Mano mama niekam nedavė, išoperavo gerai, pašalino skydliaukę, toliau gėrė hormonus, taip pat buvo taikyta jodo terapija. Jau turbūt 5 metai bus nuo operacijos.

Atsakyti