Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai, achimenės ir kt. gesnerijiniai-26

Gražu nute wub.gif Gražiai užauginai, šaunuolė thumbup.gif

Aš šiandien daug dirbau, daug sanpaulijų persodinau ir strepsiukų lopšelinukų būrelį perkėliau į darželinukus biggrin.gif Net privargau...gerai kad pritrūkau substrato biggrin.gif
Atsakyti
nute, labai gražūs augalai ir jų žiedai wub.gif thumbup.gif

Vidam, šauniai pasidarbavai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 18 birželio 2016 - 08:37
Gerai, didelis darbas padarytas. Turiu ir aš pamerktų lapų, prie jų jau ir vaikučiai yra, reikia atskirt, bet labai tingiu tuo reikalu užsiimt.

Pažiūrėkit kiek žiedukų ant stiebelio - net 11. Čia Harlequin Lace tiek turi. Renia irgi neatsilieka - 10 suskaičiavau.
user posted image
Atsakyti
Matosi kad strepsai laimingi, tai atsidėkoja žiedais wub.gif

nute, o pamerkti lapai net apsivaikavo ? Nufotografuok parodyti kokio dydžio lapus merkei ir kaip dabar atrodo. Noriu ir aš taip pamėginti mirksiukas.gif
Atsakyti
Norėčiau strepsiuko UA-Веселка, toks nematytas smile.gif Gal tik žiedai per maži, lyginant su lapija g.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vidam: 18 birželio 2016 - 12:10
QUOTE(Vidam @ 2016 06 18, 13:09)
Norėčiau strepsiuko UA-Веселка

Mat kaip bigsmile.gif O man jis visai nedaro įspūdžio...
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2016 06 18, 09:49)
Matosi kad strepsai laimingi, tai atsidėkoja žiedais  wub.gif

nute, o pamerkti lapai net apsivaikavo ? Nufotografuok parodyti kokio dydžio lapus merkei ir kaip dabar atrodo. Noriu ir aš taip pamėginti mirksiukas.gif

Į stiklainiuką merkiu cielus lapus. Kai persodinėju, tai senus nulaužau, būna gražūs, gaila išmest,tai sumerkiu ir jie ten mirksta. Po kiek laiko pradeda leist šaknytes, vėliau auginasi vaikiukus, kurie irgi užsiaugina šaknytes. Va taip atrodo:
user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
Ačiū 4u.gif Kaip faina...reiks pabandyti su kuriuo nors, kurį noriu atsinaujinti . Yra nedidelių vidutiniškų lapukų, sumerksiu o paskui net neskirsiu , pasodinsiu kaip Aušra rodė.
Atsakyti
QUOTE(nute2 @ 2016 06 18, 22:32)
Po kiek laiko pradeda leist šaknytes, vėliau auginasi vaikiukus, kurie irgi užsiaugina šaknytes.

Faina, bet aš stengiuosi "vandeninių" vaikučių nesulaukti...
Papildyta:
QUOTE(Vidam @ 2016 06 18, 22:58)
paskui net neskirsiu , pasodinsiu kaip  Aušra rodė.

?.. Čia apie ką? g.gif Ten, kur rodžiau, vaikučiai užaugo, lapui jau adaptavusis žemėje
Atsakyti
Ausraz, aš žinau kad tu tik įšaknydini vandenyje ir sodini . Bet nepilnai neaiškiai paaiškinau... blush2.gif Sodinsiu be jokių šilnamukų ir tokius nedidelius motininius lapukus paliksiu kartu su vaikučiu augti. Taip galvoju... pabandymui kokį porą pasodinsiu.
Pas tave ne po vieną vaikutį, tai aišku kad reiks skirti.
Ai ir vėl čia pripaisčiau...nieks neaišku doh.gif Svarbu man aišku ką turėjau omeny taviškius paminėdama, nes man labai jie patiko lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2016 06 19, 08:53)
Pas tave ne po vieną vaikutį, tai aišku kad reiks skirti.

Taip, reikės skirti, bet su tuo neskubėsiu.
Atsakyti
Vidam, aš tai viską supratau. Aš irgi taip darau. Kai lapas išleidžia šaknis, sodinu į stiklinaitę. Pats lapas remiasi į šoną, tvirtai stovi. Į jokį šiltnamiuką nededu. Užauga vaikiukai, tuomet atskiriu . Jei man tų vaikų nereikia, aš tuos lapus ir užmirštu, o paskui pažiūriu - ten jau vaikučiai auga. Taip specialiai nedarau. Tiesiog norėjau parodyt, kad ir taip vaikai užauga.
Atsakyti