Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai, achimenės ir kt. gesnerijiniai-26

[quote=ausrazs,2016 07 04, 15:47]
thumbup.gif pasirodykit 4u.gif

Gavau praeita savaite. Is vazono po sakele isimtos buvo. Keliavo per autobusu siuntas. Pasodinau, kai kurios toliau zydi. Pasirodysiu, kai sustipres.
Atsakyti
user posted image DS 894 Jaunam augalui šitas žiedas gigantiškas, net 8,5 cm doh.gif Skrotelė regis irgi ne iš mažųjų.

user posted image Jaunimėlis žalias šiaurinėje pusėje, ant virtuvės palangės.

Jokio pavadinimo keitimo schmoll.gif Achimenės gražu, bet taip neužkabino kaip strepsai.Sanpaulijos taip pat nebevirpina širdies, praeitas etapas. irnesakyk.gif
Atsakyti
Lisitėja2, labai smagi palangė thumbup.gif Ir gyventojai ant jos išsidėstę dar gana erdviai biggrin.gif

Kadangi lietus šiandien išvijo iš daržo - koks ten purvynas doh.gif - pažarsčiau daug lengvesnę žemelę. Atskyriau, pasodinau vaikučius. Taip gražiai atrodė kartu, nesitikėjau, kad bus sunku atskirti - poros gerokai nutraukiau šaknų doh.gif verysad.gif Bet kol kas palieku augti taip, kaip augo, - atvirame ore, be priedangų. Nebent pradėtų labai vysti, gi dalies šaknų neteko...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 04 liepos 2016 - 16:46
Lisiteja2 grazu 4u.gif
Zydi graziai jusu jaunimelis. Mano jau ir pumpurus kelia.

Rimmuse aciu. Pamirsus buvau kad rankas reikia slapint pries trupinant puplaisti. Jus naudojat i misinius ar drenaza darot?

Atsakyti
Paaiškinkit ką reiškia тетраплоид?
Atsakyti
Vidam, čia gal dėl achimenių klausi? Bet sąvoka "tetraploidas" tinka ir kitiems augalams. Tetra - keturi; tetraploidas - augalas, kurio ląstelėse yra ne 2 chromosomų rinkiniai (kaip diploidų) o keturi.
Atsakyti
Nu... skaitinėju apie achimenes. Suprantu kur rašo svyrančios, stačiais stiebais, o kitos - tetraploidas ir neradau tokio vertimo kas tai per daiktas. Koks man skirtumas kiek ji turi tų chromosomų g.gif man svarbu ar aukšta ar žema.
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2016 07 04, 19:05)
Koks man skirtumas kiek ji turi tų chromosomų g.gif man svarbu ar aukšta ar žema.

lotuliukas.gif
Skirtumas yra selekcininkams - jie naudoja preparatus arba rentgeno spindulius, kad išgautų mutacijas. Paprastai tetrapoidinės achimenės būna stambiažiedės, turi kitų privalumų - tvirtos, atsparios ir pan. Neretai jų pavadinimuose naudojamas žodelis "tetra".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 04 liepos 2016 - 18:15
Aaaa, tai reiškia pliusas achimenės. Na va, kai paaiškini žmogiška kalba ir man aišku lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aldam @ 2016 07 04, 16:53)
Rimmuse aciu. Pamirsus buvau kad rankas reikia slapint pries trupinant puplaisti. Jus naudojat i misinius ar drenaza darot?

Drenažui. Nemoku be jo auginti. Putplastis man patinka dar ir tuo, kad lengvas, o mano dalis vazonėlių pakabinti.
Bandžiau kažkieno minėtus kamščius, bet man jie buvo linkę pelyti doh.gif
Atsakyti
vidam,apie pavadinimo keitima ne negalvok,cia yra senos,istikimos strepsininkes protest.gif ,man patinka lauzyt ta puplasti,traskinu su pasimegavimu biggrin.gif ,kas jus erzina nesuprantu. unsure.gif lisiteja,matau pas tave grazuoli,ant palanges,pats pirmas,toks baltas,apacia melsva,su fantazi lygu,parodyk ji,kas ten toks labai smalsu blush2.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Silvija, tave dominantis strepsas - DS Meteoritnyj Dožd, sportukas. Man jis labai savotiškas wub.gif
Atsakyti