Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai, achimenės ir kt. gesnerijiniai-26

QUOTE(b.kite @ 2016 07 04, 11:36)
koks idomus pastebejimas, reikia ismeginti smile.gif
kokio dydzio vazonelius naudojate?

Vazonelius naudoju 9 arba 10 cm. Dedu pora cm. Vaikus sodindama ir darau drenaza. Yotubei kolekcionere Irina Kiseliova dalijasi strepsu auginimu. Man labai patiko jos pastebejimai. Nemoku ikelt.
Atsakyti
Sveika, Aldam sugrįžus pas mus 4u.gif Dar turiu iš jūsų pirktas veisles.Auga ir vargo nemato.
Strepsus visada sodinu su drenažu, dedu keramzitą.Vazoniukai pas mane peršviečiami 8-9 cm skersmens.
Dėl šaknyno supuvimo mūsų temoje didkutuota ir perdiskutuota.Vis tiek jie miršta. Turi reikšmės karštis, trąšos, gruntas, laistymo rėžimas. O kartais miršta vien dėl to,kad nebenori gyventi. Prisiminkit Rusmos postus.Turiu ir aš nuostolių po šios šilumos.Jei tik vysta, raunu lauk,negaivinu, tik išfragmentuoju.
Lygiai taip pat neperprantu, kodėl vieni gražiausiai žydi ir auga ant fitilio, kiti kaip mat nusprogsta.
Gaila, kad nėra nuorodos, labai įdomu būtų pažiūrėti kas ten tokia Irina. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2016 07 04, 13:06)
Sveika, Aldam sugrįžus pas mus 4u.gif Dar turiu iš jūsų pirktas veisles.Auga ir vargo nemato.
Strepsus visada sodinu su drenažu, dedu keramzitą.Vazoniukai pas mane peršviečiami  8-9 cm skersmens.
Dėl šaknyno supuvimo mūsų temoje didkutuota ir perdiskutuota.Vis tiek jie miršta. Turi reikšmės karštis, trąšos, gruntas, laistymo rėžimas.  O kartais miršta vien dėl to,kad nebenori gyventi. Prisiminkit Rusmos postus.Turiu ir aš nuostolių po šios šilumos.Jei tik vysta, raunu lauk,negaivinu, tik išfragmentuoju.
Lygiai taip pat neperprantu, kodėl vieni gražiausiai žydi ir auga ant fitilio, kiti kaip mat nusprogsta.
Gaila, kad nėra nuorodos, labai įdomu būtų pažiūrėti kas ten tokia Irina. g.gif

Savaitgali paprasysiu kad ikeltu nuoroda. Kaip malonu kad prisimenat. Dabar pirksiu is jusu, jei parduosit.
Strepsai jau tokie. Pas vienus vienos veisles auga, pas kitas ta pati veisle tik egzistuoja. Man drenazas pasiteisino butent is putploscio. Keramzitas ir kiminai netiko. Gal todel kad jis neprisigeria vandens. As pabandziau ir man tinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aldam: 04 liepos 2016 - 13:03
Va čia įliskit ir visokių pamokėlių rasit Irinos Kiseliovos, kas suprantat rusiškai mirksiukas.gif

https://www.youtube....h?v=6jjQjbl3kHM

Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2016 07 04, 14:54)
Va čia įliskit ir visokių pamokėlių rasit Irinos Kiseliovos, kas suprantat rusiškai  mirksiukas.gif

https://www.youtube....h?v=6jjQjbl3kHM

Aciu Vida. Sita moteris. Cia 2014 metu irasas, yra naujesnis 2015m. Ten truputi patarimai skiriasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aldam: 04 liepos 2016 - 14:02
QUOTE(aldam @ 2016 07 04, 11:34)
Islendu is pogrindzio.

aldam, labai malonu, kad palikot pogrindį 4u.gif
Kažkada naudojau strepsams drenažą - kiminai, keramzitas, perlito sluoksnis, paskui ėmė nenaudoti - sėkmė tokia pati - kaip kada. Reiktų putplastį išbandyti, bet... nežinau, kaip sutrupinčiau, nepakenčiu to garso... schmoll.gif Šiemet gavau pasodintų achimenių, tai ten substrate buvo apvalios puplasčio granulės - gal kur nors būna tokių jau paruoštų. Nes tik pagalvojus apie trupinimą - brrr.... Geriau grįžti prie perlito ar kamščius pjaustyti...
Šiaip tai tikrai turi kiekvienas augintojas savo "arkliuką" atrasti. ir nemanau, kad kas nors turėtų patirtį visiškai be žūčių... Todėl atsargai šaknydijamės lapus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 04 liepos 2016 - 14:14
Žinau kad būna pirkti putplasčio granulių, kai pagalvojau labai tiktų vietoj agroperlito.Bet pas mus seniuose nėra, neaišku ar kada bus. Ir jis išfasuotas žvėriškais kiekiais, ar po kubą doh.gif Kaip ir daugoka.Laužyti labai bjauru, elektrinasi, limpa prie pirštų.
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2016 07 04, 15:17)
Ir jis išfasuotas žvėriškais kiekiais, ar po kubą  doh.gif Kaip ir daugoka

Kažkada mano mieste o ir kituose nebuvo vermikulito, tai pirkdavom centralizuotai. Viena vargšė pomėgio draugė vilnietė kelioms laukiančioms fasavo litrais - nepavydžiu doh.gif Skaidė, elektrinosi, lipo prie sienų, visur. Na, gal yra savanorių pirkti ir fasuoti putplastį?

Šiaip tai nelaikau ko nors panacėja, susitaikiau, kad netekčių buvo ir bus, jos nėra masinis reiškinys.
Atsakyti
Netrupinu labai smulkiai. Limpa prie pirstu. doh.gif Kai daug vazonu nesodinu ,tai pakenciama.
Jei atejau pasigirsiu, turiu achimeniu daugiau kaip strepsu. Uzkretet. Dekui Wetrai. Jos deka ir pas mane jos zydi. Ir kodel jos man anksciau nepatiko.
Dzukes achimeniu palange 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aldam @ 2016 07 04, 15:26)
....turiu achimeniu daugiau kaip strepsu.

Ko gero greitu laiku reiks keisti pavadinimą " Achimenės ir kiti gesnerijiniai" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aldam @ 2016 07 04, 14:26)
Netrupinu labai smulkiai. Limpa prie pirstu.  doh.gif

Kad neliptų prie pirštų rankas reikia sudrėkinti. Pati taip laužau televizorių žiūrėdama: puodelis su vandeniu šalia - kai tik pradeda lipti - rankas į vandenį
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimmuse: 04 liepos 2016 - 14:45
QUOTE(aldam @ 2016 07 04, 15:26)
Jei atejau pasigirsiu, turiu achimeniu daugiau kaip strepsu.

thumbup.gif pasirodykit 4u.gif
QUOTE(Vidam @ 2016 07 04, 15:34)
Ko gero greitu laiku reiks keisti pavadinimą " Achimenės ir kiti gesnerijiniai"

thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti