Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai, achimenės ir kt. gesnerijiniai-26

QUOTE(rusma @ 2016 07 13, 21:26)
.... Iš margalapių pati gražiausia veislė.

Tada kokios jau kitos mega_shok.gif lotuliukas.gif

Man ir su anšktim, kaip ne visam svietui, jei nokinu, kartais žiedus reikia net nukrapštyt ir mėtymo nepastebėjau g.gif
user posted image
Atsakyti
O man patinka Different Drummer, dar nieko panašaus neturėjau. Nei lapų margalapių nei žiedų. Pažiūrėjau googlines nuotraukas, tai iš vis gražuolis.
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2016 07 13, 21:02)
tokio apipelijusio tikrai nenorėčiau lotuliukas.gif  blush2.gif

lotuliukas.gif
Man aikčiojimo gal nesukeltų, bet gražus žiedas ir įdomus savo tai pablukimais thumbup.gif Ko gero, noriai įsileisčiau į kolekciją.
Atsakyti
Man ir Lisitejos apipelijes strepsas patinka.
Achimenes tik dabar atradau. Turiu viena S Salibos veisle. Labai patinka. Kokioj saly jis gyvena. Veisliu kiek daug sukures. Viena uz kita grazesnes.
Atsakyti
QUOTE(aldam @ 2016 07 13, 22:30)
Turiu viena S Salibos veisle. Labai patinka. Kokioj  saly jis gyvena. Veisliu kiek daug sukures.

Saliba - rumunas, lyg ir gyvena Rumunijoje, jei neemigravo. Kaip achimenių autoriui jam, ko gero, nėra lygių. Bet aš jei pirkčiau iš jo, tai... kolerijų. Nuotraukose jo veislių kolerijos atrodo nuostabios. Nete randamas kažkoks jo yahoo paštas (neaišku, ar veikiantis), gal kada reiks parašyti. Rusai ir ukrainiečiai jam siunčia kolektyvinius užsakymus.
Man patinka ir S.Mossopo veislės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 13 liepos 2016 - 21:37
mano 7119
user posted image
Atsakyti
QUOTE(silvija72 @ 2016 07 13, 22:40)
mano 7119

Fainai atrodo thumbup.gif

Išskleidė žiedą vienas iš tručytų. Iš to strioko net šešialapis biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 13 liepos 2016 - 21:47
Bet tokio apipelijusio lotuliukas.gif blush2.gif

Oi, doh.gif lotuliukas.gif .Man jis kaip cukraus pudra nubertas.
Tikrai, ten 7119, įsigytas iš Jelenos.
Gražus šešialapis, galėtų visada toks būti.
Atsakyti
nu groziu pridejot, akys varvejo beziurint ak.. grazu
Atsakyti
Noriu jūsų patarimo.Pavasarį man padovanojo baltą streptokarpą,pavadinimo nežinau,bet lapai dvigubai didesni už DS .Labai gražiai augo,o dabar apatiniai lapai glemba,kaip kokie "skuduriukai"kabo.Laistau kartą savaitėj,gausiai,neperdžiovinu.Kartais patrešiu universaliom trašom.
Ką netaip darau,nes būtų labai gaila jį prarast.Ačiū
foto skolinta,maniškis toks
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emma: 14 liepos 2016 - 07:51
emma, man įtarimų sukėlė "kartą per savaitę gausiai". Nežinau, kokio dydžio vazone auga, ar spėja pradžiūti žemės paviršius tarp laistymų? Paprastai strepsus auginu nelabai dideliuose vazonuose, 9-10 cm skersmens, o žemę darau lengvą, tai tenka laistyti gerokai dažniau, kas 2 dienas, o kai karšta net ir kasdien. Išsikelkit iš vazono ir apžiūrėkit šaknis, ar nepapuvusios, ar jų gumulas labai drėgnas (dar būna toks specifinis užmirkimo kvapas), gal verta kiek pradžiovint? g.gif (Nenoriu gąsdinti, bet neseniai turėjau tokį glembančiais lapais, jau nusibaigė, manau, sušuto šaknys...)

Gal galit saviškio nuotrauką įdėt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 14 liepos 2016 - 07:56
QUOTE(emma @ 2016 07 14, 08:44)
Laistau kartą savaitėj,gausiai,neperdžiovinu.Kartais patrešiu universaliom trašom.

Strepsių ir tik kartą į savaitę laistot ? Parodykit saviškį, kokiam vazone pasodintas. Aš saviškius kas vakarą turiu lieti ir tai kai kurie būna perdžiūvę. Jei labai perdžiovinat, smulkios šaknelės nudžiūsta ir vėliau nebeįsisavina vandens, užpilus daug vandens pradeda pūti. Aš matau, jei palaistau pavėpusį ir rytojaus dieną būna šlapias ir lapai neatgavę stangrumo, tai jau iš karto verčiu lauk, nes aišku kad jau kažkas su šaknimis negerai. Tai dažnai dar pavyksta išgelbėti. O jei taip palikti ir laukti, tai jam bus kaput.

Prie progos įmetu porą nuotraukų

Yellow English Rose mano gražuolė smile.gif
user posted image

Aušros dovanėlė Lemon Orchard
user posted image

Atsakyti