Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai, achimenės ir kt. gesnerijiniai-26

Niekur nespėju. blush2.gif Ir lauko gėlynuose bardakas ir namie ir kaime blush2.gif doh.gif

O pagrindinė priežastis, niekaip nepasodinu ant fitilio. Niekaip neatidirbu sistemos. Juk augina juos taip. Kiek žinau pas D. Martens taip auga. O gal kuri jos tinklalapio nuorodą turit?
Su sanpaulijom čia paprasčiau.Turiu kelias maximines, tupi ant fitilio ir vargo nemato.O gal noriu neįmanomo, gal strepsai tik laikinai gali taip pabūti?
Atsakyti
Gražūs visų žiedai wub.gif

Aš tvarkau savo strepsyną, dalį jau apkarpiau, persodinau, atsiprašiau kad šiek tiek apleidau juos biggrin.gif Pasinešiau labiau ant sanpaulijų, dar devynios naujokės kitą savaitę atkeliaus smile.gif Užsimaniau kažko nors tu ką, o kadangi pasiūla tik sanpaulijų, tai teko jas ir imti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2016 08 05, 08:57)
Kiek žinau pas D. Martens taip auga. O gal kuri jos tinklalapio nuorodą turit?

Kai užeina ūpas, daug naršau ir skaitau apie gesnerijinius, bet kol kas neaptikau D.Martens tinklalapio. O toks yra? Šiaip teko skaitinėti jos postus tai vienam, tai kitaip forume, tai pat mielai atsako Facebook'o gesnerijinių ar strepsų mėgėjų grupėse. Galima rašyti ir klausti jos.

QUOTE(Vidam @ 2016 08 05, 08:58)
dar devynios naujokės kitą savaitę atkeliaus smile.gif

thumbup.gif Vidam, ateisiu kada pasižvalgyti kaip į botanikos sodą biggrin.gif
Papildyta:
Lisitėja2 priminė Dale Martens, o aš prisiminiau vieną Dale rekomendaciją dėl salotinių strepsų lapų. Dale mano, kad tai gali būti ir dėlto, kad nors tręšiame azoto turinčiomis trąšomis, augalas negali jo įsisavinti dėl dėl rūgštesnio substrato. Ji siūlo kas mėnesį daryti strepsams perplovimus: supilti į vazonėlį kelis puodelius vandens, kad jis laisvai ištekėtų per drenažo skylutes. Esą, taip išplaunamos susikaupusios druskos. Po perplovimo strepso šaknis reikėtų 48 val. džiovinti, išėmus iš vazonėlio.
Ką manot? Man tas džiovinimas... Kol vidus pradžius, gal visai išdžius paviršiuje esančios šaknys? Gal apsukti popieriniu rankšluosčiu?
O gal kas dedant į substratą dolomitmilčių, kad nebūtų didelio rūgštumo?
Atsakyti
vaje kokiu cia minciu, man net baisu pasidare kokia sudetinga tu geliuku prieziura..
Atsakyti
Ausrazs, nieko nebandžiau ir manau nedarysiu, nes tie salotiniai lapai patys pažaliuoja.
Aš dabar turiu svetę,saugau dukros katę, tai palangės kampas nukraustytas, nes ji mėgsta ant palangės sėdėti.
Kai jaunimas pradės žydėti galėsi ateiti. Ir strepsų norėčiau kokių dar neturėjau, bet kad niekas nebedaugina. Matyt jų erą baigiasi g.gif Reikia stengtis išlaikyti ką turiu. Prisodinau lapų, o tai atsitiks taip kad liksiu be strepsių biggrin.gif

Man tai tvarkant strepsus toks keistas noras užėjo, kad kažkokias kompozijas padaryti, susidėlioti gražiai, kokių pintų dalykų įkomponuot, ar augalų pamaišyt, ne vien vienos rūšies laikyti ant visos palangės. Neturiu fantazijos,reiks po interneto platybes pasidairyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vidam: 05 rugpjūčio 2016 - 09:16
QUOTE(Vidam @ 2016 08 05, 10:12)
strepsų norėčiau kokių dar neturėjau, bet kad niekas nebedaugina. Matyt jų erą baigiasi g.gif Reikia stengtis išlaikyti ką turiu. Prisodinau lapų, o tai atsitiks taip kad liksiu be strepsių  biggrin.gif

Eik tu, nesibaigia strepsų era, ir neliksi tu be jų. Netikiu, kad NIEKAS nedaugina. Gal dabar toks metas: ką turėjo žmonės nuo pavasario - pardavė, o dabar augina kitą pamainą. Gi strepsui užaugti reikia laiko, o daugintojas skelbia tik, kai yra ką parduoti. Juk nerašo: "Pasodinau lapus, pardavinėsiu po pusės metų, kreipkitės" smile.gif

Atsakyti
Dėl D.Martens svetainės nesu tikra ar tokia yra.Už tai ir klausiu,gal kas rado.Man su anglų klaba ne kas,visą info skaitau rusų.Praplovimai realu kai auga ne durpėse, o samanose, keramzite, orhių subsrrate. Taip ir įsivaizduoju supuvusias šaknis blink.gif
Nesibaigs tie strepsiai , visada bus fanitikų.
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2016 08 05, 10:52)
*Dėl D.Martens svetainės nesu tikra ar tokia yra.
**Praplovimai realu kai auga ne durpėse, o samanose, keramzite, orhių subsrrate. Taip ir įsivaizduoju supuvusias šaknis  blink.gif
***Nesibaigs tie strepsiai , visada bus fanitikų.

* Aš tai nemanau, kad ji turi noro ar laiko svetaine rūpintis - yra begalė kitos veiklos
** Durpės greitai padžiūsta, ji dar siūlo ir džiovinti 2 paras, išėmus iš vazono
*** drinks_cheers.gif

Aš kiek nusivyliau, kai, paprastai gyrusi P.Kleszczynskį už kokybiškus sodinukus, iš jo parduotuvės gavau kelis su nemažais druskų nudegimais ant jaunų lapukų, o augimo taškas buvo visai "neprofesionaliai" įgilintas į durpinę tabletę. Užtat ir nudegė tie lapeliai, bet, tikiuosi, augs ir nauji audiniai bus sveiki
Atsakyti
Vėl gavai naujų ?
Atsakyti
Normali praktika plauti tuos strepsus - daug kas rekomenduoja plauti dėl druskų, Bet viską su protu reikia daryti.

O dėl naujienų - na viskas, baigėsi pigių strepsų era. Tikrai nepirksiu naujienų po 50-100 eurų, tam kad po 3 pardavinėčiau. Vienintelis pigus šaltinis iš Latvijos užsidarė. Kai gavau kainoraštį, kiek kainuotų pirkti iš Maskvos, žabtai atvėpo ir užsidarė, žodžių nebebuvo doh.gif Pvz. naujų veislių sanpaulijos lapas - 28 eur., strepso vaikas - apie 100 eur.

Šiaip pasaulinės tendencijos - išeina šitie augalai iš mados, taip, kad... papigiai galit gaut pas lenkus, paprastai kiek atsiliepimų teko sulaukti, antrą kartą nebeperka lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2016 08 05, 11:41)
Tikrai nepirksiu naujienų po 50-100 eurų, tam kad po 3 pardavinėčiau.

Šiaip pasaulinės tendencijos - išeina šitie augalai iš mados

Ir teisingai drinks_cheers.gif Aš irgi nesiruošiu mokėti didelių pinigų už neprognozuojamus augalus, kurie bet kuriuo momentu užvers šaknis ir nesuprasi dėl ko, ir nuo to neapsisaugosi. Taip kad ką turim tą turim ir dalinsimės tarpusavyje. Reiks visų pasodinti po fragmentą. O kai turimi atsibos pereisim pilnumoje ant kitokių.
Atsakyti
Aš matyt jau nepereisiu.....nenoriu kitų...netraukia rolleyes.gif

Nerizikuočiau praplovinėti strepsų, perdaug jie turi "drėgmės įsiurbėjų" žemėse, jų šaknys ne orchidėjų iš kurių laisvai išlaša, paprasčiau persodinti smile.gif

Abu vaikai pražydo vienodai, man lb. gražus žiedai: dideli , su rausvumu aplink kraštus, ilgai žydi, patiko wub.gif

user posted image
Atsakyti