Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai, achimenės ir kt. gesnerijiniai-26

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(klivija2 @ 2016 08 09, 17:03)

Pirmą kartą Full Moon'o sportą matau. Labai įdomu smile30x30.png
Aš jau nebeturiu šios veislės, bet išauginus buvau daug iki žydėjimo ir niekad nepapuolė sporto. Pasirodo, būna.
Atsakyti
klivija2, kokios grožybės! Net dūšia apsalo... smile30x30.png o labiausiai iš šių - gal Somerser Maryett, - labai gražiai centro tamsumas dera ir kontrastuoja su šviesesne žiedlapių spalva. Tokį labai mylėčiau smile30x30.png

Norių nuomonių. gavau vaikutį su druskų pažeidimais - apie augimo tašką ir ant besikalančio lapo. Jau kelios savaitės strepsas, toks, koks atvyko, - jokio judėjimo, jokių pokyčių. Gal jau nieko nebelaukti, o pjauti dičkį lapą ir šaknydinti? Tik aš nesuprantu, kaip galima tokį pardavinėt, negi nemato?
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 09 rugpjūčio 2016 - 17:18
QUOTE(rusma @ 2016 08 09, 17:30)
Pirmą kartą Full Moon'o sportą matau. Labai įdomu smile30x30.png
Aš jau nebeturiu šios veislės, bet išauginus buvau daug iki žydėjimo ir niekad nepapuolė sporto. Pasirodo, būna.

Pas mane Full Moon viena iš nestabilių veislių-- ta pati skrotelė žydi teisingai, po kurio laiko paišdykauja išleisdama pusiau sportinius arba visai vienspalvius tamsius žiedus,, po kurio laiko vėl žydi rulete. Grynai sporto tamsių vienspalvių pasidarysiu nuotrauką
Čia ta pati skrotelė žydi pirmais žiedais
user posted image

QUOTE(ausrazs @ 2016 08 09, 18:00)
...Norių nuomonių. gavau vaikutį su druskų pažeidimais - apie augimo tašką ir ant besikalančio lapo. Jau kelios savaitės strepsas, toks, koks atvyko, - jokio judėjimo, jokių pokyčių. Gal jau nieko nebelaukti, o pjauti dičkį lapą ir šaknydinti?...

Aš kirpčiau-įsodinčiau-apsidrausčiau fragmentu

user posted image

Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2016 08 09, 18:00)

Norių nuomonių. gavau vaikutį su druskų pažeidimais - apie augimo tašką ir ant besikalančio lapo. Jau kelios savaitės strepsas, toks, koks atvyko, - jokio judėjimo, jokių pokyčių. Gal jau nieko nebelaukti, o pjauti dičkį lapą ir šaknydinti? Tik aš nesuprantu, kaip galima tokį pardavinėt, negi nemato?

galėjo pakeliui pasižeisti, jeigu šlapią supakavo, galėjo ir įdėti - čia jau niekas nepasakys, kaip buvo.

Sunku ką patarti - Kleščinskio vaikus aš karpau iki minimumo, t.y. iš karto sodindavau fragmentus, likusius kišdavau į šiltnamį ir previkiūru laisčiau, nes jie man itin sunkiai adaptuodavosi ir labai dažnai pūdavo - nežinau, kas jiems padaryta, gal kitokiom sąlygom auginti, bet man dažnai greičiau žydėdavo mano vaikai, nei tas iš jo gautas augalas - nebent pirkta būdavo labai anksti pavasarį - tada viskas ok.

Žinant jūsų nuomonę apie šiltnamiukus - nesinori to ir siūlyti. Pas mane būtų sukištas į celę 2,5X2,5 cm, po celofanu ir maksimalia šviesa, o didesnis lapas būtų tapęs fragmentu. Ar dabar šaknydinsis tas suvargęs lapas irgi klausimas, net nesimato, kaip jis atrodo - jeigu irgi pažeistas, tai supus greičiau. Taip kad čia ką padarysit, su tuo nesuklysit, nes išgyvenimo galimybės šitam augaliukui labai ribotos, centras probleminis - gali ir metus skursti, gali sunykti.
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2016 08 09, 19:05)
Žinant jūsų nuomonę apie šiltnamiukus - nesinori to ir siūlyti.

rusma, mano nuomonė apie šiltnamiukus - gera. Tik, kad achimenių juose nedaiginu, o strepsus - tai vieną kitą kartą auginau gryname ore.
Atsakyti
Maryett dar ir spalvą keičia, pernai bandžiau gaudyti skirtingo amžiaus žiedus smile30x30.png
user posted image

Atsakyti
Aš turėjau DS Z.Solnce.Turėjo net du didelius lapus, mažų auginti tingėjo, žydėjo ir sėkmingai nupuvo. Neatsimenu, ar fragmentavau ar ne.Kiek pamenu žiedas didelis, man labai patiko.
Atsakyti
Nuostabu, klivija2 4u.png
Atsakyti
Merginos, mano visą strepsių kolekcij užpuolė erkutės... Ir stipriai. Niekas nepadėjo. Jaučiu teks mest lauk (kokios 8...). Noriu įsigyt naujų. Gal kas turit šiuo metu? smile30x30.png
Atsakyti
QUOTE(klivija2 @ 2016 08 09, 18:31)
Pas mane Full Moon viena iš  nestabilių veislių-- ta pati skrotelė žydi teisingai, po kurio laiko paišdykauja išleisdama pusiau sportinius arba visai vienspalvius tamsius žiedus,, po kurio laiko vėl žydi rulete. Grynai sporto tamsių vienspalvių pasidarysiu nuotrauką
Čia ta pati skrotelė žydi pirmais žiedais

Ištryniau foto Radikale tai ir čia jų nerodo,liko tik žymos, įdedu naujai

user posted image

user posted image

QUOTE(klivija2 @ 2016 08 09, 18:31)
.... Grynai sporto tamsių vienspalvių pasidarysiu nuotrauką ...

user posted image

------------------------------------------------------------------------------------------

DS-1117 kas augina, šis strepsis stipriai garbanotais žiedlapiais, žiedai nedideli ? Kiek cm ?
(pakeisti šypsenėlių veidukai, gaila, senesni daugiau patiko)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klivija2: 10 rugpjūčio 2016 - 17:36
QUOTE(zemaiteki @ 2016 08 10, 16:33)
Merginos, mano visą strepsių kolekcij užpuolė erkutės... Ir stipriai. Niekas nepadėjo. Jaučiu teks mest lauk (kokios 8...).

Neskubėkit mesti, ieškokit, gal kas turi Vertimec ar fitovermo - tikrai padeda, tik reikėtų pakartoti purškimus.
Atsakyti