QUOTE(ausrazs @ 2016 08 09, 18:00)
Norių nuomonių. gavau vaikutį su druskų pažeidimais - apie augimo tašką ir ant besikalančio lapo. Jau kelios savaitės strepsas, toks, koks atvyko, - jokio judėjimo, jokių pokyčių. Gal jau nieko nebelaukti, o pjauti dičkį lapą ir šaknydinti? Tik aš nesuprantu, kaip galima tokį pardavinėt, negi nemato?
galėjo pakeliui pasižeisti, jeigu šlapią supakavo, galėjo ir įdėti - čia jau niekas nepasakys, kaip buvo.
Sunku ką patarti - Kleščinskio vaikus aš karpau iki minimumo, t.y. iš karto sodindavau fragmentus, likusius kišdavau į šiltnamį ir previkiūru laisčiau, nes jie man itin sunkiai adaptuodavosi ir labai dažnai pūdavo - nežinau, kas jiems padaryta, gal kitokiom sąlygom auginti, bet man dažnai greičiau žydėdavo mano vaikai, nei tas iš jo gautas augalas - nebent pirkta būdavo labai anksti pavasarį - tada viskas ok.
Žinant jūsų nuomonę apie šiltnamiukus - nesinori to ir siūlyti. Pas mane būtų sukištas į celę 2,5X2,5 cm, po celofanu ir maksimalia šviesa, o didesnis lapas būtų tapęs fragmentu. Ar dabar šaknydinsis tas suvargęs lapas irgi klausimas, net nesimato, kaip jis atrodo - jeigu irgi pažeistas, tai supus greičiau. Taip kad čia ką padarysit, su tuo nesuklysit, nes išgyvenimo galimybės šitam augaliukui labai ribotos, centras probleminis - gali ir metus skursti, gali sunykti.