Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai, achimenės ir kt. gesnerijiniai-26

Gariūnuose pas prekeivius rusiška chemija kartais galima užtiikti Vertimec,
Neapsimoka purkšti visų suaugusių nykstančių augalų, geriau pasilikit fragmentus, nuo jų erkes išnaikinti bus lengviau ir patikimiau, kažin ar kas turės-norės pasidalinti šių preparatų pertekliumi, kiekviena labai taupom, nes gauti jų nelengva, o reikalingi jie pastoviai kai įsigyji naujas veisles .
Atsakyti
QUOTE(klivija2 @ 2016 08 10, 18:24)

DS-1117 kas augina, šis strepsis stipriai garbanotais žiedlapiais, žiedai nedideli ? Kiek cm ?
(pakeisti šypsenėlių veidukai, gaila, senesni daugiau patiko)

aha, veidukai tikrai negražūs, sugadino gerą daiktą, tokie mieli buvo sad.png

žaviai kvailioja ta ruletė, 3 strepsiai viename gaunasi.

1117 man įspūdžio nepaliko, kažkas l. panašaus į Popkorn ir Zolotoj Drakon, visus aš juos pardaviau, nepasilikau, žiedai nedideli buvo tas tai tikrai, o kiek cm nematavau - gal kokie 4, paskui gal truputį didesni būna, nes aš neauginau daugiau nei pirmas žydėjimas.
Atsakyti
Kad nesakytumėt, jog nežinojot mirksiukas.png
http://www.orchids.l....php?f=4&t=2266
Atsakyti
user posted image
DS 1117, žiedo dydis beveik 5 cm, sunku ištiesinti. Nieko labai įspūdingo, bet skrotelė nedidukė, gerai auga ant fitilio.Laikysiu, aišku jei šaknų neužvers.
Su Vertimex prasčiau. Reikia rasti ūkininką, išklausiusį spec kursus, jie tai gauna nusipirkti. Arba ieškoti kas važinėja į Rusiją.
Dėkoju, Dzūke.Taip, paroda įdomu, bet neturėsiu galimybių net pažiūrėti.
Atsakyti
Nuostabūs visų strepsiukų žiedai mergaitės smile30x30.png Kad jau Klivija2 prakalbo apie rulečių kvailiojimą tai ir aš parodysiu. Nežinojau, kad jie linkę sportuoti, bet Le-Giuis vaikas pražydo tokiais žiedais
user posted image
bet trečias žiedukas jau žydi teisingai
user posted image
Ir taip žydi trys vaikai iš eilės, pirmi žiedai violetiniai su spinduliukais, o jau vėlesni su baltu viduriu kaip priklauso smile30x30.png
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2016 08 10, 21:31)
Reikia rasti ūkininką, išklausiusį spec kursus, jie tai gauna nusipirkti.

Tai tiesiog ūkininko su pažymėjimo neužtenka, reikia su spec, kursų pažymėjimu? Nežinojau... Šiaip pažįstamų ūkininkų turiu. Trims iš Dzūkijos gal pakaktų tokiam reikalui ir vieno ūkininko tongue30x30.png , nes ir tie nuodukų kiekiai dideli, ne parduotuviniai, tai išsipilstytume bigsmile.png

Lisitėja2, fainai tas strepsiukas atrodo, ir tvarkinga skrotelė - nemažas privalumas.

Eina sau, kokios nestabilios tos ruletės blink30x30.png
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 10 rugpjūčio 2016 - 20:41
Aha, reikia kursų, kad moka su tokia chemija elgtis. Grynas juokas. Mėgėjams negalima, atseit purkš kai bitės visokios skraido, o ūkininkai nieko nenuodys. Išsigalvojimas, ir tiek žinių.
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2016 08 10, 21:59)
Išsigalvojimas, ir tiek žinių.

smile30x30.png tie kursai profesionalams (t.y. su agronomo diplomu arba kai jau turi tokį pažymėjimą, bet galiojimas baigiasi) kainuoja 50 euriukų, kiek kainuoja naujiems - nežinau - bet turbūt daugiau, nes jie dvigubai ilgesni. Taip kad nepamirškit dar už pažymėjimą susimest mirksiukas.png
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2016 08 11, 06:03)
Taip kad nepamirškit dar už pažymėjimą susimest  mirksiukas.png

Na, bet tai tas ūkininkas kursus klausė ir pažymėjimą gavo dėl savęs...

Ateinančią naktį Alytuje žada tik 9 laipsnius šilumos. Turbūt achimenes ir kt. reikia tempti iš lauko į vidų - kaip manot?
Atsakyti
Kas jau turi tokį GERAI pažįstamą ūkininką -tai už magaryčias jis tikrai įpil's Vertimec SAVAM ŽMOGUI, kitam nerizikuos, problema lieka ta pati---kur tokį rasti????

QUOTE(Astersita @ 2016 08 10, 21:38)
.... Nežinojau, kad jie linkę sportuoti, bet Le-Giuis vaikas pražydo tokiais žiedais...
...Ir taip žydi trys vaikai iš eilės, pirmi žiedai violetiniai su spinduliukais, o jau vėlesni su baltu viduriu kaip priklauso smile30x30.png

Na , man tikrai gražūs Jūsiškio žiedai, net minties nedaleisčiau kad čia ruletė, savąją tik dėl to ir laikau-man gražu kai skrotelė žydi įvairiais žiedais, labai puošia, juk tik aš žinau , kad čia kai užsinori sportuoja augalas, svečiai stebisi ir kraipo galvą kad yra net tokių trigubais žiedais žydinčių veislių. Pas mane iš rulečių gal tik Raulette Cherry nesportavo

DS-1117 maniškio skrotelė įprastinė-nemaža, žiedai lenda veinas po kito, nedideli , stipriai susukti, sunku nufotkint, bet viena aišku-ne tokio tipo žiedų tikėjausi.
user posted image

DS-Popkorn, nors ir nedideli žiedai , bet man patiko, jei kitokie nei DS-1117
user posted image

Til dabar perskaičiau--Aušraz-jei ūkininkas eitų su mumis per Jūs į kontaktą -tai tikrai visos būtume laimingos ir skolnos neliktume (šypsenėlių nededu-nervuoja jos mane)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klivija2: 11 rugpjūčio 2016 - 08:08
Taigi dar vasara, manau kad nepakenks ir žemesnė temperatūra.Bet daryk kaip tau atrodo geriau, tavo gėlės, tu šeimininkė.Kai maniškės kambarinės, tai nereikia stebėti kas lauke darosi.
Aš dar turiu atsargų kovai su kenkėjais, bet tik tiek kad jie turi galiojimo laiką. Todėl mano ūkeliui nesiruošiu pirkti didelio kiekio, reiks ar nereiks, o paskui mesti lauk. Jei ūkininkas pažįstamas ir sau perkasi didelius kiekius, tai manau, kad įpiltų ir mažą kiekį į buteliuką, aišku jam sumokant. Priklauso nuo žmogaus. Jei prispirs reikalas ausrazs, aš tau įpilsiu, nes net nesimato kad kažkiek nutraukiau, yra dar pakankamai.
Atsakyti
QUOTE(klivija2 @ 2016 08 11, 09:05)
Kas jau turi tokį GERAI pažįstamą ūkininką -tai už magaryčias jis tikrai įpil's 

savam gal ir įpils arba paprašytas augalus išpurkš, tiems kas forume pliurpia - manau, kad ne.

Straipsnis yra už nelegalią prekybą pesticidais, aš turiu tą pažymėjimą, bet tikrai nei pirksiu, nei purkšiu svetimiems, atsakomybės yra už tokį dalyką. Kam labai reikia - susitvarkys, o kam paprasčiau išmest - meskit, nes niekas kitas tikrai nepadės. Ir ne po vieną meskit, o viską, visas gėles kontakte buvusias, ir po metų naujų nusipirksit. Jei pasiseks - be erkių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rusma: 11 rugpjūčio 2016 - 08:20