Įkraunama...
Įkraunama...

Širdelės bėdos

Labas, esu tokioje ne ramybės būsenoje :unsure: visada turėjau bėdų su dažnu pulsu,jo niekas negydė,nes padarius tyrimus (skydliaukė,elektrolitai) viskas normos ribose būdavo,tai nurašydavo mano jautrumui,kad per daug į viską reaguoju,tai tas pulsas taip ir šokinėja,ramybės būsenoje 70-80, o būna,kad nei iš šio nei iš to užkala iki 100-110. Dabar jau 4 mėnuo kaip pradėjau sportuot triskart per savaitę po pusval intensyvias treniruotes ir po treniruotės kartais jaučiu maudimą kairėje, pusėje,pulsas greit nenurimsta. Buvau pas kardiologę, echoskopą ant greičio padarė,pakitimų.nėr, po veloergometrijos tyrimo parašė " krūvio metu registruota ST segmento depresija < 0,1 mV II,III, AVF, V5-V6 derivacijose, tai ką čia reiškia,kad sportams jau viskas? :huh2: nieko nepaaiškino,maždaug nieko čia nėra,išrašė Ivabradino. Gal kažkam kažkas panašaus buvo? 

Atsakyti
Sveikos:)
Buvau cia pries 5 metus, su permusimais.Tuomet buvo 5000 skilveliniu.Dabar , po 5 metu rado vel 5000 skilveliniu ir dar 3,500 supraventrikuliniu.Kas jos?Man sake, kad gerosios ekstrasistoles.Kardiologas kaip ir nieko nemato labai blogo.Jau kokie 15 metu geriu lokrena ir prenessa, ne tiek nuo spaudimo kiek nuo sirdies, nes tuomet nepermusdavo arba retai, bet budavo kad jauciu kazka nemalonaus, tai plakima, tai pulsa.O dabar jis man pakeite lokrena i betalokZok 25 ir liepe gerti ryte 1 ir vakare 1 kartu su 4 mg prenessos.Vaistu liepe eiti issirasyti pas seimos daktare.O jinai man pasake, kad vakare betalocZok ir prenessa man bus per daug ir paliko tik ryte/vakare po 25 betalazok.Tuomet nuejau dar pas kita daktara, kuris liepe gerti taip kaip ir pirmasis kardiologas.Po tokiu doziu as zombis - nieko nepajegiu, be to mano spaudimas nebuna labai aukstas.Siaip jau 110/70.Bet kelis kartus per metus buna kriziu, kuriu metu naktim ar ryte staig kyla spaudimas 200/110 ir krenta , nes viskas baigiasi kuno drebejimu.Gal Loram ka patartu...Dabar nzn ka vartoti.Siaip preness ir lokrenas man tinka, nors permusimu nenuima.Siaip geriu magni, omega, chronocard.
Atsakyti
Sveikutes smile.gif Turiu klausimuka, gal Loram netyčia uzklys i foruma.. 4u.gif Prieš 8 metus, po antros jau sekmingos RDA, atsisveikinau visam su paroksizmu.. Liko tik tos ekstrasistoles. Tai uzeina, tai praeina.. Holteris užfiksuoja pagrinde skilvelines, keletą kupletu.. Praeita savaite po tokio kupleto, tik bum ir kokiom 10 sekundžių sirdis issoko iš ritmo, taip lyg butu vel paroksizmas.. Pabego ir vel stojo i ritmą. Persigandau baisiai. Senas pluostas tikrai po tiek metu negalejo atsigauti. Klausimėlis, kazi, ar gali ekstrasistoles isprovokuoti naujo pluosto atsiradima? Labai neramu pasidare,kadangi mano RDA buvo su baisiausiom komplikacijomis, likau praktiškai su pazeistomis venomis, baisu pagalvoti, jei vel tektų viska kartoti..
Atsakyti
QUOTE(LABBRA @ 2019 09 29, 10:29)
Sveikutes  smile.gif  Turiu klausimuka, gal Loram netyčia uzklys i foruma..  4u.gif Prieš 8 metus, po antros jau sekmingos RDA, atsisveikinau visam su paroksizmu.. Liko tik tos ekstrasistoles. Tai uzeina, tai praeina.. Holteris užfiksuoja pagrinde skilvelines, keletą kupletu.. Praeita savaite po tokio kupleto, tik bum ir kokiom 10 sekundžių sirdis issoko iš ritmo, taip lyg butu vel paroksizmas.. Pabego ir vel stojo i ritmą. Persigandau baisiai. Senas pluostas tikrai po tiek metu negalejo atsigauti. Klausimėlis, kazi, ar gali ekstrasistoles isprovokuoti naujo pluosto atsiradima? Labai neramu pasidare,kadangi mano RDA buvo su baisiausiom komplikacijomis, likau praktiškai su pazeistomis venomis, baisu pagalvoti, jei vel tektų viska kartoti..

Visko gali buti... Pas Jus igimtas pluoštas buvo ar po persirgto miokardito? Siaip gali but ir pvz prieširdžių virpejimas ar plazdejimas atsirast... Žodžiu, pirmiausia atmesti kalio trūkumą, po to stebeti ar nesikartos
Atsakyti
QUOTE(Loram @ 2019 09 29, 14:42)
Visko gali buti... Pas Jus igimtas pluoštas buvo ar po persirgto miokardito? Siaip gali but ir pvz prieširdžių virpejimas ar plazdejimas atsirast... Žodžiu, pirmiausia atmesti kalio trūkumą, po to stebeti ar nesikartos



Igimtas buvo, tas vadinamas wpw sindromas, kairėje puseje. Ir tas issokimas is ritmo buvo toks gerai juntamas, nebuvo kad sirdis bele kaip makaluotusi, toks gerai suskaiciuojamas pulsas, bet tikrai ne sinusinis ritmas.. Kalio trukumo nera.. Matyt ekstrasistoles kazka dirgina papildomai, kito varianto nera. Negi po tiek metu gali atsigaut senas pluostas? Ir tas issimusimas is ritmo, man rodos po kupleto buvo, nes toks lyg suvirpejimo jausmas ir bum, yra.. Bet nutruko greitai. Esu baisiai sunerimusi, nes jau po paskutines RDA sake, oj oj,labai sunkus variantas su venomis..
Atsakyti

.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Benas Ka: 15 spalio 2019 - 09:06

Sveiki, turiu kaires puses mitralinio voztuvo nesandaruma 1 laipsnio. Einu tikrintis reguliariai kas pusantru, du metus. Vakar buvo ta diena kai nusprendziau profilaktiskai  pasitikrinti northway klinikoje. pastebejau ,kad if 50proc parasyta, o pries metus buvo 60proc. Gali but nusilpes raumuo del per didelio kruvio darbe? 

Atsakyti

Labuka.. skaitineju.. bet taip ir neaptikau.. domina RDA procedura.. gal kas nepatingetu aprasyti..

Atsakyti
QUOTE(laumzirgyte @ 2020 01 04, 16:34)
<p>Labuka.. skaitineju.. bet taip ir neaptikau.. domina RDA procedura.. gal kas nepatingetu aprasyti..</p>

priklauso nuo to, dėl ko daro. Šiaip yra aprašyta ne kartą...
Atsakyti

Nerandu uztad ir prasau.. pati procedura zinau kaip vyksta.. tik domina daugiau procesas iki jos.. ten kazkokis minimalus nuskausminimas buna pries ivedant, kaip ten po gulet reikia.. ta vieta klijuoja kazkuo.?? Ar isleidus is ligonines galesiu pati vairuoti.. tiesiog smulkmenos

Atsakyti
QUOTE(laumzirgyte @ 2020 01 22, 22:07)
<p>Nerandu uztad ir prasau.. pati procedura zinau kaip vyksta.. tik domina daugiau procesas iki jos.. ten kazkokis minimalus nuskausminimas buna pries ivedant, kaip ten po gulet reikia.. ta vieta klijuoja kazkuo.?? Ar isleidus is ligonines galesiu pati vairuoti.. tiesiog smulkmenos</p>


įvedimo vietą nuskausmina, tikrai neskauda, pats vedimas neskausmingas, priklausomai nuo personalo, gali ir pajuokauti, paplepėti smile.gif po visko tą vietą užklijuoja ir uždeda tokį sunkų (gal smėlio) mašiuką ant tos vietos ir tenka gulėti kokias 4 valandas. Tai nusiteikit ką per tas valandas veikti... Paprastai ant rytojaus išleidžia, jei penktadienį darytų, gali ir savaitgaliui palikti. Po visko normali ta savijauta būna, bet aš nesiryžau pati vairuoti. Ir šiaip kokią savaitę buvau tokia sulėtinta, gal tiesiog pačiai nesinorėjo niekur skubėti, norėjosi pasisaugoti.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo retancike: 23 sausio 2020 - 20:17
https://www.supermam...?...&p=66796937

čia šiek tiek diskutuota buvo, per kelis puslapius perversti reikia....
Atsakyti