Įkraunama...
Įkraunama...

Širdelės bėdos

Na aš kalbu apie išvažiavimą iš LT, kad yra didžiulė baimė. Vyras mano kitatautis, tai į jo gimtinę jau 2 m nevažiuoju... o kaip pažaboti tą baimę?

O ką geriat, kad nors trumpam apmalšintų stiprius priepuolis?

Paverkiu ir aš dažnai, bet tik dėl to, kad pavargau nuo tos baimės, įtampos....kai tik suspurda širdutė, jau ir bijau, kad neužsivestu. O tada dar didesnė baimė, įtampa, ir pulsas tuoj didelis. Užburtas ratas. 

Nieko negeriu. Na nebent Neuro 3 arbatą, nes ji man labai skani. Priepuolio metu geriausiai padeda gulėjimas, kokio filmo žiūrėjimas, knygos skaitymas kiek pavyksta.

Kai gerai jaučiuosi, net silpnos kavos puodelį iš aparato savo išgeriu. Joks man pulsas nuo jis nekyla.

Oi užsienis man kol kas tabu  :D 

Atsakyti

As vartoju Propranolol ilga laika del per didelio pulso. Siaip del permusimu manau nlb ka jie padeda, bet pulsa zemina sekmingai. Kaip ir visa chemija turi salutiniu poveikiu. Labai daug kas juos giria del gebejimo mazinti nerima ir pulsa pvz kelioniu metu, del viesu vietu baimiu ir t.t. Jie tiesiog stabdo organizmo reakcija i nerima ir stresa.

Pasiskaitykit komentarus:

https://www.drugs.co...ts/propranolol/

Vaistas, turintis tikrai gera reitinga is ji vartojanciu zmoniu.

Del salutiniu, ieskokit negatyviu atsiliepimu.

Na, o koks jūsų pulsas? Negeriu jo, nes nemanau, kad mano pulsas aukštas. 

Atsakyti

Nieko negeriu. Na nebent Neuro 3 arbatą, nes ji man labai skani. Priepuolio metu geriausiai padeda gulėjimas, kokio filmo žiūrėjimas, knygos skaitymas kiek pavyksta.

Kai gerai jaučiuosi, net silpnos kavos puodelį iš aparato savo išgeriu. Joks man pulsas nuo jis nekyla.

Oi užsienis man kol kas tabu  :D

Atsakyti

O darbe juk nepagulėsi 🙈🙊😀😀

Atsakyti

O darbe juk nepagulėsi 🙈🙊😀😀

Apsimetu, kad viskas ok  :D​ 

Atsakyti

Na, o koks jūsų pulsas? Negeriu jo, nes nemanau, kad mano pulsas aukštas. 

Buvo ramybes busenoj 90-100+. Propranololis numusa apie 20.

Atsakyti

O Holterį dėjot? 

Atsakyti
QUOTE(ramske @ 2022 08 05, 10:04)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="glossi" data-cid="72977982" data-time="1657806553"><div><p>Tą pačią dieną ir aš buvau priimamajame vartotojo įkelta nuotraukaTaip pat visą dieną kalė, kaip ir jum,po 10-15 per min.ir tokie baisūs, skausmingi. Nieko neina daryti,vos ne už sirdies susiemus būni, kazkoks košmaras! Vakare neapsikentus važiavau, bet ten dar labiau nervavaus ir visai sutriko ritmas. Pagulde,tai jis atsistate,bet permusimu tai buvo begalės. Bet jie nekreipia demesio i juos. Kalio buvo mažoka, 3,9. Sulašino ir paleido. Man tai jokių vaistų neleido.nei aritminiu,nei raminanciu. Reiktų užsidėti holteri ir po to keliauti pas elektrofiziologa,nes neimanoma taip kankintis.
Papildyta:
Tainpasidarykit holterio monitoriavima betkokioj privacioj klinikoj ir bus aisku,kiek jų būna per parą. As dariausi pries kokį mėnesį, bet po to žymiai padaugėjo. Galvoju,vel pasidaryt.</p></div></blockquote><p>Ar darėtės jau holterį? Ką parodė? </p><p>Aš taip pavargau nuo tų permušimų, ne tas žodis. Buvo va mėnesis, kai jų nebuvo. Atsigavau, galvojau na gal pasisekė ir jie jau pasibaigė. Ir nieko panašaus, va vakar vėlai vakare su dukra važiavome dviračiu, lygiais takais, jokių kalniukų, ir pradėjo makaluotis. Šiaip pastebėjau, kad man nuo fizinio krūvio būna. Bet nesuprantu, kodėl skaitant knygą irgi gali užeiti  unsure.gif Bet ir nuo fizinio krūvio ne visada būna  huh.gif Ai, jau nebežinau. Neatseku nuo ko. Panašu, kad visą gyvenimą teks kankintis. Man 37, vaikai ūgtelėję, atrodo lieka tik mėgautis gyvenimu. Tyriausi viską, kas gali sukelti tokią savijautą, nieko neranda. Kaip viena kardiologė pasakė, teks išmokti su jais gyventi. Jeigu neišprotėsiu, tai bus gerai.</p>

Nesidejau holterio,nes man jie rimo rimo ir kolkas ramu,bet dabar pradėjo pulsas šokinėti blink.gif tai vel baisu,nes man yra buve takichardija.
O su permusimais merginos, nebijokit keliauti,gyventi įprasta gyvenimą 4u.gif as su permusimais varydavau slidinėti, nieko blogiau nebudavo biggrin.gif
Atsakyti

Labas glossi, papasakokit apie tachikardiją, ar būdavo kasdien, kaip išsigydėt? Koks tuomet būdavo pulsas? Koks dabar, pvz ramybes būsenoj ir kažka veikiant? Man pulsas jau keli metai yra didokas (per gydytojus eita ne kartą), gulint viskas normoj, bet kažką veikiat ar esant įtampai, jauduliui tai iškart 100-120, siaubas kaip nusibodo ir vargina😔😢

Atsakyti
QUOTE(lietuvaite5 @ 2022 08 06, 12:58)
<p>Labas glossi, papasakokit apie tachikardiją, ar būdavo kasdien, kaip išsigydėt? Koks tuomet būdavo pulsas? Koks dabar, pvz ramybes būsenoj ir kažka veikiant? Man pulsas jau keli metai yra didokas (per gydytojus eita ne kartą), gulint viskas normoj, bet kažką veikiat ar esant įtampai, jauduliui tai iškart 100-120, siaubas kaip nusibodo ir vargina😔😢</p>

Pas mane buvo supraventikuline takich.,kai pulsas kyla iki 200. Be greitosios, ar priimamojo jau nesustoja jis. Dare du prideginimus ( radiodaznumine abliacija). Ir po antros liovesi tie priepyoliai. Bet po viso to periodo su takichardija,man visai stogas nuvaziavo,atsirado nerimo sutrikimas,bijodavau as to pulso kaip kazkin kas. Tai man jis ir kildavo is lempos. Bet jau nebe tiek,tik iki 140 gal daugiasusia ir su lasiukais,vaistukais nusimusi,greitosios nebereikia.O jums,jei tik siektiek virs 100,tai cia kitokia takichard.,gal nuo nerimo irgi,gal kokios panikos atakos,arba skydliauke.O dabar pulsas ramybes metu iki 70, einant 85, bet kartais kyla ir aukstyn.,jei labiau pavargsti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo glossi: 06 rugpjūčio 2022 - 13:59

Sveiki. Vėl aš. Nu galvoju pasiguosiu vėl 🙈🙊.

Žodžiu buvau pas kardiologę su savo permušimais ir su Holterio atsakymais. Pradėjau pasakoti kaip būna kai permušinėja ir , kad 9 eks yra užfiksuotos  išraše iš tyrimo ( suprantu , kad tai mažai). Nu ir ką ji man sako, tipo tavo pasakojimai man nieko nesako. Tu turi užfiksuoti fakte savo priepuolį ( užeina labai dažni permušimai). Sakau nu ok, bet kai viena ar kita karta apsiverčia širdutė juk nežinau ar ji užsives ar ne, juk nelėksiu po kiekvieno permušimo į priimamaji . O ji man , o tai kaip užfiksuosi tą priepuolį? Nu sakau juk yra Holterio tyrimas. Nu ji man čia tos 9 ekx yra niekas, pulsas iki 140 yra niekas. Ateik kai turėsi ekg užfiksuotą iš priimamojo.

Nu aš žinokit be žodžių. Nieko nepaaiškino, nors būtų nuraminus kažkaip.

Išėjau nuo jos su dar didesne baime dėl ateities.

Atsakyti

Na Holteris turi rodyti tukstanciais permusimus kad kardiologai kazka darytu.

As nepamenu tiksliai, keli tukst. per para yra normalu - pasieskokit googlej.

Atsakyti