Laba diena, mielos katukų mamkos ir draugės. Labas, Busiuk

. Atšlepsiu į Jūsų būrį su prašymu patarti. Vakar, taip jau išėjo, kad iš Rokiškio apylinkių parvažiavau labai nusiminus, nes teko parsivežt netikėtą "dovaną". Istorija, deja, jau tampanti kasdienybe... Važiavom su drauge spirgėdamos nuo puikių emocijų, nes pavyko labai pradžiugint žmogų jo užsakymu. Taip gera ant dūšios buvo. Pliurpėm neužsičiaupdamos. "o tu matei?, o pastebėjai"... Ir staiga man taip keistai "susimėtė" priešais važiuojanti mašina. Ten šalia tarpmiestinio autobuso stotelė. Satbtelėjo,pravėrė dureles ir lyg ką padėjo šalikelėj, lyg švystelėjo. Lijo, lenkiau tą automobilį, tai nevisai ir įžiūrėjau. Bet kažkoks keistas jausmas apėmė, kad susižvalgiusios su podružke, apsigręžėm už kokio puskilometrio ir grįžom... Ne veltui. Katukas. Mažutis. Kniaukimas baisingas ( na, kas jau kas, o Jūsų dauguma žinot koks tas kniaukimas...). Taigi, pasiėmėm nabagiuką. Kojytė kruvina, bet žaizdelė išorinė. Pats tarsi negyvas. Kai pasiėmėm automobilin, jis pasidarė kaip sustingęs. Susigūžė ir lekavo. Grįžom labai vėlai, o su Žirafa turiu nesmagios patirties, tad iki ryto mėginau tvarkytis pati. Mano katas turi nebegaliojantį skiepą, tai "atsiskyriau" su mažium į vonią. Labai sunkiai sekėsi sugirdyt net vandenuko. Su maistu visai ne kas. Tiesą sakant galvojau, kad sutrenktas labai ir nieko nebus. Nes katukas kaip ir ant kojų nestovėjo. kažkaip keistai gulė ir šliaužė. Pralaikiau ant savęs pasiguldžius visą nakt. O ryte, jis man kažkaip, kaip pasirodė susipurtė. Galvoju viskas traukuliai. Tada išsitiesė visas. Man taip suspaudė širdį. Ir.... pasigirdo neįtikėtinai garsus murkimas

. Tačiau ėst ir gert jis visai atsisako.Šįryt nuskuodžiau pas vetą. Apžiūrėjo. Sulašino lašelinę. Sutvarkė žaizdelę. Pasitarėm ir nutarėm kol kas nenukirmint ( tiksliau aš gal taip labiau norėjau). Katukas išoriškai neatrodo, kad jam kas labai negerai. Akytės, ausytės švarios. Bet, nors klinikoj truputuką pakramtė, namie visai neėda. Labai susigūžęs, krūpčioja nuo bet kokio garso. Ir visai nenori eiti. Jei tiesi link jo ranką,- šnypščia. Palikau jį bokse. Po paklotu padėjau termoforą. Kaip Jūs galvojat, ar skuost man su juo pas Jakovą. Ir daryt rentgeną ar dar ką. Ar dar mėgint palaukt. Ar gali jis būt tiesiog išsigandęs labai?