QUOTE(bananžuvė @ 2016 06 28, 15:42)
Aš buvau vienais metais Sidėje, Roma Beach Resort & Spa, liepos antroje pusėje. Nors ten smėlis - na toks turkiškas, su žvyriuko priemaiša - bet vanduo buvo švarus ir mėlynas mėlynas.
Pernai buvau į Sidę nuvažiavusi iš Alanijos, prekeiviai visom kalbom kalbėjo. Aš irgi vokiškai nesuprantu, bet jokių problemų nebuvo, laisvai galima susišnekėt ir angliškai, ir rusiškai.
O kalnų taip arti kaip Kemere ar netgi Alanijoj tai tikrai nėra. Kraštovaizdis nuo kranto neįspūdingas. Bet vaizdingų vietų yra aplinkui, ir Žaliasis kanjonas, ir Manavgato kriokliai, kelias palei upę su vandenin išsikišusiais restoranėliais, seldžiukų tiltas, Aspendos akvedukas ir amfiteatras, pagaliau ir antikinis miestas ant jūros kranto pačioj Sidėj.
susikalbejom ir mes, ir net apsipirkom

- bet tikrai jautesi diskriminacija rusu atzvilgiu (mes bandem kalbet rusiskai) ir i derybas nesileido - tad daugiausia Managvate pirkomes - ten jau kitas reikalas

Ir vaizdingu vietu tikrai susiradom - bet tai ne tas pats - kas drybsot prie baseino ar juros ir grozetis kalnais... Ir pats vaziavimas link viesbucio autobusu - i Kemero puse ispudingas, visada pakrantem, kitoje puseje kalnai, o cia atrodo vis tolyn nuo juros... Jos iki pat viesbucio ne karto ir nepamatem... Del kanjono, kriokliu, antikinio miesto (kas megsta) - viena karta pabuvot verta - bet as i Side negryzciau...
O del dumblo - tikrai nekaltinu regiono - gal taip pakliuvo, kad koks 1-2 metrai nuo kranto reikejo perlipt dumblo ruoza... Nu tikrai nemalonu... Tad juroje maudemes tik 1 karta...

Žiūriu į save veidrodyje ir galvoju - " ir kam atiteko tokia laimė..." , užlipu ant svarstyklių - "...ir dar tiek jos daug..."