Įkraunama...
Įkraunama...

Šiaulių krašto augalų mylėtojų kampelis

QUOTE(kristulee @ 2016 08 08, 10:55)
Labutis,

Na kokios jūs šaunuolės, trūksta žodžių... 4u.png
Sėdžiu ir pofik man viskas, nebesugebu suvesti galų....savaitės gale turėtų būti žemės popieriai, darbų dar milijonas, iš broilerių pridarėm vištienos, atidavėm ožį, dar liko žąsys ir triušiai. Daržuose viskas pūna, ką rasiu tą lupsiu lauk, nes vienaip ar kitaip - esam visiškai laikini čia svečiai. Jau pradedu ieškotis dėžių kraustymams, o dar vaikus mokyklai suruošti. Žodžiu į Čiurlionio gatvėje esantį pastatą vietą rezervavau... Mamai atostogos, tai pasiėmė mano panelę ir išvarė į gastrus, kniskis riskis kaip išmanai.
Palinkėkit man kantrybės ir dar dievai žino ko....
O jums merginos gero derliaus, pilnų stiklainių ir kuo gražesnių rudenėjančių žiedų  4u.png

Nu nu nu,baik depresuot.Pažiūrėk kokia graži diena.Viskas bus gerai.Nenorėk kad mes pradėtumėm vardint visas savo bėdas ir nesamones,tada bus ne šiauliečių tema o bėdų turgus.Bus tų daržų,nagai bus moteriški,o ne kaip mūsų artojų lietuvaičių.
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2016 08 08, 11:33)
Mano mama visą gyvenimą pjaudavo braškių lapus.Aš tik pirmametėms nepjaunu.Manau kad taip visokios ligos mažiau plinta,o ir seni lapai nenualina augalo.Tik būtinai reikia patręšti rudenį.

Jei praeitą rudenį sodintos, tai pirmametės??? Šią vasarą pirmą kart derėjo. Tai man jas pjaut? Visai? Ar palikt širdį? Nupjovus tręšt? Su kuo? Žodžiu............ mokykit plyyyz user posted image
Papildyta:
QUOTE(kristulee @ 2016 08 08, 11:55)
Žodžiu į Čiurlionio gatvėje esantį pastatą vietą rezervavau...

Priimsi palatiokę??? user posted image
Aš persikrausčiau, bet nei kiek ne lengviau............. Tu dar žiek kiek koncervų pasidarei, aš žinok vaapšče nieko user posted image. Tebesikapstau dėžėse user posted image Ir į darbą keliuosi 5:30, gryžtu 17 val. Džiaugiuos kad dar ilgai šviesu user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo poeme: 08 rugpjūčio 2016 - 11:52
Jo,man tokios yra pirmametės,tai tokiom nurenku tik negražius lapus,nepjaunu,o antrametėm pjaunu senus lapus,šerdelės nepjauk,palik,iš ten užaugs gražūs lapeliai.Trešiu braškėm skirtom trašom.
Atsakyti
Ačiuks .... bet dar klausimuks : nuo ūso kurį daigą sodint? Nuo motininio krūmo pirmą?
Atsakyti
QUOTE(poeme @ 2016 08 08, 12:44)
Ačiuks .... bet dar klausimuks : nuo ūso kurį daigą sodint? Nuo motininio krūmo pirmą?

Taip mergyt,pirmasis pats geriausias,nors kartais jei gražus,sodinu ir antrą.
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2016 08 08, 11:01)
VIJUKAI man žadėjai braškių daigelį,kažkokios kur keras plečiasi,ar kaip ten,ar turėsi.

Taip taip. Turiu. Jų dg nereikia, nes gan smulkios. Dabar vėl žydi. Parvešiu kada
Kristulee- pagaliau pajudėjo reikalai. Jei kokios pagalbos reikia- sakyk. Kraustymui rūbams l.tinka šiukšlių maišai dideli
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija zemaite: 08 rugpjūčio 2016 - 13:50
QUOTE(vija zemaite @ 2016 08 08, 14:43)
Kraustymui rūbams l.tinka šiukšlių maišai dideli

Persivežti gal ir taip. Bet kadangi pas mane dar spintų nėra, tai tuose maišuose ką nors rast - be šansų......... Persidėjau į dėžes ir užsirašiau kur kieno kas. Lengviau nešt (maišai nuo svorio plyšta), ir persidėt nereikia persikrausčius 4u.png
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo poeme: 08 rugpjūčio 2016 - 14:37
QUOTE(aurute66 @ 2016 08 08, 10:22)
Aš noriu braškių daigų,gal pameni kokias rūšis pirkai.Vieną lysvę rausiu lauk,reikia atsinaujinti.

Pagaliau nusiravėjau savo pirmametes, pasirinkau daigų "tik sau", pasodinau vieną nedidukę lysvę, spėjau tai padaryt, tipo kol geros dienos buvo, o kad jas sužinot, tai buvo proga prilįst prie kompo. Nors pasižadėjau daigų nerinkt ir nesaugot, bet...liko ir žinoma neišmečiau, tai jei jau kam reikia - atiduosiu. Tik su tuo atidavimu vis sunkiai sekasi - pas mane niekas neužvažiuoja, o aš irgi gyvenu be jokios tvarkos ir be jokio grafiko...atvežt irgi sunkiai sekasi - reikia meeto.
QUOTE(poeme @ 2016 08 08, 10:48)
Tiesa, Zygintama tau užderėjo muskatiniai?????????????? Eiktusau! Mano kaip visada-  lapai..........TIK

Aš irgi kolkas nematau jokio užmegzto vaisiaus, tai ar beužaugs kas...

Braškių lapus pjaudavau visoms, šiemet pirmametėms tik apskabiau, kitoms pjausiu, nes taip lengviau ravėt, nors šiemet lapai kaip niekad sveiki.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo edinka: 08 rugpjūčio 2016 - 16:17
QUOTE(poeme @ 2016 08 08, 12:44)

Taip, mano pirmametes, pirmakart derejo, sodinau spalio men. Daigu uzteks, tikrai nemazai paruosiau. Vaikai paruose vazoneliu, puikiai jos ten gyvena, ypac, kai dabar dregna.
As tik usu pirma vaika imu. Is braskiu ukio pirkau triju pavadinimu: Asia, Sonata ir dar viena, nepamenu vardo. Dabar jos visos susimiksavusios. Kai tik noresit sodinti, sakykit, atvesiu. Skubos nera, jos auga toliau. Parasykite kiek noresit daigiuku.
Del lapu net nezinau kaip elgtis, turbut nukirpsiu...
Muskatiniai moliugai pradejo dziuginti, jei lietus nesupudys... pries pora savaiciu supykau ir gana praretinau lapija, kad saulute protarpiais ziedus pasiektu. Rezultatas pateisino mano veiksma, pradejo megzti. Labai dailus gumbuliukai mezgasi, jau kaip dideles dideles kriauses.
Atsakyti
QUOTE(zygintama @ 2016 08 08, 21:12)
Labai dailus gumbuliukai mezgasi, jau kaip dideles dideles kriauses.

Tai pas tave labai labai gera aura. Aš nesu užauginus, bandžiau kokius 3 kartus.......
Aš tai nenorėsiu braškių daigų, sodinsiu kiek turėsiu savų, man užteks. Aš iš vis žiauriai nemėgstu braškių, ypač priežiūros.......... Man geriau vyšnia, nei ravėt, nei trėšt, nei vietos darže užima user posted image Tik dėl vaikų jos pas mane............
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo poeme: 09 rugpjūčio 2016 - 06:18
Labas rytas....

Poeme, nugis labai smagu bus tokia kambarioke turėti, nors apie augalus paplepėti galėsim 4u.png
Po vakarykščių revizijų- svogūnai nurauti, dalis supuvusi, morkos nurautos, žirniai nurauti, vieni kirminai....Burokėlių nerasta- mama iš pasiutimo musiau pazaliuos....nu sustoję augt ir baigta, dar su pirmais miniatiūriniais lapeliais. Agurkų po kelis kokio cm dydžio, bet jau kelios sav taip, nejuda iš mirties taško. Nu ir dazin, teks turguje pirkt, nesizudysiu gi dėl daržovių. Bulves liks nukast ir su trimeriu darža nupjaut- visi darbai atlikti. Tiesa, šiandien sparagines laukia.
P.S. Poeme, iš kur dėžių ėmei?

Kodel man paveiksliuku nerodo forume nei kompu nei telefonu, tik langelis ir smile ???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristulee: 09 rugpjūčio 2016 - 07:08
QUOTE(kristulee @ 2016 08 09, 08:06)
Po vakarykščių revizijų- svogūnai nurauti, dalis supuvusi, morkos nurautos, žirniai nurauti, vieni kirminai....Burokėlių nerasta- mama iš pasiutimo musiau pazaliuos....nu sustoję augt ir baigta, dar su pirmais miniatiūriniais lapeliais. Agurkų po kelis kokio cm dydžio, bet jau kelios sav taip, nejuda iš mirties taško. Nu ir dazin, teks turguje pirkt, nesizudysiu gi dėl daržovių. Bulves liks nukast ir su trimeriu darža nupjaut- visi darbai atlikti. Tiesa, šiandien sparagines laukia.
P.S. Poeme, iš kur dėžių ėmei?

Kodel man paveiksliuku nerodo forume nei kompu nei telefonu, tik langelis ir smile ???

Nu prašau, viską susitvarkė per parą user posted image. Pas mane nieks nepajudėjo iš mirties taško user posted image. Vakar sugebėjau tik agrastų džemą išsivirt ir diena baigės user posted image.
Mano šparaginės turbūt jau peraugo.................. Šiltnamy nebuvau nuo šeštadienio. Žirniai tebeguli vagose, nieks nenurovė. Reikia vietą braškėms pasiruošt, daigų prisiruošt, esamas susitvarkyt........krč košmaras..............
O tu jau burokėlius nusirovei? Ir morkas?
Jums tą patikusį namą laiko???? Tai faina, bent jau aišku kur kraustysitės. Bus įkurtuvės greitai user posted image
Turiu draugę, dirba Lukoil'e, tai iš jos l. daug dėžių ėmiau user posted image
Ir man paveiksliukų nerodo...........
Atsakyti