Įkraunama...
Įkraunama...

Šiaulių krašto augalų mylėtojų kampelis

Narcizų aš noriu ax.gif
Gal kas violetinių ir žemaūgių žirnių (sėklos) nori ? Žemaūgiai skanus žalius valgyti bigsmile.gif violetinei reikia virtus valgyti tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(rimusia @ 2016 08 02, 17:27)
Narcizų aš noriu  ax.gif
Gal kas violetinių ir žemaūgių žirnių (sėklos) nori ? Žemaūgiai skanus žalius valgyti  bigsmile.gif violetinei reikia virtus valgyti  tongue.gif

Atlėk mergyt,užteks ir tau 4u.gif Žirnių žalių žemaūgių noriu ax.gif
Atsakyti
o kaip ramu biggrin.gif kur visos prapuolę? smile.gif
Atsakyti
Sveikos,
daržuose prapuolusios...
atariau pirmą savaitę po atostogų, bet tikrąja to žodžio prasme... doh.gif iki galvos svaigulio...na, kitą savaitę bus lengviau..
Nebeužvažiavau nei pas mergaitę į Raizgių sodus, nes jau trečiadienį vos namo beparsigavau...Kaip ten, ar liko gyva alyva ir kokia avietė, ar jau šaukštai popiet? blush2.gif

Bet užtat šiandien mano sieloje šventė- dirbau trumpiau ir spėjau iki Ermitažo palėkti...ir bagažinė papildyta buvo- yra daug nukainotų siauralapių gencijonų po 1 eurą, dar pirkau raugerškį Admiration už 2 eurus, dar pušelę 'CARSTEN'S WINTERGOLD' , irgi nukainotą, bet labai padoriai atrodančią, tėvams - lazdyną Contortą , irgi 2 eurai......

Atsakyti
QUOTE(vilmak @ 2016 08 05, 19:38)
Sveikos, daržuose prapuolusios...

Nebeužvažiavau nei pas mergaitę į Raizgių sodus, nes jau trečiadienį vos namo beparsigavau...Kaip ten, ar liko gyva alyva ir kokia avietė, ar jau šaukštai popiet?

Kokie daržai... doh.gif vos spėjau česnakus nusiraut, paruošiau lysvę braškėms ir ....vėl lietus... gali rūkyt. sėmkas spjaudyt...daržai palauks hihihi.gif

Apžiūrėjau atidžiau savo avietes, tai kelios vienos rūšies, tos kur auga stačios, o kitos labiau svyrančios ir uogos skanesnės, saldesnės, bet minkštesnės. Taigi, pas Raizgių "mergaitę" lotuliukas.gif alyvos mirksta kibire, avietės nekastos, robinija eilinį kartą numirė, taip kad su šita "poniute"būsiu apsišaukus, na bet bandysiu dar, nes dygsta jos tikrai geriau nei grybai.

Aurute, kaip ir kur laikai česnakus, kad tau taip ilgai išsilaiko?
Atsakyti
Sveikos

Ką su svogūnais darot g.gif , dar neraunat g.gif

Nulūžo puse kelmo raudonos begonijos, nebeatlaikė vargšė , žiedai primirko ir nulūžo verysad.gif tai kaip jas dauginat ? kišt į žemę ir maut maišiuką g.gif
Atsakyti
Sveikos merginos, kaži ar jau laikas rauti svogūnus ir česnakus? Bijau, kad pūti nepradėtų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(RIMULIUX @ 2016 08 05, 23:09)
Sveikos merginos, kaži ar jau laikas rauti svogūnus ir česnakus? Bijau, kad pūti nepradėtų  blush2.gif

Česnakai jau seniai nurauti ir išdžiūvę. Žiūrėk, ar galvos skilti nesiskaido. Bet jau rauk, nes ims pūti.
Svogūnų dalis nurauta, o dalis artimiausiu metu bus raunama. Kur iš daigų sodinau, dar auga.

Orelis tai doh.gif tik alų pavėsinėj maukt. Variantas, edinka drinks_cheers.gif
Aš tik braškes nupjoviau, daigų pasiruošiau ir žadu sodint keletą. Nėr kaip nė svogūnų nuraut.
Šiand konservacija, tai perkaitau.
Pomidorų mažai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(RIMULIUX @ 2016 08 05, 22:09)
Sveikos merginos, kaži ar jau laikas rauti svogūnus ir česnakus? Bijau, kad pūti nepradėtų  blush2.gif

Apie kuriuos česnakus klausi ? Jei žieminiai tai senai nurauti , o vasariniai dar auga. O su svogūnais nežinau ir aš ką daryti , laiškai dar kaip ir per žali, bet bijau kad nepradėtų pūti unsure.gif

gal žinot kokią košę , kad pomidorų ir agurkų nemažai susinaudotų g.gif nebeturiu kur aš anų kišt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(RIMULIUX @ 2016 08 05, 23:09)

Abu jau nurauti, nes svogūnai buvo pilnai nudžiūvę, tai jokios prasmės nebuvo žemėj laikyt, nes kai labai drėgna, jie pradeda naujas šaknis augint. O česnakai vis dar buvo pilnai nesubrendę, bet taip staigiai...vos nepražioplinau - keletas jau skylantys, dau tiesiog bepūnančiais kotais, bet šiaip tai dideli, gražūs. Pernai jau kasant matėsi po vieną skiltelę papuvusią, o šiemet sveiki.
QUOTE(*simsius* @ 2016 08 06, 08:46)
... O su svogūnais nežinau ir aš ką daryti , laiškai dar kaip ir per žali, bet bijau kad nepradėtų pūti  unsure.gif
gal žinot kokią košę , kad pomidorų ir agurkų nemažai susinaudotų  g.gif  nebeturiu kur aš anų kišt  doh.gif

Jei laiškai per kaklą visiškai nulinkę, o galva turi normaliai susisluoksniavusius kailinius (ta prasme svogūnas ne plikas ir turi lukštą), tai gali raut - laiškai nudžius ir taip.

Man patinka pjaustyti agurkai (su svogūnais, be svogūnų), bet kadangi svogūnų nėra daug, tai dar susilaikysiu nuo darymo. Ir dar skanu pjaustyti agurkai su pomidorų padažu.
Atsakyti
QUOTE(edinka @ 2016 08 05, 20:26)
Kokie daržai... doh.gif  vos spėjau česnakus nusiraut, paruošiau lysvę braškėms ir ....vėl lietus... gali rūkyt. sėmkas spjaudyt...daržai palauks  hihihi.gif

Apžiūrėjau atidžiau savo avietes, tai kelios vienos rūšies, tos kur auga stačios, o kitos labiau svyrančios ir uogos skanesnės, saldesnės, bet minkštesnės. Taigi, pas Raizgių "mergaitę"  lotuliukas.gif  alyvos mirksta kibire, avietės nekastos, robinija eilinį kartą numirė, taip kad su šita "poniute"būsiu apsišaukus, na bet bandysiu dar, nes dygsta jos tikrai geriau nei grybai.

Aurute, kaip ir kur laikai česnakus, kad tau taip ilgai išsilaiko?

Name yra sandeliukas kur laikau visus stiklainius,svogūnus ir česnakus.Žiemą ten būna apie 10 laipsnių šilumos.Nežinau kas jiems ten patinka ar temperatūra ar oro drėgnumas,bet tikrai laikosi puikiai.Šiemet bandysiu į stiklainį sloksniuot su druska ax.gif Žiūrėsiu kas gausis.
Buvau pabėgusi į Lenkiją(apsiprekinti),tai darbai visai sustojo doh.gif Pomidorų kiek daug raudonų,vakar įėjau į šiltnamį,net pagailėjau skinti biggrin.gif ,šiandien nusifotografuosiu ir išskinsiu biggrin.gif Agurkai auga padoriai,šiandien jau bus skinami.Darže jau radau pomidorų marą doh.gif Ką ir norėt,šitiek drėgmės doh.gif Cukinijos pūna,svogūnai nudžiūvę,nenurauti doh.gif reiks ieškot po žemes ax.gif Nebespėju niekur,o dar visokių papildomų darbų išlenda.MB su sūnum žvejojo Klaipėdoje starkius,ekstra valiau šaldiklį,kad sutalpinti žuvį doh.gif
Kad ir kiek nespėju,bet vistiek smagu,maisto atsargų doh.gif išgyvensim ilgai.
Džiaukimės viskuom kas užaugo,neliūdėkim ko neprisijaukinom,bus dar galimybės kitais metais drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites. Mano zieminiai cesnakai nurauti, isdziovinti, nuvalyti dezuteje galveles, grazus, nustebino derliumi. Svogunai kekiniai maziukai, liudna, nei valgyti nei ismesti, tinka nervu raminimui lupinejant...
Muskatiniai moliugiukai uzmegsti, grazus, kad tik nepradetu puti. Gal yra norinciu paragauti?
Gal kam reikia braskiu daigu? Pernai rudeni pirkau tris rusis is braskiu ukio, dabar turiu savo ir jums galiu pasiulyti.
O kada nukirpti visai braskiu lapus? Pries salnas?
Atsakyti