Burokėlių pirkčiau ir aš...Ir obuolių sultims...

QUOTE(vija zemaite @ 2016 09 07, 17:36)
...Ir iš viso, stengiuos viską žalią valgyt (nes tingiu bekonservuot).
Kuri norit daugiaaukščio daugiamečio svogūno sodinukų? Anyta davė, po kelis padalinčiau (jau kristulee ir Uranija5 prašė per FB). Tai žieminis svogūnas storais laiškais, at savęs augina antrą aukštą su svogūniukais ir laiškais. Įdomiai atrodo
Kuri norit daugiaaukščio daugiamečio svogūno sodinukų? Anyta davė, po kelis padalinčiau (jau kristulee ir Uranija5 prašė per FB). Tai žieminis svogūnas storais laiškais, at savęs augina antrą aukštą su svogūniukais ir laiškais. Įdomiai atrodo
Oi, kaip miela, kad dar ir be manęs yra tinginčių konservuoti - lapnojam ir mes viską ORIGINAL

Dalink svogūnėlius negailėdama, pas mane jų irgi kaip piktžolių, galėsiu parinkt.
O bet tačiau kadangi ir t.t.... niekas neatvažiavo pasiimt augaliukų , tai manau reikalingas susitikimas

Tik Lakšmi niekaip nesiseka išsaugot robiniją, na dar rudenį pabandysiu iškast, nes želia belekur.
QUOTE(vilmak @ 2016 09 07, 20:59)
nepardavinėju, bet pasidalinsiu, parašiau až
QUOTE(edinka @ 2016 09 08, 08:32)
Oi, kaip miela, kad dar ir be manęs yra tinginčių konservuoti - lapnojam ir mes viską ORIGINAL
Dalink svogūnėlius negailėdama, pas mane jų irgi kaip piktžolių, galėsiu parinkt.
O bet tačiau kadangi ir t.t.... niekas neatvažiavo pasiimt augaliukų [COLOR=red]

O bet tačiau kadangi ir t.t.... niekas neatvažiavo pasiimt augaliukų [COLOR=red]

bet šiandien sode jau nebūsit tikriausiai?
QUOTE(Lakšmi @ 2016 09 07, 19:44)
Nainai, šakės, draugauji su sodininkėm, o neaišku kur kokius burokus pirkalioji. Atvažiuok, duosiu. Ar dar reik? Ir obuolių duosiu, jei netingi spaust sultis.
Aurut, ryt mano vyresnioji užsuks ;)
Aurut, ryt mano vyresnioji užsuks ;)
Ačiū už gerą širdį !

Merginos, koks gražus krūmas prie namo tiktų? Kad gražus, didelis augtų, žydėtų ir žiemos nebijotų. A?
Agurkai kinietiškai
2.5 kg. agurkų,
3 v.š. druskos,
8 v.š. aliejaus,
3 a.š. čili paprikos miltelių,
3 didelės galvos česnakų,
0.5 l. acto 9 %,
1 kg. cukraus.
Supjaustyti agurkus į 4 dalis (skiltelėmis). Užpilti druska ir palaikyti 6 val. vis pamaišant. Po 6 val. atsiradusį skystį išpilti (jis nebereikalingas). Užvirti aliejų ir užpilti ant agurkų. Sudėti supjaustytus česnakus ir užberti čili pipirų. Pakaitinti actą su cukrumi kol jis ištirps ir užpilti taip pat ant agurkų. Laikyti 24 val. ir po to supilstyti į sterilizuotus stiklainius.
Pas mane begoniju šakelės yra,tik pasiėmė VIJA,niekas daugiau neatėjo,pamerkiau ir matysiu kas išeis,man atrodo kad nepavyks,jau kaip ir per vėlu turbūt.
LAKŠMI lauksiu dukrytės,jau visos pasiėmė,galės virti kisielių
edinka
pažadu ilgai nebeplepėt
nešk viską
2.5 kg. agurkų,
3 v.š. druskos,
8 v.š. aliejaus,
3 a.š. čili paprikos miltelių,
3 didelės galvos česnakų,
0.5 l. acto 9 %,
1 kg. cukraus.
Supjaustyti agurkus į 4 dalis (skiltelėmis). Užpilti druska ir palaikyti 6 val. vis pamaišant. Po 6 val. atsiradusį skystį išpilti (jis nebereikalingas). Užvirti aliejų ir užpilti ant agurkų. Sudėti supjaustytus česnakus ir užberti čili pipirų. Pakaitinti actą su cukrumi kol jis ištirps ir užpilti taip pat ant agurkų. Laikyti 24 val. ir po to supilstyti į sterilizuotus stiklainius.
Pas mane begoniju šakelės yra,tik pasiėmė VIJA,niekas daugiau neatėjo,pamerkiau ir matysiu kas išeis,man atrodo kad nepavyks,jau kaip ir per vėlu turbūt.
LAKŠMI lauksiu dukrytės,jau visos pasiėmė,galės virti kisielių

edinka

QUOTE(vija zemaite @ 2016 09 07, 16:36)
nu ir kokio magnio visos apsivalgėt? Išlindot iš daržų, darbų ir pliažų
Kaip smagu skaityt, Lakšmi, apie šeimą, tik apie cukrų nesmagu...
Kristulee, tu sugebėsi
augalus gali bent jau prikasti naujoj vietoj, jei ilgas ruduo, po biškį ir susisodinsi. Tik patariu: geriau gerai pasiruošk žemę gėlynams (be piktžolių), kad paskui nereiktų vargti. Jei tokios vietos neturi, tai dabar klok plėvelę ir daryk pūdymą, pavasarį susiskvarbysi. O gėles laikinai darže paaugink.
vilmak, pjaustyklę pirkau Viskas namams, bet dar nepanaudojau
Cukinijas ir morkus baigiu taip suvalgyt.
Ir iš viso, stengiuos viską žalią valgyt (nes tingiu bekonservuot).

Kaip smagu skaityt, Lakšmi, apie šeimą, tik apie cukrų nesmagu...
Kristulee, tu sugebėsi

vilmak, pjaustyklę pirkau Viskas namams, bet dar nepanaudojau

Ir iš viso, stengiuos viską žalią valgyt (nes tingiu bekonservuot).
Vija pinavija

Papildyta:
QUOTE(Di72 @ 2016 09 07, 15:45)
Labutis visoms,
užsikasiau darbuose
tai atleiskit, jei mažai bendrauju
Aš laaabai kelių šakelių norėčiau

užsikasiau darbuose

Aš laaabai kelių šakelių norėčiau

DI, sveika

QUOTE(Nainai @ 2016 09 08, 08:29)
Merginos, koks gražus krūmas prie namo tiktų? Kad gražus, didelis augtų, žydėtų ir žiemos nebijotų. A?
Ko tai apie jazminą pagalvojau. Bet jis žydi tik pavasarį.
su begonijom patirties mažai. Bet pas ruses per jutube mačiau, kad merkia šakeles vandenin ir laiko vos ne per žiemą taip pamerktas, paskui sodina. Gumbus reikia iškasti ir laikyti rūsyje durpėse arba žemėse iki pavasario.
krūmas prie namo pats gražiausias man hortenzija. Ir nevarbu, kokia, šluotelinė ar ta senovinė balta medėjanti. Dar dramatiškai atrodo pūslenis tamsiais lapais. Veigelės nervuoja, nes apšala, forma neaisyklinga. Raugerškiai gražūs. Alyvos ir t.t.
krūmas prie namo pats gražiausias man hortenzija. Ir nevarbu, kokia, šluotelinė ar ta senovinė balta medėjanti. Dar dramatiškai atrodo pūslenis tamsiais lapais. Veigelės nervuoja, nes apšala, forma neaisyklinga. Raugerškiai gražūs. Alyvos ir t.t.