Įkraunama...
Įkraunama...

Kodėl būtent taip pavadinote mažylį?

QUOTE (Dee_Dee @ 2004 09 01, 10:37)
Mes rinkom taip. Sugalvoji varda tada ziūri kaip skamba : Prezidentas .... (vardas) ..... (pavardė). Jei neskamba , galvoji kita vardą biggrin.gif
Jei rimtai tai vienas pavadintas proprosenelio vardu, o kitas pavadintas mano mergautinės pavardės atminimui smile.gif

idomiai cia thumbup.gif
Atsakyti
o mes mazajai rinkom rinkom, ir isrinkom varda kuris treiskia laime nesanti rolleyes.gif O ka, gal ir atnese:)
Atsakyti
Sveikutes:)

Mes ilgai rinkome savo zuikuciui varda, sugalvojome Paulius, vaikutis gime po cezario, taigi as ji pamaciau tik kita diena. Atsistojom abu prie inkubatoriaus ir kaip susitare istarem Lukas...
Manau,kad musu vaikutis varda atsinese pats...
Nors Luku sioje kartoje labai daug, bet Paulius tiesiog nebelipo:)
Atsakyti
Mūsų istorija tokia. Kai pastojau, gydytoja pasakė, kad man tas vaikelis tai "Dievo dovana". Mat turėjau visokių moteriškų ligų ir problemų. Pagal gydytojų parodymus turėjo gimti mergaitė. Todėl vardą jau buvome ir sugalvoję. O gimė berniukas. Parsivežus iš ligoninės, pasinėrėme į rūpesčius ir vardo galvoti nebuvo kada. Tiesiog tie vardai, kuriuos turėjome išrinkę nė vienas nelipo. Kažkaip neskambėjo. Tada vyras parnešė vardų knygelę su reikšmėmis ir skaitėme kartu nuo pradžios. Kai perskaitėme vardą Matas, kuris iš hebrajų kalbos išvertus reiškia "Dievo dovana", abejonių neliko. Knygelę iškart užvertėme. Tai buvo 1998 m., kai dar negirdėjau ir nepažinojau nė vieno Mato. Dabar labai daug matų, bet man vistiek labai gražus, trumpas, konkretus vardas ir dar turintis tokią reikšmę.
Atsakyti
QUOTE(rosma @ 2005 06 17, 23:24)
Mūsų istorija tokia. Kai pastojau, gydytoja pasakė, kad man tas vaikelis tai "Dievo dovana". Mat turėjau visokių moteriškų ligų ir problemų. Pagal gydytojų parodymus turėjo gimti mergaitė. Todėl vardą jau buvome ir sugalvoję. O gimė berniukas. Parsivežus iš ligoninės, pasinėrėme į rūpesčius ir vardo galvoti nebuvo kada. Tiesiog tie vardai, kuriuos turėjome išrinkę nė vienas nelipo. Kažkaip neskambėjo. Tada vyras parnešė vardų knygelę su reikšmėmis ir skaitėme kartu nuo pradžios. Kai perskaitėme vardą Matas, kuris iš hebrajų kalbos išvertus reiškia "Dievo dovana", abejonių neliko. Knygelę iškart užvertėme. Tai buvo 1998 m., kai dar negirdėjau ir nepažinojau nė vieno Mato. Dabar labai daug matų, bet man vistiek labai gražus, trumpas, konkretus vardas ir dar turintis tokią reikšmę.

Mano sūnus irgi Matas mirksiukas.gif ,o vardą išrinko vyras,mes dar tik draugavom kai jis pasakė kad jei turėsim sūnų tai vardas bus Matas.O kadangi man tas vardas irgi gražus neprieštaravau.O kai nestuke.gif antro bandžiau itikinti kad bus mergaitė ir tik Agnė biggrin.gif kai sužinojau kad berniukas pasakiau savo vyrukams kad jie išrinktų vardą.Nu jie su Matu pasitarė ir nusrendė kad Marius panašiausias į Matą.Toks pats trumpas ir iš tokios pat raidės thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutes. Irmoji dukrelė Martyna gavo tokį vardą todėl, kad laukėme berniuko - Martyno. Tad, tereikėjo šiek tiek "pakoreguoti" ir gavosi visai gražus vardelis mergaitei.
Na, o antrąjai vardą buvo lengviau išrinkti. Mano darbo kolegė Latvijoje Agita. Tad, dar gerokai prieš gimdymą buvo nuspręsta, jog jei gims mergaitė, pavadinsim Agita. Taip ir padarėm. 4u.gif Gaila, kad kolkas nežinau šio vardo reikšmės...
Atsakyti
Dukroms vardo ieškojau lietuviško, trumpo - turėjau po 2 variantus, o apsisprendžiau gimdymo namuose pamačius vaiką, išgirdus balsą (verksmą).
biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Mes tai dar negimusiai buvom išrinkę vardą: nors nežinojom kas gims, buvom sutarę tik dėl mergaitės vardo, o dėl berniuko tai nuomonės skyrėsi ax.gif . Šiaip tai labai norėjau lietuviško vardo, o Miglutė pasirodė pakankamai moteriškas ir švelnus vardas 4u.gif
Atsakyti
Savo vyresnele kai ji dar buvo nestuke.gif pilvelyje nutariau pavadinti Diana vyras norejo visiskai kitokio vardo, bet nugalejau as... nezinojau ar bus mergyte ar berniukas bet as jau buvau isitikinus kad tai mergyte... taigi atrode niekas man nesukliudys jos vadinti Diana... ax.gif Bet viena nakti susapnavau sapna: as ja pasaukiau: - Diana! O ji man sako as ne Diana as Inesa! taigi paklausiau vaiko noru kai tik ja pagimdziau zinojau kad tai Inesa............. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif antroji mano mazyle turejo buti Vilija,Šarūnė arba Justė bet Inesa nenorejo tokio vardo ji norejo Indres taigi jos tapo sesutemis INesa & INdrė
Atsakyti
Mano mergyte turi savo proproseneles varda - Emilija.
KAi as pastojau, suzinojome, jog proprosenele visos baisiausios ligos uzpuole- vezys, skrandzio opa ir dar visokiu smulkiu (jai 105 metai...), o proprosenele - nuostabus zmogus - labai sviesaus proto ir labai gera. Ji jau tada saukesi tik mirties, suprantama, tokie skausmai, bet kai suzinojo, kad as laukiuosi, pradejo vel kabintis i yvenima, sake, kad nori savo proanuke pamatyti... blush2.gif 4u.gif Daviau as naujagimei Emilijos varda ir, suzinojusi tai, prosenele net verke is laimes... Dabar jai jau 106 metai... Myli savo proanuke be proto... Sake, kad dabar nori sulaukti jos pirmo gimtadienio .... thumbup.gif
Atsakyti
Aš vardą Matas ar Mathieu dar žalioj paauglystėj buvau sugalvojusi, tada dar Matų nelabai buvo, taigi klausimų kaip ir nekilo, kaip mažių pavadint - vyrui irgi patiko. Nors visos echoskopijos rodė mergaitę, buvom jau ir susiruošę mergaitišką kraitelį, vyras visą laiką svaisčiojo apie dukrytę Neringą (mano pasirinkimas irgi jau seniausiai buvo nulemtas - Sophie ar Sofija, bet tegu tiki, kol gali tongue.gif ), dieną prieš gimdymą pagaliau pamatė, kad vis tik bus berniukas... unsure.gif Mano svajonei - turėt pirmagimį Matą - buvo lemta išsipildyt 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agneklimjan: 06 liepos 2005 - 09:47
kai laukiausi pirmosios gydytojai tvirtino kad bus berniukas vyras labai norejo ji pavadinti Mantvilu todel kad tai jo tevo vardas o jis savo teva labai gerbe as nepriestaravau nes zinojau kad jam tai labai svarbu... bet pasakiau jog kitam musu vaikui varda rinkssiu as ir mano zodis bus lemiamas... bet gime mergyte ir taip gavo Mantvilės varda senelis labai dziauges thumbup.gif clap.gif thumbup.gif kai laukiausi antrojo vaikelio biggrin.gif turejau eiti pirma karta pasidaryti echoskopijos gydytojas paklausė ar musu giminėje yra trinuku susijaudinusi pasakiau jos turiu seses trinukes tada gydytojas mane gan nuliudino sad.gif sake kad greiciausiai bus dvyniai nes vienas vaikelis gali neisgyventi cry.gif gimdymas buvo sunkus teko daryti cezario pjuvi pamaciau juos tik vakare nes gimdziau ryte... prie manes buvo trys mazuciai paklausiau kodel trys ir vienas siek tiek mazesnis uz kitus gydytojas pasake tai mažiukas jis isgyveno bet yra siek ttiek mazesnis thumbup.gif taip jis gavo Mažvydo varda kitas bus Tautvydas sakiau vyrui taibu musu tauta lithuania.gif ir laisve o trecias bus Mantvilei ji isrinko jam Mantvydo varda!!!!!! tai taip mums ir gavos su tais vardais group.gif vacation1.gif
Atsakyti