Įkraunama...
Įkraunama...

Kodėl būtent taip pavadinote mažylį?

man yra grazu vardas kaip vardas, o nekaip suniuko 'klicka' ar koks fantazy personazas. Man patinka vardai - aiskus, berniukui - berniukiskas, mergaitems - mergaitiski. Kad zmones ne klaustu keleta kartu: kaip, kaip tavo vardas, nesuprantu...??
Taigi sunus turi Lietuviska kunigaikscio varda, kuom labai dydziuojasi kai pradejo dometis istorija. O ir klaseje jis tik vienas turi toki varda, nesikartoja smile.gif
beje, nenoriu nieko izeisti ... rolleyes.gif
Atsakyti
Vyras rinko pirmagimui varda-as nepriestaravau smile.gif turim beveik karaliu Ricarda smile.gif o brolis buvo spontaniskai ''apdovanotas vardu'' biggrin.gif kadangi echo rode mergyte turi musu mazasis princas Emilijaus varda smile.gif Bet ne Emilis kaip daug kas trumpina! As jiems nuolat primenu,kad karaliski vardai suteikia tam tikra aura/prasme jusu gyvenimui smile.gif
Atsakyti
Kaip vertinate tai, kad vaikui duodami trys vardai?
Atsakyti
QUOTE(barkod @ 2013 01 14, 14:37)
Kaip vertinate tai, kad vaikui duodami trys vardai?

pagal LR CK galima duoti tik du vardus.
Atsakyti
Beskaitydama temą prisiminiau:

- Girdėjau tavo žmona sūnų pagimdė, sveikinu. Kaip pavadinot?
- Liudviku.
- O kodėl Liudviku? O_O
- Todėl, kad keturioliktas.

biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ronikea: 16 sausio 2013 - 14:18
sunaus varda sugalvojo vyras dar tuo metu, kai nebuvo mano vyras, bet kaipgi garzus vardas ilgai be sunaus smile.gif tai kazkaip nei abejoniu nebuvo. vardas retas, bet man patinka. mano pacios vardas daznas, nervuodavo, kai budavo mokykloj ar universitete n tokiu vardu...
Atsakyti
Musu mazylis varduka atsinese pats... O buvo taip... Viena vakara, vaiksciojau Baltijos juros pakrante Palangoje ir masciau, apie vaikiskus vardukus, kuriuos duosim mazyliui. Buvo dar tik 2as nestumo menuo, bet nujauciau, kad bus sunus. Mintyse sukosi tokie vardukai - Rytis, Gytis, Dziugas... Gustas... Ir tik mintyse iskilo sis paskutinis vardas, isgirdau AUGUSTE!!! Mamyte sauke dukrele, kad si lystu is juros. Priemiau tai, kaip zenkla... wub.gif Turejau 7 men seimos nariu ikalbinejimui... Bet tiek neprireike... Sunu pavadinom GUSTU, bet vadinam GUSTIJONU, nezinau kodel. Kazkaip taip isejo... Tokio vardo nesu girdejus. Krikstysim JONU. blush2.gif
Atsakyti
Vyras išrinko ir vardas vaikui labai tinka smile.gif
Atsakyti
Mes pavadinom pagal senąją aisčių gentį, iš kurios vėliau atsirado kitos baltų jotvingių šakos, taigi mums labai patiko Aistė 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamos! smile.gif Labai reikia jūsų pagalbos. Esu 12-tokė, ruošiuosi lietuvių kalbėjimo įskaitai. Kalbėsiu tema "Kokias asmens, šeimos, visuomenės vertybes galime atpažinti iš vaikams duodamų vardų? Savo įžvalgas argumentuokite pavyzdžiais." Gal galėtumėte papasakoti kodėl savo vaikui/vaikams davėt būtent tokį vardą? Ar rėmėtės kokiomis nors tradicijomis, ar Jums pasirodė gražus skambesys ir pan.? Labai pagelbėtumėte. smile.gif Ačiū iš anksto! 4u.gif
Atsakyti
Žinoma, kad galima pagelbėti biggrin.gif
Dukra Austėja.Kai dar buvau jaunutė ir net neplanavau turėti vaikų išgirdau šį vardą.Man jis be galo patiko.Ir tuomet dar nebuvo toks populiarus.O kai dar ir sužinojau jo reikšmę( bičių deivė), abejonių nekilo-pasakiau, kad kai turėsiu dukrą, ji bus Austėja.Praėjo gal 10 metų, kol susilaukiau dukters, tas vardas labai išpopuliarėjo, bet mano nuomonė nepasikeitė ir gimus dukrai daviau jį wub.gif
Sūnus JOnas.tai buvo vyro pasiūlytas vardas.( jo senelis Jonas).Man be galo patiko biggrin.gif .Daug pasakoti manau nereikia-trumpas, labai vyriškas ir žinoma gražus wub.gif
Atsakyti
vienai dukrai davem ELIGIJOS VARDA, na kai mokiaus buvo tokia mergaite grazi,aisku, kai zmogus grazus, tai ir vardas grazus, gal kitam kaip tik su siuo vardu asocijuojasi blogi dalykai, bet man ne, dar ir kai rinkaus is daugiau vardu-tai norejau MARIJA, bet jau pusbrolio dukra turejo si varda...dar ir mums graziai prie pavardes skamba.
kitos dukreles vardas KORNELIJA- galvojom, jei bus berniukas-bus Kornelijus, taciau gime mergaite, tad ir davem si varda.be to prie musu pavardes velgi graziai skamba
KOR*NE*LI*JA --- *-- * TE
E*LI*GI*JA --- *-- * TE thumbup.gif

-
Atsakyti