Mergaitei varda rinkome vadovaudamiesi keliais kriterijais - norejome lietuvisko vardo, pageidavome, kad nebutu toks, kuri turi kas antra moteris, taip pat rupejo, jog butu dviskiemenis , na ir, zinoma, jog tiktu vaikui NESIGAILIME
Manau, nemažai naudingos info rastumėte paskaičiusi diskusijas subforumuose " Bendros diskusijos apie vardus" ir "Vaikų vardai" http://www.supermama...hp?showforum=53
na aš parašysiu ne apie savo vaikų vardus o apie savo,esu Janina tai nešu šį vardą kaip kokį sunkų akmenį,ir taip 30 metų nemėgstu jo ir manau niekada nepamėgsiu,ir niekad negaliu jo ištart be susigėdinimo tad savo vaikams rinkau vardu atsižvelgdama,kad jiems jį pasakyti nebus gėda... Laurynas-nežinau iš mokyklos laikų patiko tas vardas Tauridas išgirdau ir prilipo Arminas taip pat patiko dar patikdavo Saulius -Sauliukas(bet gaila,kad ne patį gražiausia žmogų pamačius,nebesinorėjo jo dėt savo vaikui) ar mažajam norėjau dėti Karoliukas nes jis taip atrodė kaip mažas karaliukas
as savo dukrytei daviau varda DAINORA vaikystei turejau labai gera drauge tokiu vardu,kai susipazinom tokio vardo buvau negirdejus ir jis man pasirode labai grazus ir lietuviskas .tai visada sakydavau jei bus dukryte tai duosiu tokiu varda taip ir atsitiko
Savo pirmąjam sūnui daviau prosenelio vardą (tarp kitko iš vyro pusės), sūnui vardas patinka. O antras sūnus gavo man patikusi vardą, labai simpatišką jaunuolį pažinojau tuo vardu (tikrai nebuvo mano simpatija). O kaip off topic - mano draugė Janina nekenčia savo vardo, o man labai gražu, Janytė, Janutė, lenkiškai -Janeczka.
oho kiek cia jau prirase mamkos kai rinkau varda dukrai svarbus kriterijus buvo tai, kad vardas butu sventas, antras kriterijus,kad pravarde sunku butu parinkt ir kad zinoma graziai skambetu...... mano mama,pamenu,kai gime dukra man norejo, kad as ja pavadinciau Malvina....aga sakau-gims bernas bus buratinas varda sunui rinko vyras...tiksliau nerinko o nuo pat pirmos dienos suzinojes,kad laukiuosi pareiske, kad bus toks vardas ir taskas ir daugiau jokiu diskusiju nei nekilo jo senelio garbei jis sunu pavadino p.s. Janina man irgi grazus vardas....ir vardadieni galima kaip gimtadieni svest
mano vyresnysis sunus Justinas, tiesiog patiko pats vardas, lengvai isimenamas, man jis svelnus ir skambus, po to paaiskejo kad mano prosenelis irgi buvo Justinas taigi netycia tesiam tradicijas
maziukui daviau Emilio varda, labai laukiau ir norejau dukrytes ir jai buvau isrinkus Emilijos varda, nes jis man labai patiko dar pries 10 m. kai susipazinau su vienais zmonemis ir ju dukrele buvo tuo vardu, deje likimas leme kad turiu suneli tai varda tik galune teko pakeisti bet pats vardas man labai labai grazus
Mes savo vaikams rinkome labai sunkiai, norejome senovisku, tikru vyrisku, karingu na kaip vyrai, murai, azuolai uzaugtu Na ir pavadinome pagal reiksmes ir aisku skambesi Norbertas ir Ervinas, o mano mama mane pavadino, nes nuo vaikystes svajojo, kad tures mergaite Justina
Kiek žmoguje gerumo, tiek jame ir gyvenimo. R. V. Emersonas
na su tuo šventimu,taip pat problemos esu gimusi 17 tai lygiai savaitė iki Joniniu tai kažkaip užmiršta mane sveikint kiti per gimtadienį,o sveikina vardadienio proga ..tai sakau savaite ankščiau galėjote gėles nešti...