Įkraunama...
Įkraunama...

Lieknėjam 2016-aisiais

Sportas. Atradau labai gerą zumbos kanalą youtubėje, gal kam aktualu:

https://www.youtube....cMonster/videos

(nežinau, kaip naujojoje forumo versijoje įkelti tiesioginę nuorodą  :hmm: )

Sima_1, jei dar nepradėjai sportuot, išbandyk, pabandyk su dukra kartu, manikšės tai neatitraukt nuo tokių video, galim sportuot kartu ir valandą ir pusantros, aš jau nuo kojų nusivarau, ji dar reikalauja  :D Net būna, kad aš šiaip kokį tarkim makiažų video noriu įsijungt, o ji rėkia man "šokt, šokt"  :D Youtube jai jau asocijuojasi tik su zumba, nieko kito neduoda žiūrėt. Šokam kartu antrą mėnesį, labai patogu, nereikia aukot sportui jos pietų miego  :angel_not: 

Pireja, gavau jau siūlus, pirkausi Sirri iš Farerų salų (http://www.sirri.fo/home.html), 100 % rankom dažyta ekologiška vilna, pereinamų spalvų, siūlai labai gražūs, ryškūs, spalvų deriniai (ėmiau 2 rūšių) neapsakomo grožio, bet patys siūliukai šiurkštoki, kandantys, tikra kaimiška vilna palietus, priminė man labiausiai Kauni  :) Ir iš Urugvajaus Malabrigo lace (http://www.malabrigoyarn.com), 100 % jauniklių merinosų vilna, šitie priešingai, nepaprastai minkšti, švelnūs, lyg šilkas, niekad nesu mačius 100 % vilnos, kuri būtų tokio nerealaus glotnumo ir švelnumo  :bigsmile: Megzt planuoju kiek vėliau, turiu kelis pradėtus darbelius ir kelis suplanuotus, kuriuos būtinai reikia pabaigti iki Kalėdų (dovanom), tad greičiausiai sau megsiu tik po Naujų. O megsiu būtinai sau iš jų, bent iš vienų tikrai  :ax: 

Siūlais aš likau labai patenkinta, ką ten patenkinta, tiesiog laiminga, kai gavau, ant karštųjų parašiau laišką internetinės parduotuvės savininkei, prirašiau visokių padėkų ir niekų, ji turbūt pagalvojo, kad visai išprotėjusi dėl siūlų boba esu :lol:  

P.S. Nežinojau, kad irgi mezgi  :bigsmile:  Lyg niekad nemačiau mezgimo temose  :) 

Atsakyti
Aciu, Donstop, pakaifavau biggrin.gif Apie Malabrigus girdejusi, tu pirmuju - ne, bet atrodo labai jaukiai ir... siaurietiskai skandinaviskai. Man kandantys netinka, kaip ir stora vilna del klimato (per karsta). Labiausiai tinkama ir patinkama yra plonyte vilna, kuria galima megzti 2-2,5 storio virbalais.
Is megstamu man labai patinka Alpaca. Turiu net lovos uztiesala is tikros Alpacos, atvezstas is Bolivijos. Tai nakti juo uzsiklojus sildymo kambaryje nebereikia.
Merinosai patinka, bet kiek ju turejus, tiek jie man susivelia (nusibumbuluoja) su laiku. Gal nesu radus kokybiskos...
Mezgu as nedaug, man tai kaip joga smegenims biggrin.gif Turbut tai vienintele veikla, kurios metu apie nieka negalvoju - nei api darba, nei apie problemas, nei apie tai, ka padariau, ka reikes padaryti, neskaiciuoju, neplanuoju, tik mezgu.
As mezgima 'stebiu' Ravelryje, ten daugiau dizaineriniu, techniskai sudetingesniu darbu nei SM'e.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Na ką, šiandien +300g, jei skaičiuot nuo praeito pirmadienio. Prašau man įspirt į sėdimąją biggrin.gif Tėvai, kaip ir maniau atvažiavo su šakočiais, grybukais, mišrainėm su majonezu ir t.t. Visko daug privežė, šaldytuvas pilnas. Nu bet pykt ant jų negali, jie gi rūpinasi, lepina.. rolleyes.gif Mama žino, kad vakarais nevalgau, saldumynų atsisakau, bet vistiek veža..

donstop, o kaip maždaug valgai dabar? T.y. kaip išsidėlioja valgiai dienos eigoje?

ačiū už nuorodą, nežinau, kaip sektųsi su dukra, ji, vos įjungus kompą, reikalauja filmukų, o aš juos riboju, tiksliau visai nebejungiu, nes paskui galo nebėr. Tai dažniausiai kompo visai nejungiu prie jos.

Aš ir vėl sergu, kas čia daros paskutiniu metu, iškart nuo dukros užsikrečiu. Ir paprasta sloga man baisiausiai kankina, čia jau gal senatvė sakau? blink.gif anksčiau daug lengviau pernešdavau visus tokius peršalimus, o ir nesirgdavau taip dažnai.. unsure.gif
Na va, pasibėdavojau.. jaučiuos šūdinai..
Atsakyti

As mezgima 'stebiu' Ravelryje, ten daugiau dizaineriniu, techniskai sudetingesniu darbu nei SM'e.

O, žinau Raverly, turiu ten account'ą  :) Man ir mezgimo youtube patinka, daug darbelių numezgiau pagal video pamokas. O pats pačiausias kaifas - įsijungt kokį video, kur moteriškės rodo perkamus siūlus, siūlų atsargas, savo darbelius ir pan, žiūrėti ir megzti tuo pat metu  :rolleyes:

Prašau man įspirt į sėdimąją biggrin.gif
donstop, o kaip maždaug valgai dabar? T.y. kaip išsidėlioja valgiai dienos eigoje?

Tai prašom gaudyt spyrį  :D  Galėjai valgyti saldumynų, bet ne vakare  :hmm: Arba vietoje vakarienės  :)

Aš dabar valgau kaip ir iki tol 4-6 k per dieną. Svarbiausia taisyklė - išlaikyti bent 2 valandų tarpą tarp kiekvieno valgymo. Iki 2 valandų - tai ne alkis, kad ir kaip atrodytų. Knygoje buvo toks pvz, kad pačiai autorei po valandos po pietų kartais atrodydavo, kad net alpsta iš alkio, tai ji tokiais atvejais suvalgydavo 0,5 g cukraus saldainį iš vaistinės ir tiek pakakdavo numušti tam netikram alkiui. Po 2-4 val jau ateina tikras alkis, aišku po lengvesnio maisto (priešpiečių, pavakarių) jis ateina greičiau, po sotesnio vėliau. Gaima valgyti ir vėlai vakare, ir ant nakties, nors vidury nakties, jei iš tiesų norisi  :)  Na man dar nesinorėjo nė karto. Paskutinis valgymas kaip ir anksčiau gaunasi apie 17 val, nebent vakare bėgioju (1 k per savaitę). Bet nėra jokių apribojimų, ką būtent valgyti vakare. Ko tik širdis geidžia  :)

Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2016 10 24, 12:06)
O pats pačiausias kaifas - įsijungt kokį video, kur moteriškės rodo perkamus siūlus, siūlų atsargas, savo darbelius ir pan, žiūrėti ir megzti tuo pat metu  rolleyes.gif

Geras, nezinojau, kad tokie video yra. O kokia kalba ziuri?
Atsakyti

Geras, nezinojau, kad tokie video yra. O kokia kalba ziuri?

Anglų, rusų, lietuvių k nieko neteko matyti  :unsure: 

Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2016 10 24, 13:06)
Tai prašom gaudyt spyrį  biggrin.gif  Galėjai valgyti saldumynų, bet ne vakare  hmm.gif Arba vietoje vakarienės  smile.gif</p>
<p> </p>
<p>Aš dabar valgau kaip ir iki tol 4-6 k per dieną. Svarbiausia taisyklė - išlaikyti bent 2 valandų tarpą tarp kiekvieno valgymo. Iki 2 valandų - tai ne alkis, kad ir kaip atrodytų. Knygoje buvo toks pvz, kad pačiai autorei po valandos po pietų kartais atrodydavo, kad net alpsta iš alkio, tai ji tokiais atvejais suvalgydavo 0,5 g cukraus saldainį iš vaistinės ir tiek pakakdavo numušti tam netikram alkiui. Po 2-4 val jau ateina tikras alkis, aišku po lengvesnio maisto (priešpiečių, pavakarių) jis ateina greičiau, po sotesnio vėliau. Gaima valgyti ir vėlai vakare, ir ant nakties, nors vidury nakties, jei iš tiesų norisi  smile.gif  Na man dar nesinorėjo nė karto. Paskutinis valgymas kaip ir anksčiau gaunasi apie 17 val, nebent vakare bėgioju (1 k per savaitę). Bet nėra jokių apribojimų, ką būtent valgyti vakare. Ko tik širdis geidžia  smile.gif</p>

Kad labai jau silpnas spyris biggrin.gif
Tai kad nevalgiau vakare, tiesiog dienos eigoje gavosi daug riebaus, kaloringo maisto + saldumynai. Reikėjo susilaikyt.. unsure.gif jau po biški kraunu vyrui į darbą saldumynų likučius, džiaugsis bendradarbiai biggrin.gif

Na bet tikrai tavo šitas metodas skamba kaip iš pasakos. Viaką valgai ir lieknėji bigsmile.gif Tik turiu pastebėti, kad reikia labai laiko tam skirti, kad ir su tuo šaukšto padėjimu.. Mums, kaip mamos, kartais išvis sunku ištaikyt progą ramiai pavalgyt, kur jau ten skaičiuotis kasnius ir t.t. Bet žinoma, pilnai pritariu visoms tavo surašytoms mintims apie mėgavimąsi valgiu ir t.t. Džiugu, kad veikia 4u.gif kur pirkai tą knygą?
Atsakyti

kur pirkai tą knygą?

Taigi iš ekrano skaitau, internete radau  :) 

Yra šitoj sistemoj ir minusų (kad neatrodytų kaip pasaka  :D ). Visas lieknėjimo principas čia - valgyt mažiau, suvartot mažiau kcal, nei išeikvoji. Bet visai nekalbama, kokį būtent maistą valgyti. Galima surinkti savo kalorijas ir tortais, jei taip nori. Kažkur buvo paminėta, kad ilgainiui organizmas nustos prašyti vien tortus (ar kas ten ką mėgsta) ir reikalaus vaisių, daržovių ir tt. Na pažiūrėsim  :)  Aš kažko abejoju  :)  Pati autorė pagal savo sistemą seniai viską numetė, kiek norėjo, ilgą laiką palaiko labai mažą svorį, bet reguliariai valgo pyragaičius, majonezą, cukrų...

Antras dalykas sportas. Sistema sako taip - sportas galimas, bet tik juo mėgaujiesi. Jokių pervargimų, sportavimų iki nukritimo. Save reikia mylėti ir lepinti. Jei sportas nepatinka - nesportuok visai. Pati autorė mėgsta bėgiot, bet metė sporto klubą, kur eidavo prisiversdama. 

Link ko aš lenkiu - jei lieknėt tik su kalorijų deficitu, nesirenkant maisto ir nesportuojant (dauguma nemėgstančių sportą su džiaugsmu mes užsiėmimus, gavusios tokį sistemos palaiminimą  :rolleyes: ), numest kg aišku realu, bet gaut gražias formas, stangrų kūną -  :mmm: 

Tai va tokie minusai krito man į akis iškart.

Pats didžiausias pliusas - psichologinis komfortas  :thumb_yello:  Nepamenu, kada taip gerai jaučiausi, visiškai jokio nerimo dėl suvalgomo maisto, lipant ant svarstyklių  :ax: Jokios sąžinės graužaties perkant kokius skanumynus  :rolleyes: Vaizdas veidrodyje džiugina, negaliu patikėti, bet taip  :D 

Atsakyti
Labas rytas!
Na ateinu su dar vienu pliusu +0.400 smile.gif
Vis negaliu save sudrausminti, tai pica kepam, tai makaronai su farsu.. Arba lig ir viskas tvarkingai, bet po pietu uzsimanau kavos su trapuciais ir riesutu sviestu blink.gif
Siandien griztu i darba po atostogu ax.gif Ten jau nebus riesutu sviesto - nebent ji pasiimciau kartu biggrin.gif Siandien dar isidejau makaronus su farsu (likucius) unsure.gif Tikiuosi, kad grizus i darba, grazinsiu kazkiek ir sveikesne mityba, juk as irgi iki Naujuju noriu pamatyti 5 mirksiukas.gif

donstop idomu skaityti! Man atrodo si knyga tau "pagelbes" - maza to, kad psichologiskai geriau jautiesi valgydama, o ne stresuoji, kad kiek as cia suvalgiau, to neturejau deti i burna ir pan., tai dar ir krenta kg ploja.gif Cia siokia tokia pertrauka, gal kokios atostogos smegenims smile.gif Lig ant pauze paspaustum smile.gif Tikiu, kad veliau rasi iseiti smile.gif Kodel iseiti? Nes kaip ir pati rasei, kilogramai krenta, bet kiek supratau pati visa laika taip valgyt nenoretum, del kuno kokybes smile.gif Tu tikrai esi prisiskaiciusi ir zinanti daug naudingos informacijos, kuria daliniesi su mumis 4u.gif Nesustok - Tau pavyks yahoo.gif Nors sustot, net neketinai biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2016 10 25, 07:52)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="sima_1" data-cid="71153712" data-time="1477333498"><div><p>kur pirkai tą knygą?</p></div></blockquote><p>Taigi iš ekrano skaitau, internete radau  smile.gif 

Nepamenu, kada taip gerai jaučiausi, visiškai jokio nerimo dėl suvalgomo maisto, lipant ant svarstyklių  ax.gif Jokios sąžinės graužaties perkant kokius skanumynus  rolleyes.gif Vaizdas veidrodyje džiugina, negaliu patikėti, bet taip  biggrin.gif </p>

Žinau, jog iš kompo, galvojau pirkai el knygą, o tu nemokamai parsisiuntei? Primink dar kartą pavadinimą, būm gera 4u.gif Gal ir aš susiviliosiu.. smile.gif

Svarbiausia, kad tau tinka. Įdomu, ar visiems tokią įtaką daro, ar ne.
Iš tokių psichologinių esu skaičius "Greitas būdas mesti rūkyti" ir dar iš tos pačios serijos apie svorio metimą. Nepadėjo nei viena, antrosios net nebaigiau, kažkaip nesiskaitė visai... unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(the_wanted @ 2016 10 25, 10:27)
Labas rytas!
Na ateinu su dar vienu pliusu +0.400 smile.gif
Vis negaliu save sudrausminti, tai pica kepam, tai makaronai su farsu.. Arba lig ir viskas tvarkingai, bet po pietu uzsimanau kavos su trapuciais ir riesutu sviestu blink.gif
Siandien griztu i darba po atostogu ax.gif Ten jau nebus riesutu sviesto - nebent ji pasiimciau kartu biggrin.gif Siandien dar isidejau makaronus su farsu (likucius) unsure.gif Tikiuosi, kad grizus i darba, grazinsiu kazkiek ir sveikesne mityba, juk as irgi iki Naujuju noriu pamatyti 5  mirksiukas.gif

Na nors ne aš viena čia pliusus kraunu biggrin.gif bandom jį nukratyt!
Atsakyti
Jau susiradau pavadinimą knygos, bet man randa tik rusų kalba.. Ar nėra lietuvių?
Atsakyti
Mano svoris tai po gimdymo sokineja jau 2 metus, buvau pasiekusi trokstama svori 54 kg, bet ji toki islaikyti be galo sunku, lipo lipo ir per metus uzlipo apie 4 kg unsure.gif noriu vel ju atsikratyti ir daugiau nepriaugti, kol kas pirminis tikslas yra 56 kg iki sausio vidurio, o paskui gal dar minus 2 smile.gif
Su vyru susilazinom kam pavyks nukratyti po kelis kilogramus iki tos datos. Man iki 56, jam iki 70 nuo 72. I voka desim kas men po tam tikra pinigu suma ir po 3 men. nugaletojas ja pasiims ir isleis kam nores. Jei abu pasieksm norima svori ( o as tikiu, kad taip ir bus), tuomet gal nusipirksim ka nors bendro sau, pvz. po koki brangu firmini bliuzona ar striuke, panasaus modelio, tik skirtingos spalvos. Vaiksciosim kaip dvynukai:-)
As jam ne kiek nenusileisiu, o zinau, kad jis irgi nenusileis, abu esam uzsispyre ir siekiam savo tikslu, bus tikrai idomu stebeti varzybas. Sversimes kas savaite ir fiksuosim rezultatus. Pirmas sverimasis si savaitgali smile.gif
Atsakyti