Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 40

QUOTE(BangaS @ 2016 08 12, 07:31)
Manau, kad tai buvo ne laiku padaryta investicija.
Pavaros nesumažins šildymo išlaidų.
Jų montavimas turėjo būti pasirinkas tik atsižvelgus į esamą padėtį. Visų pirma reikėjo įsikelti ir pažiūrėti ar bus nors menkiausių priekaištų šildymo vėsinimo sistemai. Jeigu būtų kažkokių priekaištų, tuomet verta apie kažką galvoti. Manau, jums nebuvo aktualios tos el. pavaros technine prasme, gal tik iš emocijos geras pirkinys.

Jeigu turite nemaza supratima siuo klausimu, gal galetumete pateikti trumpa apibendrinima grindinio sildymo valdymo klausimu (net jeigu tai tik nuomone), t.y. pavaros, termostatai, laidiniai ar bevieliai, su oro ar grindu temperaturos jutikliais, tikslingumas konkrecioms patalpoms, kada montuoti ir tt ir pan. Kazkada apibendrinote sildymo vamzdeliu vyniojimo ir grindu siltinimo niuansus, manau buvo naudinga daug kam. Konkreciai mano atveju sildymas dujomis, bet gal yra bendros konstantos ivairiems sildymo saltiniams.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2016 08 13, 05:24)
As kai dejaus termostatua  nwt negalvojau apie taupyma. Man pirmoje eileje buvo patogumas.  O uz patoguma pinigai neskaiciuojami smile30x30.png

Kokius termostatus susidėjai? Aš visą grindų šildymo sistemą pirkau per Gilių. Jie man siūlė tokius termostatus. Baisūs ir negražūs. Maniškiai labai gražūs. Tikrai gerai žiūrisi. Kai pradės veikti bus dar gražiau: dideliame apvaliame ekrane matysis kambario temperatūra.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 08 14, 13:15)
Kokius termostatus susidėjai? Aš visą grindų šildymo sistemą pirkau per Gilių. Jie man siūlė tokius termostatus. Baisūs ir negražūs. Maniškiai labai gražūs. Tikrai gerai žiūrisi. Kai pradės veikti bus dar gražiau: dideliame apvaliame ekrane matysis kambario temperatūra.

Nezinau,nepamenu kokie,bet pas mane paprasti,su ratuku sukinejami. 40 litu kainavo Buvusiais Lietuviskais..

Unopor.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biesas66: 14 rugpjūčio 2016 - 21:20
QUOTE(cibulis @ 2016 08 14, 13:15)

Termostatai realiai reikalingi viena karta nustatyti temperatura. Tai padarius, juos reikia palikti juos ramybeje. Geriausia deti pigiausius laidininius.
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2016 08 15, 13:54)
Termostatai realiai reikalingi viena karta nustatyti temperatura. Tai padarius, juos reikia palikti juos ramybeje. Geriausia deti pigiausius laidininius.

Metų bėgyje mano termostatus reikės perjungti mažiausiai du kartus: pavasarį iš šildymo į vėsinimo režimą ir rudenį iš vėsinimo į šildymo. Bute turiu radiatorius su termostatais, tai galiu pasakyti, kad juos dienos bėgyje sukinėju kelis kartus. Jie mechaniniai, bet paros bėgyje reikia kelis kartus keisti nustatymus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 15 rugpjūčio 2016 - 22:56
Kam?
Tai ir šiuos gražiuosius reiks nustatinėt...😂

QUOTE(cibulis @ 2016 08 15, 21:54)
bet paros bėgyje reikia kelis kartus keisti nustatymus.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 08 16, 05:02)
Kam?
Tai ir šiuos gražiuosius reiks nustatinėt...😂

Gal neteisingai supratai. Mano bute termostatai rankiniai pritvirtinti ant radiatoriaus. Jei karšta, prisuki, jei šalta - atsuki. Išvažiuoji ryte į darbą, užsuki visus termostatus. Vakare grįžęs atsisuki. Šitie tikiuosi programuojami. Aišku tą patį galima nustatyti ir šilumos siurblyje.
Atsakyti
Ar ne šitoj temoj jau buvo išdiskutuota, kad esant grindiniam šildymui temperatūros su termostatais taip greit nepareguliuosi - nustatei norimą ir nejudini, na nebent išvažiuojant kelioms dienoms susimažini, bet ne kasdien kaitalioti. Saulei pašvietus ir kambariui greitai pašilus termostatas uždarys kilpą, bet kambarys dar ilgai šils nuo grindų termomasės, ir atvėsimą pajusi gal tik naktį...
Atsakyti
Tai paprasciau ŠS "snaudimo" f-ja ijungt, kad nesildytu, arba šildytu sumažinta galia (išvykstant), bet kaip jau nekartą rasyta, su šildomom grindim rezultatas gali būt net priešingas...

QUOTE(cibulis @ 2016 08 16, 09:00)
Gal neteisingai supratai. Mano bute termostatai rankiniai pritvirtinti ant radiatoriaus. Jei karšta, prisuki, jei šalta - atsuki. Išvažiuoji ryte į darbą, užsuki visus termostatus. Vakare grįžęs atsisuki. Šitie tikiuosi programuojami. Aišku tą patį galima nustatyti ir šilumos siurblyje.

Atsakyti
Sveiki senbuviai. Turiu porą klausimų rostverko-grindų mazge.

1. Kiek suprantau skaitydamas šią temą, 10cm tarp rostverko viršaus ir grindų per mažai? Vitrininių langų nišose praktiškai nelieka vietos XPS ant pamato (stežkė 7cm, grindys 2cm).

2. Taip pat skaičiau jūsų prieš maždaug metus vykusią diskusiją apie vitrininių langų nišose vedžiojamus grindinio šildymo vamzdelius (juos reikia dėti į kevalą/nutepti akrilu; atskirti kompensacine siūle ar net armuoti papildomai). Viskas tikrai logiška. Bet, kolega siūlo išvis nelieti "stežkės" į vitrininių langų angas. Dėti tik XPS ir ant jo tiesiai grindis. Tokiu atveju užtektų ir 10cm tarp pamato viršaus ir grindų. Klausimas: ar nerasos langai? ar kas nors yra taip pasidaręs?

Pagarba šiai temai smile30x30.png
Atsakyti
Prie vitrinos taip ir yra - XPS per stiazkes stori ant EPS.
Plotis-20 cm.
Nepajaučiau didesnio rasojimo, kuris reliai labiau priklauso nuo langų ir drėgmės patalpoje.

QUOTE(bpm @ 2016 08 16, 11:15)
Dėti tik XPS ir ant jo tiesiai grindis. Tokiu atveju užtektų ir 10cm tarp pamato viršaus ir grindų. Klausimas: ar nerasos langai? ar kas nors yra taip pasidaręs?

Pagarba šiai temai smile30x30.png

Atsakyti
QUOTE(Giords @ 2016 08 16, 11:29)
Ar ne šitoj temoj jau buvo išdiskutuota, kad esant grindiniam šildymui temperatūros su termostatais taip greit nepareguliuosi - nustatei norimą ir nejudini, na nebent išvažiuojant kelioms dienoms susimažini, bet ne kasdien kaitalioti. Saulei pašvietus ir kambariui greitai pašilus termostatas uždarys kilpą, bet kambarys dar ilgai šils nuo grindų termomasės, ir atvėsimą pajusi gal tik naktį...

Taip, greitai nepareguliuosi, tad EE name kaitalioti temperatūrų dienos eigoje yra blogai, nes tik padidinsi šildymo nuostolius. Vykstant į atostogas ar kitu reikalu ilgesniam laikui išvykus iš namų, jau galima galvoti apie namo temperatūros sumažinimą, bet ir vėl, labai nedaug, nes nespės namas kelis laipsnius atvėst, kaip kelios dienos prieš atvykstant vėl turės būti šildomas, nes bus sumontuotas mažo galingumo šilumos šaltinis, kuris greitai temperatūros neužkels.

Vis tik, su grindiniu šildymu galima palaikyti skirtingas temperatūras įvairiose kambariuose, ir termostatai tai leis įgyvendinti, o kai kalba eina apie elektroninius, dar atpuola ir gana sudėtinga grindinio šildymo balansavimo procedūra.
Atsakyti