Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 40

Reguliuojamas kolektorius padaro ta pati. Sureguliuoji ir pamiršti

QUOTE(mintas @ 2016 08 16, 12:43)
Vis tik, su grindiniu šildymu galima palaikyti skirtingas temperatūras įvairiose kambariuose, ir termostatai tai leis įgyvendinti,

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 08 16, 12:29)
Prie vitrinos taip ir yra - XPS per stiazkes stori ant  EPS.
Plotis-20 cm.
Nepajaučiau didesnio rasojimo, kuris reliai labiau priklauso nuo langų ir drėgmės patalpoje.

Pas mane taip pat XPS ~15cm pločio juosta vitrinos "nišoj". Niekas nerasoja. Kodėl turėtų? Koks skirtumas langui apačioj betonas + danga ar xps + danga? Gal kas paaiškintų?
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 08 16, 14:47)

Joo, ypac pirmam aukste. Kadangi mano namas pirmam aukste neypatingai sandarus, be to yra dvi vitrinos ir durys i nesildoma garaza, tai as pirmo auksto grindini sildyma sureguliavau kolektoriais ir termostatus nustaciau maksimumui, bet taip yra todel, kad mano sildymo sistema veikia periodiskai, maximum 8val per para. Termostatai reikalingi antrame aukste, bet nebuti, jei netingi zaisti reguliuojant kolektorius.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 08 16, 14:47)

Žinoma, bet ten reikia vožtuvus sukinėti, o čia moderniai atrodančiame displėjuje mygtukais nusistatai norimą palaikyti temperatūrą ir pamiršti smile30x30.png Brangiau, bet patogiau, nors aš tai pataupyčiau, pasižaisti tik keletą vakarėlių reikėtų norint idealaus rezultato smile30x30.png.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 16 rugpjūčio 2016 - 18:13
Uz 2 vakaru darba-min 600€+ dar kazkiek pavaroms- nebloga chalturke.
Jei jau darytkomfortiskai- daryciau su dosTanciniu, kad mesilanlstut prie termostatu, kad ir šviečiančiu gražiais skaičiukais smile30x30.png

QUOTE(mintas @ 2016 08 16, 17:09)
Brangiau, bet patogiau, nors aš tai pataupyčiau, pasižaisti tik keletą vakarėlių reikėtų  norint idealaus rezultato smile30x30.png.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 08 16, 19:34)
su dosTanciniu

Distanciniu?
Atsakyti
Idomus komentarai. Gal galetu kazkas tikrai ismanantis termostatu ir termopavaru niuansus pakomentuoti. Bent jau mano santechnikas teigia, jog butent rimti, programuojami termostatai leidzia pasiekti auksta komforto lygi siuolaikiniame name. Jus sakote, kad reikia viena ar du kartus gyvenime nuststyti, o jis sako, kad termostatai veikia non-stop rezimu, tas matosi is bezypsinciu lempuciu valdiklyje, atsakos yra izdaromos ir atidaromos NUOLATOS, termostatai reaguoja net i prabegancius saules blyksnius lange, jau nekalbant apie reakcija ir kintancia temperatura ore ar grindyse. Kitaip tariant, jie tvarkosi patys taip, tarsi namuose nuolatos smirinetu seimininkas, bandydamas sureguliuoti grindu temperatura pagal nuolat kintancias salygas. Tai nejau tai tik marketingines pasakos? Arba apie kokius temostatus jus kalbate? Seniau budavo termostatai On-Off rezimu, tai aisku vaško ir š... neisspausi, bet juk kalbame apie pvz. bevieles Uponor Wave Plus ar Danfoss Link irangas, kurios aisku kainuoja didelius pinigus ir norit pasakyti uz nieka??? Kazkas nesusiveda. Gal gali pamomentuoti realiai turintys technologiskai nauja grindinio sildymo valdymo iranga - ar jau nusigrauzete nagus iki alkuniu del bevercio pirkinio, o gal isspaudet krisleli naudos?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 08 12, 11:41)
Iš kur informacija, kad termostatai taupo 10-20 proc., ir kodėl spėji, kad taupys tik 2-5 proc.

Dėl 10%-20% tai juk standartinis marketologų pamėgtas procentų dydis kurį jie visada nurodo prie savos produkcijos. Garantuoju, kad ir prie savo įsigyto gaminio rasi kažką tame tarpe.

2%-5% grynai iš akies, bei šiokios tokios praktikos smile30x30.png. Tiek paprastai galima tikėtis iš tos produkcijos, kuriai marketologai žada 10-20 proc. smile30x30.png.
Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2016 08 16, 16:19)
Pas mane taip pat XPS ~15cm pločio juosta vitrinos "nišoj". Niekas nerasoja. Kodėl turėtų? Koks skirtumas langui apačioj betonas + danga ar xps + danga? Gal kas paaiškintų?

Gal aš netiksliai išsireiškiau: betoninėj "stežkėj" nišoje pakloti ir grindinio šildymo vamzdeliai (ne tik "stežkė" be šildymo). Tokiu atveju šilumos šaltinis gaunasi apie 20cm arčiau vitrininio lango.

XPS + danga atveju nelieka nišos šildymo.
Atsakyti
QUOTE(bpm @ 2016 08 16, 21:39)
Gal aš netiksliai išsireiškiau: betoninėj "stežkėj" nišoje pakloti ir grindinio šildymo vamzdeliai (ne tik "stežkė" be šildymo). Tokiu atveju šilumos šaltinis gaunasi apie 20cm arčiau vitrininio lango.

XPS + danga atveju nelieka nišos šildymo.

O langai šilti ar biudžetiniai? Jei normaliai šilti, tai tikrai ne problema.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 08 16, 18:34)
Uz 2 vakaru darba-min 600€+ dar kazkiek pavaroms- nebloga chalturke.

Kaina jau su pavaromis ir montavimo darbais, t.y. su viskuo. O termostatai labai gražūs. Puikiai tinka mano interjerui. Pažiūrėsim kaip veiks, bet kol kas esu labai patenkintas. Jų dizainas sukelia teigiamas emocijas.
Papildyta:
QUOTE(Adwoco @ 2016 08 16, 19:48)
Jus sakote, kad reikia viena ar du kartus gyvenime nuststyti, o jis sako, kad termostatai veikia non-stop rezimu, tas matosi is bezypsinciu lempuciu valdiklyje, atsakos yra izdaromos ir atidaromos NUOLATOS, termostatai reaguoja net i prabegancius saules blyksnius lange, jau nekalbant apie reakcija ir kintancia temperatura ore ar grindyse. Kitaip tariant, jie tvarkosi patys taip, tarsi namuose nuolatos smirinetu seimininkas, bandydamas sureguliuoti grindu temperatura pagal nuolat kintancias salygas.

Aš dar neturiu veikiančių termostatų, bet mano supratimu jie būtent taip ir veikia. Nustatai, kad nori viduje turėti +21, tai termostatai reaguoja į vidaus patalpų temperatūrą ir siunčia informaciją pavaroms, kurios ir uždarinėja, atidarinėja grįžtančio termofikato kilpas. Tikėtina, kad termostatai dienos bėgyje nusiųs daug informacijos pavaroms, kurios tai atidarinės, tai uždarinės pavaras. Tavo santechnikas labai teisingai kalba.

Kaip pavyzdį aš pateikiau savo butą, kuriame per dieną kelis kartus užsuku ir atsuku termostatus, t.y. dirbu pavarų darbą. Aišku, temperatūros taip gražiai kaip termostatai nesuregiluoju, bet tiesiog pateikiau pavyzdį.

Čia tiesiog daugumą išsakė mintį, kad vieną kartą termostate nustačius norimą temperatūrą (pvz., +21) gali juos pamiršti, nes jie viską atliks regiliuodami pavaras. Daugiau iš esmės termostatų nebereikės reguliuoti. Nebent norėsi pasimažinti arba pasididinti temperatūrą. Tačiau žmonės sako, kad A+ klasės name ypač sunkiame taip lengvai nenumuši ir nepakelsi temperatūros, todėl ją viso šildymo sezono metu reikia palaikyti maždaug vienodą. Nusistatei spalį, kokią nori turėti temperatūrą kambariuose, tokią ir palikai. Viskas - daugiau nėra ko prie jų lįsti. Kiti teigia, kad tą patį per kelias dienas galima padaryti pačiam rankiniu būdu reguliuojant debitomačius. Jų mintis, kad visai termostatų nereikia.

Aš termostatus dėjau dėl olimpinio principo, nes 100 metrų nubėgti per 10,2 s man ne lygis. Noriu nubėgti per 9,8 s. Pažiūrėsime ar legalizuotas dopingas padės.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2016 08 16, 20:04)
Dėl 10%-20% tai juk standartinis marketologų pamėgtas procentų dydis kurį jie visada nurodo prie savos produkcijos. Garantuoju, kad ir prie savo įsigyto gaminio rasi kažką tame tarpe.

Jei nepamiršiu, rytoj pažiūrėsiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 16 rugpjūčio 2016 - 22:22
QUOTE(cibulis @ 2016 08 16, 22:16)
Kaina jau su pavaromis ir montavimo darbais, t.y. su viskuo. O termostatai labai gražūs. Puikiai tinka mano interjerui. Pažiūrėsim kaip veiks, bet kol kas esu labai patenkintas. Jų dizainas sukelia teigiamas emocijas.

O turi funkcija kaip kad uzrakinti nuo maziausiu ?
Pavaros valdomos nuo 24V ar 230V ? Naudojo komutatoriu (nuoroda) ar savo kazkokia dezute idejo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VilkasPilkas: 16 rugpjūčio 2016 - 22:37