Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 40

Rytoj statys termostatus. Turiu 12 kilpų ir 7 taškus termostatams. Mano supratimu viskas labai gražiai grupuojasi.

Pirmas aukštas: dvi svetainės kilpas sujungsime su virtuvės kilpa (valdys svetainėje stovintis termostatas), tambūro kilpą sujungsiu su katilinės kilpa (valdys tambūre stovintis termostatas). Pirmame aukšte vienintelis darbo kambarys turės atskirą termostatą vienai kilpai.

Antras aukštas: tėvų kambario kilpą sujungsime su drabužinės kilpa (valdys kambaryje esantis termostatas), abu vaikų kambariai turi po vieną kilpą ir jas atskirai valdys du termostatai (vienas termostatas vienai kilpai).

Visa esmė, kad santechnikas padarė vieną kilpą ne pagal projektą. Tai WC patalpoje esanti tik 7 m ilgio kilpa. Ją būtų galima sujungti su vonios kilpa, bet ar tokia trumpa kilpa (7 m) gerai veiks su ilga (70 m) vonios kilpa? Gal tą kilpą visai atjungti? Ar verta ją jungti su vonios patalpa ir valdymą patikėti vonioje sumontuotam termostatui?
Atsakyti
Kokius termostatus statysi?
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2016 08 10, 12:42)
Kokius termostatus statysi?

Nerandu lietuvių kalba, bet panašu kad šitas. Rytoj galėsiu tiksliau pasakyti. O pats kokius susidėjai? Patenkintas? Ar nedėjai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 10 rugpjūčio 2016 - 13:47
QUOTE(cibulis @ 2016 08 10, 12:19)
Rytoj statys termostatus. Turiu 12 kilpų ir 7 taškus termostatams. Mano supratimu viskas labai gražiai grupuojasi.

Pirmas aukštas: dvi svetainės kilpas sujungsime su virtuvės kilpa (valdys svetainėje stovintis termostatas), tambūro kilpą sujungsiu su katilinės kilpa (valdys tambūre stovintis termostatas).  Pirmame aukšte vienintelis darbo kambarys turės atskirą termostatą vienai kilpai.

Antras aukštas: tėvų kambario kilpą sujungsime su drabužinės kilpa (valdys kambaryje esantis termostatas), abu vaikų kambariai turi po vieną kilpą ir jas atskirai valdys du termostatai (vienas termostatas vienai kilpai).

Visa esmė, kad santechnikas padarė vieną kilpą ne pagal projektą. Tai WC patalpoje esanti tik 7 m ilgio kilpa. Ją būtų galima sujungti su vonios kilpa, bet ar tokia trumpa kilpa (7 m) gerai veiks su ilga (70 m) vonios kilpa? Gal tą kilpą visai atjungti? Ar verta ją jungti su vonios patalpa ir valdymą patikėti vonioje sumontuotam termostatui?

Labas,

Įdomu ar Danfosas tik kolektoriaus pavaras valdo ar ir ŠS?

WC ir vonioje tri būti vienodai šilta, tai manau galima kartu valdyti.
Atsakyti
QUOTE(remiga @ 2016 08 10, 18:54)
WC ir vonioje tri būti vienodai šilta, tai manau galima kartu valdyti.

Tik ne kai viena kilpa ilga, o kita thumbup2.png trumpa. Jei termostato signalais besivadovaudami vožtuvai atsidarys vienodai, tai WC bus Taškentas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 10 rugpjūčio 2016 - 19:37
QUOTE(cibulis @ 2016 08 10, 13:19)

Sujungus su vonios kilpa, ilgis pasidarys praktiškai toks pats, kaip ir kitų patalpų, t.y. nieko blogo, tik į gerą. Aš asmeniškai arba būčiau išvis nejunges šitos kilpos (prišils ir nuo tranzitu einančių vamzdelių, patalpa be lango, nuostoliai minimalūs) arba jungčiau nuosekliai prie vonios vamzdžio.
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2016 08 10, 21:06)
Sujungus su vonios kilpa, ilgis pasidarys praktiškai toks pats, kaip ir kitų patalpų, t.y. nieko blogo, tik į gerą. Aš asmeniškai arba būčiau išvis nejunges šitos kilpos (prišils ir nuo tranzitu einančių vamzdelių, patalpa be lango, nuostoliai minimalūs) arba jungčiau nuosekliai prie vonios vamzdžio.

Tai kad nuosekliai jau nepajungsi, ji pajungta į kolektorių ir kaip supratau, jau ir visa sistema užpildyta termofikatu.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 08 10, 21:31)
Tai kad nuosekliai jau nepajungsi, ji pajungta į kolektorių ir kaip supratau, jau ir visa sistema užpildyta termofikatu.

Tai kad klausime buvo mintis dėl jungimo, tai pakomentavau smile30x30.png Techninės padarymo problemos čia jau technikos reikalas...

Šiaip Cibuli, dar pagalvojau, kad šitoje situacijoje aš ant tualeto kilpos išvis nieko nestatyčiau, pradžiai užsukčiau iki galo, kad niekas per tuos 7 metrus nevaikščiotų, paskui, jei vis tik vėsoka bus (kas, mano nuomone, tikrai negresia), ranka kažkiek pradaryčiau tą kilpą.
Atsakyti
QUOTE(remiga @ 2016 08 10, 17:54)
Įdomu ar Danfosas tik kolektoriaus pavaras valdo ar ir ŠS?

Man atrodo, kad tik pavaras. Tas, kuris valdo ir ŠS, būtų beveik tris kartus brangesnis. Jo vardas - "Alpha Home". Tikrai nemokėčiau už tokią sistemą maždaug 1500 eurų, kuri leistų sutaupyti kelis eurus ir dar labiau optimizuotų siurblio valdymą. Sistema tinkama tik kiauriems namams.

Vienintelis "Alpha Home" privalumas - ji gali atskirose patalpose užkelti temperatūrą. Įprasti termostatai uždaro pavaras ir neleidžia viršyti užduotos temperatūros, o "Alpha Home" leidžia, pvz., vonioje turėti aukštesnę temperatūra nei kituose patalpose. Su gamykline sistema siurblys netaktuos, nes ruoš tik reikiamą kiekį termofikato, o su įprastais termostatais pradės taktuoti. Todėl su įprastai termostatais visuose patalpose geriau palaikyti vienodą temperatūrą. Vonioje aukštesnę temperatūrą užkels tankiau suvyniotas vamzdis. Nemanau, kad itin šiltame name "Alpha Home" sistema turi privalumą. O ir kaina - kosminė.

Greitai išbadysime, ką sugeba "Danfoso" termostatai. Juo labiau, kad šitie yra skirti ne tik šildymui, o ir namo vėsinimui. Įprasti termostatai dažnai dirba tik šildymui.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2016 08 10, 19:36)
Tik ne kai viena kilpa ilga, o kita thumbup2.png trumpa. Jei termostato signalais besivadovaudami vožtuvai atsidarys vienodai, tai WC bus Taškentas.

Aš irgi panašiai manau, bet norėjau daugiau protingų nuomonių išgirsti. Tarkime nustatome, kad vonioje būtų +21, bet vonioje turime 70 metrų kas 15 cm suvynioto 20 mm vamzdžio. WC turime 7 metrus to pačio 20 mm vamzdžio. Termostatas stovi vonioje. Įvertiname, kad WC patalpoje stovi kolektorinė dėžė (tranzitinė patalpa) ir WC gali būti ne +21 kaip vonioje, o kokie +23 laipsniais.

Bet taip būtų įprastame name? O kaip būtų itin šiltame name, kur visose patalpose iš esmės laikosi vienodos temperatūros, yra priverstinis vėdinimas ir dar po durimis turime 1,5-2 cm tarpą oro mainams?
Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2016 08 10, 20:06)

Būtent. Reikėjo nejungti arba dubliuoti su kitomis patalpomis. Bet jau šaukštai po pietų: grindų betonas užlietas, plytelės suklijuotos, o vamzdeliuose - termofikatas.

Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2016 08 10, 21:08)
Tai kad klausime buvo mintis dėl jungimo, tai pakomentavau smile30x30.png Techninės padarymo problemos čia jau technikos reikalas...

Tikriausiai suklydau su žodžiu pajungimas. Šiuo atveju pajungimas reiškė ne kaip jungti kilpas vienas su kitomis, o kaip skirtingas kilpas jungti su vienu termostatu, nes kilpų turiu daugiau (12) nei termostatų (7).
Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2016 08 10, 21:08)
Šiaip Cibuli, dar pagalvojau, kad šitoje situacijoje aš ant tualeto kilpos išvis nieko nestatyčiau, pradžiai užsukčiau iki galo, kad niekas per tuos 7 metrus nevaikščiotų, paskui, jei vis tik vėsoka bus (kas, mano nuomone, tikrai negresia), ranka kažkiek pradaryčiau tą kilpą.

Kažkodėl ir man kirba tokia mintis, kad tos kilpos negalima jungti prie jokio termostato. Ją palikti atskirą, nepriklausomą, t.y. suteikti jai autonomiją. Jei matysiu, kad kilpą pradės kelti reikalavimus dėl nepriklausomybės, teks elgti kaip Erdoganui - atsukti kranelį.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 08 10, 22:42)
Bet taip būtų įprastame name? O kaip būtų itin šiltame name, kur visose patalpose iš esmės laikosi vienodos temperatūros, yra priverstinis vėdinimas ir dar po durimis turime 1,5-2 cm tarpą oro mainams?

Negelbės ten ir vėdinimas, ir skirtingas temperatūras tikrai galima turėti net ir EE name, tik tokiu atveju šildyti turėsi tik tas patalpas, o kitose ir nešildomose bus laipsniu dviem žemesnė temperatūra.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 08 10, 22:14)
Negelbės ten ir vėdinimas, ir skirtingas temperatūras tikrai galima turėti net ir EE name, tik tokiu atveju šildyti turėsi tik tas patalpas, o kitose ir nešildomose bus laipsniu dviem žemesnė temperatūra.

Aš turėjau galvoje, kad WC patalpa maža ir galbūt tą papildomą šilumą išnešios rekūpas ir tarpas po durimis. Ar gali WC patalpoje su 7 m kilpa ir tarnzitinėmis kilpomis būti aukštesnė temperatūra nei vonioje su 70 m kilpa? Žodžiu, jungti man tą WC kilpą į bendrą sistemą ar kaip šuns penktą koją palikti patvoryje. Galbūt tikrai ją verta užsukti ir užteks tranzitinių vamzdžių, o jei pritrūks šilumos, bus galima atsukti ranka. Tik aišku, kad šiltame ir sandariame name šilumos nepritrūks. Nebent koks pelėsi įsimes. Ar kaip suprasti, kad šilumos trūksta?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 08 10, 23:24)
Aš turėjau galvoje, kad WC patalpa maža ir galbūt tą papildomą šilumą išnešios rekūpas ir tarpas po durimis. Ar gali WC patalpoje su 7 m kilpa ir tarnzitinėmis kilpomis būti aukštesnė temperatūra nei vonioje su 70 m kilpa? Žodžiu, jungti man tą WC kilpą į bendrą sistemą ar kaip šuns penktą koją palikti patvoryje. Galbūt tikrai ją verta užsukti ir užteks tranzitinių vamzdžių, o jei pritrūks šilumos, bus galima atsukti ranka. Tik aišku, kad šiltame ir sandariame name šilumos nepritrūks. Nebent koks pelėsi įsimes. Ar kaip suprasti, kad šilumos trūksta?

Jei pajungsi prie to pačio termodaviklio kaip ir vonią tai patikėk, WC bus pati šilčiausia patalpa tavo name.

Jokia ventiliacija tos šilumos neišnešios, nes šiluma bus susikaupusi konstrukcijose, o ne ore.

WC trumpsios kilpos kategoriškai prie nieko jungti negalima. Ją užsuki pilnai ir rankiniu būdu atsukinėji iki norimo rezultato žiūrėdamas į ten pastatytą termometrą. Kartą sureguliavai ir pamiršai visam gyvenimui.
Atsakyti