Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos ir kiti

Merginutės, kaip atrodo sumedėjęs moliūgo kotas, ar toks suskeldėjęs, ar visai koks papilkėjęs, sudžiūvęs turi būti ? g.gif Auginu Amber ir Rouge Vif d'etampes, neįsivaizduoju, kada nuimti derlių, gal jau metas. Tiesa, skaičiau, kad turi žievė tokia kieta būti, kad nagas nesmigtų, na, bet aš tokių kietų žievių neregėjusi, vis tiek pasižeidžia tas moliūgas g.gif
Atsakyti
mane uzkariavo az jaunuolis.tas pats per ta pati.
isaiskinau iki smulkmenu,kaip siusti voka voke,isimint nicus,kas rode gausu arbuzu derliu.ir rasyti pavasari.labai graziai,mandagiai prasant smile.gif
Atsakyti
mūsų sėklinis, nors sunokęs jau labai, bet baltų sėklų daug turėjo

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2016 09 11, 17:22)
mūsų sėklinis, nors sunokęs jau labai, bet baltų sėklų daug turėjo



Gražus, plona žieve, kiek kg? Beje, iš žievės, to balto sluoksnio geri cukatai gaunasi smile.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dumsė: 11 rugsėjo 2016 - 16:59
QUOTE(Dumsė @ 2016 09 11, 17:44)
Gražus, plona žieve, kiek kg? Beje, iš žievės, to balto sluoksnio geri cukatai gaunasi smile.gif

nesvėriau, apie 3 turbūt bus.
kaip jūs darot juos, žinau kad ir iš moliūgų darot, bet kažkada skaičiau - pamaniau,kad tai ne mano jėgoms
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2016 09 11, 17:57)
nesvėriau, apie 3 turbūt bus.
kaip jūs darot juos, žinau kad ir iš moliūgų darot, bet kažkada skaičiau - pamaniau,kad tai ne mano jėgoms

Nieko sudėtingo, taip, kaip moliūgų nors jų dar nedariau. Kaži, iš Hokaido ar gerai gausis?
Baltą sluoksnį, nulupus žievę supjaustyti gabaliukais. Nublanširuoti verdančiame vandenyje su citrinos rūgštimi. Dėti į cukraus sirupą ir 15 min. pavirti, palikti nakčiai ir taip tris dienas. Tada leisti nuvarvėti , apvolioti cukraus pudroje ir išdžiovinti orkaitėje.
Atsakyti
QUOTE(Dumsė @ 2016 09 11, 18:17)
Nieko sudėtingo, taip, kaip moliūgų nors jų dar nedariau. Kaži, iš Hokaido ar gerai gausis?
Baltą sluoksnį, nulupus žievę supjaustyti  gabaliukais.  Nublanširuoti verdančiame vandenyje su citrinos rūgštimi.  Dėti į cukraus sirupą ir  15 min.  pavirti, palikti nakčiai ir taip tris dienas. Tada leisti nuvarvėti , apvolioti cukraus pudroje ir išdžiovinti orkaitėje.

Nu nieko sau,niekas neprapuola 😁
Atsakyti
Ar arbūzus jau nurinkote iš lauko? Kur geriausiai juos sandėliuoti? Mano keletas dar auga, kai kurie dideli, bet nesunoko. Matyt, nebesunoks ant krūmo, nes šaltos naktys, rūkai?
Atsakyti
QUOTE(Dumsė @ 2016 09 14, 06:00)
Ar arbūzus jau nurinkote iš lauko? Kur geriausiai juos sandėliuoti? Mano  keletas  dar auga, kai kurie dideli, bet nesunoko. Matyt, nebesunoks ant krūmo, nes šaltos naktys, rūkai?

mano ir lauke dar vienas auga, o du mazesni siltnamyje. O siaip kaip zinoti kada ji jau laikas nest is darzo?
Atsakyti
QUOTE(grazivile @ 2016 09 14, 09:42)
mano ir lauke dar vienas auga, o du mazesni siltnamyje. O siaip kaip zinoti kada ji jau laikas nest is darzo?

Kai nunyksta virkščios, kai gresia šalna verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Dumsė @ 2016 09 14, 11:49)
Kai nunyksta virkščios,  kai gresia šalna  verysad.gif

drinks_cheers.gif Kol arbūzų (ir melionų) virkščios žaliuoja, neprinokusių arbūzų neskinu. Paprastai visus išskiname, kai praneša šalnas. Laikome antrame namo aukšte, prie stoglangio, ten sausa ir šilta. Arbūzų sandėliavimui ir nokimui netiks vėsus ir drėgnas sandėlis.
Atsakyti
kad jau skalambija salnas http://old.meteo.lt/...prog_lt_zem.php

gal man nesunokelius arbuzus i vidu susinest?
Atsakyti