Įkraunama...
Įkraunama...

iherb 115

QUOTE(~me2za~ @ 2016 08 28, 21:28)

drinks_cheers.gif Kai kas gyvūnus myli labiau nei žmones smile.gif . Bet iš tikrųjų žmogus irgi gyvūnas- dažnai ir juos mėgstam 'valgyti" biggrin.gif .
Retkarčiais duodu kraują, tai gydytoja sakė hemoglobinas superinis (be mėsos negaliu gyvent nė dienos biggrin.gif ), va jei jis mažas, tai sakė visad klausia ar ne vegetaras žmogus, sakė kaip taisyklė vegetarai su žemu hemoglobinu.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 08 28, 21:46)
pvz. vienas chirurgas vegans, sulaukęs 95 metų amžiaus dar operavo tongue.gif Dėl pardavimų ir skambių pavadinimų, tai naivių žmonių yra tarp visokių, nesvargu koks jis -anas ar -istas.

Kad 95 metų chirurgas dar operavo, yra veganui, matyt, tikras žygdarbis biggrin.gif Visi taip stebisi, suprantu, kad tai tikrai išskirtinis atvejis. Bet aš žinau daugiau žmonių, kur 50 metų valgo mėsą, ir yra sveiki, kaip ridikėliai. Betgi nerašys apie kiekvieną atvejį, žiniasklaidai reikia sensacijų. Sveikatos žinios yra mano hobis. Dėl to niekada ir neužsiimsiu sveikatai žalingais dalykais. Nevalgymas mėsos ir šlykštėjimasis ja net kai kurių gydytojų skaitomas psichologiniu sutrikimu. Ir tai ne mano žodžiai. Sveikatos žinios tiesiog mano hobis.
Atsakyti
Atkeliavo mano siuntinukas ir viena preke sugadinta. Tiksliau nezinau kas nutike, bet Jeffrey James sveitiklio tik kazkur puse indelyje, nera jokio apsauginio plastiko, dangtelio ar dar ko (nezinau ar turi but). Google meta normaliai pilna pakuote, tai parasiau iherb email, prisegiau foto. Gaunu atsakyma, kad negavo foto. Nu prisegu vel, issiunciu, o jie vel atraso, kad foto negavo ir paraso kaip jas prisegt. Nors prie abieju issiustu laisku matau ilkeltas foto. Tai dar patikslinu ta jiems, paklausiu ar neatsidure kur email apacioj (man kartais taip buna per tel emailu siunciant foto). Kadangi bandziau siust ir nesigavo (pagal juos), tai parase, kad issiuncia nauja sveitikli. Bet vistiek siandien prie kompo prisedus norejau parodyt jiems kas kaip ir sukeliau i interneta foto ir nuoroda jiems nusiunciau sakydama, kad va sukeltos foto. Tai prajuokino atsakymas, nes toks vaizdas ne neskaite mano email ir neskaite ankstesniu email, nes raso, kad tiesiai i email negaliu kelt foto ir kad prisegciau. Ir vel litanija kaip prisegt ir dar visko parasyta taip lyg pirmakart atrasytu. Ai, tingiu jau su jais aiskintis, o ir naujas sveitiklis man issiustas, tai paliksiu taip viska.

O kas del kazkokio specifinio valgymo, tai manau kiekvienas pasirenka pagal save ir nera vieno geriausio varianto. Jei organizmas praso mesos, tai galbut kazkas joje yra, ko organizmui reikia. O kas gali vegetaru/veganu but, tai ju organizmas kitko prasosi. Na ir siaip bet kuriuo atveju reikia balansuot mityba ir gaunamas medziagas, o kuo maziau valgoma (tiksliau kazko atsisakoma), tai reikia idet pastangu susiderinant mityba. Ir manau jau geriau tegul zmogus mesos pavalgo nei priverstinai jos atsisako nemokedamas/nesuprasdamas ka daro ir paskui problemu prisidaro.
Atsakyti
QUOTE(pienia @ 2016 08 28, 21:42)
Gal yra koks nuolaidų kodas? Senai buvau forume, tai nieko nzn.

nėra jokių kodų schmoll.gif tik tai kas sąvaitinės nuolaidos 20% off our Brands of the Week
ir antistresui Extra 10% Off our Entire Selection of Stress & Mood Support Products!
Atsakyti
QUOTE(Ms.Blonde @ 2016 08 29, 02:43)
Na ir siaip bet kuriuo atveju reikia balansuot mityba ir gaunamas medziagas, o kuo maziau valgoma (tiksliau kazko atsisakoma), tai reikia idet pastangu susiderinant mityba. Ir manau jau geriau tegul zmogus mesos pavalgo nei priverstinai jos atsisako nemokedamas/nesuprasdamas ka daro ir paskui problemu prisidaro.

Visiškai pritariu drinks_cheers.gif Ne taip paprasta mūsų šaly (o ir ne tik mūsų) susidėliot veganišką mitybą taip, kad gautum visų reikalingų medžiagų ir nereikėtų iherbe pirkinėti įvairiausių papildų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grucė: 29 rugpjūčio 2016 - 08:20
QUOTE(Rožės vardas @ 2016 08 28, 23:07)
Kad 95 metų chirurgas dar operavo, yra veganui, matyt, tikras žygdarbis  biggrin.gif  Visi taip stebisi, suprantu, kad tai tikrai išskirtinis atvejis. Bet aš žinau daugiau žmonių, kur 50 metų valgo mėsą, ir yra sveiki, kaip ridikėliai. Betgi nerašys apie kiekvieną atvejį, žiniasklaidai reikia sensacijų. Sveikatos žinios yra mano hobis. Dėl to niekada ir neužsiimsiu sveikatai žalingais dalykais. Nevalgymas mėsos ir šlykštėjimasis ja net kai kurių gydytojų skaitomas psichologiniu sutrikimu.  Ir tai ne mano žodžiai. Sveikatos žinios tiesiog mano hobis.

http://www.delfi.lt/...i.d?id=70029030

QUOTE(Grucė @ 2016 08 29, 09:19)
Visiškai pritariu  drinks_cheers.gif Ne taip paprasta mūsų šaly (o ir ne tik mūsų) susidėliot veganišką mitybą taip, kad gautum visų reikalingų medžiagų ir nereikėtų iherbe pirkinėti įvairiausių papildų.

O tai Rožės vardas nepirkinėja vitaminų taip gindama savo mėsas? Ji mums net visą planą čia pateikinėja. Tai įdomu kodėl jos šventa mėsa jai vitaminų visų nesuteikia? g.gif O jums kaip? Irgi nesuteikia?
Aš tai pvz. čia pirkinėju gana dažnai toli gražu ne sau (sau mažiausiai), bet perku pirmiausia seniems giminaičiams ax.gif
Atsakyti
Monteverde juk jūs puikiai žinote kas yra kas, kokia prasmė metyti jūsų krypties straipsnius is dienraščio kur kiekvienas gali parašyti norite jum imesiu kur raso visiškai priešingai. Bet to nedarysiu, nes kas norės susiras patys. Del jusu neverta stengtis, nes vistiek neskaitysite
Žmogaus zarnynas nera toks ilgas kaip karves ir akys neina is sono kaip žolėdziu gyvūnų,, karves ar zirgo. Visi mesedziai medžiotojai gamtoje ziuri tiesiai. I taikini. Zmogus irgi. O zoledziai, kazkieno aukos is sono, kad matytu priesa. Ir musu klimate mityba be mėsos yra nenaturali. Reiskias nevalgantis mėsos gamtoj prazutu. Viskas, kas nenaturalu maisto atveju yra negerai. Kaip motinos pieno mišinys neatstoja, taip jokia soja negali pakeisti mėsos mūsų maiste, kad ir butu smagu imituoti kepsni. Išvis mokslininkai mano, kad žmogaus smegenys ėmė atitinkamai vystytis, kai mityboje eme rastis gyvulinių produktų. Kadangi atsiradusi laiko tarpa tarp kramtymu ir rankiojimo buvo galima skirti veiklai, nes riebus gabalas pasotindavo visai dienai. Jums turbūt nėra žinoma, kad vitaminui d susintetinti reikalingas gyv. riebalas. (Arba pietu saulė žiemą, kurios dauguma negaunam.) Tas pats su vitaminu A, kuris tirpsta riebaluose, cholesterolyje. Kodėl daugelis "sveikuoliu" nesioja akinius? Kokia prasmė rašyti kad "tokius pokyčius klimato gali ištverti tik sveikas veganas"? Kokia čia begali būti lygiavertė diskusija. Leidausi i tai, nes jus man parasete apie stiprų vegana, kuris gali ištverti klimato pokyčius žiemą. Perkainuoti vertybių nesiūlau jums. Bet pagalvokite ka rašote del tu, kurie čia jus skaito. O kad kas be mėsos gyvena nieko keista. Vaikai ir ant karvės pieno uzaugo, daugelis sulaukia senatves. Kunas geba prisitaikyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rožės vardas: 29 rugpjūčio 2016 - 10:05
QUOTE(Maja Di @ 2016 08 28, 23:03)
drinks_cheers.gif Kai kas gyvūnus myli labiau nei žmones smile.gif . Bet iš tikrųjų žmogus irgi gyvūnas- dažnai ir juos mėgstam 'valgyti" biggrin.gif .
Retkarčiais duodu kraują, tai gydytoja sakė hemoglobinas superinis (be mėsos negaliu gyvent nė dienos biggrin.gif ), va jei jis mažas, tai sakė visad klausia ar ne vegetaras žmogus, sakė kaip taisyklė vegetarai su žemu hemoglobinu.

Absoliuti nesamone. Turiu giminej du zmones kurie nuo gimimo neragave mesos. Tiesa jie dar jauni, brolis su sese, abiems siek tiek virs dvidesimt, sesute turi vaikiuka metuku, bet nei nestumo metu, nei jai paciai brendimo laikotarpiu hemoglobinas nebuvo zemas, bet uz tat labai daug zinau valganciu mesa, kuriems hemoglobinas zemas. jei vien tik is mesos gautumem gelezies, tai tos mesos po kelis kilogramus per diena reiktu suvalgyti, kad gautum butina jo norma. Jau net nebejuokinga, kad visos cia taip domites sveikata, o net nezinote kad gelezies yra ne vien mesoje. O apie gydytoju zinias tai as is vis patyliu. Jie ismokyti tik atpazinti simptomus ir pagal juos paskirti vaistus. Priezasciu jie neiesko, na gal, labai retai kuris tuo uzsiima (tas kuris turi daugiau isprusimo nei vien is savo medicininio issilavinimo)
Siaip saukia, kad mesa reikalinga visai del kitu dalyku, del tu nepakeiciamu amino rugsciu, kuriu daugiau niekur nera, tik mesoje. Bet kaip sakau, turiu gyvu pavyzdziu, kurie nuo gimimo neragave mesos, ir kaip nekeista graziais sveikais baltais dantimis :)
As pati valgau mesa, retai, bet valgau. Ir manau kad tustieji angliavandeniai yra daug didesnis nuodas nei mesa, bet vel gi, kas tinka vienam nebutinai turi tikti kitam, manau reikia isiklausyti i savo organizma. Vienam gal mesa netinka, kitam pienas, treciam dar kazkas. Kiekvienam savo.

Papildyta:
O jei dar apie gydytojus.
Rugsejo 5d mano mazajam buvo paskirta adenoidu operacija. "Operacija butina. Auksciausio laipsnio adenoidai" vaikas miegodamas dusdavo. 1,5men gydemes juos zolininkes atsiustais vaistukais. Siandien nuvedziau vaika patikrinti, isvada - adenoidu operuoti šiuo metu reikalo nėra, bet tonzilės pavojingos. Na tonzilių nesigydėme, gydėmės adenoidus, nors žinojau kad ir su tonzilėm prastai, dabar teks pasigydyti ir tonziles.
Gydytojai nesiųlo alternatyvų, neieško priežąsčių ir nesigilina į jas, jie tik konstatuoja faktą ir paskiria gydymą. Todėl aš seniai nustojau aklai tikėti gydytojais ir ryti jų prirašytus vaistus.
Atsakyti
QUOTE(^Vakarė^ @ 2016 08 29, 10:58)
Absoliuti nesamone. Turiu giminej du zmones kurie nuo gimimo neragave mesos. Tiesa jie dar jauni, brolis su sese, abiems siek tiek virs dvidesimt, sesute turi vaikiuka metuku, bet nei nestumo metu, nei jai paciai brendimo laikotarpiu hemoglobinas nebuvo zemas, bet uz tat labai daug zinau valganciu mesa, kuriems hemoglobinas zemas. jei vien tik is mesos gautumem gelezies, tai tos mesos po kelis kilogramus per diena reiktu suvalgyti, kad gautum butina jo norma. Jau net nebejuokinga, kad visos cia taip domites sveikata, o net nezinote kad gelezies yra ne vien mesoje. O apie gydytoju zinias tai as is vis patyliu. Jie ismokyti tik atpazinti simptomus ir pagal juos paskirti vaistus. Priezasciu jie neiesko, na gal, labai retai kuris tuo uzsiima (tas kuris turi daugiau isprusimo nei vien is savo medicininio issilavinimo)
Siaip saukia, kad mesa reikalinga visai del kitu dalyku, del tu nepakeiciamu amino rugsciu, kuriu daugiau niekur nera, tik mesoje. Bet kaip sakau, turiu gyvu pavyzdziu, kurie nuo gimimo neragave mesos, ir kaip nekeista graziais sveikais baltais dantimis :)
As pati valgau mesa, retai, bet valgau. Ir manau kad tustieji angliavandeniai yra daug didesnis nuodas nei mesa, bet vel gi, kas tinka vienam nebutinai turi tikti kitam, manau reikia isiklausyti i savo organizma. Vienam gal mesa netinka, kitam pienas, treciam dar kazkas. Kiekvienam savo.

Aš tik pasakiau ką gydytoja kraujo donorystės centre man pasakė. Matyt iš praktikos mirksiukas.gif . Aišku, kad hemoglobinas ne tik iš mėsos gaunamas. Bet reikia valgyti pilnavertį maistą.
Atsakyti
QUOTE(Rožės vardas @ 2016 08 29, 10:47)
Monteverde juk jūs puikiai žinote kas yra kas, kokia prasmė metyti jūsų krypties straipsnius is dienraščio kur kiekvienas gali parašyti norite jum imesiu kur raso visiškai priešingai. Bet to nedarysiu, nes kas norės susiras patys. Del jusu neverta stengtis, nes vistiek neskaitysite
Žmogaus zarnynas nera toks ilgas kaip karves ir akys neina is sono kaip žolėdziu gyvūnų,, karves ar zirgo. Visi mesedziai medžiotojai gamtoje ziuri tiesiai. I taikini. Zmogus irgi. O zoledziai, kazkieno aukos is sono, kad matytu priesa. Ir musu klimate  mityba be mėsos yra nenaturali. Reiskias nevalgantis mėsos gamtoj prazutu. Viskas, kas nenaturalu maisto atveju yra negerai. Kaip motinos pieno mišinys neatstoja, taip jokia soja negali pakeisti mėsos mūsų maiste, kad ir butu smagu imituoti kepsni. Išvis mokslininkai mano, kad žmogaus smegenys ėmė atitinkamai vystytis, kai mityboje eme rastis gyvulinių produktų. Kadangi atsiradusi laiko tarpa tarp kramtymu ir rankiojimo buvo galima skirti veiklai, nes riebus gabalas pasotindavo visai dienai. Jums turbūt nėra žinoma, kad vitaminui d susintetinti reikalingas gyv. riebalas. (Arba pietu saulė žiemą, kurios dauguma negaunam.) Tas pats su vitaminu A, kuris tirpsta riebaluose, cholesterolyje. Kodėl daugelis "sveikuoliu" nesioja akinius? Kokia prasmė rašyti kad "tokius pokyčius klimato gali ištverti tik sveikas veganas"?  Kokia čia begali būti lygiavertė diskusija. Leidausi i tai, nes jus man parasete apie stiprų vegana,  kuris gali ištverti klimato pokyčius žiemą. Perkainuoti vertybių nesiūlau jums. Bet pagalvokite ka rašote del tu, kurie čia jus skaito.

Kiek Lietuvoje sakykime prieš 20 metų buvo veganų ir kiek žmonių nešiojo akinius? Tai ar nevalgančių mėsą tai pirmiausia bėda? Patys papildų kūrėjai daro vitaminą D alyvuogių aliejuje, o jūs teigiate, kad būtinai turi būti gyvulinis riebalas. Pati sau perkate nnnn vitaminų, nes nieko nesugebate iki galo įsisavinti iš maisto. Sorry, bet man tiek ypač atskirų vitaminų tikrai nereikia. Plius aš esu sportininkė, bet vartoju tikrai mažiau papildų nei mėsėdis sportininkas.
Lietuvoje gyvenate? tai nevalgote nė banano, apelsino, kokoso, saldžiųjų bulvių, citrinos, avokado? Juk čia ne mūsų, šiukštu negalima nė ragauti, juk Lietuvoje be to privaloma visiems išgyventi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2016 08 29, 11:07)
Aš tik pasakiau ką gydytoja kraujo donorystės centre man pasakė. Matyt iš praktikos mirksiukas.gif . Aišku, kad hemoglobinas ne tik iš mėsos gaunamas. Bet reikia valgyti pilnavertį maistą.

Supratau 4u.gif
O kas yra pilnavertis maistas? Maistas be mėsos nėra pilnavertis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ^Vakarė^: 29 rugpjūčio 2016 - 10:09
QUOTE(^Vakarė^ @ 2016 08 29, 11:08)
Supratau  4u.gif
O kas yra pilnavertis maistas? Maistas be mėsos nėra pilnavertis?

Kai valgai viską. Aišku, kur mažiau chemijos ax.gif . Na ir visų cukrų (nors man jių irgi reikia biggrin.gif ). Jei jūs jaučiatės gerai be mėsos- puiku, man mėsos organizmas reikalauja. Gal dar nuo kraujo grupės priklauso, mano visa šeimyna I(0), tai esam mėsaėdžiai.
Atsakyti