Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija

Laba diena,
gal galėtumėte rekomenduoti jūsų nuomone geriausią/gerą endokrinologą Vilniuje (arba gali ir kitas m. būti)? Dėkui!
Atsakyti

sveikos :) jungiujosi prie jūsų, ar priimsite?

pas mane jau prieš 7 metus buvo diagnozuotas AIT, bet hormonai kasmet buvo normoje, tad vaistų neskirdavo. Prieš savaitę tikrinausi hormonus, TTH 6,2, kiti normoje. Gytytoja paskyrė l-tiroksino 50mg. 5 dienas per savaitę geriu, savaitgaliais ne. Kursas tris mėn, tada du mėn pertrauka ir tik tada pas gydytoją.

tomis dienomis kai geriu tiroksina jauciu gumulą gerklėje, spaudimą ausyse ir kaklo srityje, sunkiau kvėpuoti, bet tarp pašalinių vaisto sąrašo tokių simptomų nėra. Kol nepradėjau gerti tokių simptomų nebuvo ir savaitgaliais kai negeriu tų simptomų nėra. 

O gal kartais kam nors taip buvo? pagal mano svorį man atrodo nėra didelė dozė. 

dabar svarstau ar išvis  gerai padariau, kad pradėjau gerti, persirgau gripu ir po savaitės ėjau priduoti kraujo, gal tai turėjo įtakos kad TTH pakylo? 

Atsakyti
QUOTE(Ramona18 @ 2017 01 24, 23:53)
<p>sveikos smile.gif jungiujosi prie jūsų, ar priimsite?
</p><p>pas mane jau prieš 7 metus buvo diagnozuotas AIT, bet hormonai kasmet buvo normoje, tad vaistų neskirdavo. Prieš savaitę tikrinausi hormonus, TTH 6,2, kiti normoje. Gytytoja paskyrė l-tiroksino 50mg. 5 dienas per savaitę geriu, savaitgaliais ne. Kursas tris mėn, tada du mėn pertrauka ir tik tada pas gydytoją.</p><p>tomis dienomis kai geriu tiroksina jauciu gumulą gerklėje, spaudimą ausyse ir kaklo srityje, sunkiau kvėpuoti, bet tarp pašalinių vaisto sąrašo tokių simptomų nėra. Kol nepradėjau gerti tokių simptomų nebuvo ir savaitgaliais kai negeriu tų simptomų nėra. </p><p>O gal kartais kam nors taip buvo? pagal mano svorį man atrodo nėra didelė dozė. </p><p>dabar svarstau ar išvis  gerai padariau, kad pradėjau gerti, persirgau gripu ir po savaitės ėjau priduoti kraujo, gal tai turėjo įtakos kad TTH pakylo? </p>

Gripas tikrai turejo itakos. Kiek skaitau, dauguma gyd is karto skyria 50 mg, o jusu tth netragiskas, nebent savijauta butu boga. Manau bus merginu man pritarianciu, kad pradeti galima ir nuo 25 mg.
Atsakyti
Gal i svori dar uzmete aki, uz tai ir paskyre tiek. Maniskiui irgi nuo 50 pradejo.

Jei blogai jauciates, susimazinkit, pagerkit kuri laika po 25 ir matysit. 4u.gif

o siaip, siulyciau dar karta pasidaryti TTH.
Atsakyti
Sveikos merginos....
Greit bus 5 metai kaip esu be skydliaukes. Visada hormonai plius/minus budavo normaliai, na kazkas nezymiai pakildavo, kazkas nukrisdavo. Dabar vel pridaviau krauja ir labai nustebau gavusi rezultatus, dar toookio TSH neturejau.....34,02 blink.gif kai max norma yra iki 4......Gydytoja paskyre liotironina. Teko man ji gerti pries pora metu, dabar vel teks gerti ir kontrole bus po 3 menesiu.....
Kaip jus tvarkotes su tokiu TSH?
Atsakyti
QUOTE(Mopsyte @ 2017 02 08, 15:10)
Sveikos merginos....
Greit bus 5 metai  kaip esu be skydliaukes. Visada hormonai plius/minus budavo normaliai, na kazkas nezymiai pakildavo, kazkas nukrisdavo. Dabar vel pridaviau krauja ir labai nustebau gavusi rezultatus, dar toookio TSH neturejau.....34,02  blink.gif  kai max norma yra iki 4......Gydytoja paskyre liotironina. Teko man ji gerti pries pora metu, dabar vel teks gerti ir kontrole bus po 3 menesiu.....

Gerti vaistus ir laukti tyrimu. Ir gyventi toliau, neuzsiciklinti ties tuo tth. Mes visada galvojam kaop negerai vaistus reikia gerti. Bet juk gerai yra vaistai. Ir niekas neapdraustas, kad gali buti ir kitaip.
Atsakyti
QUOTE(Mopsyte @ 2017 02 08, 15:10)
Sveikos merginos....
Greit bus 5 metai  kaip esu be skydliaukes. Visada hormonai plius/minus budavo normaliai, na kazkas nezymiai pakildavo, kazkas nukrisdavo. Dabar vel pridaviau krauja ir labai nustebau gavusi rezultatus, dar toookio TSH neturejau.....34,02  blink.gif  kai max norma yra iki 4......Gydytoja paskyre liotironina. Teko man ji gerti pries pora metu, dabar vel teks gerti ir kontrole bus po 3 menesiu.....

Rugpjūtį, kai pradėjau gerti vaistus, mano tsh buvo lygiai 100. Gruodį buvo apie 11. Gerkit vaistus ir tikėkitės, kad skaičiai mažės ;)
Atsakyti
Tai as geriu ir pakankamai didele doze 150 mg pr diena. Dabar israse liotironina, tai liepe gerti 100 mg tiroxino ir 1/4 tabletes liotironino. Kontrole po 3 menesiu. Ziuresime ar pades.
Atsakyti
QUOTE(Mopsyte @ 2017 02 09, 10:47)
Tai as geriu ir pakankamai didele doze 150 mg pr diena. Dabar israse liotironina, tai liepe gerti 100 mg tiroxino ir 1/4 tabletes liotironino. Kontrole po 3 menesiu. Ziuresime ar pades.

Liotironinas tai thybon?
As geriu puse tab 75 stiprumo tiroksino ir novatyralio, puse tab, Jo sudetis 75 mg levotiroksino ir 15 mg trijodtironino.
Atsakyti
Jeigu man diagnozuotas autoimuninis tiroiditas, esu stebima jau septintus metus, bet dar vaistų dėl skydliaukės negeriu, ar įmanoma pačiam kiek pristabdyti procesą? Ar jei jau „traukinys pajudėjo, tai ir rieda bėgiais“ ir tik laiko klausimas?
Atsakyti
QUOTE(Roja @ 2017 02 11, 21:20)
Jeigu man diagnozuotas autoimuninis tiroiditas, esu stebima jau septintus metus, bet dar vaistų dėl skydliaukės negeriu, ar įmanoma pačiam kiek pristabdyti procesą? Ar jei jau „traukinys pajudėjo, tai ir rieda bėgiais“ ir tik laiko klausimas?

Gerti seleną ir sveikai gyventi, vengti streso.
Atsakyti

skaitau dabar užsienio šaltinius, tai ten dažnai dar tyria ir reverseT3 . Pažiūrėjau, kad pas mus tokio tyrimo nedaro, ar jis kažkaip kitaip vadinasi? gal žinote?

Atsakyti