TTH -2,163 (0,550-4,78)
FT4 -10,9 (11,50-22,70)
šeimos gydytoja,sakė nedideli nukrypymai,taip kad,toliau ligu neverta sau ieškoti.Klausiau jos ar negaletu buti tai,mano negalavimu priežastis,kaip sirdies permusimai,pastovus silpnumas,uždusimas,ir t.t.Anot jos,nuo tokio nukrypimo,absoliuciai nieko nesijaucia žmogui.Ką pasakysite jūs? Ačiū.
nepamiršk ,kad mano ir gabaritai keliskart didesni nei tavo...Na pernai dozę buvo endo išdidinus iki 250mg tiroksino kasdien,300mg- šeštadienį sekmadienį.Bet pati negėriau ,bo širdis ėmė bais lipo iš gerklės...tai po 125tiroksino ir 1tabl NVTHgėriau.BUVO idealūs tyrimai,o pavasarį ,kai padarė TTH,rado jau HIPER.Tai visą vasarą atgėriau sumažintą,žiūrėsiu ,ką sakys antradienį..Gal dar mažins
image.jpg 91,78KB
0 Parsiųsta kartųLabukas mergaites,siandien gavau laiska is endokrinologo ir nieko as cia nesuprantu,nes dar naujoke sitoj srity tik Kova pasalinta skydliauke...Gal kuri galit pakomentuoti kas kaip prasau🙏 TSH 22.2; FT4 14.7; Ir LThyroxina pakele iki 175.Gydausi UK,tai as cia nieko nesuprantu,cia tipo blogai jei doze kelia ar kaip?Isprotet baigiu su tokiom nesamonem😩😢😭
sveikos merginos...
atėjo šaltasis metas ir man vėl depresinęs nuotaikos, svorio kilimas ir šiaip visokie negalavimai, tad vakar pasidariau tyrimus skydliaukės...
TTH normose telpu, na o ATPO kaip ir buvo... niekas nesikeičia (autoimuninis tiroiditas) 241 (norma iki 34)
Tiroksino nevartojau senai, sakykite ar reikia jį gerti, kai TTH geras? žinau, kad ATPO NEPAKEISI, BET GAL YRA KAŽKO? kartais seleno pavartoju...
Žinokite radau atsakymą ir jūs teisi...
Atsako gydytojas endokrinologas Andrej Levinger
Tiroksinas tiroidito negydo. Europoje jis skiriamas tik kai yra tikras nepakankamumas. Jūsų hormonai atitinka normą. Savijauta gali pagerėti ir nuo kramtomosios gumos, jeigu būsi įsitikinę, kad ji padeda. Mažos dozės tiroksino retai kam kenkia, bet ir nepadeda, jei hormonų kiekis kraujuje normalus.
Na tokiu atveju nežianu kaip čia bus, tex peržiemoti, nes savijauta nekokia būna... sakykim ne skydlaiukėje čia esmė, o manyje
Thybona geriate?
Geriu puse tabletes kas ryta.
150 mg tiroksin ir 1/2 tabletes to thybono
Jau ne karta rasiau, nuosirdziai patariu pereiti prie novathyralio. As 6 metus vargau su tth, kol neperejau , tol reikalai nepagerejo. Jau pusantru metu abu hormonai normoje.
Galima placiau aoie ji? Jis su receptu? Kaip dozavimas?
Man gydytoja apie ji nieko neminejo....
Man gydytoja apie ji nieko neminejo....
Tai tiroksino ir liotironino derinys. As vartoju 75\15 stiprumo po puse tab kas 2 d su puse 75 mg stiprumo tiroksinu, o kita diena visa novathyral tab. Man irgi nesiule, as cia radau kaip merginos kalbejo ir ispradiau gyd. Jis su vardiniu receptu.