Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija

QUOTE(Ramce @ 2017 07 05, 16:48)
o tai jus manot, kad zmones negali tureti vitamino kokio nors trukumo?

taip zinau, kad sis papildas nera geros kokybes savo sudetim, bet kai atrodziau kaip plinkanti vezininke, tai zinokit jau ne tas rupejo.

Aisku, kad gali, bet didziajai daugumai plaukai slenka ne del to, todel ir patariu zmogui issitirt vitaminu/mineralu kiekius organizme , o ne pult gert multivitaminus, plius prastos kokybes.
Kad sitacija pageres , geriant nafta, kurios pilna musu vaistinese , nedaug sansu, ne daugiau, nei kad pabloges, juolab, kad autoimuninku organizmai labai jautrus..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nada...: 05 liepos 2017 - 15:03
QUOTE(Milvaja @ 2017 07 05, 16:01)
Kokius seleno produktus geriate?Parašykite prašau pavadinimus.  smile.gif

siunčiuosi iš iherb. LT neperku. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramce @ 2017 07 05, 16:15)
siunčiuosi iš iherb. LT neperku. 4u.gif

Gali įdėti čia nuorodą? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Milvaja @ 2017 07 06, 15:50)
Gali įdėti čia nuorodą?  smile.gif

https://www.iherb.co...80-Tablets/6899
Atsakyti
QUOTE(Ramce @ 2017 07 06, 17:18)

Ačiū.Bet vėl kyla klausimas: ar saugu pirkti maisto papildus iš interneto? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Milvaja @ 2017 07 07, 18:49)
Ačiū.Bet vėl kyla klausimas: ar saugu pirkti maisto papildus iš interneto?  unsure.gif

Perku daug ką iš ten, nei karto nenusivyliau. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Milvaja @ 2017 07 07, 18:49)
Ačiū.Bet vėl kyla klausimas: ar saugu pirkti maisto papildus iš interneto?  unsure.gif

Is iherb.com 100% saugu.
Atsakyti
O po kiek tableciu vartojat per diena tu seleno papildu is iherb?
Atsakyti
Sveikos 4u.gif jungiuosi ir aš į Jūsų būrį, šiandien ir man nustatė šią ligą...
Atsakyti
QUOTE(Ramce @ 2016 08 15, 13:07)
Sena tema

vartotojo įkelta nuotrauka
Kur yra skydliaukė? Kokią funkciją ji atlieka?

Skydliaukė – drugelio formos belatakė liauka – yra apatinėje kaklo dalyje, priešais trachėją. Joje gaminami hormonai tiroksinas (kitaip – skydliaukės hormonas), trijodtironinas ir kalcitoninas. Tiroksinas ir trijodtironinas reguliuoja medžiagų apykaitą: kuo daugiau šių hormonų yra kraujyje, tuo greitesnė medžiagų apykaita. Kalcitoninas skatina kauluose kauptis kalcį.

Jei skydliaukė išskiria per daug hormonų, jaučiamės labai aktyvūs (išsivysto hipertireozė), jei per mažai – nusilpę ir išsekę (atsiranda hipotireozė).

Kodėl sutrinka skydliaukės veikla?

Skydliaukės ligomis moterys serga aštuonis kartus dažniau nei vyrai. Šios liaukos veikla neretai sutrinka per nėštumą, menopauzę ar kūdikį maitinant krūtimi, taip pat kai organizme stinga jodo. Skydliaukės veiklą gali išderinti ilgą laiką vartota (daugiau kaip septynerius metus) hormoninė kontracepcija.

Skydliaukės ligas lemia ir paveldimumas, užterštas oras, netinkama mityba, stresas ir, be abejo, radiacijos padidėjimas. Skydliaukės ligos mažina lytinį potraukį. Pastojusioms moterims, kurios serga skydliaukės ligomis, padidėja rizika persileisti.

Kas yra hipotireozė ir kokios jos atsiradimo priežastys?

Hipotireozė yra skydliaukės veiklos susilpnėjimas. Dėl to organizme sumažėja hormono tiroksino, kuris reguliuoja medžiagų apykaitą. Dėl to ji ima lėtėti. Neretai moterys skundžiasi, kad, nors ir laikosi dietos, priauga 2–5 kilogramus.

Jei pastebėjote, kad sulėtėjo reakcija, sunkiau susikaupti, retas pulsas, vargina ankštumo pojūtis kakle, nuolat būnate pavargusi, kreipkitės į gydytoją. Neretai šį skydliaukės sutrikimą lydi depresija.

Dažniausiai skydliaukės hipofunkcija būna paveldima – ją lemia Hashimoto liga, t. y. autoimuninis sutrikimas. Jeigu kas nors iš šeimos narių ja serga, reikėtų reguliariai skydliaukės tyrimus atlikti ir kitiems šeimos nariams. Hipertireozę gali sukelti ir kai kurie vaistai, švitinimas, skydliaukės uždegimas, netinkamas gydymas radioaktyviuoju jodu ir kt.

Kokie hipotireozės simptomai?

Jų gali būti įvairių, nes sumažėjęs hormono tiroksino kiekis veikia beveik visus organus. Dažniausias požymis – padidėjusi skydliaukė. Be to, ima didėti svoris. Daugelis žmonių mano, kad susirgus hipotireoze tunkama. Nors ja sergant sulėtėja medžiagų apykaita, iš tikrųjų dėl šios ligos kūno svoris padidėja tik 2–5 kg. Daugiausia šio svorio sudaro susikaupę skysčiai. Pradėjus gydytis tiroksinu, šie papildomi kilogramai dažniausiai nukrinta.

Sergant hipotireoze, trinka mėnesinių ciklas, retėja širdies ritmas, padidėja jautrumas šalčiui, taip pat kamuoja nuovargis, mieguistumas, stinga energijos. Daugeliui žmonių ima sausėti oda, skilinėti nagai, atsiranda pabrinkimų. Neretai kietėja viduriai, padidėja cholesterolio kiekis kraujyje. Kai kuriems žmonėms stingsta arba silpsta raumenys, prasideda depresija.

Noriu aš papasakoti savo istoriją. prieš gerus metus, man pradėjo didėti svoris. ( nurašiau visą tai, kad grįžusi iš darbo, vakarais, apsiėdu), sutriko menstruacijos, jos tai atsirasdavo tai dingdavo ( nurašiau, juk pas mane miomos) , p;askui, atkreipiau dėmesį, kad šlubuoja atmintis ( nurašiau, stresui ir pervargimui, juk dirbu ir naktimis ir fizini bei protini darba) dar vis nesikreipiu pas daktarų.... greitu metu padažnėjo migrenos skausmai, jau manęs reikėdavo paklausti, kada man neskauda galvos... lytinių santykių? net pamiršau kada jie buvo ( ai juk stora, nesimpatiška, ir dar su trijais vaikais, kas norės į pasimatymą išeiti ) prasidėjo apatija, depresija... vis dar galvoju kad nreikia man jokios pagalbos... na ir prieš keletą savaičių atsirado pilnos krūtys pieno... nu čia tai bent stebuklas, šventa dvasia štoli čia man įpūtė... ir tik tada prieš susiruošiau pas šeimos gydytoją...
jaučiu teks jungtis prie jūsų grupės ax.gif ax.gif
Atsakyti
Ziede, pieno issiskyrimas susijes su prolaktinu ir prolaktinoma, ja gali itakoti skydliaukes sutrikimai, pasiskaitinekit. 4u.gif Reiktu ir prolaktino tyrimo.
Atsakyti

Labas visoms, norėjau paklausti gal kuri nors vartojate T3 vaistukus (pvz. thybon)? Gal galite parekomenduoti gydytoją, kuris parašytų receptuką T3 hormono vaistams? Situacija tokia, kad prieš gerus metus gydytojas Kazanavičius prie levotiroksino paskyrė vartoti ir tiboną (thybon henning - T3), vaistukai baigiasi, pamėginau savo miesto ligoninėje paklausti ar galiu gauti tų vaistų savo mieste, man gydytoja atšovė, kad Kazanavičius yra vienintelis Lietuvoje išrašantis tą vaistą ir tik Kaune galiu juos įsigyti su to gydytojo receptu, tačiau yra ir KITŲ T3 vaistų, kuriuos galima vartoti. Daugiau gydytoja nesiteikė paaiškinti, kadangi lankiausi ne sau paskirtu laiku, diena ėjo į darbo pabaigą ir gydytoja dirbo paskutinę dieną prieš atostogas... mėginsiu registruotis konsultacijai, kad sužinoti kažką daugiau. Bet gal kuri iš Jūsų esate vartojančios T3 hormoną? Jeigu yra vartojančių T3 vaistukus ar galite rekomenduoti gydytoją, labai prašau atsiliepti. Ačiū labai. :4u: 

Atsakyti