Įkraunama...
Įkraunama...

Naktinis miegas

Nezinau, nezinau... g.gif ar sviesele nakti padeda. Mes viska isbandeme: ir sviesele, ir ramesni elgesi pris mieguti, ir sirupeli,ir masaziukus - niekas nepadejo. Maniskis gana jau didelis, bet naktinis miegas - kosmaras blink.gif . Naktim kilnojasi kaip "velnias". Vat vakar buvo antra diena darzelyje, ir tai ten pabuvo tik 4 val. O nakti vos ne kas 20 min. pabudinejo su riksmais. Toks jausmas, kad ji ten kas isgasdino ar prikankino g.gif ... Kad ir siaip anksciau namie sau graziai diena praleisdavo, vis tiek per nakti bent jau 3 kartus pabusdavo. Dar gerai, kad be isteriju huh.gif Ui, kaip pavargau nuo viso sito... Kartais net blogos mintys i galva pradeda lysti mad.gif Veziau ir pas gydytojus. Paaiskino, toks vaikas, toks augimo etapas, reikia tai praeiti dry.gif Ar jus galite tai patiketi? g.gif unsure.gif Ka man daryti? - neisivaizduoju sad.gif
Atsakyti
Maniškiui jau trys. Būdavo, kad jau pagalvodavau, kad jį užmigdyti galėtų tik narkozė... Įsitikinau, kad jo geras-blogas miegas užeina periodiškai. Kartais blogai miega per pilnatį. Va į darželį pradėjo eiti, galvojau, bus cirkų, bet miega nepabusdamas.

O dėl nakttinės lempelės, maitinimo naktį ar užmigimo su mama - tai gryniausias pripratimas. Viską pati perėjau. Nieko sunkesnio nebuvo, kaip atpratint nuo čiulptuko - tai vėlgi įprotis. Galvojom, kad išprotėsim. Reikia begalinės kantrybės - vaikas rėkia, o tu turi nekreipti dėmesio. Jokie susitarimai čia nepadės - reikia pralaukti. ir mes lempą naktį degėm, beįt gi galvojom - kur kitur nuvažiuosim, negi visą naktį lempą dewginsi?

Dėl užmigdymo anrt rankų ir miegojimo kartu, tai ne kartą esu skaičiusi tokią nuomonę. Tas įprotis yra atklydęs iš senų laikų, kai žmonės gyveno olose, ir naktimis vis keldavosi patikrinti, ar nėra žvėrių, ar viskas gerai. Tai ir vaikutis, įpratęs užmigti kartu su mama, prabunda "tikrinti", ar ji tebėra šalia. Jei įpras užmigti vienas, nebereiks "tikrinti". Žinau - tikrai be galo sunku, bet rezultatas anksčiau ar vėliau bus.

kažkuri čia mama sakė, kad išbandė ir masažą. Masžas kai kuriuos vaikučius tik dar labiau tonizuoja, t.y. galimas tavirkščias efektas.
Atsakyti
mildelei-->Ir mano mazoji- kaledaite. thumbup.gif Labai nenorejau per sventes buti ligoninej, blink.gif bet , matyt, tai buvo kaip tik geriau.. biggrin.gif Pabuvom, pailsejom preis didziuosius darbus... nestuke.gif Viskas aisku, kad reikia tik laiko, jog viskas susideliotu i savo vietas... rolleyes.gif Su laiku issisprendzia visos problemos.... Sprendimas ateina savaime.... Tik, va pasiguodi, pasidalini patirtimi ir gal lengviau pasidaro... wink.gif Pati pastebejau, kai ramiau sureaguoji i naktini pabudima, kai pasakai stebuklingaji"SHHHH" su ypatinga intonacija... Miega toliau net nepabusdama.... O kai pati buni pavargusi huh.gif , suirzusi, tai ir vaikiukas reaguoja.... Mums dabar gerai.. Pasitariam, paplepam internete, pasirenkam grazios patirties.... wink.gif Lengviau.... NOrs lazda , kaip visada turi du galus....
Atsakyti
mums tas melisan sirupukas taip pat labai padejo thumbup.gif taciau nezinau ka daryti kad plauku nepestu pries miega, nes niekaip kitaip neuzmiega, gal zinot ka daryt?
Atsakyti
Sakyciau,netgi palengvejo, suzinojus,kad ne mano vienos mazylis naktimis nemiega. Dabar jam 11 men, bet nemiegam mes nuo pat gimimo. Po kelis kartus kartus per nakti prabunda, kartais uztenka ciulptuka paduoti, o kartais taip isiverkia, kad sunku ir nuraminti. Paskutiniu metu miega su manimi, labai protestuoja, jei noriu paguldyti i jo lovele. Neramu, kad pripras su manimi miegoti. Gal tuos sirupelius ismeginti? Iki siol nieko nedaviau, bet planuoju greitai grizti i darba, tai noretusi nakti nors truputi pailseti...
Atsakyti
Na mus jau 3 savaitės košmarai naktimis lanko. Maniškei 1,5 metų bet to dar nebuvo kaip dabar. blink.gif Anksčiau keldavosi 3-4 kartus atsigert, bet tik pazurgdavo ir tiek. Na dabar tiesio isterijos, lovytėj spardosi, raitosi, vartosi, ant rankų ir tas pats atrodo, kad velniai apsėdo. Nežinau kaip dar kaimynai atlaiko.
Daviau Relanijum sirupuko, pirmą naktį išmiegojo, bet kitas, tas pats, atvirkštinė reakcija, ne ramina jos bet vakare dar labiau dūksta iki 11 val. kai anksčiau jau 9 lūžta.bet patarė kad jau jo ir neduot ko nors iš augalinių bandyt. Tai gal reiks Sedafito bandyt?
Atsakyti
Na va, pasiguodžiau, kad pagaliau vaikas miega, tai vėl košmarai prasidėjo... Vieną naktį kėliausi prie jo 10 kartų... Blogiausia, kad klykia tik mamos, vyras neįtinka... O aš su pilvu kol išsiropščiu, išsibudinu, nebegaliu užmigti. Jau snaudžiu, ir vėl "mama" laugh.gif Jau pradėjau verkti, vissai nebegalėjau užmigti, akys stačios dvi naktis. Ir aš daviau Relaniumo, bet jam jis nė motais - kaip nemiegojo, taip nemiega. Tai praeitą naktį nuvežiau aš jį pas močiutę - ir išmiegojo nepabusdamas, ir aš pagaliau išsimiegojau... Bet šios nakties vėl bijau... Kažkoks košmaras. Jau ir gyd. rankomis skėsčioja - jau jeigu relaniumas nepadeda, tai nebežinau... O pie sirupėlius ir Sedatif tai mums net nėra ko kalbėti, jokios įtakos.
Atsakyti
Mes irgi nemiegam ir niekada padoriai nemiegojom - geriausiu atveju istemdavom valgymus kas 3 val... unsure.gif ir dabar tas pats - pastaruoju metu net blogiau - nebeziuriu i laikrodi kad nesinervinciau, bat panasu kad malames visa nakti...gerai nors tiek, kad miegam kartu ir dar maitinu - tai kaip sakant uzkisu papu wink.gif
Bet perspektyvos kaip matau liudnos...
Gerai nors tiek, kad dabar ir as zinosiu, jog ne viena tokia esu pasaulyje smile.gif
Atsakyti
As tai patarciau nekimsti tu visokiu vaistu.
Pas mus buvo kosmarai lygiai iki 1m. 9men. Tikrai zinau ,nes vedziau dienorasti...
Istraukos :" siankt uzmigo 4", "sianakt uzmigo 6 - pries atsiguldama ,pasakiau vyrui labas rytas..." blink.gif
O vat po to 3 men. viskas rimo, rimo. Dabar nuo dveju m. nebepabunda ne kartelio.
Pagaliau galiu ramiai miegoti... rolleyes.gif
Atsakyti
...Sveikos nemiegaliu mamos!!.. wink.gif .... Sunku su tais nemiegaliais... Matyt, reikia atlaikyti si perioda ir viskas susitvarkys... g.gif Pamenu, kaip mano didysis kasnakti pabusdavo verkdamas iki dvieju metu, o su antruoju gimtadieniu, kaip ranka nueme... rolleyes.gif Miegodavo kaip angeliukas, bet iki tol keldavaus kasnakti. Mazoji, tai jinai, kasnakti reikalauja savo naktipieciu... 2.gif Va, sianakt, valge tik tris kartus!!!.. Ismiegojau, nes trecisis buvo jau ryte. Melisan daviau, kai buvo kiek susimaisiusi ir neuzmigo iki 4 val... Vaidentis vaikui buvo pradeje... Brr... Patariu, miegoti prie uzdegtos lepmutes.. Bent kosmaru nebuna... wink.gif O relanium,,, Tai gana stiprus vaistas.. Gal geriau jau sedatif.. Homeopatinis... Maziau kenkia... Manau, kad ir mamikems reikia ko nors panasaus, kad ramiau reguotusi. rolleyes.gif Is tiesu, daug geriau, kai zinai, kad ne mano vienos vienos vaikas toks, kuris naktim prabudineja... Bet mes atlaikysim!!! thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos! Pavydziu ir dziaugiuosi uz tas mamas, kuriu vaikai jau isaugo nemiegojimo perioda. Manajam greit bus 2 metai 8 menesiai, bet kad pradetu bent kiek ramiau miegot - jokiu prosvaisciu kol kas nenusimato. Nuo pat gimimo keldavausi per nakti daugeli kartu ir iki siol keliuosi 3-5 kartus. Pavyzdziui sianakt tai viena baisiausiu naktu per visus nepilnus 3 metus buvo. toks rekimas ir spardymasis, kad net baisu i aki gaut buvo blink.gif paimtas ant ranku ne kiek nenurimsta. Tai net nezinau ka cia ir bedaryt... Jei tenka kokia naktele atsikelt tik koki karta ar du, tai jau dziaugiuosi, kad gerai ismiegota naktis buvo smile.gif thumbup.gif
tai tokios tokeles pas mus...
Atsakyti
Asta, as tai jums siulyciau gal pas vaiku psichologa apsilankyti wink.gif
Atsakyti