Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai, achimenės ir kt. gesnerijiniai-27

QUOTE(ausrazs @ 2016 09 19, 21:26)

Pirma mintis buvo apie B.Petticoats, antra - apie Franken Julie, bet labiau - pirmas variantas

čia kaip pas daktarus, kai simptomai panašūs, pirma spėji tą, kuri labiau dažna. Kažin ar iš viso kas tą F.Julie čia gyvą čiupinėjęs. O pirmas variantas retas, bet labiau tikėtinas.

Šiaip čia dar bet kas gali būti - gi mutantikas kol kas.
Atsakyti
Manasis Bristol's Petticoats 2006m. buvo toks:
user posted image
Atsakyti
user posted image Franken Sky, toks keistas grožis. Tik gal skrotelė didoka.

user posted image Lenkukė Kitty, kol kas be nuomonės g.gif

Perverčiau popierinius užrašus, Inki Frilis aš neturiu. Regis be šansų atsirinkti kas čia. O gal strepsams mano namuose nepakeliamos sąlygos, jei įvyksta tokios mutacijos lotuliukas.gif
Wėtra, bristoliukas thumbup.gif Dar nematytas, ir kaip supratau niekados nebematysim.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lisitėja2: 20 rugsėjo 2016 - 06:40
QUOTE(Lisitėja2 @ 2016 09 20, 07:39)
O gal strepsams mano namuose nepakeliamos sąlygos, jei įvyksta tokios mutacijos lotuliukas.gif

Tikslus pavadinimas - Franken Skye, dailus wub.gif Kelis kartus ketinau šią veislę įsigyti, vis kažkaip likdavo.... Bet jeigu skrotelė nemaža, tai gal ir nenoriu g.gif

Lisitėja2, ką turite omenyje "tokios mutacijos"? Jeigu žiedalapių skaičiaus ir piešinio pokyčius, tai tokios mutacijos gali įvykti kiekvienuose namuose, buvo ir pas mane, bet nemanau, kad dėl nepakeliamų sąlygų. Bet melsvas strepsas negali nei iš šio, nei iš to tapti baltu ar rausvu, todėl tikriausiai ne tą veislę gavote. O šansai atpažinti nesibaigia su pirmu žiedu, reikia laukti tolesnio žydėjimo mirksiukas.gif
Atsakyti
Ačiū, pasitaisysiu pavadinimą.
Sakydama mutaciją turėjau mintyje,kad pražydo augalas, nepanašus į nieką iš mano turimų. net netiksliai pavartotas žodis. blush2.gif O šešialapiai jie kartais būna, užeina jiems. Pačios patirtis didžiulė, tai ne joks stebuklas. Lauksiu sekančių žiedukų,gal bus kas aiškiau.
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2016 09 20, 20:34)

žinosiu, kur man belstis, kai vėl reikės susigrąžinti kokią seniau turėtą, paleistą ir vėl užsimanytą veislę.

Dar Br. Daisy Doodle ten gali būti, tik man spalva lyg kiek per ryški, tai atmečiau Bet gal nuotrauka, ruduo (temperatūrų kontrastas) ir viskas pagražėja. Bet kokiu atveju - su tokiais kontrastiniais tinkliukais - greičiausiai amerikietiškos ir angliškos veislės, tarp jų pirmiausia ir reikia ieškoti.

Buvo toks anglas Bobas, kai nepažindovau kokių strespų, eidavau į jo psl idėjų ieškoti. Jis nebeprekiauja, puslapio nebėra, kai reikia ką nors pažinti - bėda.

pas mane "pasisėjo" DS-526, žinau, kad tikrai buvo, bet nebėra, matyt priglaudžiau prie kažkurios veislės. Nebepamenu, koks tas vidamkutis, bet mažu šitas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2016 09 21, 09:25)
anglas Bobas, kai nepažindovau kokių strespų, eidavau į jo psl idėjų ieškoti.  Jis nebeprekiauja, puslapio nebėra, kai reikia ką nors pažinti - bėda. 

Čia šiokia tokia veislių galerija http://www.streptoca...-z-gallery-2016

Man patinka, kad yra santrumpos-autorių nuorodos, nes ir kai kurie prekiautojai, ir augintojai jas "pameta" smile.gif
Atsakyti
Net pažiūrėjau kaip atrodo DS-526. Tikrai vidamkutis ne toks gražuolis. Neberandu jo nuotraukų, tik žinau kad buvo su žalsvu apvadėliu žiedelis.

Va radau, tik žiedukas negalėjo pilnai išsilukštenti, nes turėjau gelbėti lapus, kol pilnai neužvertė šaknų ir būtų ką pasodinti.

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vidam: 21 rugsėjo 2016 - 09:10
QUOTE(Vidam @ 2016 09 21, 09:48)
Va radau

nea, čia tikrai ne 526, o kas šitas - ir dabar nežinau... Laukiam žiedų smile.gif
Atsakyti
Kokios gražios strepsų rudeninės spalvos. Vistik galvoju kaip būtų gerai vasarą turėti kondicionierių ir palaikyti jiems tinkamą temperatūrą.

Kaip myliu Picnic, negaliu apsakyti wub.gif biggrin.gif Žydėjo kepure visą laiką ir pasirodo tik iš dviejų lapų. Jie jau viską atidavė kas priklausė, tai dabar po persodinimo nauja skrotelė pradeda žydėti. Būtinai sodinsiu fragmentą kad tik jo neprarasti smile.gif

Picnic
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2016 09 21, 11:54)

Picnic

bet koks veislės nestabilumas - kiekvienos vis kitoks, o pačio selekcininko dar kitoks.

Atsakyti
Nereikia nei skirtingų augintojų ir pas mane jis vis kitoks biggrin.gif Tuo ir žavus smile.gif

2016 06 21
user posted image

2016 07 28
user posted image

2016 09 21 dabartiniai dar keisis, daugės geltonos didėjant žiedui, bet vis tiek mėlynos padaugėjo lyginant su pirmais žiedais smile.gif
user posted image
Atsakyti