Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai, achimenės ir kt. gesnerijiniai-27

QUOTE(ausrazs @ 2016 08 22, 11:25)
Ką su kuo? Visas tarpusavyje?

Jei bus palikuonių, tikrai nepasakysiu kas su kuo: ar kolersmitiantė, ar smitokodeistigmiantė biggrin30x30.png

Ir man UMA THURMAN gražus, kažkada lyg dar trypčiojau ties juo.
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2016 08 22, 11:56)
Jei bus palikuonių, tikrai nepasakysiu kas su  kuo: ar kolersmitiantė, ar smitokodeistigmiantė  biggrin30x30.png

Na, bet tai kaip įdomu! Per tam tikrus požymius genai gali pasireikšti. Įdomu, ar lengvai, savaime vyksta tarprūšinis susikryžminimas ar ką nors specialiai hibridininkai daro? hm.png
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2016 08 22, 12:04)
Na, bet tai kaip įdomu! Per tam tikrus požymius genai gali pasireikšti. Įdomu, ar lengvai, savaime vyksta tarprūšinis susikryžminimas ar ką nors specialiai hibridininkai daro?  hm.png

Greičiausiai daro rolleyes.png
Atsakyti
Anastasia laukiau ne tokios... Gal kitą sezoną susiprotės? mastau.png user posted image
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2016 08 22, 12:32)
Greičiausiai daro rolleyes.png

nieko nebus iš tokių žaidimų, jeigu rūšys lengvai kryžmintųsi tarpusavy, kiekvienam darže būtų pilna kopūstų ir ridikėlių, bulvių ir pomidorų hibridų. o kviečius nuo rugių reikėtų sėt per kelis km. Būna kažkokių ten neaiškių išimčių tarp labai artimų giminaičių (pvz. morkų sėklojams arti turi nebūti laukinių morkų, rapsai atseit genetiškai modifikuoti pavojingi laukinėms kryžmažiedėms piktžolėms, nes bijo, kad mutantų atsparių herbicidams neatsirastų kai apsidulkins su tais rapsais ir pan.) Bet šiaip tai jeigu lengva būtų, bitės seniai būtų augalų rūšių skaičių gamtoje pakeitę tūkstančių tūkstančiais, bet, deja, taip nebūna smile30x30.png
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2016 08 22, 15:48)
Gal kitą sezoną susiprotės?

tai dar gali ir šitą. Man pernai ant to pačio augalo žydėjo 3 skirtingų rūšių žiedais. Šita veislė žiauriai nestabili. Kaip ir turbūt 99 proc. likusių.
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2016 08 22, 15:48)
Anastasia laukiau ne tokios...

Nepažinčiau kad čia Anastasia. Gal dar šiemet parodys tikrus žiedukus.

Pažiūrėk pas maniškę kokių įvairių žiedų yra smile30x30.png

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vidam: 22 rugpjūčio 2016 - 15:44
QUOTE(rusma @ 2016 08 22, 16:32)
tai dar gali ir šitą.

QUOTE(Vidam @ 2016 08 22, 16:39)
Gal dar šiemet parodys tikrus žiedukus.

Nebūtinai, aš kantri smile30x30.png Gal nuimt tuos žiedus ir pumpurus ir leisti kiek sustiprėti prieš miegą, mažas dar auginukas, ko iš jo norėti - juk ir ruduo ateina mirksiukas.png
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2016 08 22, 15:48)
nieko nebus iš tokių žaidimų, jeigu rūšys lengvai kryžmintųsi tarpusavy,.....

Jeigu bus sėklų- kažkas bus ir jokio stebuklo nesitikiu. Tarkim smalsu ar sėjant, kad ir Tamiana, gausis toks kaip motininis augalas. Nes kiek sėjus streptokarpų, identiško motinai nebuvo, panašių-taip.
Atsakyti
dzūke, kaip tau ta tamiana? Man tai ypatingo žavesio neturi. Kai žydėjo - gal ir nieko, bet žiedai greitai vyto, dabar jau ilgoką laiką - jokių pumpurų...

Tamiana - be veislė, tai gamtinė rūšis, dauginant sėklomis - didžiausia tikimybė gauti tokius pačius augalus, kai motina, mutacijos - mažai tikėtinos.
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2016 08 22, 16:39)
Nepažinčiau kad čia Anastasia. Gal dar šiemet parodys tikrus žiedukus.

deja. Pati tikriausia
user posted image
sakau, čia grynai turginės gėlės, gali parduot tik žydinčias, nes paskui reikės aiškintis, kad kiaušinis tai ne gegutė. ir tai dar gyvai nusipirkę, sakytų, kad žiedai priklijuoti buvo. Kokių aš pernai per karščius čiūdų iš jų prisižiūrėjau, tai nėr ką nei pasakot, nei kam rodyt. Iš mėlynų buvo baltos, iš geltonų - raudonos, iš baltų smėlinės, dėmėtais žiedais ir dar visokiausių stebuklų. Tik tiek, kad prieš tai dauguma spėjo pasirodyt, kad kartais žydi kaip nuotraukose.

Dzūkei - jeigu augalas rūšinis - bus kaip motininis. Jeigu veislė - bus greičiausiai belekas. Rūšinių streptokarpų mes lyg nė viena neauginom, bent niekas nerodė.
Atsakyti
o man gražu kai yra visokių žiedų, aišku svarbu kad būtų ir atitinkančių veislę. Myliu achimenes wub30x30.png
Atsakyti