Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai, achimenės ir kt. gesnerijiniai-27

Taip, achimenės labai nestabiliiai žydinčios gėlėms. Dabar, pavyzdžiui, ar Nana Renee tos pačios šakelės - ir pilnaviduris, ir paprastas žiedas. Yellow English Rose, laikoma labai stabiliai žydinčia veisle, žydėjo vien paprastais žiedais. Iš rizomų dovanotojos pasiūlymas jai duoti daugiau saulės atkeliavo vėlokai, vasarai jau baiginėjantis, tai nors dabar ir mėgaujasi saulės spinduliais, likę vos keli pumpurai.

Dar vienas reikšmingas achimenių trūkumas - gana trumpas žydėjimo laikotarpis. Na, bet vis tiek jos man patinka 4u.png Kaip ir kolerijos ar smitiantos, kurių žydėjimo tenka labai kantriai laukti, o kartais - ir nesulauki (šiemet, matau, taip tikriausiai nutiks su dviem veislėm)
Papildyta:
QUOTE(Vidam @ 2016 08 22, 16:57)
Myliu achimenes wub30x30.png

victory.png
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2016 08 22, 16:59)
Yellow English Rose, laikoma labai stabiliai žydinčia veisle

nežinau, kas taip sakė, bet turbūt pajuokavo, vien į frauflorą nuėjus, į šitos veislės temą, jos stabilumas per kraštus trykšta lotuliukas30x30.png

Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2016 08 22, 17:06)
nežinau, kas taip sakė, bet turbūt pajuokavo

Žmogus, iš kurio gavau rizomas. Labai nustebo, kad mano žydi paprastai, nes... ir pasakė smile30x30.png
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2016 08 22, 17:12)
Žmogus, iš kurio gavau rizomas. Labai nustebo, kad mano žydi paprastai, nes... ir pasakė  smile30x30.png

tai siūlau nueiti į frauflorą ir 9 puslapius nuotraukų pažiūrėt - pamatysit "stabilumą"

Nors kas tuos achimeninkus supras. Jeigu jau šita stabili, tai kažin kas daros iš pasak jų nestabilių? Vaivorykštėm žydi rolleyes.png ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rusma: 22 rugpjūčio 2016 - 16:22
Ačiū, rusma, fraufloroje būnu, esu narė, kažkaip neatėjo į galvą šią veisle pasidomėti, matyt, nėra ji man svarbiausia mirksiukas.png
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2016 08 22, 16:49)
dzūke, kaip tau ta tamiana? Man tai ypatingo žavesio neturi. Kai žydėjo - gal ir nieko, bet žiedai greitai vyto, dabar jau ilgoką laiką - jokių pumpurų...

Tai, kas labiau laikina- labiau žavi smile30x30.png Tiek to augalo, kad netrukdo ir be žiedų.

Va, achimenių pradžia buvo graži, bet kai subujojo- ėmiau dust. Ant palangės liko trys. Kitos išneštos tik kad išgyventų.

Net nuėjau pažiūrėt Anastasijos.Ir pas mane užryškėjus ir be viduriuko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzūkė: 22 rugpjūčio 2016 - 16:40
man iš pradžių buvo keista, kai žmonės deda į forumus nuotraukas ir klausia "ar čia gali būti ta ir ta veislė". Iš pradžių galvojau, į kokį aš keistuolių klubą papuoliau - na pasižiūri į katalogą, pagooglini, randi, kad tavo net nepanaši ir kokie dar klausimai biggrin30x30.png . Paskui tik supratau, kad čia su jom tokios pievos būna, kai pas pačią cirkai prasidėjo. Labai į temperatūrą reaguoja, į substrato trąšumą irgi. Pernai buvau biohumoso pridėjus - labai gražios buvo, tik be šaknų beveik. Persodinau į durpes - visai kitaip žydėt pradėjo. Tikrai labai džiaugiuosi, kad jūs jas mylit, bet man tai su jom nepakeliui. Nebeturiu nei vienos ir manau, kad daugiau aš jom nesusigundysiu. Nors kaip sakoma never say never.
Atsakyti
mano didziausias nervagraužis,lepunu karalius
ds zolotoj kliucik
user posted image
Atsakyti
Ryškus kliučikas, panašus į vieną japoną, pamiršau - kurį blush-anim-cl.png

silvija72, vis rašai "lepūnai", - pasiryžusi toliau tokius auginti? Pas mane ilgam neapsistotų tokie, kur nervina smile30x30.png
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2016 08 23, 00:26)
panašus į vieną japoną, pamiršau - kurį  blush-anim-cl.png

Natal, kaip tik bandau užauginti, kol kas sekas geriau nei su kliuchiku smile30x30.png

anekdotas apie peresortus, Pirkau iš vienos čekės Bristol's Pajama Party. Turbūt 2014. 2015 pradėjo žydėti juodais žiedais. Dibleys Elsi ar dar kas, nežinau net, nes nelaikiau. Iš karto parašiau kitai čekei, nes Lietuvoj nei viena nesutiko parduot. Atsiuntė. Išauginau vėl vaikus - ir... ką - vėl tas pats - juodus pumpurus iškėlė. Vakar vos nežliumbiau iš pasiutimo - šiandien jau juokas ima. Va taip va.

Kas ten klausė apie DS Serdce Gerdy - pražydo tikrai ne Serdce, turbūt bus DS-Krasavec, bandžiau atrinkt pagal įsigijimo šaltinio katalogą. Eilinis perkrikštijimas.
Atsakyti
as klausiau apie gerda,o tuos laikau,jei kazkada isigijau,tai ir ziuriu kiek cia istemps,bet daugiau tokiu nenoriu user posted image
Atsakyti
QUOTE(silvija72 @ 2016 08 23, 08:15)
as klausiau apie gerda,o tuos laikau,jei kazkada isigijau,tai ir ziuriu kiek cia istemps,bet daugiau tokiu nenoriu  user posted image

tai va, Gerdos nebus, o tu ir taip medalio verta kad šitą padarą iki žiedų ištempei. Aš mačiau žiedus kartą per kelis metus, o paskui liko amžinu fragmentu. Tai viena iš jautriausių druskoms veislių, o kai pamatau, kad kas nors fragmentus parduoda pasijuokiu į saują - jeigu išgyvens, tai ne kliučikas, o jeigu neišgyvens, tai tas herojus pardavė paskutinį kartą. Nors kiek pakerpi lapus ir iš karto dvesia, nes naujų užsiaugint nesugeba. Nežinau kas per čiudo bliudas, bet kad ne kiekvienam tai 100 proc.

Dar jeigu ką - Amor Mio už šitą dar fainesnis. Vaikų iš mano pažįstamų neišaugino niekas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rusma: 23 rugpjūčio 2016 - 07:47