Aš galiu pasakyti savo nuomonę - neteigiu, kad tai yra tiesa, bet mano nuomonė tokia - kodėl DS populiarūs.
Jenikejevas yra tobulas vadybininkas. Jp startas yra labai labai aukštas - 100-150USD, nu gerai, kartais 50. Jų neprisipirks šimtais. Juos nusipirks vienas kitas. Tie kas pirks - labai retas pirks sau ir dauguma pirks dauginimui. Jie nepardavinės jo naujų veislių po 3 eur. (na nebent jie milijonieriai, bet tada jų pramogos - ne kažkokių gėlyčių dauginimas). Jie plis lėtai ir su aukšta kaina. Jis nepersidirbs - ne taip kaip ta sorry nesuvokiamo pašaukimo belgė metus auginti augalą, kad jį pardavus tau liktų pusė svaro - tai absurdas).
Tuo metu kai DS veislė jau išplis (arba išnyks, priklausomai nuo to, kaip dauginasi) - pas jį jau nebebus, jis pardavinės kitas naujienas. Jis pats man yra tą sakęs - kad jo tikslas - kūryba, o gyventi jis nori iš predstavitelių - t.y. iš tų, kas augina ir parduoda. Jis nenori dauginti - tai nėra jo siekiamybė, tai yra juodas darbas, o jo siekiamybė - selekcija, brangių augalų selekcija, švarus ir su pasauliniu garsu darbas

.
pvz. Kleščinskiui aš prognozuoju bankrotą - ir jis jau link to eina. Jis geras selekcininkas, to nenuneigsi, bet vadyba - ne kažką. Jis demonstruoja, kad nori dauginti ir pigiai pardavinėti didelius kiekius. Kaip sakant - skatertju darožka - gamintojas išsilaiko iš didmeninės prekybos, smulkmė ir lieka smulkme, reikia vertinti tuos klientus, kurie perka daug, daug perka tik tie, kurie daugina. Tai kam man pirkti jo strepsus, jeigu aš žinau, kad jis juos kitais metais pardavinės po 3 eur. Iš ko pirks, jeigu pirks - iš jo, ar iš manęs? aišku iš jo - jei aš noriu su juo konkuruoti - turiu pardavinėt po 2 - o aš nenoriu jų po tiek pardavinėt. Gaunasi - aš neperku. Matot kaip dingo visur - Rusijoj, ebay jo veislės - manot, jis nuo to praturtėjo - abejoju.
O Jenikejevo schema kitokia - augintojas mato - brangu, aha, reiškias gerai. O kaip dar faina gaut tą "brangu" papigiai iš kokio užkampio

Ir taip išauga jų populiarumas. Galvoje čia tas populiarumas, žmonių psichologijoje. O iš esmės - dauginasi sunkiai, auga lėtai, matyt yra specialiai tai daryta, kad be laiko nepridaugintų, o gal ir taip jie lėtapėdžiai. Gražūs - taip, bet daug yra gražių - ir lenko, ir belgės, ir dzūkės, o kai įvedi žmogų kur žydi daug strepsų - dažnas sako, kad gražiausias Maroznye Uzory. Va - bristoliuką pavasarį padauginau - žydi - iš to meto dauginimo DS-ų - vos išsiritę ir tai kai kurie neišsirito net... Bristoliuko - 27 vaikai - būtų ir dar buvę, bet mečiau - DS-ų ir po 1, ir po 2, nu gal kai kurių 5. Ir tai susideda - ko nėra, kas sunkiai gaunama - to baisiai reikia, o kai dar žinai, kad tai kažkada 100 USD kainavo kažkam

)))