Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai, achimenės ir kt. gesnerijiniai-27

Pas mane taipogi ruduoja. Žydėjimo laikas irgi sutrumpėjo. Jei ne liga, galvos nesuku. Viską nurašau kūrenimo sezonui, šilumą mėgstu, dar langus praveriu dėl gaivos. Pačioje pradžioje turėjau Chorus Line. Ruduodavo bet kokiomis sąlygomis, gal tai veislės savybė, bet užknisanti.
Atsakyti
Pas mane niekas nekūrena ir nešildo. Savarbiausiai kad ne liga būtų, bet jeigu ir pas jus būna tai nieko baisaus, matyt ruduo veikia, šviesos trūksta.
Atsakyti
Kam norisi naujų veidelių ant palangių, užeikit pas rusmą į Fotki mirksiukas.gif
Atsakyti
Jau pažiūrėjau, aciuks.gif Kaip ir viską turiu, kas patinka.

user posted image
Burgundy Ruffles. Paskutinis žydėjimas. Tik palieti vazonėlį, ir žiedai krenta. Va ką daro šildymo sezono pradžia.
Atsakyti
Graži Burgundy Ruffles wub.gif Bet pasilikau ateičiai, nes tiek naujokų atkeliaus biggrin.gif Dejuosiu kai reiks susidėti lotuliukas.gif Reiks kažką grūsti iš namų smile.gif

Lisitėja kiek tu turi veislių streptokarpų ? Kad žiūriu daug esi arba auginusi arba augini. O aš tai oi dar kiek neturėjusi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2016 10 08, 07:50)

as irgi tokiu matau, bet galvoju kad cia taip ziedas sensta smile.gif nesigasdinkit smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo b.kite: 09 spalio 2016 - 10:58
Nusiraminau...nes pas visas yra tai reiškia rudenėlis veikia 4u.gif Svarbu lapai neruduoja, o žiedų bus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2016 10 09, 11:57)
Nusiraminau...

Žinokit kelinta diena galvoju apie tas uodegėles - kažkada buvau radus minčių, ką tai gali reikšti. Nerimtas ten šaltinis buvo - žurnalas kažkoks, bet ten rašė, kad jeigu perdžiovinama ir po to perlaistoma, tai lapai atsigauna, o žiedai, ypač šviesių spalvų, nes tik ant jų matosi - pavysta ir nebeatsistato, pūti pradeda.

Nors į viduriukus žiūrėjau - dėl visa ko pažiūrėkit, ar piestelės neišgraužtos ir žiedadulkės nebyra - o gal kartais žiediniai tripsai ryja? Pačių vargiai pamatysit, bet jei byra žiedadulkės prie viso to dar - tai būtų požymis įtarti juos.

Tai tikrai ne liga. Jeigu kas ir pridirbo - tai nebent gyvūnėliai.
Atsakyti
Virš 200 veislių turiu. Beveik apie 100 esu pačiupinėjusi. Man svarbu,kad ant fitilio augtų, o tai ne visoms veislėms tinka ir patinka. Strepsius renkuosi neaišku pagal ką, gal pagal nuotaiką, gal pagal vėjo kryptį.
Žiediniai tripsai , kas čia per briedis? Ne , pas saviškius tikrai nepastebėjau išgraužų. O kuo naikinti šitas bestijas? Vertimex gal?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lisitėja2: 09 spalio 2016 - 11:11
QUOTE(Lisitėja2 @ 2016 10 09, 12:08)

Žiediniai tripsai , kas čia per briedis? Ne , pas saviškius tikrai nepastebėjau išgraužų. O kuo naikinti šitas bestijas? Vertimex gal?

tai čia eilinis kenkėjas, ypač sanpaulijose dažnas. Neturiu aš nuomonės apie tripsų naikinimą vertimeksu (pagal gamintojo instrukciją - veiksmingas, šiaip gyvenime - per brangu tam, kam tinka pigesni preparatai), bet jie kaip bet koks vabzdys, mintantis augalais, dvesia nuo aktaros.
Atsakyti
Nea, niekas negraužia maniškių, apžiūrėti iš visų pusių. O be to beveik pas visas būna tokių atvejų, tai nesitiki kad taip masiškai užpultų tie žiedgraužiai. Man tai išvis nepasitaikė sutikti tokių svečių, visai būtų įdomu gyvai apžiūrėti mirksiukas.gif

Nešildo, vėsu namuose, drėgna, ant palangių išvis, matyt ir atsitiko taip. Jau ir laistyti nereikia kasdien.

Kas liečia perdžiovinimą (mano didžiausia bėda) tai strepsų atsigauna ir lapai ir žiedai, o va achimenių žiedukai irgi atsigauna, bet būna tokių, kad atrodo kaip apdaužyti audros, parudę, negražūs. Turiu nuskabyti...gėda kam ir pasakyti, tupiu namuose, o gėles perdžiovinu - vis iš tos baimės perlaistyti.
Atsakyti
Kiek laiko Topas saugo augalus juos nupurškus? Ar užtenka vieno purškimo? Bute bjauri šalta drėgmė, vis kažkiek pasišildom, bet vėl pradėjo miltligė pulti - esančius kitame kambaryje, kurie anksčiau nebuvo nupurkšti...
Atsakyti