Įkraunama...
Įkraunama...

Juodieji rusų terjerai

Tai ką mamkos, priimkit naujokus 4u.gif Ilgai lauktas (1,5 metų) ir pagaliau sulauktas. Mažiukas, 3 mėn., 20 kg vaikiukas iš Baltarusijos Шедевр Кенигсберский Черный Плут. Kol kas be naminio vardo unsure.gif

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
sveiki atvykę 4u.gif kaip suprantu parodinė žvaigždė būsima smile.gif šaunu, kad atvažiuoja naujų kraujų.

O mes kaime po balas varinėjam, visas išbandom, nei vienos neliko neragautos doh.gif siaubulis dabar laksto po namus, laukiu kada galėsiu kirpyklą pakrikštyti su pirmuoju VIP klientu biggrin.gif Tikiuosi, kad jis neatbaidys kitų mano klientų biggrin.gif biggrin.gif
Beje saugokitės jau erkių, nes savaitgalį jau radau pas mamos draugelį neįsisegusią. Dabar vaikinas plikas, tai lengvai randama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ause makaliause: 12 kovo 2017 - 19:16
QUOTE(Tajka @ 2017 03 09, 22:56)
Tai ką mamkos, priimkit naujokus  4u.gif Ilgai lauktas (1,5 metų) ir pagaliau sulauktas. Mažiukas, 3 mėn., 20 kg vaikiukas iš Baltarusijos Шедевр Кенигсберский Черный Плут. Kol kas be naminio vardo  unsure.gif

Grožis wub.gif

QUOTE(ause makaliause @ 2017 03 12, 18:51)
Beje saugokitės jau erkių, nes savaitgalį jau radau pas mamos draugelį neįsisegusią. Dabar vaikinas plikas, tai lengvai randama.

Aha, aš irgi radau ant sienos vieną jau ropojančią po Dosiuko šukavimo, tai Forestą suskubau pirkt ir jau uždėjau...
Atsakyti
Pas mane irgi visi trys su Forestais. Skaičiau, kiti duoda česnako po skiltelę. Domiui tai česnkas patinka, gal reikes pabandyt? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ause makaliause @ 2017 03 13, 13:41)
Pas mane irgi visi trys su Forestais. Skaičiau, kiti duoda česnako po skiltelę. Domiui tai česnkas patinka, gal reikes pabandyt?  unsure.gif

O jis nedirgina skrandžio?
Atsakyti
Jei su protu duoti, tai sako, kad gerai. va čia radau, kad yra gerai 4u.gif
Česnakas: priešas ar draugas?
Dr. Deva Khalsa yra veterinarijos gydytoja, kuri daugiau kaip 25 metus orientuojasi į holistinę mediciną. Ji savo praktikoje naudoja homeopatiją, akupunktūrą, kinų žoleles, teikia konsultacijas šėrimo klausimais ir padeda natūraliu būdu eliminuoti alergiją.
Štai jos straipsnis ir rekomendacijos apie česnaką.
Česnakai (Allium sativum) jau tūkstančius metų vertinamas dėl savo gydomųjų savybių. Prieš penkis tūkstančius metų Kinijos medicinos rankraščiuose aprašyta česnako gydomoji nauda. Šiandien česnakai auginami visame pasaulyje ir žmonės atsigręžia vėl į natūralius gamtos vaistus.
Česnakai yra lelijinių šeimos atstovas, toks pat kaip ir svogūnas. Česnakai jau tūkstančius metų, buvo naudojamas kaip vaistinis augalas. Hipokratas siūlė česnaką naudoti infekcijų, vėžio ir viršknimo sutrikimams gydyti. O didysis Romos gamtininkas Plinijus vyresnysis, rekomendavo jį nuo įvairių negalavimų, pradedant nuo peršalimo iki epilepsijos bei vėžinių susirgimų.
Šiuolaikinis mokslas nustatė, kad česnakas stiprina imunitetą, naikina bakterines, virusines ir grybelines infekcijas, stiprina kepenų funkciją ir padeda organizmo ląstelės detoksikuotis, mažina cholesterolio ir trigliceridų kiekį kraujyje ir net kovoja su vėžiu.
Žalio česnako skiltelės turi dideli kiekį junginio, vadinamo alino, taip pat alinazės fermentų. Kai čensakai yra supjaustyti ar sugrūsti, alinas susiliečia su alinazės fermentu ir jų mišinys suformuoja alicino junginį. Virti česnakai neturi terapinio poveikio, kaip šviežiai grūsti ar smulkiai pjaustyti.
Panaudojimas
Vieno mokslinio tyrimo metu buvo naudojami didžiuliai kiekiai česnako bandomiems šunims. Kai česnakų šunims duodama dideliais kiekiais, tai gali sukelti oksidacinę žalą raudoniesiems kraujo kūneliams ir medicinoje šis reiškinys vadinamas Heinco kūnelio anemija. Todėl gyvūnų savininkai prieš pradėdami naudoti savo augintiniams česnaką, turi turėti žinių apie jo savybes ir panaudojimą.
Ironiška, tačiau česnakai yra patvirtinti kaip kvapioji medžiaga, prieskonis komerciniuose naminių gyvūnėlių pašaruose, tačiau FDA savo duomenų bazėje, česnaką įvardiją kaip nuodingą augalą. Moksliniai tyrimai parodė, jog naudojant didelį kiekį česnako (5g česnako 1 kg šuns kūno svoriui), jis gali sukelti žalą raudoniesiems kraujo kūneliams. Plačiau apie tyrimą galite pasiskaityti čia:
http://www.ncbi.nlm....pubmed/11108195
Atsižvegiant į pateiktus šio mokslinio tyrimo duomenis, 34 kg sveriančiam auksaspalviui retriveriui reikia suėsti 5 pilnų česnako galvučių arba apie 75 česnako skiltelių su kiekvienu pašaru, kad būtų pastebėtas šalutinis poveikis eritrocitams. Arba šuo sveriantis 5 kg suėdęs 25 g česnako – tai yra apie pusę česnako galvutės, arba 6-8 skiltelės su kiekvienu pašaru - patiria šalutinį jo poveikį.
Daugybė tyrimų rodo, kad česnako alicinas slopina vėžio fromavimąsi. Amerikoje šunims vėžiniai susirgimai yra numeris vienas. Todėl vartojant saikingai, jis turi naudą.
Tad ar nelaikas pasvarstyti apie česnako vartojimą?
Jis naudingas kaip natūralius antibiotikas. Tai 1858 metais Pastero atlikti tyrimai pagrindė, jog česnakas veikia antibakteriškai. Šiuolaikiniai mokslininkai nustatė, jog česankai turi platų antibakterinį poveikį. Be to parodė, jog bakterijoms nesivysto atsparumas, kaip su šiuolaikiniais antibiotikais.
Bet tai dar ne viskas. Česnakai stiprina imuninę sistemą, aktyvuodami ląsteles kovotojas (tai tokios ląstelės, kurios ieško ir sunaikina bakterijų ar vėžio paveiktas ląsteles). Žali česnakai sumažina trigliceridų ir cholerterolio kiekį kraujyje, todėl tai naudinga tam tikrų veislių šunims (šnauceriams, bigliams), kurie turi polinkį į trigliceridų ir cholerterolio kiekio kraujyje padidėjimą.
1988 metais atliktas mokslinis tyrimas, nustatė, jog Dialilftalato sulfidas yra vienas iš česnako junginių, kuris neleidžia susidaryti augliams žiurkių organizme. Kiti tyrimai parodė, kad česnakas slopina įvarias vėžio formas organizme. Jie taip pat pagerina bendrą kepenų funkciją ir skatina fermentų aktyvumą. Kitaip tariant čenakas padeda detoksikuoti kepenis.
Be to šunys, kurie buvo šeriami česnakais neturėjo blusų.
Rinkoje yra daug česnako produktų, kurie yra veiksmingi. Nors veiksmingiausias - žalias.
Jei naudojate česnaką savo augintiniams dėl blusų prevencijos, svarbu naudoti be detergentų šampūną. Šunys neprakaituoja, kaip žmogus ir česnako kvapas išsiskiria per odos riebalines liaukas ant kailio. Tai trunka keletą savaičių, todėl svarbu su šampūnu be detergentu išmaudyti savo augintinį.
ŠVIEŽAUS ČESNAKO VEIKIMAS:
Antibakterinis,
Paltaus spektro antibiotikas;
Antikancerogeniškai, česnake esantis germanis veikia priešvėžiškai ir prieš pirmuonis;
(vartojamas gydyti kai kurias vėžio formas, pvz.: šlapimo pūslės, prostatos, storosios ir tiesiosios žarnos, skrandžio ir plaučių).
Padeda reguliuoti kraujo spaudimą
Padeda išvengti širdies ligų: širdies infarkto, artrijų sukietėjimo.
Sustiprina organizmo apsaugą nuo alergenų;
Padeda regiliuoti cukraus kiekį kraujyje;
Efektyviai sumažina cholesterolio kiekį;
Turi daug vitaminų, mineralų ir maistinių medžiagų:
kalcio, kalio cinko;
baltymų;
vitaminų A, B , B2, C;
Padeda kovoti su astma,
aplinkos alergija,
diabetu,
viduriavimu,
stresu,
nuovargiu,
kepenų, širdies ir inkstų ligomis;
ausų infekcija ir ausų erkučių invazija;
užtikrina normalią kepenų funkciją;
Česnakas yra natūralus antihelmintikas;
Repelentiškai veikia blusas, erkes ir uodus.
Česnakuose yra daug sieros junginių. Alinas ir fermentas alinazė, abu yra skirtingose česnako ląstelėse. Traiškant ar smulkinant česnaką šios medžiagos aktyvuojasi ir sukuria kitą medžiagą – aliciną. Alicinas ir yra pats naudingiausias iš česnako fermentų.
ČESNAKO PARUOŠIMAS:
Naudokite tik šviežią česnaką. Kad česnakas išskirtų savo gydomąjį aliciną, reikia jį smulkiai supjaustyti arba sutrinti, tada palaukti nuo 5-15 minučių, kad įvyktų reakcija. Per šį laiką alinas sureaguoja su alinaze ir sukuria vaistinį aliciną.
Sumaišykite tokį paruoštą česnaką su savo šuns pašaru.
Alicino naudingosios savybės išlieka aktyvios iki 1 valandos. Nes po valandos jis pradeda skaidytis ir naudos nebelieka, todėl naudoti reikia tik šviežiai smulkintą.
Nors virti ar miltelių formos česnakai netenka alicino, yra kitų naudingų jo savybių, tokių kaip
antioksidacinių ir detoksikacinių bei skonį gerinančių.
Šaldyti, rauginti česnakai turi tik probiotinių savybių tik iki kol pradeda džiūti. Todėl geriausia naudoti šviežiai smulkintą česnaką.
Kaip įtraukti česnaką į Jūsų šuns šėrimą?
Kasdien naudoti tik šviežiai smulkintą žalią česnaką.
SAUGI PAROS DOZĖ ŠUNIUI YRA:
Šviežaus žalio česnako skiltelėm:
14 kg – 1 skiltelė
9 kg – 2/3 skiltelės
7 kg – ½ skiltelės
5 kg – 1/3 skiltelės
2 kg – 1/6 skiltelės
arba
šviežiai spausto/malto/smulkiai pjaustyto česnako arbatiniais šaukšteliais:
14 kg – 1 arb.š.;
9 kg – 2/3 arb.š.;
7 kg – ½ arb.š.;
5 kg – 1/3 arb.š.;
2 kg – 1/6 arb.š.
NAUDODAMI PROTINGAIS KIEKIAIS ČESNAKĄ NEPAKENKSIME IR TURĖSIME TIK NAUDĄ.
ĮSPĖJIMAI :
Šuningoms ir žindančioms kalėms, anksčiau išvardinta dozuotė yra saugi, tačiau gali pasikeisti pieno skonis, jis gali tapti šuniukams nemalonaus skonio.
Negalima duoti šuniukams, kurie yra jaunesni nei 6 mėn amžiaus.
Česnakai iš Kinijos būna dažnai užterštidideliu kiekiu arseno, švino ir sulfitų.
Jei Jūsų augintiniui yra dirgliosios žarnos sindromas (IBD) arba kolitas (storosios žarnos uždegimas) geriau šviežio česnako neduoti, nes jame yra gausu skaidulinių medžiagų ir sieros junginių.
VAISTŲ SĄVEIKA
Jei Jūsų šuniui paskirti ciklosporinai, tai česnakas gali sumažinti jo veiksmingumą. Todėl geriau česnako nenaudoti, kai yra ciklosporinų poveikyje.
Jei Jūsų šuniui yra paskirti prepartai kepenims ar kraują skystinantys, česnakai turi būti ribojami arba neduodami.
ČESNAKO PANAUDOJIMAS NAIKINANT/KONTROLIUOJANT ŽARNYNO PARAZITUS IR EKTOPARAZITUS (BLUSAS, ERKES, AUSŲ ERKUTES, UODUS)
Česnako antihelmintines ir repelentines savybes galima sustiprinti, jei jį panaudosime kartu su tam tikrom vaistinėm žolelėm ar eteriniais aliejais.
Mokslinių tyrimų ir receptų nuorodos čia:
http://ottawavalleyd...
http://ottawavalleyd...
http://www.ncbi.nlm....pubmed/18673129
Ausų uždegimui česnakas gali būti naudojamas lokaliai su tam tikrom vaistinėm žolelėm ar eteriniais aliejais.
Receptų nuoroda čia:
http://ottawavalleyd...
Str. autorė vet. gydytoja Ramunė Dvaržeckienė.
Česnakas: priešas ar draugas?
Dr. Deva Khalsa yra veterinarijos gydytoja, kuri daugiau kaip 25 metus orientuojasi į holistinę mediciną. Ji savo praktikoje naudoja homeopatiją, akupunktūrą, kinų žoleles, teikia konsultacijas šėrimo klausimais ir padeda natūraliu būdu eliminuoti alergiją.
Štai jos straipsnis ir rekomendacijos apie česnaką.
Česnakai (Allium sativum) jau tūkstančius metų vertinamas dėl savo gydomųjų savybių. Prieš penkis tūkstančius metų Kinijos medicinos rankraščiuose aprašyta česnako gydomoji nauda. Šiandien česnakai auginami visame pasaulyje ir žmonės atsigręžia vėl į natūralius gamtos vaistus.
Česnakai yra lelijinių šeimos atstovas, toks pat kaip ir svogūnas. Česnakai jau tūkstančius metų, buvo naudojamas kaip vaistinis augalas. Hipokratas siūlė česnaką naudoti infekcijų, vėžio ir viršknimo sutrikimams gydyti. O didysis Romos gamtininkas Plinijus vyresnysis, rekomendavo jį nuo įvairių negalavimų, pradedant nuo peršalimo iki epilepsijos bei vėžinių susirgimų.
Šiuolaikinis mokslas nustatė, kad česnakas stiprina imunitetą, naikina bakterines, virusines ir grybelines infekcijas, stiprina kepenų funkciją ir padeda organizmo ląstelės detoksikuotis, mažina cholesterolio ir trigliceridų kiekį kraujyje ir net kovoja su vėžiu.
Žalio česnako skiltelės turi dideli kiekį junginio, vadinamo alino, taip pat alinazės fermentų. Kai čensakai yra supjaustyti ar sugrūsti, alinas susiliečia su alinazės fermentu ir jų mišinys suformuoja alicino junginį. Virti česnakai neturi terapinio poveikio, kaip šviežiai grūsti ar smulkiai pjaustyti.
Panaudojimas
Vieno mokslinio tyrimo metu buvo naudojami didžiuliai kiekiai česnako bandomiems šunims. Kai česnakų šunims duodama dideliais kiekiais, tai gali sukelti oksidacinę žalą raudoniesiems kraujo kūneliams ir medicinoje šis reiškinys vadinamas Heinco kūnelio anemija. Todėl gyvūnų savininkai prieš pradėdami naudoti savo augintiniams česnaką, turi turėti žinių apie jo savybes ir panaudojimą.
Ironiška, tačiau česnakai yra patvirtinti kaip kvapioji medžiaga, prieskonis komerciniuose naminių gyvūnėlių pašaruose, tačiau FDA savo duomenų bazėje, česnaką įvardiją kaip nuodingą augalą. Moksliniai tyrimai parodė, jog naudojant didelį kiekį česnako (5g česnako 1 kg šuns kūno svoriui), jis gali sukelti žalą raudoniesiems kraujo kūneliams. Plačiau apie tyrimą galite pasiskaityti čia:
http://www.ncbi.nlm....pubmed/11108195
Atsižvegiant į pateiktus šio mokslinio tyrimo duomenis, 34 kg sveriančiam auksaspalviui retriveriui reikia suėsti 5 pilnų česnako galvučių arba apie 75 česnako skiltelių su kiekvienu pašaru, kad būtų pastebėtas šalutinis poveikis eritrocitams. Arba šuo sveriantis 5 kg suėdęs 25 g česnako – tai yra apie pusę česnako galvutės, arba 6-8 skiltelės su kiekvienu pašaru - patiria šalutinį jo poveikį.
Daugybė tyrimų rodo, kad česnako alicinas slopina vėžio fromavimąsi. Amerikoje šunims vėžiniai susirgimai yra numeris vienas. Todėl vartojant saikingai, jis turi naudą.
Tad ar nelaikas pasvarstyti apie česnako vartojimą?
Jis naudingas kaip natūralius antibiotikas. Tai 1858 metais Pastero atlikti tyrimai pagrindė, jog česnakas veikia antibakteriškai. Šiuolaikiniai mokslininkai nustatė, jog česankai turi platų antibakterinį poveikį. Be to parodė, jog bakterijoms nesivysto atsparumas, kaip su šiuolaikiniais antibiotikais.
Bet tai dar ne viskas. Česnakai stiprina imuninę sistemą, aktyvuodami ląsteles kovotojas (tai tokios ląstelės, kurios ieško ir sunaikina bakterijų ar vėžio paveiktas ląsteles). Žali česnakai sumažina trigliceridų ir cholerterolio kiekį kraujyje, todėl tai naudinga tam tikrų veislių šunims (šnauceriams, bigliams), kurie turi polinkį į trigliceridų ir cholerterolio kiekio kraujyje padidėjimą.
1988 metais atliktas mokslinis tyrimas, nustatė, jog Dialilftalato sulfidas yra vienas iš česnako junginių, kuris neleidžia susidaryti augliams žiurkių organizme. Kiti tyrimai parodė, kad česnakas slopina įvarias vėžio formas organizme. Jie taip pat pagerina bendrą kepenų funkciją ir skatina fermentų aktyvumą. Kitaip tariant čenakas padeda detoksikuoti kepenis.
Be to šunys, kurie buvo šeriami česnakais neturėjo blusų.
Rinkoje yra daug česnako produktų, kurie yra veiksmingi. Nors veiksmingiausias - žalias.
Jei naudojate česnaką savo augintiniams dėl blusų prevencijos, svarbu naudoti be detergentų šampūną. Šunys neprakaituoja, kaip žmogus ir česnako kvapas išsiskiria per odos riebalines liaukas ant kailio. Tai trunka keletą savaičių, todėl svarbu su šampūnu be detergentu išmaudyti savo augintinį.
ŠVIEŽAUS ČESNAKO VEIKIMAS:
Antibakterinis,
Paltaus spektro antibiotikas;
Antikancerogeniškai, česnake esantis germanis veikia priešvėžiškai ir prieš pirmuonis;
(vartojamas gydyti kai kurias vėžio formas, pvz.: šlapimo pūslės, prostatos, storosios ir tiesiosios žarnos, skrandžio ir plaučių).
Padeda reguliuoti kraujo spaudimą
Padeda išvengti širdies ligų: širdies infarkto, artrijų sukietėjimo.
Sustiprina organizmo apsaugą nuo alergenų;
Padeda regiliuoti cukraus kiekį kraujyje;
Efektyviai sumažina cholesterolio kiekį;
Turi daug vitaminų, mineralų ir maistinių medžiagų:
kalcio, kalio cinko;
baltymų;
vitaminų A, B , B2, C;
Padeda kovoti su astma,
aplinkos alergija,
diabetu,
viduriavimu,
stresu,
nuovargiu,
kepenų, širdies ir inkstų ligomis;
ausų infekcija ir ausų erkučių invazija;
užtikrina normalią kepenų funkciją;
Česnakas yra natūralus antihelmintikas;
Repelentiškai veikia blusas, erkes ir uodus.
Česnakuose yra daug sieros junginių. Alinas ir fermentas alinazė, abu yra skirtingose česnako ląstelėse. Traiškant ar smulkinant česnaką šios medžiagos aktyvuojasi ir sukuria kitą medžiagą – aliciną. Alicinas ir yra pats naudingiausias iš česnako fermentų.
ČESNAKO PARUOŠIMAS:
Naudokite tik šviežią česnaką. Kad česnakas išskirtų savo gydomąjį aliciną, reikia jį smulkiai supjaustyti arba sutrinti, tada palaukti nuo 5-15 minučių, kad įvyktų reakcija. Per šį laiką alinas sureaguoja su alinaze ir sukuria vaistinį aliciną.
Sumaišykite tokį paruoštą česnaką su savo šuns pašaru.
Alicino naudingosios savybės išlieka aktyvios iki 1 valandos. Nes po valandos jis pradeda skaidytis ir naudos nebelieka, todėl naudoti reikia tik šviežiai smulkintą.
Nors virti ar miltelių formos česnakai netenka alicino, yra kitų naudingų jo savybių, tokių kaip
antioksidacinių ir detoksikacinių bei skonį gerinančių.
Šaldyti, rauginti česnakai turi tik probiotinių savybių tik iki kol pradeda džiūti. Todėl geriausia naudoti šviežiai smulkintą česnaką.
Kaip įtraukti česnaką į Jūsų šuns šėrimą?
Kasdien naudoti tik šviežiai smulkintą žalią česnaką.
SAUGI PAROS DOZĖ ŠUNIUI YRA:
Šviežaus žalio česnako skiltelėm:
14 kg – 1 skiltelė
9 kg – 2/3 skiltelės
7 kg – ½ skiltelės
5 kg – 1/3 skiltelės
2 kg – 1/6 skiltelės
arba
šviežiai spausto/malto/smulkiai pjaustyto česnako arbatiniais šaukšteliais:
14 kg – 1 arb.š.;
9 kg – 2/3 arb.š.;
7 kg – ½ arb.š.;
5 kg – 1/3 arb.š.;
2 kg – 1/6 arb.š.
NAUDODAMI PROTINGAIS KIEKIAIS ČESNAKĄ NEPAKENKSIME IR TURĖSIME TIK NAUDĄ.
ĮSPĖJIMAI :
Šuningoms ir žindančioms kalėms, anksčiau išvardinta dozuotė yra saugi, tačiau gali pasikeisti pieno skonis, jis gali tapti šuniukams nemalonaus skonio.
Negalima duoti šuniukams, kurie yra jaunesni nei 6 mėn amžiaus.
Česnakai iš Kinijos būna dažnai užterštidideliu kiekiu arseno, švino ir sulfitų.
Jei Jūsų augintiniui yra dirgliosios žarnos sindromas (IBD) arba kolitas (storosios žarnos uždegimas) geriau šviežio česnako neduoti, nes jame yra gausu skaidulinių medžiagų ir sieros junginių.
VAISTŲ SĄVEIKA
Jei Jūsų šuniui paskirti ciklosporinai, tai česnakas gali sumažinti jo veiksmingumą. Todėl geriau česnako nenaudoti, kai yra ciklosporinų poveikyje.
Jei Jūsų šuniui yra paskirti prepartai kepenims ar kraują skystinantys, česnakai turi būti ribojami arba neduodami.
ČESNAKO PANAUDOJIMAS NAIKINANT/KONTROLIUOJANT ŽARNYNO PARAZITUS IR EKTOPARAZITUS (BLUSAS, ERKES, AUSŲ ERKUTES, UODUS)
Česnako antihelmintines ir repelentines savybes galima sustiprinti, jei jį panaudosime kartu su tam tikrom vaistinėm žolelėm ar eteriniais aliejais.
Mokslinių tyrimų ir receptų nuorodos čia:
http://ottawavalleyd...
http://ottawavalleyd...
http://www.ncbi.nlm....pubmed/18673129
Ausų uždegimui česnakas gali būti naudojamas lokaliai su tam tikrom vaistinėm žolelėm ar eteriniais aliejais.
Receptų nuoroda čia:
http://ottawavalleyd...
Str. autorė vet. gydytoja Ramunė Dvaržeckienė.
Atsakyti
bigsmile.gif ačiū už išsamią info-studijuosim 4u.gif
Atsakyti
Įdomu ar ten veikia, jei veikia tai kodėl neduoti. Kaip suprantu po tokios šiltos žiemos tų bjaurybių bus dar daugiau hmm.gif
Atsakyti
Jei suo sveriai apie 28kg, tai du arbat. sauksteliai per diena. Lyg ir nemazai? unsure.gif Ir kiek dienu duot, kad suo taptu "neskanus" erkems? biggrin.gif
Atsakyti
Na mes gyvenam užmiestyje, aplink miškai, tai pabandėm Bravecto sugirdyt. Žiūrėsim kaip čia bus. unsure.gif Man kažkaip baisiausia ne balos namie (kol kas), bet į kiemą išeit ir erkę kokią parsinešt. O vaikis mažas, šmirinėja po visas pievas.
Atsakyti
QUOTE(Tajka @ 2017 03 14, 08:09)
Na mes gyvenam užmiestyje, aplink miškai, tai pabandėm Bravecto sugirdyt. Žiūrėsim kaip čia bus.  unsure.gif Man kažkaip baisiausia ne balos namie (kol kas), bet į kiemą išeit ir erkę kokią parsinešt. O vaikis mažas, šmirinėja po visas pievas.

Ar mažas, ar dičkis tas pats-šmirinėja visur...O tas Bravectas geriamas?
Atsakyti
Taip Ditele, jos geriamos. Aš dėl tablečių atsargi, bijau, kad gali kirsti per kepenis. unsure.gif jau geriau česnakais pamaitinsiu. Visokių astiliepimų yra užsienyje apaie jas, tiek gerų, tiek labai blogų. Ne visi veisėjai pritaria joms.
Čia gali pažiūrėt sudėtį
http://www.vetmed.lt...osios-tabletes/
Man atrodo kuo didesnis tuos smalsesnis, mūsų va 3 metai, o dabar dar labiau susidomėjo krūmais, o jeigu dar kokia lapė snapė praėjo tai išvis įdomu jam.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ause makaliause: 14 kovo 2017 - 08:43