Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(mintas @ 2016 10 07, 22:14)
Neteisinga mintis oro padavima organizuoti virs pastovios žmoniu buvimo vietos. Tad nei virš staliuko, nei virš sofos oro padavimas nėra gerai.

O kuo negerai ir kur tada daryt oro padavima?
Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2016 10 07, 23:31)
Tai būtų logiška daryti pirmam aukštui ištraukimą virtuvėj virš kriauklės pavyzdžiui, o padavimą svetainėję virš TV? Tada dar padavimą tam 13kv.m. plote kur geriau būtų? Ten kur nupiešta sofa - stovi darbo stalas, o kur nupieštas darbo stalas - nėra nieko. Kokiu atstumu jaučiasi oras paduodamas per ortakį? Įsivaizduoju, kad vėsa turėtų jaustis per arti būnant, ir turbūt ne tik maloni?


Kai projektuotojai daro projektus, visuomet oro padavimui parenka vietas, po kuriomis nenumatomas pastovus žmonių buvimas.

Po savo padavimo difuzoriais atsistojęs jaučiu oro putima. Nemalonu net kai šiltas oras pučiamas.

QUOTE
Dabar dar dėl antro aukšto. Ten jei koridoriuje daryt ištraukimą, nesikirs su pirmo aukšto srautais?


nieko baisaus
QUOTE
Stovi pas mane ventiliacinis kaminas iš keturių kanalų. Juose dabar pajungti gartraukis ir pirmo bei antro aukšto WC su ventiliatoriais paprastais ištraukimui. Kad jau jis yra tas kaminas, tai gal neverta dėl to rekuperuot abiejų vonių ir palikt kaip yra?


Geriau nedisbalansuoti oro srautu su rekuperatoriumi nesuderintu oro ištraukimu.
Papildyta:
QUOTE(Brella @ 2016 10 08, 00:06)
O kuo negerai ir kur tada daryt oro padavima?


Negerai tuo, kad pučiamas vėjas nėra malonu, o jei dar žiemos metas ir paduodamas vėsesnis oro srautas?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 10 08, 01:49)
Kai projektuotojai daro projektus, visuomet oro padavimui parenka vietas, po kuriomis nenumatomas pastovus žmonių buvimas.

Po savo padavimo difuzoriais atsistojęs jaučiu oro putima. Nemalonu net kai šiltas oras pučiamas.
nieko baisaus
Geriau nedisbalansuoti oro srautu su rekuperatoriumi nesuderintu oro ištraukimu.
Papildyta:
Negerai tuo, kad pučiamas vėjas nėra malonu, o jei dar žiemos metas ir paduodamas vėsesnis oro srautas?

Mano variantas:
http://www.part.lt/i...fec40ac8308.png
Taip sutinku, gal ir stengiasi parinkti vietas.... bet jei tokių vietų nelieka (vaikų, miegamas, drabužinė-darbo kambariai) ar jos keičiasi... ? smile.gif Tuo labiau, mano atveju svetainėje, kur nupaišytas padavimas pirminiam variante nebuvo sofos su staliuku... (todėl ten ir papaišė padavimą) dabar galvojant giliau apstatyta kitaip, realiai apstatinėjant kai jau bus sienos ir kt. dar gali keistis, gyvenant vėl baldus sustatai ne per amžius amen...
Gartraukio atšaka planuojama atidaryti tik tada kada aktyvuojamas gartraukis, t.y. pastovaus ištraukimo per jį nebus...
Ar neverta dar prie virtuvinio palei tą sieną (kairiam kampe) padaryt pastovaus ištraukimo...? Gal dar kokių pastebėjimų.. ? smile.gif
p.s. vienas montuotojas kaip tik siūlė vieną padavimo difuzorių svetainėj padaryt virš valgomojo stalo...
Dėkui
Atsakyti
As asmeniskai virtuves zonoj numaciau ir paprasta istraukima ir gartraukio. ;) manau gaminant maista ne visada ijungiamas gartraukis.
Atsakyti
QUOTE(funtikas2999 @ 2016 10 08, 11:45)
dabar galvojant giliau apstatyta kitaip, realiai apstatinėjant kai jau bus sienos ir kt. dar gali keistis, gyvenant vėl baldus sustatai ne per amžius amen...


Paprastai padavimas projektuojamas palei langus, o prie pat langų žmonės paprastai ilgai nebūna, nes žiemą ir "per pačius langus" pučia (langų paviršius vėsesnis todėl šalimais esantis oras atvėsta ir pradeda judėti žemyn, susidaro pojūtis, tarsi langai nesandarūs, per langus pučia).

QUOTE
Ar neverta dar prie virtuvinio palei tą sieną (kairiam kampe) padaryt pastovaus ištraukimo...? Gal dar kokių pastebėjimų.. ?  smile.gif


Žinoma kad reikia. Gartraukio funkcija ne vėdinimo, o ištraukimas yra vėdinimo reikalas. Taip kad kai organizuojamas vėdinimas, gartraukis projektuojamas neatsižvelgiant į planuojamus oro srautus patalpose.

QUOTE
p.s. vienas montuotojas kaip tik siūlė vieną padavimo difuzorių svetainėj padaryt virš valgomojo stalo...


Kiek laiko būnama prie valgomojo stalo? Nu tikrai ne nuolat. Nuolat, tai kelias valandas ir ilgiau, bet aš ten padavimo vis tiek nedaryčiau.
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2016 10 07, 19:53)
Na tikrai tokioje dzukiskoje pirkeleje is rastu tikrai nereikia kazkokiu tai rekuperatoriu ... smile.gif


Mano pirkelė bus iš SIPS rąstųsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(gediminas_ @ 2016 10 07, 20:03)
Iš tiesų tai nelabai supratau, kas čia norėta pasakyt. Pradėdamas statyt namą turėjau labai konkrečią sumą ir, deja, rekuperatorius į ją netilpo. Dabar keičiasi finansinė padėtis, keičiasi ir galimybės. Rekuperatoriaus naudos niekada neneigiau, o kai mano pačio name vėjas kiaurai nekošia, tai jei yra galimybė įsirengti kokybišką vėdinimą, tai kodėl ja nepasinaudot? Šita tema čia niekuo dėta, anksčiau į ją užsukęs buvau gal kartą ar du visai kitu klausimu.

Mano namas nesiskaito EE namu niekaip. Nesilygiuoju į nei vieną iš "A++++" temos statytojų.


Na čia norėta pasakyti, kad gerai, kad skaitome tokia temas, nes suprnatame, kam reikalingas rekuperatorius. Panašūs į mus žmonės, kurie neskaito tokių temų pasistatys namus ir rekuperatorių neįsidės.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2016 10 07, 23:16)
Siūlau pagyvent ir paskui tokias replikas mėtyt. Aš gyvenau beveik metus, patikėk, kai namas sandarus, vanduo varva iš visur iš kur tik gali varvėti, labai jaučiasi vėdinimo poreikis.  ir pajungsi specialiai tam įsigytą motorizuotą sklendę.


Aš labai už rekuperatorius ir jis pas mane bus. Matyt vis tik neaiškiai suformulavau sakinį, dabar dirbu atsišaudytoju.
Atsakyti
Kaip šaunu išgirst čia nuomones smile.gif
Vadinas 300m3/h Rego400V paskirstau taip..:
http://www.part.lt/i...3c30fd30245.png
Ar truputį vonioj pamažint ištraukimą, o kituose ištraukimuose padidint... ? Projektuotojo buvo pamažinta...
p.s. 12 ir 12 palieku 40 kv. rūsiui pravėdint, kad nepelytų nieks...
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 10 07, 22:14)
Neteisinga mintis oro padavima organizuoti virs pastovios žmoniu buvimo vietos. Tad nei virš staliuko, nei virš sofos oro padavimas nėra gerai.

Eksperte, ar baigsi kada nors kabinetis, ka? Nesakau, kad daznai, bet kartais tavo patarimai visai beverciai. Klaidini zmones priimant teisingus sprendimus. Ir net nekyla rankos su tavim diskutuoti. Nenoriu ir neskirsiu skirti tiek laiko rasyti beletristines paklodes kaip tu.
Konkreciai siuo atveju paaiskinau pati principa, kur turi buti paduodamas ir traukiamas oras, kad efektyviai vedintusi plane pavaizduotu patalpu plotas. Tik tiek. Nei as, nei tu nezinai ar ta sofa ir rasomasis stalas yra tiksliai ten, kur pavaizduoti. Pastovi zmoniu buvimo vieta yra lova. Virs lovos oro padavimas nera gerai. Ir tai ziurint kiek prisuktas difuzorius ir kokiu plotu ora skleidzia. Nuosavam name ne tos erdves, kad oro taskus delioti pagal "pastovias zmoniu buvimo vietas". Daznai buna, kad siais metais baldas "cia", o kitais jau "ten". Be to, oro dvelksmo jutimas priklauso nuo oro greicio per difuzoriaus plysi (diametro ir kiek atsuktas). Pvz. pas mus ipuciamo oro per difuzorius nejaucia ne vienas- as, zmona, vaikai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupcis: 08 spalio 2016 - 23:01
Gerai, grįžtu dar kartelį su klausimais, kurie iš dalies kartojasi, iš dalies nauji. Labai dėkingas už užvedimą ant kelio. Turbūt konstruktyviausia tema, kurioje teko sudalyvauti šitam forume.

1. Grįžtant prie ištraukimo vonioje temos. Kaip minėjau, dabar į ventiliacinį kaminą pajungtas gartraukis bei pirmo/antro aukšto vonios. Voniose ventiliatoriai išima kvapus ir drėgmę, kai ten būna žmonės. T.y. epizodiškai. Iš to kyla klausimas, ar tokio sprendimo palikimas tikrai labai disbalansuotų sistemą? Juk gartraukis taip pat nejungiamas į rekuperatorių (kaip suprantu dažniausiai, gal ir yra variantai)? Jei nėra kažkokios automatikos, jo veikimas sukuria disbalansą sistemoje tikrai didesnį, nei mažas ventiliatorius vonioje, veikiantis kelias minutes. Teisingai ar ne?

2. Jei paliekam dabartinį ventiliacinį kaminą (o jis lieka taip ar taip), ar užtektų ištraukimo pirmame aukšte tik virtuvėje (kaip matėt iš projekto, pirmas aukštas visas atviras, išskyrus tambūrą, wc ir katilinę), o antrame aukšte tik koridoriuje (padidinant ištraukimo srautą kažkiek). Antram aukšte vonia ar taip ar taip visada su šiek tiek pravertomis durimis, nes ten katės wc dėžutė padėta biggrin.gif

3. Planuoju naudoti lanksčius ortakius 75/63mm. Natūraliai gausis, kad kai kur reiks dvigubint ar net trigubint, nes vieno ortakio neužteks. Kaip yra geriau daryti - jungti lubose į vieną dėžę ir per lubas išvest vieną didesnį difuzorių ar lubose keliose vietose išvest kelis difuzorius?

Dėkingas už laiką smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupcis @ 2016 10 08, 23:22)
Eksperte, ar baigsi kada nors kabinetis, ka?


O tu absoliučiai kritikos nepriimantis žmogau, įsivaizduok, kad mano žinutė ne tau buvo skirta, o visiems kitiems, kurie skaito, kad žinotų, kad dar ir į nuolatinę žmonių buvimo vietą reikia atkreipti dėmesį.

Dėl eksperto, tai ponuli, ne viskam reikia būti ekspertu, kad apie tai žinoti.

Pas mane oro padavimas miegamajame buvo suprojektuotas palei langą, toliau nuo lovos, gavosi palei jos kojagalį. Kai lovą pastatėm, nusprendėm pakeisti jos vietą ir dabar gaunasi, kad oro padavimas visai šalia vieno lovos šono. Ankščiau aš to nepastebėdavau nors aš guliu arčiau oro padavimo, bet kai maniškė susirgo, karščiavo ir pradėjo reikalauti kad išjungčiau rekuperatorių, nes jai pučia. Palaikiau tai bredu, bet atsiguliau savo pusėje, ir pabandžiau kurį laiką pagulėti, bandydamas pajusti tą oro dvelkimą. Nu ir ką, tikrai pajutau, tad sumažinau oro padavima iki minimalaus, bet ir tuomet maniškė jautė pūtimą. Beliko tik visai užsukti oro padavimą miegamajame, paliekant atviras miegamojo duris. Taip kad tikrai ne tik teorijos prisiklausęs apie tai kalbu, o iš savo karčios patirties eksploatuojant rekuperatorių.

O tau kritikos nepriimantis žmogau, patariu irgi, kada paeksperimentuoti, ir ne bėgiojant pro difuzorius pajausti oro padavimą, o kuriam laikui pabuvus po jais be judesio ir dar geriau ne vasarą, o žiemą.

Dėl mažų vaikų, tai nieko keista kad jie nejaučia, retai kada jie nustygsta vietoje nieko neveikdami, kad tamsta nejaučiat, tai žinokit ir išankstiniai įsitikinimai daug ką lemia, kad brangioji nejaučia, tai būna, kad žmogus nenori brangiojo įskaudinti ;).
Atsakyti
Kaip jūs pasidarėte, ir kaip manote yra geriau tamburui - daryt tik oro paėmimą ir duris (ne lauko aišku:)) su tarpeliu, ar daryti ir paėmimą, ir padavimą bei duris be apatinio tarpelio? O gal iš viso nieko nededate tambure?
Atsakyti
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2016 10 09, 11:15)
Kaip jūs pasidarėte, ir kaip manote yra geriau tamburui - daryt tik oro paėmimą ir duris (ne lauko aišku:)) su tarpeliu, ar daryti ir paėmimą, ir padavimą bei duris be apatinio tarpelio? O gal iš viso nieko nededate tambure?


Pas mene projekte iš vis nėra vėdinimo tambūre. Ir aš nematau poreikio tambūre daryti ventiliaciją. Kiek toje patalpoje būnama, oro net per daug prieina atidarant duris.
Atsakyti