Įkraunama...
Įkraunama...

Šiaulių krašto augalų mylėtojų kampelis

QUOTE(poeme @ 2016 09 30, 12:20)
Jei atėjus trečiadienį neprisiduosiu, kad viską įvykdžiau - primuškit!!! user posted image

iš principo aš prieš smurtą. Tu geriau sakyk, jei neprisduosiu - atvaryk pabaigt darbų lotuliukas.gif

mūsų laukia irgi baigiamieji darbai. Reikia rytoj sideratų dar nusipirkt, vėl rugių. Nes po jų ridikiukai kokie šaunūs užaugo.
iki pilnos laimės šią sav. ir dukrai angina. O man sloga žiauri buvo. Dabar vyras kosti. Kažkaip šiemet anksti pradėjom sezoną... reiks kokią čilių užpiltinę pasidaryt su šnapsu? Jei nepadės nuo ligų, tai nors nervams ramiau bus.

Galvoju, reik vazonus tempt jau į pastogę, gal kt.sav atšals?
Atsakyti
QUOTE(poeme @ 2016 09 30, 11:20)
Šalnų gi nebuvo  4u.gif
Aš morkas irgi tik rytoj rausiu  ax.gif Paskutinės likusios. Daržą sukas, garstyčias pasodinsiu, šiltnamį nurausiu, tortą kepsiu, cepelinus virsiu, svečių lauksiu......Savaitgalis suplanuotas  bis.gif Ta proga pasiėmiau 2 d atostogų. Jei atėjus trečiadienį neprisiduosiu, kad viską įvykdžiau - primuškit!!! user posted image

blink.gif blink.gif first.gif first.gif Kai pirmąkart tave pamačiau, būčiau davus kepurę priš...., kad turi tuziną tarnaičių, kurios prižiūri visą tavo ūkį lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vija zemaite @ 2016 09 30, 16:32)
iš principo aš prieš smurtą.

Nu bet tai kiek galiu lot? Kazkada reikia pabaigt darbus ir perzegnot iki pavasario. Siandien knyga nusipirkau lotuliukas.gif Nagai niezti atsiverst biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(vija zemaite @ 2016 09 30, 16:32)
iki pilnos laimės šią sav. ir dukrai angina. O man sloga žiauri buvo. Dabar vyras kosti. Kažkaip šiemet anksti pradėjom

Aiktusau unsure.gif Gal tikrai matet kur snapsui akcija??
Papildyta:
QUOTE(Di72 @ 2016 09 30, 21:05)
blink.gif  blink.gif  first.gif  first.gif Kai pirmąkart tave pamačiau, būčiau davus kepurę priš...., kad turi tuziną tarnaičių, kurios prižiūri visą tavo ūkį  lotuliukas.gif

O kai susitikom antra kart, supratai kad visdelto neturi vargšelė lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(poeme @ 2016 09 30, 21:33)

O kai susitikom antra kart, supratai kad visdelto neturi vargšelė  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif oi, taikliai. Manau, tokios nail.gif čia nedalyvauja. Nespėtų tarp manikiūro ir permanento... Aš po sezono dar rankų neatmirkau niekaip, taip į odą žemė įsigėrus ax.gif

į temą: tyliai sakau, gal kuri iš mūsiškių turėtų aukštų jurginų plytos spalvos (arba persikinės), žodžiu, tarp geltono ir raudono. Arba žino, kur gaut vietoj, kad siųst nereiktų.
Nu kokie jie man gražūs... Aš saviškius pasimažinsiu (vėl), noriu pasilikti burokėlių spalvos, geltoną ir tokį turiu oranžinį su raudonu. Gera kolioritą susigalvojau? Tai reikia tokio persikinio dar. Galėsiu pasikeist į saviškius arba į ką kitą. Galiu ir iš rudens... Nieks nepamenat, kaip pernai ir užpernai dievagojaus, kad jurginų neauginsiu? Negirdėjot? lotuliukas.gif

ai, ir dar turiu norą - ieškosiu tamsiais lapais jurginuko ax.gif Jei kur užmatysit, duokit žinot.
Kad nebūtų žiemą nuobodu, juk reikia svajonę turėt?
Atsakyti
QUOTE(vija zemaite @ 2016 09 30, 22:33)
... Nieks nepamenat, kaip pernai ir užpernai dievagojaus, kad jurginų neauginsiu? Negirdėjot?  lotuliukas.gif

Pas mane pačią galvoje pažadai SAU ooooooooooooooooooošia - nebedarysiu, nebeauginsiu, sumažinsiu ir t.t...., tai kur jau čia kitų svaigulius begirdėsi ax.gif

Svajonė yra gėris, ypač kai nemiga kankina - ne taip nuobodu. Bet galėtų žiema trumpesnė būti, kad nespėtų užsimiršti tai, ką rudenį sau pasižadu.

Nu avietės tai niekaip nesibaigia - į šaldiklį nebetelpa, tai teks "ant zlasties" MB virti. Šiuo metu tos populiariosios remontantinės jau susmulkėję, o svyrančios "ant bangos" - uogos didelės, skanios, o žalių dar kiek...
Atsakyti
QUOTE(vija zemaite @ 2016 09 30, 22:33)
lotuliukas.gif oi, taikliai. Manau, tokios nail.gif čia nedalyvauja. Nespėtų tarp manikiūro ir permanento... Aš po sezono dar rankų neatmirkau niekaip, taip į odą žemė įsigėrus  ax.gif

į temą: tyliai sakau, gal kuri iš mūsiškių turėtų aukštų jurginų plytos spalvos (arba persikinės), žodžiu, tarp geltono ir raudono. Arba žino, kur gaut vietoj, kad siųst nereiktų.
Nu kokie jie man gražūs... Aš saviškius pasimažinsiu (vėl), noriu pasilikti burokėlių spalvos, geltoną ir tokį turiu oranžinį su raudonu. Gera kolioritą susigalvojau? Tai reikia tokio persikinio dar. Galėsiu pasikeist į saviškius arba į ką kitą. Galiu ir iš rudens... Nieks nepamenat, kaip pernai ir užpernai dievagojaus, kad jurginų neauginsiu? Negirdėjot?  lotuliukas.gif

ai, ir dar turiu norą - ieškosiu tamsiais lapais jurginuko  ax.gif Jei kur užmatysit, duokit žinot.

Plytos spalvos jurginų neturiu, verysad.gif turiu kitu spalvų smile.gif man jie taip pat labai gražus wub.gif Jei nori turiu 2 Rebeccas World, viena galiu tau iškasti. Žiema labai daug jurginu supuvo, verysad.gif tai kerai nedideli. Tamsiais lapais viena turiu, bet jis žiemas iki 80 cm, žydi alyvine spalva. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(vija zemaite @ 2016 09 30, 21:33)
Nu kokie jie man gražūs... Aš saviškius pasimažinsiu (vėl), noriu pasilikti burokėlių spalvos, geltoną ir tokį turiu oranžinį su raudonu. Gera kolioritą susigalvojau? Tai reikia tokio persikinio dar. Galėsiu pasikeist į saviškius arba į ką kitą. Galiu ir iš rudens... Nieks nepamenat, kaip pernai ir užpernai dievagojaus, kad jurginų neauginsiu? Negirdėjot?  lotuliukas.gif

Vijute, pas mane numatomi dideli planai augalų atsikratymo iš gėlyno prie daugiabučio. Tame tarpe ir jurginų. Persikinio ar oranžavo nesiveisia, bet...jei noro atsirastų, galiu pasiūlyti:

Nežiniukas 60-70 cm. aukščio-

user posted image

Pirkau kaip SANTA CLAUS-pražydo tiesesniais negarbiniuotais žiedlapiais. Žiedai patys didieji, ūgis 1m. ir.... Žodžiu, ,,krepšininkas". biggrin.gif

user posted image

Kitą tokių pat proporcijų turiu MYSTERY DAY-būtų analogiškas žiedas tik raudona spalva tamsi iki pernokusios vyšnios-visai į pačios komplektuko paletę derėtų.

Dar mano numylėtinis kaktusinis TSUKI YORI NO SHISHA-nerealus grožis ir dydžiu, ir aukščiu atitinka ankstesnius margučius.

user posted image

Apmokėjimo valiuta-kaip visada tik ,,AČIŪ"

Poeme ir Kristule-turit gražius plotus kur veisti gėlynus, gal norite žemaūgių jurginukų dovanų? Tinka takelių pakraščiams apsodinti ir alpinariume gerai žiūrisi. Aukštis 25-30 cm. Įsodinus per Jurgines kaip pradeda žydėti, tai gausiai žydi iki šalnų. Spalva labai ryškiai sodriai raudona. Turiu 14 krūmų, kurie gali dalintis į 2-4.

user posted image
user posted image

Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 10 01, 15:10)
Poeme ir Kristule-turit gražius plotus kur veisti gėlynus, gal norite žemaūgių jurginukų dovanų? Tinka takelių pakraščiams apsodinti ir alpinariume gerai žiūrisi. Aukštis 25-30 cm. Įsodinus per Jurgines kaip pradeda žydėti, tai gausiai žydi iki šalnų. Spalva labai ryškiai sodriai raudona. Turiu 14 krūmų, kurie gali dalintis į 2-4.

user posted image
user posted image

Jei liks nuo merginų paimčiau likutį blush2.gif man jie patys pačiausi wub.gif

Ir kodėl naikini gėlyną ? Jis toks gražus wub.gif

Sveikutės
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *simsius*: 01 spalio 2016 - 16:33
Nenaikinu gėlyno, tik atsisakau gėlių, su kuriomis man jau darosi per daug vargo. Atsibodo tie sodint-iškast. Ypač pavasary problematiška, kai bute kanai, jurginai, begonijos okupuoja kambarius. Ne jaunyn einu, nugarytė vis dažniau reiškia padidintas pretenzijas po ravėjimų. O ir laiko vis pritrūkstu. Namuose kaktusų, sukulentų virš 400, dvi katės pūkinės namus apvelia, 3 akvariumai, dar mamos priežiūros reikaliukai+ vasarą kapinių priežiūra. Kartais ir nebepavelku kojų po visų darbų.
Gėlynas išliks su pastovesniais daugiamečiais augalais. Tiesa, kaktusinį baltą jurginą vieną pasiliksiu -širdis neleidžia tokio grožio netekti.

Simsius-kas pirmas, to ir jurginiukai. Jei visų mažiukų nenorėsi, kas liks bus kitiems. Kai nukasiu-parašysiu į a.ž.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 10 01, 17:03)
Nenaikinu gėlyno, tik atsisakau gėlių, su kuriomis man jau darosi per daug vargo. Atsibodo tie sodint-iškast. Ypač pavasary problematiška, kai bute kanai, jurginai, begonijos okupuoja kambarius. Ne jaunyn einu, nugarytė vis dažniau reiškia padidintas pretenzijas po ravėjimų. O ir laiko vis pritrūkstu.  Namuose kaktusų, sukulentų virš 400, dvi katės pūkinės namus apvelia, 3 akvariumai, dar mamos priežiūros reikaliukai+ vasarą kapinių priežiūra. Kartais ir nebepavelku kojų po visų darbų.
Gėlynas išliks su pastovesniais daugiamečiais augalais. Tiesa, kaktusinį baltą jurginą vieną pasiliksiu -širdis neleidžia tokio grožio netekti.

Simsius-kas pirmas, to ir jurginiukai. Jei visų mažiukų  nenorėsi, kas liks bus kitiems. Kai nukasiu-parašysiu į a.ž.

Evora, viena toki maziuka jurginiuka as paimciau, man kaip tik tokie mazyliai patinka, uztenka vyro krepsininko...
Papildyta:
O as siandien savo gelynuka pasidariau, bliamba kaip pavargau... pasodinau apie 100 tulpiu... shikna atsikiso...strenu nebeturiu...
i vazonelius pasodinau tris narcizus ir tris hiacintus, apdejau smulkinta zolyte, lauks salcio kieme... iskasiau kardelius, sudejau dziuti... dar brugmansijos, fuksijos, azalijos ir pelargonijos su begonijom kieme... reiks jau nesti i garaza, slnos planuojamos kita savaite...
nu dar laukia cesnaku pasodinimas...
o kaip uzaugo muskatiniai moliugai? maniskiau dar karaliauja lauke... kas nori paragauti, prasom, pavaisinsiu :-) derlius stebina! nors nelaisciau, netresiau, uzteko komposto kruvos, o lapus su dalgiu sienavau kelis kartus...
Atsakyti
QUOTE(zygintama @ 2016 10 01, 17:19)
Evora, viena toki maziuka jurginiuka as paimciau, man kaip tik tokie mazyliai patinka, uztenka vyro krepsininko...

Gerai. Aš iš vieno visus dabar turimus išsiauginau, o dar kiek išdalinta. Veislingi jie.
Atsakyti
Pribrendo laikas musu treciam rudeniniam susitikimui, kiek daug susikaupe pasidalinimui... :-)
Atsakyti