Šaunuolė VIJUKAI,o aš iki daržo nebedaeinu ,grįžtu iš darbo ir jau tamsu:ax: Tikiuosi savaitgalį pasidarbuoti.Dar porai visi nenurauti,valgomosios viksvuolės irgi savo eilės laukia,lapiniai kopustai tokie gražūs,nežinau ką su jais padarius,kad išsisaugoti ilgiau.
MB dar reikia paprašyti ,kad humuso i maišiuką pasemtų pavasariniam sodinimui.Agurkų šiltnamio plėvelę reikia būtinai plauti,nes nuo agurku lapu pažaliavęs,bet čia galima ir bjauriu oru daryti.Svarbiausia pasisodinti česnakus,užduotis nr.1Vazonai su palergonijom sunešti,tai tokie baisūs,nudžiūvo totaliai,nuskabysiu ir lauksiu kol atsigaus,bandysiu nemigdyti.

QUOTE(aurute66 @ 2016 10 10, 16:48)
Nugi 3,5 euriukų tai tikrai turiu
O tu sodinimui juos pirkai,SIMSIUKAS sakė savaitgalį geras laikas sodinti(bobučių išmintis)jei tos bobutės ir česnakus pardavė,tai reikia klausyt
Yra dviejų rūšių,pamaišyčiau tada(vieni melsvi,kiti balti)

ačiū

QUOTE(aurute66 @ 2016 10 11, 09:03)
Šaunuolė VIJUKAI,o aš iki daržo nebedaeinu ,grįžtu iš darbo ir jau tamsu:ax: Tikiuosi savaitgalį pasidarbuoti.Dar porai visi nenurauti,valgomosios viksvuolės irgi savo eilės laukia,lapiniai kopustai tokie gražūs,nežinau ką su jais padarius,kad išsisaugoti ilgiau.
MB dar reikia paprašyti ,kad humuso i maišiuką pasemtų pavasariniam sodinimui.Agurkų šiltnamio plėvelę reikia būtinai plauti,nes nuo agurku lapu pažaliavęs,bet čia galima ir bjauriu oru daryti.Svarbiausia pasisodinti česnakus,užduotis nr.1Vazonai su palergonijom sunešti,tai tokie baisūs,nudžiūvo totaliai,nuskabysiu ir lauksiu kol atsigaus,bandysiu nemigdyti.

Sveikos. Na jūs ir prisisodinat įdomybių, apie valgomas viksvuoles pirmą kartą girdžiu

QUOTE(Nainai @ 2016 10 11, 10:07)
Sveikos. Na jūs ir prisisodinat įdomybių, apie valgomas viksvuoles pirmą kartą girdžiu
tokias gėles žinau
o pelargonijos turi nudžiūti? čia normalu?

Yra ir valgomu viksvuolių,maži gumbeliai augantys po žeme,primena riešutų skonį

QUOTE(aurute66 @ 2016 10 11, 10:16)
Yra ir valgomu viksvuolių,maži gumbeliai augantys po žeme,primena riešutų skonį
O palergonijos sureaguoja į šilumos pokytį ir numeta lapus,paskui atauga 

mano pradėjo geltonuoti lapeliai, tai nesuprantu taip turi būti, ar kažką ne taip darau
QUOTE(Nainai @ 2016 10 11, 10:18)
mano pradėjo geltonuoti lapeliai, tai nesuprantu taip turi būti, ar kažką ne taip darau
O kur jos augo.Mano augo lauke vazonuose,kai įnešiau į kambarį ir sureagavo.
QUOTE(vija zemaite @ 2016 10 11, 09:22)
Vakar sodą tvarkėm....................
Ohoooo kad pasidarbavai

Nu mano loviai ant palangių dar stovi. Kaip aurute sako - nudžiuvę. Nebelaisčiau paskutiniu metu

Norėčiau chrizantemų rutulių prie laiptų

Tiksliai kardeliai, monbretės, jurginai dar žemėj

Papildyta:
QUOTE(aurute66 @ 2016 10 11, 10:03)
Dar porai visi nenurauti,valgomosios viksvuolės irgi savo eilės laukia,lapiniai kopustai tokie gražūs,nežinau ką su jais padarius,kad išsisaugoti ilgiau.

Apie viksvuolę nifiga niznaju

QUOTE(poeme @ 2016 10 11, 10:30)
Ohoooo kad pasidarbavai
Nu mano loviai ant palangių dar stovi. Kaip aurute sako - nudžiuvę. Nebelaisčiau paskutiniu metu
Tai vat ir nežinau ką daryt su tom pelargom
Jei nemigdyt, tai kur tada? Į kambarius? Nenoriu
11 lovių
arba terasoj
Bet kol kas nei to nei ano neturiu
Ačiū, kad priminei, reiks savaitgaly išsikast......... Tulpių nusipirkau. Juodų 
Papildyta:
O lapiniai kopūstai būna lauke iki -15
Tai gal galima juos nusiplovus ir susipjausčius - i maišelius ir į šaldiklį
Beje kaip faina, labai vertinga daržovė
100 metų neauginau 

Papildyta:

Kai iškasiu viksvuoles,pažiūrėsiu koks derlius

Kada mergikės atlėksit česnakų,valandai turėsiu biški pabėgt,kad neprasilenktumėm

Aš porų nerausiu. Paliksiu žiemot. Nedaug turiu - pusę lysvės. Vieną išsirausiu džiovinimui, sakau gal reik sauso mišinio pasidaryt, morkų yra, petražoles anksčiau džiovinau............. Taip kad pasiliksiu geriau pavasarį vitaminų, dabar jau ir taip užsikrovėm

QUOTE(poeme @ 2016 10 11, 11:02)
Aš porų nerausiu. Paliksiu žiemot. Nedaug turiu - pusę lysvės. Vieną išsirausiu džiovinimui, sakau gal reik sauso mišinio pasidaryt, morkų yra, petražoles anksčiau džiovinau............. Taip kad pasiliksiu geriau pavasarį vitaminų, dabar jau ir taip užsikrovėm 

Aš prisidžiovinau,kol kas dar atskirai supilti(krapai,petražolės,salierų lapai,česnakų stiebai,porai,dar morkos nedžiovintos)Paskui maišysiu į bendrą indą.Tokios dovanos laukia draugė,gyvenanti airijoje.
QUOTE(aurute66 @ 2016 10 11, 12:05)
Aš prisidžiovinau,kol kas dar atskirai supilti(krapai,petražolės,salierų lapai,česnakų stiebai,porai,dar morkos nedžiovintos)Paskui maišysiu į bendrą indą.Tokios dovanos laukia draugė,gyvenanti airijoje.
Bl salierai dar lauke

Taip taip, ir aš tokį darau. Tik vat vis pamirštu kažką