Įkraunama...
Įkraunama...

Pabėgėliai

QUOTE(Amadėja* @ 2022 01 26, 20:41)
<p>Lutuke, msišuose galima  tik aš netikiu tokiu derlium, kad 1,5kibiro iš maišo. Nors žiūrint kiek ten bulvių kelmu gal.</p>
<p> </p>
<p>Lutuke, o gal esi auginus saldžiąsias bulves?</p>

na ziurint koks maisas dydzio biggrin.gif siaip bulves labai lengva auginti, jei tik palankesnes jom slaygom, bele kur aga ir dauginasi. bet vargas tuose maisuose, jei yra zemes, tai nera ko zaisti.

ne bet pasisodinau zieminiu bulviu dar nei nekasiau, sakau gal paliksiu kitiem metam lai dauginasi ten smile.gif

Bet butu smagu ir tu saldziuju pasisodinti, si tikro planuoju,tik visko neina suspeti per viena sezona . Pas mus zeme, tai ne tokia lengva ir gera kaip Lt, oi dar pavargsim, kol isidirbsim lopineli :)Meginom susikasti, vargo vakarien, kaip cementas, pernai jau darem pakeltas lysves ir dejom kompostine zeme, mulciavau, tai jau kazkas geriau. Mokaus dar cia ka auginti, nes skirtinga daug kas, pvz agurkai lauke praktiskai neauga, cukinijos irgi vargsta, reik jiem uzuoveja sukurti.
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2022 01 26, 20:56)
Kazkodel ji susidaro konkretiems asmenims, tam tikru rakursu  mirksiukas.gif

Isties mano kudikelis ant tiek buvo vienisas, ziauru, paverkime ir ji pagailekime.
Na jei atsiminsime, ka rase forumo orakule burbanti, tai jis budamas feodalu sunus, ir atsimenant filma "Verge Izaura", turetu engti ir tyciotis is plantacijose dirbanciu vaiku, specialiai tam paimtu is globos namu, as jau nekalbu apie sunenus, kurie irgi matyt, lenke nugaras ir iki siol lenkia, matyt yra traumuoti, itakoti Stokholmo sindromu...

Idomu kieno tai lukesciai, tavo, ar mano? Ir istiesu, kur ta realybe, tavo svarstymuose sia tema?
Prigavai  4u.gif

matai ar aiskiau dabar kaip galima isvartyti cia parsytas zinutes ? tu tai gi darai gana daznai. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2022 01 26, 20:49)
As irgi netikiu, todel ir bandau. Net lutukes iteprtos nuotraukos akivaizdu kad suklastotos. Bulviu kerai taip neauga, na o jei auga, pagal bulviu didi, laja yra neissivysciusi.

taip cia tik tu maisu reklama pardavimui, norejau ideti tik kaip tai atrodo esme, manau visi supranta, kad is tokiu mazu daigeliu bulviu is vis net nebuna biggrin.gif bet ideja maiso gera, kad gali apacia prasidarti pasiimti kelias bulves, o kitas palikti toliau augti.
Atsakyti

500€ už ką?
Vien šios dienos tavo "perlai"
ViSTiek, demenSija

472f77c57d14.jpg]

bcf0dd7eed9f.jpg]My Webpage[/URL]

500 už tam tikrą kiekį strsipsnių, būūūū 😅

Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2022 01 26, 21:02)
as nesakiauk akd tu blga mama, taip ir nemanau, paprasciausiai supratimas buvo kitas, pries tiek metu ir tiek. Mane irgi panasiai tevai augino ir tikria nelaikau ju blogais tevais, jie mylejo , rupinosi, bet isivaizdavo, kad taip geriausia. Tetis daznai sakydavo, kaip pasiklosi, taip issimiegosi, jis labia irgi didziavosi, akd pats pasieke vsika gyvenime, nes is vaiku namu buvo. Dabar jau pamazu ateina kitokie supratimai, laimei.

na ne aiskinu, neiznau, kodle taip priimat keistai as issakau savo poziuri ir tiek.

nereikai tik cia tu graudziu kliedesiu, nei as rasinejau daug neika, gali paimti i tuos senus nikus nueiti ir paizureti, keik seniau budavo parasoma zinuciu, kelios i menesi max. kadangi nedirbau kazkam tai pilnai viska suspedavau, kol mazi buvo. O dabar aisku jau nebereikia sali ajus edeti 24 val

del maisto, neiznau tiksliai , kol kas renku cekius skaiciuosi, nes islaidos, ka rasiau buvo bendros is maisto parduotuviu su ivairiais kitais daiktais, niekad neskaiciavau kiek tiksliai vien tik ant maisto isleidziam. ir brangu, nes kokybiskesni maista stengiuosi pirkti, galima pvz  galima parastus vaisius darzoves pigesnes galima organic brangesnes ir pusfabrikaciu labai labai retai kada perku, desreliu ir panasiu suduku is vis niekad vaikam neperku, nei maziem nei dabar. O jos ir pigios gi, pigiau butu neni gaminti kazka  biggrin.gif  Bet perkam mesa pvz visciuka pirkti uz 5 e galima uz 25, tai kai toks ukinikas atveza normaliai augintu visciuku, is jo perku 20e uz visciuka, 10 e uz 30 kiausiniu, nors paprasti is narviniu vistu kainuotu 3 k pigiau. ar pvz vakar vyras nupirko 4 kepsnius -14 euru tai  su vaikais ir suvalge per karta.
Tikiuosi, kai daugiau uzsiauginsim darzoviu, vaisiu tai ir islaidos sumazes. bet po menesio tiklsiau zinosiu kiek mes maistui isleidziam. nesinori taupyti ant maisto, nes tai musu sveikata.

zinoma imanoma ir uz 400 prasmaitinti, tik abejoju ar tu taip maitinsies visus metus , norisi kazko ir ivairiau skaniau burokeliai, morkos, kopustai ir cukinijos gan greitai atsibsta, nors man tai visai skanu, bet mano vaikai gurmanai, juos su tokiais dalykais neuzkisi  biggrin.gif

Mane guosti nereikia, man malonu, kad marti pereme musu auklejimo modeli. O ir sunenu zmonos nespjauna. Vaikuose samoningai ugdomas svarankiskumas, priklausomai nuo ju pasiekimu jiems suteikiama "laisve", kuri daugiau ipareigoja, nes vaikam malonu kai jais pasitikima, neabejojama ju moralumu, gebejimu mastyti ir priimti teisingus sprendimus.

Del maisto gaminimo. Suesti galima viska, viskas priklauso nuo seimininkes sugebejimu, kaip pagaminti sociai, skaniai ir taupiai. As ta tavo vista, galiu maziausiai dvi dienas ismaitinti 5 asmenu seima. Is kaulu ir sparneliu isvirti gera sriuba. Is krutineles iseina puikus kepsniukai su garnyru is darzoviu, kita diena is ketvirciu galima pagaminti, bent jau tau, tu gi neriboji saves angliavandeniais, kaip as ir mano seima, puiku plova.

Nusiprikti ir suesti daug proto nerekia, ismastyti meniu, buti seiminiska, tam reikia daugiau pastangu.
Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2022 01 26, 21:15)

matai ar aiskiau dabar kaip galima isvartyti cia parsytas zinutes ? tu tai gi darai gana daznai.  mirksiukas.gif

A jo, tik man nereikia, kaip tau kietims aiskinti, kad ne taip mane suprato...
Ir nekyla "sunaus kurvinyko" prolbemeliu, bet juk tu kaip visada rasai tik tiesa, o kiti tik varto mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Montekrista.back @ 2022 01 26, 21:16)
500 už tam tikrą kiekį strsipsnių, būūūū 😅

Na, bet ivertink moters poreiki del to nusilengvinti, juk tiek pastangu del to dejo ax.gif
Atsakyti

Nedu šeimyniška , man valgio gaminimas-galvos skausmas😅

Atsakyti

Mane guosti nereikia, man malonu, kad marti pereme musu auklejimo modeli. O ir sunenu zmonos nespjauna. Vaikuose samoningai ugdomas svarankiskumas, priklausomai nuo ju pasiekimu jiems suteikiama "laisve", kuri daugiau ipareigoja, nes vaikam malonu kai jais pasitikima, neabejojama ju moralumu, gebejimu mastyti ir priimti teisingus sprendimus.

Del maisto gaminimo. Suesti galima viska, viskas priklauso nuo seimininkes sugebejimu, kaip pagaminti sociai, skaniai ir taupiai. As ta tavo vista, galiu maziausiai dvi dienas ismaitinti 5 asmenu seima. Is kaulu ir sparneliu isvirti gera sriuba. Is krutineles iseina puikus kepsniukai su garnyru is darzoviu, kita diena is ketvirciu galima pagaminti, bent jau tau, tu gi neriboji saves angliavandeniais, kaip as ir mano seima, puiku plova.

Nusiprikti ir suesti daug proto nerekia, ismastyti meniu, buti seiminiska, tam reikia daugiau pastangu.
Papildyta:

Ir nekyla "sunaus kurvinyko" prolbemeliu, bet juk tu kaip visada rasai tik tiesa, o kiti tik varto mirksiukas.gif
Papildyta:

Na, bet ivertink moters poreiki del to nusilengvinti, juk tiek pastangu del to dejo ax.gif

Anokios ten pastangos, ir negūglinus aišku, kur klaidos, kai žinai 😅

Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2022 01 26, 21:23)

Papildyta:
Ir nekyla "sunaus kurvinyko" prolbemeliu, bet juk tu kaip visada rasai tik tiesa, o kiti tik varto  mirksiukas.gif

Prie ko cia guosti. rasau , ka manau.
Ir as ugdau savarankiskus vaikus, nes nu tai esme, tevu viena is pagrindiniu uzduociu ismokyti vaika gyventi siame pasaulyje, bet man tai nesusije su ju palikimu gyventi vienus.
Ruosiasi marti irgi savo vaika paauglysteje viena palikti gyventi? na pas turtingus savi priciudai gal... biggrin.gif O laisves suteikimas gyvenant kartu neimanomas? Bet siaip idomu,kad rasai tik apie moteris, o vyrai vaiku auginime , ugdyme nedalyvauja?

oi ne, visiskai, ne , kadagi as vaikus ugdziau ne tik savarankiskuma, bet ir isiklausyma i savo norus, jie tikrai nesues visko, ko nenores, kas skanu man ar tau, jiem gali buti visai neskanu, Jie sugeba gamintis patys ir gamina gana gerai, tai jiem nera svarbu, kad butu pagaminta, jiem svarbu, kad butent taip kaip jie nori ir viena vista niekaip ju 2 dienas nemaitintum biggrin.gif is vieno visciuko tik ir lieka padaryti plova, nes jis vienas 3 zmonem per mazai, o sriubos is visciuko sunus suvalgo kartais, dukryte beveik niekad. O angliavandensiu mes ziurim, na labiau gal as su sunum. sunus labai megsta mesa, ypac kepsnius (steaks) su salotom, arba lasisa su salotom, bulviu jis pvz nevalgio bevei is vis, artais ryzius, stengiuosi, kuo maziau, kad gautu tos raudonos mesos, bet ne viskas jau mano rankuose, vaikai uzaugo biggrin.gif

Patikek manim, kiek reikia isradingumo dabar su paaugliais, nupirkti kazka , kad butu ir sveika ir skanu ir atitiktu mano supratima sveikumo ir, kad jiem tiktu. nes gi dabar protesto laikas, nors negaliu skustis kazkokia sunkia paauglyste, nes niekad neribojau ju noru, ar minciu, visada tardavomes, o ne bausdavom, bet vis tiek norisi jiem dabar kazkaip ne taip kaip mama sako ar daro biggrin.gif leidziu ekperimentuoti, aiskinu, kodel tas ar tas blogai , na ir kazkaip ne taip blogai gaunasi.

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif moonte moonte, kodel tu ant to savo sunaus tiek metu varai? na bet tavo reikalas, man is tiesu nelabai idomu. bet matai ne tu viena gali prikurti apie kitus fantaziju ar ne? kaip as ten sedziu 10 m ir paklodes rasineju diena is dienos lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Montekrista.back @ 2022 01 26, 21:24)
Anokios ten pastangos, ir negūglinus aišku, kur klaidos, kai žinai 😅</p>

tai ko darai klaidas , jei zinai? biggrin.gif ju paskutiniu metu tikrai nemazai tavo tekstuose.
Atsakyti

😅 aš ir msžosiomis rašau ir skyrybos tinkamsi netvarkau 😅

Atsakyti

O, ir raidės pinasi 😅

Atsakyti

Reik gi pailsėt nuo darbo 😁

Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2022 01 26, 22:11)
<p>O, ir raidės pinasi 😅</p>

nejaugi? negali buti lotuliukas.gif kaip ten kazkas sake, aiskina kaip kitiem daryti , o pas pacia ne kazin kas biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Amadėja* @ 2022 01 26, 22:35)
<p>Reik gi pailsėt nuo darbo 😁</p>

nukad nesiilsi, ji nuolat mano klaidas cia taiso uz dyka, neprasyta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2022 01 26, 21:43)
Prie ko cia guosti. rasau , ka manau.
Ir as ugdau savarankiskus vaikus, nes nu tai esme, tevu viena is pagrindiniu uzduociu ismokyti vaika gyventi siame pasaulyje, bet man tai nesusije su ju palikimu gyventi vienus. 
Ruosiasi marti irgi savo vaika paauglysteje viena palikti gyventi? na pas turtingus savi priciudai gal... biggrin.gif O laisves suteikimas gyvenant kartu neimanomas? Bet siaip idomu,kad rasai tik apie moteris, o vyrai vaiku auginime , ugdyme nedalyvauja?

oi ne, visiskai, ne , kadagi as vaikus ugdziau ne tik savarankiskuma, bet ir isiklausyma i savo norus, jie tikrai nesues visko, ko nenores, kas skanu man ar tau, jiem gali buti visai neskanu, Jie sugeba gamintis patys ir gamina gana gerai, tai jiem nera svarbu, kad butu pagaminta, jiem svarbu, kad butent taip kaip jie nori ir viena vista niekaip ju 2 dienas nemaitintum  biggrin.gif is vieno visciuko tik ir lieka padaryti plova, nes jis vienas 3 zmonem per mazai, o sriubos is visciuko sunus suvalgo kartais, dukryte beveik niekad. O angliavandensiu mes ziurim, na labiau gal as su sunum. sunus labai megsta mesa, ypac kepsnius (steaks) su salotom, arba lasisa su salotom, bulviu jis pvz nevalgio bevei is vis, artais ryzius, stengiuosi, kuo maziau, kad gautu tos raudonos mesos, bet ne viskas jau mano rankuose, vaikai uzaugo  biggrin.gif

Patikek manim, kiek reikia isradingumo dabar su paaugliais, nupirkti kazka , kad butu ir sveika ir skanu ir atitiktu mano supratima sveikumo ir, kad jiem tiktu. nes gi dabar protesto laikas, nors negaliu skustis kazkokia sunkia paauglyste, nes niekad neribojau ju noru, ar minciu, visada tardavomes, o ne bausdavom, bet vis tiek norisi jiem dabar kazkaip ne taip kaip mama sako ar daro  biggrin.gif leidziu ekperimentuoti, aiskinu, kodel tas ar tas blogai , na ir kazkaip ne taip blogai gaunasi.

biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif moonte moonte, kodel tu ant to savo sunaus tiek metu varai? na bet tavo reikalas, man is tiesu nelabai idomu. bet matai ne tu viena gali prikurti apie kitus fantaziju ar ne? kaip as ten sedziu 10 m ir paklodes rasineju diena is dienos lotuliukas.gif
Papildyta:

tai ko darai klaidas , jei zinai? biggrin.gif ju paskutiniu metu tikrai nemazai tavo tekstuose.

Kam tas tusciazodziavimas, mes visi rasome savo mintis, ne kaimynu.
Man keista, kad suaugios moterys akcentuoja metus, tarytum, jie geba atspindeti zmogaus savarankiskuma. Manau, kad salyginai normalus tevai suteikia vaikam tiek laisviu ir teisiu, kiek jie yra tam paruosti. Ir tai visai nesusije su PALIKIMU, AR NE PRIEZIURA. Kas geriau zino, ponios is SM, ar as, vaiko mama? Kaip jau minejau, rezultatas aiskus, sunkeliais nenuejo, mokslus baige ir t.t. ir t.t. Nesikartosiu. KO dabar plysauti, ka norite irodyti?

O tu ka, galvoji, kad vaiko savaranksismumas ugdomas tik tuomet, kai ji norima neva palikti? As tai dariau, ir darau, kad suteikti vaikam sauguma, ir jo gebejima savarankiskai priimti sprendimus, mano tevas liko vienas, kaip pirstas, paauglysteje. Todel, manau, mano kaip motinos pareiga, paruosti vaika ir tai daryti reikia, kaip imanoma anksciau.

As rasiau ir apie mano vyro indeli i vaiko formavima, bet tau jis neaptiko, apvadinai iskrypeliu, cia kaip pradejai vartytis, kai apdovanjai sunu kurvinyko etikete biggrin.gif

Cia is serijos, kai nori pasiteisinti, paaugliu skoniu dangstaisi, siuo metu mano seimoje trys paaugliai yra... Visi, suage ir vaikai, kartu ruosiam maista ir juo megaujames. O siaube, vaikai turi is mazumes dalyvauti maistos ruosos procese, nes anot manes, tai vienas is savarankismumo pozymiu.

Siaip, as savo seimos nariu skonius gerai isstudijavusi ir zinau kas ka megsta, ir nemegsta, kas kam teikia pirmenybe. Tai man tai nera joks rebusas, patenkinti seimos nariu poreikiu skonius, o ir jie, aciu Dievui, manuosius zino. TAvo reikalas, kur dedi pinigus, tik neaiskink kaip kitiems maitintis ir pinigais disponuoti. As tik pateikiau galima meniu varianta, ir kaip galima sutaupyti, jei turi galva ant peciu.

Kai tavo dukra, kas isvadins pasileidele, paziuresiu, kaip tu tai pamirsi, na bet tokiu kaip tu, aciu Dievui, forume vienetai. Ir jei manai, kad tu eilini karta permeti uz savo purvina srebtuve atsakomybe man, nieko nekeicia, bet as to niekada neuzmirsiu. Paradoksas, tu tai, eilini karta, kaip visuomet, atsakomybe permetei mano vyrui, neva iskrypeliui... TAigi, interpretatore, pradek pasauli keisti nuo saves, o ne kitiems pretenzijas kelti ir pamokslauti.

QUOTE(Montekrista.back @ 2022 01 26, 21:23)
Nesu šeimyniška , man valgio gaminimas-galvos skausmas😅

Todel tu ir esi Montekrista, neapsimeti tuo kuo nesi, mentoriniu toniuku neaiskinti kitiems, kaip reikia gyventi, kai pati to nepraktikuoji.

Juk kazko nemegti, kazkam teikti pirmenybe ir t.t. juk taip normalu ir zmogiska. Mes skirtingi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 26 sausio 2022 - 23:20
O džyzzzz kokie pasiteisinimai tos, kuri pažeidė įstatymus palikdama nepilnametį pavojuje.Ir ne savqitei paliko, o dvejus metus samoningqi pazeidinejo istatymus.
Atsakyti