QUOTE(Amadėja* @ 2022 01 26, 14:03)
<p>Lutuke, tai aš norėjau palikti,bet pasidarė gaila, kad sušals. Lt sako dengia jas, bet nenorėjau rizikuot.<
<p>O čia balkone</p>
<p>

</p>
ne Lietuvoje tikrai manau susaltu, o ir nelabai issikasi, jei zeme susalusi, pas mus tai vargiai - 1 buna ir tai ne kiaura para. Lt vis tiek visi sklepus turi, galima ramiai sklepe laikyti.
fainai
Papildyta:
QUOTE(Amadėja* @ 2022 01 26, 14:11)
<p>Dar

<p>Mažasis tik dėl tų balkoninių pamėgo pomidorus</p>
butent, vaikai, kai uzsiaigina, viska valgo, maniskiai cukiniju, nevalge, kol savu neuzauginom, kai maziukai dar buvo. sunus is vis pradejo pirmas braskes valgyti tik is lysves 1 metuku buvo, parnesu namo nevalgo, iseinam prie lysves valgo
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2022 01 26, 13:51)
DAr karta pakartosiu, jei tavo vaikas budamas 16 metu buvo infantilus, neturejo igudziu, tai tavo neatsakingas auklejimas. Esme yra atsakingas auklejimas, o ne nuolatinis fizinis buvimas salia vaiko.
Cia jau kam kas, mamasa, kuri sedi prie sunaus prilipusi, bet abejojanti jo savarankiskumu... Del to galvoja, kad ir kiti 16 metu yra infantilus.
na nezinanu man irgi atrodo, kad 16 gyventi atskirai nuo seimos yra per anksti, kad ir kosk ten savarankiskas zmogus. ne tame gi esme. Siais laikais tai is vsi visur patogumai, automatika, nelabai ir butina vsika moketi paciam. Bet tai gyvenimas su artimaisiais nera tik apie darbus. mano vaikai savarankiski, ir sugeba viska ir proto turi, nei i galva nesautu ju vienu palikti gyventi. 16 dar gana jautrus ir sunkus amzius, kaip ir jautiesi suauges, viska zinai , o is tikruju dar labai daug ko nezinai. Galu gale norisi gi pasisnekeit, pasidalinti dienos ispudziais, kartu pabuti, tam gi ir seima. Manau dar tas fizinis buvimas salia gana svarbus. Mano viena pazystama paliko sunus su teciu po skyrybu, vyrensiam buvo 14, irgi gana savarankiskas, ir valgyti pasidarydavo ir mazesniu broliu pasirupindavo, kol tetis dirbo, bet jam nuoskauda buvo, kad mama sitaip pasielge, jam dar labai mamos reikejo salia. Dabar aisku uzaugo ir bendrauja su mama ir padeda jai, bet kas zino, kiek ta vaika suzeide jos toks elegesys, paskui savas seimas sunku buna kurti...
Cia jau kitas krastutinumas , na yra ir vidurys nebutina arba begti atskirai gyventi jau paauglysteje arba prie vaiko prilipus nuolat buti.
Papildyta:
QUOTE(Montekrista.back @ 2022 01 26, 14:18)
<p>ai, gerai tie vaikai gyvena bet kokiu atveju, sakau, gyvenam gerai kaip niekad.</p><p></p>
ne visi, nesizudytu vaikai ir paaugliai, jei visi gerai gyventu, kiek depresiju, kiek ivairiu sutrikimu, kiek narkotiku vartojimo... karas baisu fiziskai, gali zuti, matai baisybes, gali netureti elementaraus maisto. bet dabar kiti baisumai, kitokiuose lygmenyse, ir jie kartais buna ne ka maziau baisus. Jus neigiat viska, kas ne fiziniam lygmenyje. Ne visiem laime nuskyla gyventi normalioje seimoje,kur tevai ne kokie narkomanai, kurie juos musa, prievartauja, kitaip isnaudoja...ir as cia tik apie Europa sneku.
mano mama gime pokariu, jos seserys broliai anksciau, sesuo vyresne buvo issiusta 7 m dirbti aukle leliukui irgi tapo labai savarankiska... sako sedi ir verki vakarais, taip norisi mamos...
Papildyta:
QUOTE(uarda @ 2022 01 26, 15:02)
Mano irgi, akmenų sodas, gėlynai, krūmai ir. t.t. šiais metais
dar laukia upelio įrengimas.
Na ne tik man. Va ir MK rašo neigiamai. Tikrai, kad negalesiu tu kupriniu tikrinti... Prapuls be manęs

Na gerai jau jūs isdumet... O tai kur jo tėvas buvo?
Papildyta:
Neaišku kas čia bus.
"Anušauskas patvirtino, kad buvo atnaujinti mobilizacijos planai: detalės neatskleidžiamos "
Papildyta:
Na taip. Pati moonte taip rase. Dar ir išlaikė pats save pilnai nuo 16 m.. dirbo... po pamokų gal.
kaip fainai, su elektra kokia darysit?
jo keisti dlaykai dadasi, jau ir pas mus per radija aiskina kad gali buti karas tarp Rusijos ir Ukrainos, beja Rusija vykdo karines pratybas 240 km nuo Airijos krantu, tai va, kaip kazkas cia man aiskino, kad Airijai nera ko bijoti Rusijos, nes tipo labai toli, tai biski nusisnekejo

Bet panika nekeliama, ginkuotis niekas nesiruosia, tik valdzia isreiske nepasitenkinima, ir aiskina, kad jei bus skelbiamaos sankcijos Rusijai vel vsikas ziauriai brangas...ir dabar kainos pasko nemazai...
nu jau cia per daug , mano sunus dirba bet tik vasara per atostogas, toli iki issilaikymo, kada tada pramogauti, mokytis?
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2022 01 26, 15:04)
Cia mane, lyginat su tokia ziauriai atsakinga mama, kaip lutuke? Esu lutukes antipodas, nes manau, kad esme ne kiek praleidzia tevai laiko su vaiku, O KAIP...
Nugis, juk burbele atsake, as gi apie ji keliais ejau.
Jis dirbo, dirbo labai daug ir intensyviai, ne tik Lietuvoje. Iki siol niekas nepasikeite.
o kodel as "nemanau", kad svarbu kaip? Tik vaikam ir kokybe priklauso nuo kiekkio daznai. Kaip kokybiskai pabusi su leliuku nebudamas salia jo 24 val? 16 m jau aisku nereikia 24 val, bet reikia vis tiek mamos ir tecio karts nuo karto salia, ateina pasinekam su vaikais, vaziuojant i mokykla pasisnekam, pajuokaujam, padiskutuojam apie pasaulio ivykius ir t.t. su teciu kazka meistrauja, dirba, pramogauja. Jei taip matytis karta i menesi ar kelis kartus nelabai kas butu vaikui, manau.
tai blogas tetis, anot montekristos, specialiai isvaziuoja toliau nuo seimos
Papildyta:
QUOTE(Montekrista.back @ 2022 01 26, 15:17)
viena, kai bėga, nes tiesiog nori gyventi atskirai, aks kita, kai bėga, nes nebegali būti su tėvais
dar buna mamos palieka , nes darbai kitur
o tai nori atskirai gyvendi del ko tada? jei su tevais viskas tvarkoje, kur ko lekti? suprantu suauges zmogus, kai jau iseina kurtis savo gyvenimo, isvyksta studijuoti ar kuria seima, o 16m?